Tilbageblik: Maj 2010

Rabarber crumble

Rabarber crumble
Rabarber crumble

Det er rigtig lang tid siden jeg har delt opskrifter med jer her på bloggen. Jeg deler dog gerne en opskrift med jer i ny og næ. Husk I kan se mine opskrifter so far oppe i menuen hvor der står OPSKRIFTER/FOOD. Det er mest kager, men der er også lidt andet.

Nå, men her den anden dag lavede jeg verdens nemmeste dessert som samtidigt smager fantastisk af sommer. Rabarber crumble kan selv de der normalt ikke befinder sig i et køkken finde ud af at lave. Opskriften er lidt en blanding af min ven Mikkels opskrift og lidt random opskrifter fra nettet som jeg selv har sat sammen til hvad jeg synes giver det bedste resultat. Jeg har brugt økologiske rabarber, øko smør og øko mel, men I kan selvfølgelig bare bruge det i har lyst til. Når jeg engang får en stor have, så skal jeg helt sikkert ha’ rabarber i den! Følgende opskrift er til ca. 4 personer:

Til rabarber-massen:
500-600 gram rabarber
100 gram sukker (lidt mere hvis rabarberne er meget grønne)
3 tsk vaniljesukker
Vanilje fra en stang vanilje
2 spk kartoffelmel

Til crumble:
150 gram hvedemel
120 gram blødt smør
3 spk sukker
2 tsk vaniljesukker
½ tsk salt

Skyl rabarberne og skær enderne af. Resten af rabarberne skæres i ca. 1 cm tykke stykker og blandes i en skål (gerne med fingerne) med sukker, vanilje fra vaniljestangen, vaniljesukker, kartoffelmel og sukker. Fordel derefter det hele i et fad der kan tåle at komme i ovnen.
Kom smør, mel, salt, sukker og vaniljesukker i en skål og ælt det sammen med fingerne. Når massen er blevet til en god ensartet klump smuldres den groft hen over rabarber-blandingen. Fadet sættes derefter i ovnen ved 180 grader og bages i ca. 35-40 min (crumble skal være sprød og gylden – og rabarberne skal være en smattet masse). Serveres lun med flødeskum til. Rabarbernes syrlighed blandet med den knasende crumble og fede flødeskum er perfekt! Kan sagtens gemmes et par dage i køleskabet efterfølgende.

Recipe for my rhubarb crumble. Mix 500-600 grams rhubarb (cut into 1 cm thick pieces) with 130 grams sugar, 3 teaspoons of vanilla sugar, 1 teaspoon vanilla essence and 2 tablespoons of patato flour. For the crumble: 150 grams flour, 120 grams butter, 3 tablespoons sugar, 2 teaspoons vanilla sugar and ½ teaspoon of salt. Bake in the oven for 35-40 mins at 180 degrees celcius.

bloglovin
   

26 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tilbageblik: Maj 2010