Hvide studenterkjoler

Måned #1

Måned #1

Reklamelinks markeret med *

Body fra Mini Rodini* – Sengetøj fra Holly’s
(begge dele er økologisk)

Så gik den første måned allerede. I dag fylder denne smukke dame en måned! Det føltes som 4 dage siden at vi kom hjem med hende og alligevel kan jeg snart ikke huske hvordan det er ikke at ha’ en baby. Det har været hårdt… og jeg må indrømme, at de kommentarer man får med “Er det bare ikke det mest fantastiske i hele verden?” dem er jeg ikke helt med på. Jeg synes det er 10% skønt og 90% røv. Men jeg er også bare en person der virkelig, virkelig meget brug for alenetid og egotid – og det er pt en by i Rusland. Hvilket jeg synes er 14 gange værre end at være i søvnunderskud. Når det er sagt, så er hun jo vildt dejlig og hvis der er en grænse for hvor mange kys man må give sin baby, så tror jeg at jeg er ved at nå den 😉

Hun har taget mere end 1,1 kg på og vokset +5 cm. Hun var lidt lille da hun blev født, men hun har ædt så godt at hun nu ligger på den normale vægtkurve. Vi har fået nogle skæve smil, men vi tror ikke de er helt beviste endnu. Det glæder jeg mig til – smil der bliver gengældt!

Gode råd jeg vil give videre efter vores første måned:

– Din krop skal nok blive hel igen. Også selvom du ikke tror det. Men giv det tid. Og snak evt med veninder der lige har været igennem det om de ting du skal forberede dig på kropsligt EFTER fødslen. Det gjorde jeg og det har jeg været SÅ glad for.
– Amning gør nas de første 14 dage. Men så er det som om det fra den ene dag til den anden bare holder op med at gøre ondt. Igen; giv det tid! Og køb gode ammeBH’er UDEN bøjle. Det mindsker risikoen for brystbetændelse (selvom jeg røg i ikke mindre end 3 gange… stenhårde bryster og høj feber er bare ikke en fed kombi med ny baby og manglende søvn).
– Man bekymrer sig om ALT! Både omkring din baby og dig selv/din krop. Vi flippede helt ud da Bølle B og jeg blev forkølet. Og det fik vi så at vide af sundhedsplejersken, at små babyer SÅ nemt bliver forkølet. Og her troede vi at vi havde været rådne forældre og måske ikke havde pakket hende godt ind.
– Sig nej til folk. Og her mener jeg besøg. Hvis I/du ikke har lyst, så sig NEJ. Vi havde på forhånd besluttet at vi ville ha’ et par overnatninger på patienthotellet efter fødslen og imens vi var der ville vi ikke ha’ besøg. Og det fortryder jeg ikke 4 sekunder. Faktisk anbefalede både jordmødre og sundhedsplejersker at man de første 48 timer ikke lader andre holde barnet end mor (og far), da det kan fucke amningen op. Baby skal nok connecte med andre senere hen, men i det første lange stykke tid er alle andre ligegyldige end mor og far.
– Sov i hold! Vi gjorde det i starten, så begyndte vi at sove sammen igen og efter 4-5 dage var vi så smadret, at vi gik tilbage til at sove i hold. Og det gør vi stadig. Og det fungerer! Man savner at sove sammen og ligge og putte i ske, men det må man i stedet gøre om eftermiddagen eller om aftenen til en film.
– Sig ja til mødregruppe! Det er vildt hyggeligt, man kommer lidt ud og her har du et sted hvor det er 100% tilladt at snakke om amning, lortebleer og alle de andre babyting som dine veninder måske bliver trætte af at høre om efter et stykke tid. Og man æder kage 😉
– Brug de yngre generationer til råd fremfor de ældre. Rigtig rigtig meget har ændret sig siden tanter, mødre osv sidst har født (plus det virker som om de kun kan huske alt det smukke/dejlige og ikke de ting der ikke er så fede… og det er jo de ufede ting man i højere grad har brug for råd omkring 😉 ). Jeg har ihvertfald selv fået meget mere ud af veninder der lige har været igennem det end andre. Men husk iøvrigt også at sortere det hele og gør dig dine egne erfaringer i stedet. Det giver dig mere selvtillid som mor end bare at følge alt det man bliver fyldt med.
– Snak om barnedåb/navngivning INDEN baby kommer. Lav en grov liste over gæster og snak lidt om steder, mad, kirke osv. Det er ikke det I gider at bruge jeres tid på, når baby først er her.
– Hvis far tager barsel, så tag en måned sammen i starten. Lad vær’ med at nøjes med de 14 dage. Du har IKKE lyst til at være alene med baby allerede efter 14 dage (og far har ikke lyst til at smutte fra jer den morgen). Just saying!
– Fyld fryseren op med mad inden baby kommer. Overskud til selv at lave mad er ikke-eksisterende. På hele den første måned har vi gjort det to gange.
– Du har min fulde ret til at stikke alle der allerede spørger nu om I skal ha’ flere verdens største lammer.

bloglovin

136 kommentarer

 • Amen til dine råd – det er ting alle kommende mødre fortjener at vide!

  Og hvor er hun sød! Jeg smelter og bliver skruk af hende.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Tusind tak!
   Og fedt du er enig… det er ihvertfald sådan jeg har og har haft det. Og de råd ville jeg bare gerne give videre, fordi dem har jeg været glad for!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hold kæft, hvor er det lækkert, at du er så ærlig! Kan blive helt tosset på de der mennesker, der snakker om lykkelig babyboble, selvom man godt ved, at de ikke har sovet i en uge, og der er gylp på alt deres tøj…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Præcis! Jeg magter det heller ikke. Og jeg har fandme ikke tænkt mig selv at være sådan “en” også. Fordi det kunne ikke være further from the truth.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jamen, det er bare så s….. hårdt i begyndelsen! Du har helt ret i det der med 90-10, men det tipper heldigvis liiiige om ikke så længe. Første bevidste smil, første gang hun rækker ud efter legetøjet, første gang hun griner højt, første gang hun “siger” noget.
  Og pludselig er hun blevet så stor, at du ikke hører noget til hende i timevis, fordi hun leger med veninderne på værelset 😉

  Jeg tror egentlig, jeg fik de allerbedste råd og kommentarer fra hhv. min mormor (om amning – min mor fik mig og min søster, da det var moderne at anbefale at give flaske – og rigtig mad efter tre uger! Whaaat??) og min svigerfar (om at holde ud: “Det er alligevel kun så få år af ens liv, man har små børn.” og om leg: “Børn lærer, når de leger.”). Paradoksalt at de bedste råd kom fra de kanter 🙂
  Men veninderne med børn gav nu også mange gode praktiske råd med på vejen. Svigerfar kan man alligevel ikke bede om råd mod revnede brystvorter, vel 😉

  Anyways, super, super godt indlæg, Jeanett!

