Kryddermandler

KryddermandlerKryddermandler

I dag fik jeg lyst til at lave en lille snack, så det blev til disse lækre kryddermandler. Jeg er en sucker for den slags mandler – og er især glad for når de er lidt spicy og gerne med noget røget/BBQ smag. De er tit bare så dyre at købe færdige, så det her er en rigtig billig måde at lave dem på.

200 g mandler
1½ dl vand
½ spk salt
1 tsk sød paprika (min yndlings er fra Urtekram), gerne med “top på”
½ spk Cajunmix fra Urtekram (I kan også bruge fx noget BBQ eller mix krydderi i samme dur – det er for at få en lidt røget smag til mandlerne)
Chiliflager efter smag

Hæld vand, mandler og alle krydderierne på en pande og rør rundt indtil alt vandet er væk. Hæld mandlerne ud på en bradepande eller i et fad – de skal ligge helt fladt og må ikke ligge i en bunke oven på hinanden. Giv dem ca. 25-30 min ved 150 grader i ovnen til de er lidt sprøde. Tag dem ud og lad dem køle af. De er klar til at spises, når de ikke længere er lune :)

Skriv en kommentar

 1. Uhh det skal prøves – og tak for opskrift. Har set mange lave lignende mandler, men du er den første som rent faktisk har smidt en opskrift op – thanx.

  • Ved bare at det hvor vi boede er der hvor mange af de rige i Barcelona bor :) Har dog hørt at det er et lidt sketchy område i nærheden af Ramblaen om aftenen. Især på det “venstre” side når man kigger på et kort.

 2. Uhm, de ser gode ud Jeanett. Dem tror jeg da at jeg skal prøve snart.
  Måske verdens tåbeligste spørgsmål, men de skal først varmes op på den pande ikke, altså indtil al vandet er fordampet/kogt væk?

  • Jo, de skal på panden med det hele først indtil vandet er væk – og så i ovnen bagefter :)
   Jeg har forresten sendt dig en mail 😉

 3. Mmh de ser vildt lækre ud de mandler. Helt klart noget der skal prøves af, for krydrede mandler er så lækker et alternativ til snack bordet .
  Taak :)
  – Jeanette
  jeanettehosbond.blogspot.dk

Skriv kommentar