Monki åbner webshop

Baconruller

BaconrullerBaconruller

Den her ret er så 80er, men ikke desto mindre var det en af mine yndlingsretter, da jeg boede hjemme. Fløde, bacon og kød – what’s not to love? Det er ikke den mest fancy ret, men den er nem og smager fantastisk. Og er ret nem at lave til gæster, da selve tilberedningen bare er i ovnen i et stort fad.

Til ca. 4 personer:

Ca. 1,5-2 kg kartofler
2-3 porrer
1/4 piskefløde
500 g hakket halv kalve/grisekød
1 pk bacon i skiver
1 æg
2 boullion terninger (enten grønsags – eller hønse)
Salt & peber

Skræl kartofler og skær dem i skiver på lidt under 1 cm tykkelse. Rens porrer og skær dem i tykke skiver. Put kartofler og porrer i et fad og bland dem lidt rundt imellem hinanden. Hæld 2 dl vand i fadet sammen med de 2 boullionterninger og drys med salt+peber. Sæt fadet i ovnen ved 180-190 grader i 25 minutter.
Imens laver I baconrullerne: Put hakket kød i en skål med æg, 2 spk fløde (resten af fløde skal gemmes til senere) og salt&peber. Brug fingerne til at mixe det hele sammen i en skål. Brug derefter en spiseske til at forme rullerne på samme måde som man gør, når man laver frikadeller (de skal dog være større end frikadeller). Jeg får normalt 5-6 ruller ud af en portion som denne. Når rullerne er formet vikles der bacon rundt om hver rulle (mener en pakke bacon plejer at gå op med 1½ skive bacon til hver rulle).
Når fadet med kartofler og porrer har fået 25 minutter, så tages det ud og baconrullerne lægges ovenpå kartoffel-porrer blandingen. Derefter skal de have ca. 30 minutter i ovnen. Efter 30 minutter tages fadet ud og resten af den 1/4 piskefløde hældes i fadet (her smages evt også efter om retten skal have lidt mere salt – det er tit, at det godt kan klare lidt mere) og det får derefter 5-7 minutter i ovnen igen for lige at varme fløden igennem. Serveres til slut med et godt flute.

One of my favorite disses when I lived at home!

   

6 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Monki åbner webshop