  Og det hjalp da ikke på mine skrigende æggestokke at få Hendes Dejlighed smækket op på fuld skærm 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Åhh det lyder godt at det snart tipper! Fordi hvis det første år 90/10 til røv-siden, så skal jeg fandme ikke ha’ flere (og det mener jeg 1000%). Så det lyder godt at det fordeling snart kan ændre sig 😉

   Jeg synes at de bedste råd jeg har fået 100% er kommet fra veninder der har været i det indenfor de sidste 1-2 år. Og så professionelle råd fra jordmødre og fødselsforberedelse. Det er der jeg har fået de bedste guldkorn (især synes jeg at info fra veninder om alt det nederen der er med ens krop efter fødslen har nok været det aller mest brugbare fordi det er der fandme ingen der normalt snakker om… fx. om at sørge for at købe super-tena bind til efter fordi man bløder i mange, mange uger efter og sådanne ting. Det er fandme rart at vide på forhånd!).

   Og mange tak Lisa <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • He-he, ja, man er fandme et kropsligt vrag bagefter, men hey, det er det hele værd… især når det er kommet på (for midt vedkommende:) LAAAAANG afstand 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Hehe lige det med kroppen mangler jeg vist stadig at få på god afstand 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lonnie

   Uha jeg synes altså først den tippede omkring 1 1/2 år. Jeg synes virkelig det trak tænder ud indtil da.

   Men det bliver heldigvis nemmere med tiden, også at undvære nattesøvnen. Jeg er så hærdet nu, at jeg vågner kl. 6 helt af mig selv, fordi jeg ikke kan sove mere, når jeg har fået 6 timers sammenhængende søvn 😉

   Børn er motherfucking hårdt arbejde, men der er jo alligevel ingen der fortryder det i sidste ende.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Puha så har jeg lange udsigter! hehe
   Ja, jeg er også sikker på at min lille bølle er det hele værd 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Dot

   jeg er med på de 1 1/2 år, desværre.
   Derfor har jeg netop besluttet at der ikke kommer nogen 3’er her 🙂 Jeg gider simpelthen ikke igen, når mine børn er blevet så store. Bum.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Dot

   Glemte at skrive at det til gengæld er federe at få 2’eren!
   På barn 1 er det hårde, at vænne sig til at man ikke selv er verdens midtpunkt – forstå mig ret.
   Og man lærer på hårdeste vis at behovsudskyde. Jeg vil næsten sige at jeg først blev rigtig voksen da jeg fik barn. Jeg syntes det kunne være vildt hårdt at have en dag med arbejde, indkøb og aftaler om aftenen. Nu er det sgu luksus at gå ned og købe ind – selv! Al den tid jeg kan få for mig selv, tager jeg imod med kyshånd 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor er hun skøn! Og sikke et dejligt ærligt indlæg….! Jeg syntes også det var og er hårdt, men som du selv siger så er det også dejligt. Det er virkeligt det sure med det søde.

  Bare glæd dig til hun begynder at smile og grine bevidst så vinder det søde lidt over det sure i total regnestykket 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Tusind tak Michala! Og jeg glæder mig til at “det søde” begynder at ovetage 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maj

  A M E N (råbt på gospel maner :D) Jeanett, jeg kan også godt leve med søvnunderskud, men pyhhh hvor jeg savner ego-tid! Seriøst, jeg har haft ego-tid i 31 år, det er en vane der er svær at slippe 😉 drømmer lidt om en søndag på sofaen hvor jeg laver absolut intet, og ikke er nogens serviceorgan – ha ha ha…

  Jeg kan kun nikke genkendende til alt hvad du skriver, og de skæve smil skal nok hurtigt blive til bevidste, og så smelter man fuldstændig 😀 glemmer aldrig Tristans første smil!

  Og Hurra for mødregrupper, de er fanme guld værd!

  – Maj 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Taaak Maj!! Ja, forhelvede… den egotid vil jeg aldrig aldrig ALDRIG tage forgivet igen!!

   Åhh jeg glæder mig til bevidste smil!!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia Luise

  “10% skønt og 90% røv” ??? Jeg håber da virkelig, at du mener det omvendt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Nej, det er sgu helt rigtig skrevet! Det der “åhhh idyllisk babyboble” synes jeg er det vildeste bullshit.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mia Luise

   Vildt nok. Jeg tror heller ikke på babyboblen. Og det er pissehårdt, men kærlighed til babyen overskygger det da. Synes det er synd for dig, at du har det sådan. Og synd for din baby og din kæreste. (Jeg er enig med dig i resten af indlægget – bare ikke de 90%).

