Miss Ebbens, Erlanger og Eley

Cheesecake med hvid chokolade og friske bær

cheesecake-med-friske-baer-hindbaer-blaabaer-jordbaer-missjeanett-opskrift-hvid-chokolade-min-weekend

Jeg har faktisk aldrig rigtig været til cheesecake. I 90erne var cheesecake ligmed en masse usødet friskost og så med noget husblads/gel agtigt sjov på toppen med lidt frugt i. Og det var bare ikke mig. Derfor har jeg egentlig altid troet, at jeg bare ikke kunne lide cheesecake. Men det var indtil jeg prøvede den her (og et par stykker i NYC). Denne her er SÅ nem, da den ikke skal bages. Der er kun to ting i skal være opmærksomme på: brug ikke en for stor springform, da cheese-laget skal være højt + lad vær med at stille den i et køleskab der bliver åbnet meget lige inden servering, da den skal være helt kold inden den tages ud af formen (da den ellers ville fylde ud, når formen fjernes). Den skal helst laves aftenen før den skal bruges.

Bund:

½ pakke Digestive kiks
150 gram smør

 Blend kiks og smør sammen til det er fint og helt ensartet. Fordel det derefter ud i en springform og sæt den i køleskabet en 2-3 timer til bunden er blevet fast.

Fyld:

3 dl fløde
400 gram hvid chokolade
2 pakker mascarpone

Varm fløden op til 70-80 grader og put den hvide chokolade i lidt ad gangen, så den smelter. Når alt chokoladen er smeltet i, så køles blandingen ned til 50-60 grader. Bland det sammen med mascarponen i en skål og det hele hældes efterfølgende udover den nedkølede kiksebund. Sæt det derefter tilbage i køleskabet minimum 9 timer.

Lige inden den skal serveres tages “siden” af springformen forsigtigt af og kagen pyntes med friske bær. Jeg har her brugt jordbær, hindbær og blåbær, men man kan sagtens nøjes med kun en slags bær. Især hindbær er perfekt til den hvide chokolade der er i kagen.

I’ve never been a huge fan of cheesecake, but after trying this one I am!

bloglovin

26 kommentarer

  • Årh den ser vildt god ud 🙂
    Tænkte på, om du har fået den mail jeg har sendt til dig? 🙂 jeg har nemlig ikke hørt noget fra Nelly endnu.

    /Stine
    http://mereglimmer.wordpress.com

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mine tænder løber i vand – må prøves! 🙂
    Helene fra http://www.minoptik.blogspot.com

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Åh, good. Det gjorde du bare ikke! Stikke en læææækker kage lige i mit face. Åh, gi mig.. 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • For dælen den ser lækker ud – kunne sagtens være en potentiel fødselsdagskage!

    Desuden ser den også forholdsvis nem ud – den skal da afprøves! 🙂

    http://itsmypassions.blogspot.com

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Den er super nem! Man skal bare huske at lave den i god tid, så den kan få alle de timer i køleskabet 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nøøøøøj hvor ser den lækker ud!!!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg har det præcis ligesom dig med friskost-cheesecake fra 90’erne- ikke lige mig.
    Men det her lyder supergodt!

    Nu skriver du to pakker mascarpone, men hvor mange gram i alt? Jeg tænker at det kan være forskelligt afhængig af mærke, og jeg køber det nogle gange i løsvægt fra den lokale italienske deli. 🙂

    På forhånd tak 🙂

    /Mia M

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Åhh godt at høre at jeg ikke er den eneste!
      Jeg tænkte godt over, at jeg skulle ha’ tjekket gram på pakkerne, men glemte det helt. Mener der er ca. 250 gram i hver pakke, så det er nok omkring 500 gram i alt. Ihvertfald ikke mindre end det.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ihh jeg kunne godt spise noget cheesecake nu 😀

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • MUMS!!! Elsker Cheesecake, og shit den her ser god ud.. Og lyder okay nem at lave, den må prøves af meget snart!! 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mums filibaba! Den ser lækker ud:) Hvor stor skal springformen være ca? Jeg er simpelthen altid så dum til at bedømme sådan noget, så jeg er bange for at den bliver for stor hvis jeg skal lave kagen:)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mums det ser godt ud!

    Jeg har faktisk aldrig kunne lide cheesecake (eller fyldet på gulerodskager for den sags skyld), synes simpelthen alt det ost er for ulækkert, og har en sur smag. Men denne ser god ud, og jeg kan faktisk godt lide mascapone, så den skal helt sikker prøves!!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Ej, så skal du prøve den her! Hvis du kan lide mascarpone og hvid chokolade, så vil du også kunne lide den her 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maja

    åh den ser virkelig bare god ud, har lige sat bunden i køleskabet og kan slet ikke vente med den kan spises. selvom der desværre er alt for lang tid til 🙁

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Ihh hvor lækkert – du må endelig fortælle hvordan det gik, når du er helt færdig 🙂 Men ja, den er desværre nok først “færdig” i morgen engang

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine

    åhhh hvor ser den lææækker ud… får helt lyst til at tage hovedspring i den!!! smiler…
    Er da bare en must try!!!!

    /Trine 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tweeka

    Hejsa, den ser super god ud og kunne godt finde på at bage den en gang imorgen, men jeg må lige høre, hvad er marscapone (staves) og hvor kan det købes?(:

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • missjeanett

      Det er en frisk ost – og det kan købes i alle større supermarkeder som Føtex, Bilka, Superbrugsen. God bagning i morgen! 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Miss Ebbens, Erlanger og Eley