Monki åbner webshop

Baconruller

BaconrullerBaconruller

Baconruller er en ret så 80er-agtig ret, men ikke desto mindre var det en af mine yndlingsretter, da jeg boede hjemme. Fløde, bacon og kød – what’s not to love? Baconruller er heller ikke den mest fancy ret, men den er nem og smager fantastisk. Og er ret nem at lave til gæster, da selve tilberedningen bare er i ovnen i et stort fad.

Baconruller til ca. 4 personer:

Ca. 1,5-2 kg kartofler
2-3 porrer
1/4 piskefløde
500 g hakket halv kalve/grisekød
1 pk bacon i skiver
1 æg
2 boullion terninger (enten grønsags – eller hønse)
Salt & peber

Skræl kartofler og skær dem i skiver på lidt under 1 cm tykkelse. Rens porrer og skær dem i tykke skiver. Put kartofler og porrer i et fad og bland dem lidt rundt imellem hinanden. Hæld 2 dl vand i fadet sammen med de 2 boullionterninger og drys med salt+peber. Sæt fadet i ovnen ved 180-190 grader i 25 minutter.
Imens laver I baconruller: Put hakket kød i en skål med æg, 2 spk fløde (resten af fløde skal gemmes til senere) og salt&peber. Brug fingerne til at mixe det hele sammen i en skål. Brug derefter en spiseske til at forme rullerne på samme måde som man gør, når man laver frikadeller (de skal dog være større end frikadeller). Jeg får normalt 5-6 ruller ud af en portion som denne. Når rullerne er formet vikles der bacon rundt om hver rulle (mener en pakke bacon plejer at gå op med 1½ skive bacon til hver rulle).
Når fadet med kartofler og porrer har fået 25 minutter, så tages det ud og baconruller lægges ovenpå kartoffel-porrer blandingen. Derefter skal de have ca. 30 minutter i ovnen. Efter 30 minutter tages fadet ud og resten af den 1/4 piskefløde hældes i fadet (her smages evt også efter om retten skal have lidt mere salt – det er tit, at det godt kan klare lidt mere) og det får derefter 5-7 minutter i ovnen igen for lige at varme fløden igennem. Baconruller serveres til med godt brød til. Velbekomme!

One of my favorite disses when I lived at home!

bloglovin
   

6 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Monki åbner webshop