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Du behøver skam ikke ha’ ondt af nogle af os. Vi klarer det fint 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ida

   Er enig med Mia Luise. Synes hele dette fokus der er fra mange mødre i dag, om at det er så hårdt at have børn er helt forskruet. Hvis man har fået et sundt og rask barn, burde det da overskygge alt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Så jeg må ikke brokke mig over maden på en restaurant, fordi jeg burde bare være lykkelig for overhovedet at få noget at spise modsat de små børn i Afrika? Eller hvad?
   Pænt underligt rationale du har.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ida

   Hoooold nu op med det pladder! Det er sku da befriende og selvfølgelig elsker hun sku da pigebarnet ud over alle grænser, men derfor kan det sku da sagtens være røv at få vendt så meget op og ned på tilværelsen. Hils nu de andre erfaringer velkommen istedet for at være så moralsk! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Wooord Ida! Og tak 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maj

   Selvom man elsker sin baby af hele sig hjerte, så er der altså tider hvor den kærlighed ikke overskygger magtesløsheden, trætheden og måske endda følelsen af at man gør alting forkert, fordi alting er SÅ nyt, og der er jo ingen manual med til sådan et væsen!
   Og det er da på ingen måder synd for Jeanett, Bølle B eller Tim at hun synes det er noget røv det meste af tiden, sådan er der mange (gode) mødre der har det i den første periode (2-3 måneder), og ud fra både min vennekreds og mødregruppe er det helt normalt!

   – Maj 😀 (som heldigvis synes at der er langt flere skønne stunder som mor – nu…)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Tak Maj 😉 Og jeg kender også mange mange mødre der har det nøjagtig lige som mig (og dig).

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marianne

  Tillykke med den første måned! 🙂

  Og så vil jeg lige knytte en kommentar til amning, som jeg gerne ville have vidst. Det kan nemlig også tage meget længere end 14 dage før det bliver godt, i mit eget tilfælde skulle vi forbi 3 mdr.-mærket og har hørt andre være ude for det samme. Så selvom det ikke er godt i starten, kan det godt blive det senere, men man skal virkelig gøre op med sig selv, om det er en kamp, man vil tage 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Mange tak Marianne!

   Og det vidste jeg ikke! Det råd er hermed givet videre! Puha… det lyder hårdt at det først var efter 3 mdr!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Var godt nok ikke helt oppe på tre måneder, men de første seks uger gjorde amningen PISSEONDT! Og det var jeg slet, slet ikke forberedt på. Kunne græde bare ved tanken om, at jeg snart skulle fodre mælkeiglen igen. Men deterenfase deterenfase deterenfase…

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Super godt indlæg og jeg kunne genkende det hele og følelser fik jeg igen 🙂 man glemmer så hurtigt.

   Jeg synes også amning var svært og hårdt i starten. Av det gjorde nas – men da det så endelig fungerede var det virkelig befriende. Var tæt på at opgive. Men i og med jeg har pollen allergi ville jeg gerne give ham antistoffer mod det. Det siges det at kunne.

   Men han sugede i hvert fald fedtet ud af mig 🙂 har aldrig vejet mindre da jeg ammede. Tre måneder amning så var jeg tilbage til normal vægten selvom jeg spiste for 2 stadigt 🙂
   Det var i hvertfald nemt at have madpakkerne med altid 😉

   Pøj pøj med det hele! Det er det hele værd.

   Chau

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Uh det håber jeg også er tilfældet her – at hun suger fedtet ud 😉 hehe

   Og mange tak 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nu har jeg ikke ligefrem planer om at få børn.. Nogensinde tror jeg..
  Men jeg synes alligevel det er vildt spændende at høre om dine erfaringer (hvis man kan sige det så tidligt?) – fordi du er så ærlig og altså også kan sige og indrømme at der er negative ting 🙂 – Så tak fordi du er så ærlig!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Mange tak Louise Joli! Det er jeg glad for at du synes 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  TAK for din ærlighed – den er meget værdsat. Venter selv på sådan en lille fis (ETA oktober), og det er lige befriende, hver gang nogen tager bladet fra munden og også husker at sige det trælse. Fx følte jeg mig ret alene om det her med ikke at synes, at det at være gravid er særlig optur – indtil en lidt perifær bekendt ud af det blå sagde, hun havde haft det sådan. Puh, hvor var det rart at blive bekræftet i, at man ikke behøver være et dårligt menneske eller blive en dårlig mor, fordi man føler, ens krop er blevet besat:-)

  Synes, du skal indføre faste “gode råd”-indlæg hver anden måned eller deromkring som service til alle os (kommende) mødre;-)

  Ps. Hun er fin, jeres lille B;-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Det var så lidt!! Og FYI så synes jeg også at graviditeten var nederen 7,5 måned af tiden 😉 Og man kan sagtens blive verdens bedste mor af den grund! Faktisk tror jeg på at der kommer de bedste mødre ud af de kvinder der også husker sig selv. Fordi de er sgu de lykkeligste og de har sig selv med hele vejen.

   Det er planen at jeg vil lave sådan et indlæg her hver måned på hendes “månedsdag” 🙂

   Og tak… jeg synes også at hun er skøn <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Birgitte

   Kan du overtales til at lave et indlæg om de trælse ting ved graviditeten? (Engang når du får lidt mere søvn og overskud:))

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Der kommer faktisk et indlæg om hele min graviditet… på et tidspunkt 😉 Jeg skrev det næsten færdigt imens jeg var gravid!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Jeg elsker, at du er ærlig omkring, hvor hårdt det bla. er at undvære egotiden, for der er SÅ mange (tror jeg) der ikke tør sige det højt, for tænk nu hvis nogen troede, at man ikke elskede sit barn… det er jo SLET ikke det det handler om, og jeg kan så udemærket følge dig i dit udsagn, og jeg tør også godt sige det højt. For det er hårdt i starten, hvad enten du har et nemt barn eller et mere besværligt et af slagsen, for det er stadig en helt ny og mere bundet tilværelse, du skal vænne dig til, og det tager tid. Jeg nyder da stadig alenetid til fulde, når jeg har det engang imellem, selvom min datter nu er snart 4 år, det ændrer sig ikke (for mig) 🙂 Men når det så er sagt, så bliver det hele bare lidt federe, når baby begynder at give lidt igen… de første 3 mdr indtil man har fået en rytme og baby kun sover og spiser og brokker sig er hårde, og man føler sig udelukkende som et serviceorgan og mor – ikke en kæreste eller veninde osv. Men det bliver bedre, bare rolig 🙂
  Og hvor er hun i øvrigt sød, din lille øko-baby – tillykke med hende igen 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Præcis! Og som du kan se her i kommentarfeltet, så er der her også nogen der dømmer mig for at sige den slags højt 😉 Men det må de om – det rør mig ikke.

