Tilbageblik: Maj 2010

Rabarber crumble

Rabarber crumble
Rabarber crumble

Det er rigtig lang tid siden, jeg har delt opskrifter med jer her på bloggen. Jeg vil dog gerne dele flere med jer – og nyeste skud på stammen er denne rabarber crumble. Rabarber crumble er en af mine yndlings dessert; nem at lave og så er jeg vild med den naturlige syrlighed, som en rabarber crumble har.

Nå, men her den anden dag lavede jeg verdens nemmeste rabarber crumble, der smager fantastisk af sommer. Rabarber crumble kan selv de der normalt ikke befinder sig i et køkken, finde ud af at lave – og en rabarber crumble tager ingen tid at lave! Jeg har brugt så mange økologiske ingredienser som muligt, men I bruger selvfølgelig bare det, som I har lyst til. Jeg har heldigvis rabarber i min egen have, så jeg laver virkelig meget rabarber crumble hvert år i maj og juni! Jeg overvejer også at udvide med et par ekstra rabarberplanter, så det kan blive til endnu mere rabarber crumble hver sæson 😉 Rabarberplanter passer virkelig bare sig selv, så det handler bare om, at jeg skal få dem købt og gravet et par huller til dem i hjørnet af haven.

Opskrift på rabarber crumble (cirka 4 personer):

Til rabarber-massen:
500-600 gram rabarber
100 gram sukker (lidt mere hvis rabarberne er meget grønne)
3 tsk vaniljesukker
Vanilje fra en stang vanilje
2 spk kartoffelmel

Til crumble:
150 gram hvedemel
120 gram blødt smør
3 spk sukker
2 tsk vaniljesukker
½ tsk salt

Skyl rabarberne og skær enderne af. Resten af rabarberne skæres i ca. 1 cm tykke stykker og blandes i en skål (gerne med fingerne) med sukker, vanilje fra vaniljestangen, vaniljesukker, kartoffelmel og sukker. Fordel derefter det hele i et fad, der kan tåle at komme i ovnen.
Kom smør, mel, salt, sukker og vaniljesukker i en skål og ælt det sammen med fingerne (eller i en røremaskine på laveste hastighed). Når massen er blevet til en god ensartet klump smuldres den groft hen over rabarber-blandingen. Fadet sættes derefter i ovnen ved 180 grader og bages i ca. 35-40 min (crumble skal være sprød og gylden – og rabarberne skal være en smattet masse. Så har I den perfekte rabarber crumble!).

Jeres lune rabarber crumble serveres med flødeskum til. Rabarbernes syrlighed blandet med den knasende crumble og fede flødeskum er perfekt! Rabarber crumble kan sagtens gemmes et par dage i køleskabet efterfølgende. Velbekomme!

Find alle mine andre opskrifter HER

Recipe for my rhubarb crumble. Mix 500-600 grams rhubarb (cut into 1 cm thick pieces) with 130 grams sugar, 3 teaspoons of vanilla sugar, 1 teaspoon vanilla essence and 2 tablespoons of patato flour. For the crumble: 150 grams flour, 120 grams butter, 3 tablespoons sugar, 2 teaspoons vanilla sugar and ½ teaspoon of salt. Bake in the oven for 35-40 mins at 180 degrees celcius. Serve while it’s still warm with delicious whiped cream!

bloglovin
   

26 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Næste indlæg

Tilbageblik: Maj 2010