   Ja, jeg tror også at det vender når baby kommer med noget respons. Fordi lige nu føler man lidt at det kun går den ene vej. Og jeg kan virkelig, virkelig nikke genkendende til det der med bare at føle sig som et serviceorgan 😉

   Og tak! (og hun er ikke 100% øko – det var faktisk tilfældigt at begge dele her lige var øko).

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • lea

   Hvor er jeg glad for at du svarer sådan! Det er ikke alle, som tør at sige som du gør og jeg tager hatten af for det.

   Kvinder har det bare med at dømme andre uden at kende omstændighederne, hvilket jeg synes er en forbandet ting, som de skulle tage at lade være med. Jeg har også oplevet lignende negative kommentarer hos kendis blogger Sarah Louise, da hun fødte. Synes simpelthen, at det er for plat!

   Størstedelen af de kvinder/uvidende tøser som skriver disse negative kommentarer, har højst sandsynlig ikke selv børn og derfor ikke kender omstændigheder, men blot tror at det at føde et barn og derefter passe på babyen er det rene lykke.

   Bliv endelig ved med at skrive de oplevelser som du har og ikke det som andre folk forventer!

   PS: Bølle B ser sød ud 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kimmie

  Så enig!

  Vi lavede nogle af “fejlene” denne gang, men så ved vi det til næste bebs ankommer 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Vi har skam lavet de fleste af fejlene også, hehe. Det er derfor jeg ville give rådene videre, så andre ikke behøvede at lave dem! 😀

   Og tak 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • “- Du har min fulde ret til at stikke alle der allerede spørger nu om I skal ha’ flere verdens største lammer.”

  Du har mere ret end du aner!! Jeg har en datter på næsten 9 og først nu skal jeg have nr. 2!

  Det er godt at høre at I alle har det godt. Og det er også godt at høre at jeg ikke er den eneste der ikke synes det er lutter idyl at have en lille baby 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Hahaha! 😀 Og dejligt med en sød lille efternøler! Det er min lillebror også (der er 10 år imellem ham og jeg… der er dog så en lillesøster ind i mellem, men stadig med 7 år ned til ham).
   Og nej, bestemt ingen idyl 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anita

  TAK for din ærlighed kære Jeanett. Vi går og planlægger baby inden for de næste 2 års tid, og det er virkelig rart at få den knap så lyserøde side af det hele beskrevet indimellem – der er virkelig mange der beskriver det som det rene idyl og man tænker sgu at det ikke kan passe 😉 Ens kærlighed til den lille nok skal gøre at det er det hele værd – men at man behøver jo ikke være jublende lykkelig når man står op kl 3:30..

  Derudover kan jeg ikk sige andet end at det er et lille pragteksemplar i har jer der – hun er dælme lækker 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Det er den også… jeg synes jo at min baby er den dejligste baby i verden! Men hun kan godt nok også være træls! Og krævende! Og held og lykke med projekt baby!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helene Rosa

  For det første: igen tillykke med hende!

  Og for det andet: hvor er det dejligt med en der giver råd, der rent faktisk virker ægte. Dem vil jeg forsøge at huske til når det bliver min tur til at blive mor. Tak for ærligheden 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ann

  Tusind tak for dette indlæg, Jeanett 🙂 Og hvor er hun fin! Tænk at der allerede er gået en måned… Pheww.. Jeg venter en lille dreng til juni og det er rart at få lidt ‘insider-viden’ fra så mange som muligt – og jeg elsker at du skriver tingene som de er. Det er helt klart noget jeg kan bruge til noget og vil prøve at huske, når jeg selv står i situationen, om knap 2 mdr.
  Ann 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Mange tak Ann! Ja, den måned er bare fløjet forbi!
   Og jeg håber at alt går vel med babyboy i maven? 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ann

   🙂 Tror også de næste to måneder kommer til at gå stærkt, så jeg vil prøve at nyde min alenetid så meget som muligt. F.eks. var jeg helt alene hjemme hele sidste weekend og det var faktisk rart bare at være mig og nyde at få slappet af, og kun tage hensyn til mig.

   Tak – det håber jeg også! 😉 Vi glæder os til at han kommer ud, selvom jeg STORnyder graviditeten og sagtens kunne være gravid i et 1/2 års tid mere, uden problemer…

   Fedt at du vil lave et indlæg hver måned om den dejlige Bølle B – det ser jeg frem til 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Åhh hvor er du heldig! Bare jeg havde haft en god graviditet som dig! Men jeg vil sgu hellere føde 4 gange end tage de 9 mdr igen.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Hold kæft hvor er det dejligt du er så hudløs ærlig! “10% dejligt og “90% røv”…. Hvor er det fedt at læse (forstå mig ret). Og så vil jeg bare lige nævne, at for en som absolut ikke plejer at kunne se det fede ved andres børn, så er Baby B overraskende yndig! Just saying. Tillykke alligevel trods 90% røv 😉 og TAK for gode råd! Much appreciated!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Tusind tak… synes også hun er en lækkerbiksen 😉 (jeg får ihvertfald kysset de der tykke kinder mange gange dagligt 😉 ).
   Og er glad for at du synes det var brugbart!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg synes det er så dejligt at du er ærlig 🙂 Mange af mine veninder der har fået børn (jeg har ikke selv børn, det er kun min kæreste der har en datter) snakker hele tiden om hvor lykkelig og dejlig det er og være forældre, aldrig om de dårlige ting. Synes det er så vigtigt at høre det hele. Selvom det kan være så fantastisk så kan det sgu også være skide hårdt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Og det er især skide hårdt netop i starten… jeg glæder mig til det lykkelige og dejlige starter 😉
   Og tak Karina!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma

  Hun er godt nok nuttet 🙂 Er vild med bodyen!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Mange tak! Hehe ja den kunne jeg heller ikke stå for!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cille

  Hun er da bare for sød!
  – tænkte lidt over det omkring “besøgspunktet”…
  Hvad sagde de nybagte bedsteforældre til det? Synes seriøst at det er super fedt at i prioterede jer selv og lille B, frem for alle andres nysgerrige behov;-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Taaak 🙂 Hehe de var bestemt ikke tilfredse… Men som du siger, så var vi ligeglade med at de havde behov der skulle stilles. Deres behov kommer langt nede på listen.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kk

  FEDT du er SÅ ærlig! Det er hårdt med hårdt på at blive mor! Man gennemgår alle følelser.
  Jeg er selv mor til en pige på 8 mdr, og for at være ærlig, så synes jeg de 3 første måneder var lort!!! Man er skide usikker på alting! Det har intet at gøre med man fortryder sit valg om at blive mor, eller man ikke elsker sit barn. Kan kun sige det bliver bedre med tiden. Det er stadig hårdt til tider, men ikke så samme måde.

  Er sikker på du er en fantastisk mor… Og smuk bølle i øvrigt!!!:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Haha hvor er det også fedt at du bare skriver det som det er – lort!!
   Og tusind tak! Jeg er sikker på at du også gør et fantastisk stykke arbejde med din datter 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tea

  Rigtig gode råd du kommer med!!
  Især det med amning! Det gør satme ondt lige præcis de første 14 dage! Rart for kommende mødre at vide, så man er klar over, at det ikke bliver ved med at gøre nas! Man skal bare fortsætte, så ender det med at være det hyggeligste i verden!
  Kan dog ikke genkende din 90/10 % fordeling. Men måske er det fordi jeg netop var blevet tudet ørerne fulde om, hvor hårdt det ville blive… Jeg synes det var overraskende nemt og helt fantastisk at få hende ud! Græder jeres meget eller hvorfor synes du det er så meget røv? Kan vel ikke kun være fordi du ikke får alenetid?
  Min er nu 4 mdr. Og ligger og pludrer helt vildt. Glæd dig, det bliver kun sjovere!
  Til sidst, din datter ser fantastisk ud!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Hun græder nærmest ikke… kun når hun er rigtig sulten og det kan jo heldigvis fixes ved at proppe en pat i munden på hende 😉 Jo, jeg synes det forfærdeligste er at hun er SÅ afhængig af mig. Jeg kan jo ikke gå nogen steder mere end 30 min. Især fordi hendes spisemønster ikke rigtigt er der endnu… nogle dage vil hun æde HELE tiden (i dag gik der fx kun 50 min mellem to amninger) og andre dage går der et par timer i mellem. Så jeg kan jo INGENTING. Det er det vildeste overgreb på min personlige frihed jeg nogensinde har oplevet. Og det er SÅ hårdt. Det var jeg ikke forberedt på (at jeg ville synes den del var så hård).

   Og tak 🙂 Vi synes også selv hun er ret lækker 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tea

   Hmm tænker bare lidt, hvad du havde regnet med? Nu hvor du skriver “jeg kan ingenting”. Hvilke ting er det du havde tænkt du skulle nu hvor dit barn er 1 mdr?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Altså hvis du fisker efter et svar, hvor jeg siger at jeg vil ud med veninderne osv, så får du det ikke. Jeg ved det ikke… jeg havde ingen forventninger. Jeg havde bare ikke regnet med at FØLE mig låst.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tea

   Fisker skam ikke efter noget. Prøver bare at forstå hvordan du har det. Fordi det åbenbart er meget anderledes end, hvordan jeg selv havde det den første måned. Tænker begge ting er lige normalt. Folk skal også bare vide at det kan være 90% lykke den første måned. Og ja jeg havde også brystbetændelse og var indlagt med det, dødsfald i familien, manglede søvn, kæmpe flytning, heller ingen tid til mig selv. Men vidste hvad jeg gik ind til med en lille baby og mit liv bliver aldrig det samme som før, det blev bedre!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Det kan det sikkert – og der er sikkert nogen der synes det er federe end jeg gør. Men jeg skrev jo også “JEG synes det er 10% skønt og 90% røv”. Jeg beskriver kun hvordan jeg har det – jeg har ikke sagt det er en facitliste og sådan har alle det.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • sus

   Jeg tror mere det er den der følelse af, at hvis der er noget der skal “ordnes” – for eksempel handles ind, eller hvis man skal bruge et par nye strømpebukser nede fra H&M fordi det sidste par er i stykker, eller man virkelig godt kunne spise noget lækkert fra kiosken, eller gå på posthuset … Alt det der. Det kan kæresten jo godt gøre, men på en eller anden måde er det lidt frustrerende ikke at kunne ordne de ting der skal ordnes selv.
   Nu har jeg ikke børn, men jeg kunne forestille mig at det måske er lidt der den ligger? Det ville nok være in største hurdle i hvert fald .. At sende min mand i byen for at ordne mine ærinder og handle ind, hvorefter han kommer hjem med 1000 andre ting end det han skulle 😛 suuuuk…

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tilde

  Som mange andre, så værdsætter jeg altså også din ærlighed! 🙂 Det er altså utroligt at “virkeligheden” bliver nedprioriteret til fordel for idyllen der der skal fortælles om graviditet og babyer..
  GLÆDER mig til at læse med på de næste “månedsindlæg” om B 🙂
  Vil du evt skrive/fortælle hvordan det går med amningen? Og hvilke udfordringer du har haft der udover brystbetændelse?
  Og så har jeg tænkt på om du vil indvi os i dine tanker om alkohol i forbindelse med amning? (Nu må du altså endelig ikke tro at jeg er en moralsk løftet pegefinger, det er kun fordi det er en problemstilling som jeg selv har tænkt enormt meget over..)

  Jeg håber at de 10% bliver til meget mere, for dejlig ser hun ud 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Ja, jeg er også træt af at det hele skal ophæves til at være så fantastisk. Jeg tror bare de har lykkeligt glemt alt om den første hårde tid 😉
   Jeg har faktisk ikke haft de store udfordringer med amning udover brystbetændelsen. Jeg har været heldig, da det er kommet ret godt op at køre ret hurtigt – og “samarbejdet” (som min sundhedsplejerske kalder det) mellem mig og min datter der bare har fungeret helt fra starten af. Hun viste allerede lyst til at sutte da hun ikke en gang var 1 time gammel, så der har aldrig været problemer der. Men fuck døgn 2 (som også bliver kaldt “suttedøgnet”) er hårdt. Hun ligger seriøst og sutte løs 20 timer ud af det døgns 24 timer (for at sætte gang i mælkeproduktionen).

   Jeg er ikke fanatisk og jeg drikker alkohol under amning. Jeg har allerede fået et par glas vin her den første måned. Men holder mig til max. et glas pr dag.

   Tak! Og jeg er sikker på at de 10% nok skal blive til flere jo mere tid der går 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Diana

  Jeanett, der er faktisk intet ved dig jeg ikke bryder mig om. Begyndte at følge dig for længe siden fordi jeg synes du er smuk og naturlig. Og så holdte jeg ved fordi du faktisk har noget fedt at fortælle også. Jeg sætter kæmpe pris på din ærlighed og nyder at læse dine indlæg. Glæder mig til at se om jeg kan bruge dine råd engang når det bliver min tur. Og bliv endelig ved med at gøre det du gør, så bliver jeg i hvert fald hængende!

  Held og lykke

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Ej hvor er du sød! Tusind tusind tak!! Jeg vil prøve at blive ved med at holde stilen 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • duen

  Dejligt at følge babys 1 måned. Hvor er hun yndig.

  Dog synes jeg det er lidt trist med din oplevelse “10% skønt og 90% røv” – det tror jeg bestemt ikke er et gængst billede.

  Kan godt se de fleste ‘elsker din ærlighed’ (læs: alle der vælger at kommentere) MEN de fleste har tilsyneladende ikke børn hvilket mange også selv skriver. Når de en gang får børn tvivler jeg på at de vil mene det samme. Kærligheden overskygger altså for de fleste rigtig mange udfordringer og knapt så sjove ting ved det at være mor.

  Det ER skidehårdt at være forældre, men hvis kun 10% skulle være skønt, så er det sgu rigtig rigtig trist 🙁 Håber snart det går den anden vej.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Hvor læser du det? Der er da netop flere der skriver de er enige og som HAR børn? Jeg synes det er super trist, at der er folk som dig der skal ligge den skal kommentarer og evt få andre nybagte mødre til at sidde og ha’ det dårligt med sig selv, fordi deres følelser og oplevelser ikke harmonerer med det som DU synes er det rigtige. Tænk lige lidt over det næste gang du smider om dig med den slags holdninger. Og det siger jeg fordi jeg har set flere nybagte mødre sidde og netop føle at de ikke kunne leve op til alle de her lyserøde historier og forventninger. Personligt rammer det overhovedet ikke mig… jeg hviler så meget i mig selv og mine følelser til at vide at sådan som jeg har det hverken er forkert eller unormalt. Vi skal bare huske at vi alle er forskellige, har forskellige opfattelser og samtidigt også har meget, meget forskellige børn!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mia Luise

   Helt sikkert at folk er forskellige. Men nu bliver du jo bare personlig over for “duen”, og det er der slet ingen grund til. Og når du – til Ida – sammenligner med hungersnød i Afrika, så stikker det da også helt af. Det ville svare til at jeg sagde til dig, at du bare skulle være 100% lykkelig over din baby – for TÆNK på alle de, der ikke kan få børn (som også læser med her). Men det er sgu da lavt. Så Sort/hvid er verden jo ikk. Jeg troede at alle holdninger, var velkomne i kommentar-feltet. Der er jo ingen, som mener noget forkert. Folk er bare forskellige, som du selv skriver.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Jeg synes skam også at flere af de kommentarer mod mig var voldsomt personlige. Blandt at det er synd for min kæreste og min baby at jeg har det sådan?? Hvis det ikke er personligt, så ved jeg da ikke hvad det er.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mia Luise

   Jamen, ville du ikke hellere at det var omvendt? 90% skønt og 10% røv!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Jo? Men det er det jo bare ikke. Og det kan jeg ikke gøre så meget ved. Jeg må bare holde ud indtil det vender.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sandra Danielsen

  Kæmpe thumps op til dig for at være så ærlig omkring det at have en baby….Det burde virkelig være mere tilladt at sige at man ikke syntes det er så rosenrødt som nogen gør det til at være….
  Og hvor er hun skøn, dejlig bebs med tykke kinder:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Tusind tak! Og ja, jeg synes også bare at folk skulle sige det som det er.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • B

  Hej Jeanett
  Dejligt at få et lille indblik i hvordan I har det, alle 3. Jeg er selv mor til en dreng på 2½ år. Og ja i starten var det en KÆMPE omvæltning. På nogle tidspunkter havde jeg det som dig. Hold nu op hvor skal man vænne sig til at man SLET ikke er kun sig selv i starten. For ærlig talt – det er man jo ikke. Ens liv er delt op i intervaller mellem amning, hvor man skal fylde tiden med alt det andet. Og søvn. Også selvom man er heldig at have en fantastisk kæreste. Det har jeg. Og det er jeg sikker på (ud fra dine indlæg) at du også har. Men det er jo netop det med at vænne sig til at man har en, som er 100% afhængig af en. Selvfølgelig er der tidspunkter hvor lykken overskygger det hele, når man studerer sin lille guldklump. Men der er også tidspunkter hvor det ikke er sådan. Men jeg synes det hjalp meget på det bare da amningen var ovre. Og igen da han kunne bevæge sig selv. Og nu igen hvor man kan føre samtaler med ham. Altså bare det at ens barn ikke er SÅ afhængig af en længere gør det lidt nemmere.
  For mig var det klart omvæltningen fra at være mig (jeg elsker også min alene tid) til at være mig og baby. Det var faktisk dét som i lang tid var årsag til at jeg ikke ville have børn. Så fik jeg en kæreste som gerne ville være der lige så meget (han har været på barsel også, så jeg kunne starte med at læse igen. Han kørte vores søn ind i vuggestuen etc. Det kan klart anbefales) og så gav det mening for mig.
  Og nu sidder vores søn så i sengen og kalder fordi han ikke gider sove. Det sker ikke særlig tit, men når det gør, kan jeg godt blive lidt træt i det…
  Men de små luft kys han har lært at sende kan smelte mit hjerte!
  //B

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Det har jeg bestemt også – jeg ville ikke kunne ha’ klaret det uden ham! Han har gjort det SÅ godt. Både ift hende og mig. Han kommer også til at holde barsel alene med hende senere, så de også kan få hinanden alene (vi har præcis samme plan med indkøring i vuggestuen!).

   Og tak for din kommentar! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne Sofie

  Hvor er det hyggeligt at læse om, selvom jeg ikke selv har børn eller er gravid – endnu! 😉 Godt indlæg! Flere af dem.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Mange tak! Der kommer et igen i næste måned 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tak tak tak, Jeanett for et fantastisk og ærligt indlæg. Jeg kan ikke være mere enig. Jeg tror det tog mig 2 måneder før jeg følte at jeg kunne rigtig nyde min søn og slappe lidt mere af. Det er bare røv hårdt og det er svært ikke at lade bekymringerne overskygge det hele lidt. En anden ting, der nok er vigtig for mange kommende mødre at vide, er at det er meget normalt at tude en del. Også over ingenting. Man er hormonel, træt og føler ikke altid liiige man har styr på noget som helst. Man mister kontrollen fuldstændig. Desværre er det et ret stort tabu, men mange nybagte mødre får en fødselsdepression i mindre eller sværere grad. Det hjælper at snakke om det og være ærlig om sine følelser – mange andre mødre går rundt med de samme tanker.
  Mht. til amning havde jeg en meget sværere start end dig lyder det som om og havde derfor smerter i flere måneder osv, men vi fandt en god løsning hvor jeg kunne amme og samtidig give flaske så jeg kunne hele og få lidt ro til det.

  Jeg synes faktisk det var lidt kedeligt i starten kan jeg huske. De første 6 måneder gik lidt langsomt, men så bliver de hurtigt sjovere og man får rigtig meget igen. Selvom de jo selvfølgelig vil være ret hjælpeløse i lang tid.

  Hvor er hun dog bare fin, hende Bølle B. Hun ligner sin far utroligt meget 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Isabella

  Tak for din ærlighed! Er så træt af alle de lyserøde babyhistorier. Kan godt forstå du føler dig “fanget” fordi du netop ikke har din alenetid længere. Det er helt klart også min størst bekymring i forhold til det at få et barn, netop fordi jeg også lader op alene!
  Lige et spørgsmål til dine råd: Hvad mener du med at sove i hold? Tænker bare, hvis du ammer, så er det automatisk dig der skal op ligegyldigt hvad?
  Glæder mig allerede til dit næste indlæg! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Jeg har hende fra kl. 22-02, hvor min kæreste så får 4 timers sammenhængende søvn. Hun vågner typisk omkring kl. 02, hvor hun så lige får en ny ble og en omgang mad. Så har min kæreste hende – dvs han kommer kun indtil mig, hvis det er fordi hun er sulten. Hvis hun bare vågner op og er sur eller hvis hun skal ha’ endnu en ny ble, så er hun hans. Jeg bliver selvfølgelig vækket selvom jeg ikke “har hende”, men det er kun når det er for mad. Og det sker typisk kl. 05 og 07-ish.

   Og den der har hende sover sammen med hende i et rum – den der har “fri” sover i et andet, så man ikke vækkes hvis hun græder eller lign.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sisse

  Åh et dejligt indlæg!!

  Jeg sidder selv med en 6 dage gammel baby og suger dine erfaringer til mig (er jo helt rookie med 6 dage mod en hel måned 🙂 )
  Jeg er allerede nu overrasket over HVOR hårdt det er og HVOR afhængig baby er af mig.. Det er jo ikke et chok at man ikke får den søvn man er vant til eller at min kæreste ikke kan stå for amningen og at jeg i den første tid er lig med tryghed for baby – men jeg havde ikke forventet at det var SÅ hårdt!!

  Og ja, hvor er det vigtigt at få snakket om hvordan kroppen er EFTER fødslen! Jeg tror mange er tilbøjelige til at fokusere på fødslen som det hårde – jeg vil hellere føde 2 gange og så slippe for smerterne/generne efterfølgende.. eller som min. have været forberedt bedre på det. Dét vil jeg i hvert fald prøve at formidle til gravide fremadrettet (uden at det i øvrigt skal blive en skræmmekampagne).

  Glæder mig til jeg runder 14 dage med amningen og især til amningen slutter så min kæreste og jeg bliver lidt mere “lige”… (seriøst, kunne det der evolution ikke have sørget for lidt ligestilling her??)

  Og slap så af med alle de “nyd det nu”-hilsner man får.. Hvad er det jeg skal nyde?? Jo, micro-baby er da fantastisk sød og helt ubeskrivelig lækker, men altså.. blodige bryster, ondt steder ingen burde have ondt, manglende søvn, dårlig hud og intet overskud – ja, det nyder vi da lige…

  Pøj pøj fra en med – (lidende) – søster 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lækkermås! 😉

  Jeg opdagede dit indlæg under min forelæsning i dag, og jeg blev så grebet, at jeg kom til at læse hele indlægget igennem inkl. kommentarer, og jeg glemte alt om at lytte da der blev snakket om overskydende efterspørgsel i mikro – UPS! Men godt klaret Jeanett 😉

  Jeg er endnu ikke mor og skal heller ikke være det indenfor de næste par år, men du har altså IKKE skræmt mig! Jeg ville blive mere skræmt over at blive kastet ud i virkeligheden, hvis jeg ikke havde hørt om andet end den lyserøde babybobbel? Jeg synes det er super fedt med et så hudløst ærligt og gennemarbejdet indlæg! Jeg glæder mig allerede til at læse med om en måned – Hvis vi får lov? 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Ej en god liste!! Er så enig. Især den med “Brug de yngre generationer til råd fremfor de ældre.” For ja, tiderne skifter og der er sket meget siden da.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Ja, virkelig virkelig meget!! Og de unge har det hele friskt i erindringen!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ja det er skide hårdt at blive mor. Hos mig var fordelingen nok mere 50/50, hvilket også overraskede mig noget så grusomt :-). Men bare vent det vender og lige pludselig er det 90 % lykke og 10 % røv. Og man vender sig til begrænset ego tid. Lige pludselig er en lille smut tur i Brugsen noget af det mest fantastiske i verdenen:-).

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Dejligt at du følte at fordelingen var lidt mildere! Det håber jeg også snart sker her 🙂
   Jeg har dog prøvet at være ude og handle 30 min alene og det var på ingen måder nok!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ha ha ja for mig var det bare lykken at komme en halv time i brugsen. Men jeg havde virkelig også en MEGET krævende datter, som var på arm konstant, så for mig var en brugs tur som at komme en tur i himlen.

   Du skal nok få mere egotid, men det samme bliver det aldrig. Det skal man nok lære at acceptere, men det tror jeg også du har helt styr på. Min kæreste havde store problemer med at acceptere det, og har det faktisk stadig, hvor jeg havde lidt nemmere ved det.

   Idag har jeg fx afleveret min datter i dagpleje selv om jeg har fri. Så nu står den på ego tid lige til kl 16. FANFUCKINGTASTIC.

   Mht til dine ammeråd vil jeg lige knytte en kommentar. Man skal nok passe på med at stille det så firkantet op, for nogle tager de 4 dage, for andre 14 dage eller 3 måneder, og for nogle sker det aldrig. Har selv haft en meget uproblematisk ammeforløb, men har kendt mange hvor det virkelig har kostet blod sved og tårer, også efter 14 dage.

   Ha en god dag 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Min datter er egentlig af den nemme slags, men mit egotids-behov er bare stort. Men jeg følte at jeg fik lidt igår aftes, da kæresten var til møde 2,5 time og imens sov bøllepigen bare, så jeg følte jeg bare var mig imens der. Det var rart!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Så skal du prise dig lykkelig:-). Min var absolut ikke af den nemme slags. Puhhh ha sikke en skrige sinke hun var :-).

   Dejligt at du fik lidt ego tid. Det er bare guld værd. Så kan man lidt igen.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Ja, jeg fik lige ladet lidt op igår. Det var fantastisk!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor er det et befriende indlæg. TAK! Jeg har ikke selv børn, men kan nikke genkendende til mange af dine observationer fra mine veninder. Det er derfor befriende at du melder klart ud omkring dine betragtninger den første måned og alt ikke er rosenrødt, som mange ellers giver udtryk for.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Mange tak! Og ja, langt de fleste synes starten er særlig sjov!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • MAJ

  Jeg synes altid, at det er fedt, når folk ærlige. Både dem, der som dig skriver, at 90-10% i negativ favør og omvendt. For jeg tror HELT sikkert, at begge tilstande er normale for førstegangsmødre.
  Jeg har selv en truntefis på 8 måneder, og jeg må indrømme, at det at blive mor var SÅÅÅÅ hårdt. Jeg kan ikke stille det op i procenter (jeg har sovet 3,5 timer i nat – jeg kan knap nok huske min egen fødselsdag), for det svingede enormt meget. Nogle dage var det bare FEDT – andre dage var det bare røv.
  Der er én, der skriver “hvad havde du regnet med?” – og det spørgsmål har jeg også stillet mig selv. Jeg havde regnet med meget – jeg havde regnet med, at jeg ikke ville sove særlig meget, og at jeg ville få et barn, der nogle gange græd etc. Jeg havde sådan set også regnet med, at jeg ikke længere ville kunne gøre, som det passede mig. Men der er fandeme stor forskel på at REGNE med noget og så til at stå i det.

  HELE ens verden bliver jo splittet ad i atomer og intet er som før. Og alt skyldes dette nye væsen, som man elsker så sindssygt højt. Og den kærlighed er altså også bare scary shit, for den sætter sgu ligesom bare alt andet i baggrunden.
  Jeg kunne i hvert fald aldrig have forberedt mig på dét virvar af følelser, som mødte mig. I de første 3 uger tudede jeg 20 min hver aften på en skammel i køkkenet. Med snot und alles. Og som dig følte jeg mig også låst. Men det bliver bedre – I promise.

  For mig skete der noget, da damen blev 2 måneder. Så var det ligesom, at det hele faldt i hak, og jeg fandt mig mere til rette i rollen som mor. Og så begyndte jeg at kunne træne igen og dét rykker altså (for mig) – sådan 1 time på et løbebånd el.lign. gav mig virkelig et boost. Ved ikke om du har tænkt dig at gå i gang snart, men ellers så find noget der er DIT. Træning er min tid.

  Ej undskyld – kom talt lige til at gå i selvsving. Jeg synes, det er flot og godt og sejt, at du er ærlig. DIN oplevelse af moderskabet er jo lige så rigtig som alle andres. Formuleringen “burde føles som” er totalt gift i mine ører i denne sammenhæng – alle har fandeme ret til at føle, som de gør uden at blive tudet ørerne fulde om, at man enten er totalt ude at skide som mor eller at man idylliserer alting.

  Og hurra hvor er hun bare sød og lækker!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Ej hvor er jeg bare enig med dig i AlT det du skriver. Som jeg svarede en anden her i kommentarfeltet, så har jeg jo ingen steder skrevet her i indlægget at den måde jeg har det på er det normale eller rigtige. Jeg har skrevet at det er sådan jeg føler, intet andet. Lige præcis som du skriver!

   Og jeg har også haft de vildeste tudeture, hvor jeg simpelthen ikke kunne mere pga en blanding af alt for mange kropslige funktioner der bare ikke fungerede de første uger + den mest klaustrofobiske følelse af at være låst. Låst i noget jeg på ingen måder var herre over. Og det er nok en af de mest ubehagelige følelser jeg nogensinde har følt.
   Jeg havde også regnet med mange ting, men præcis som du siger, så er en ting alle de forestillinger man gør sig – og en anden ting er når man så står midt i det.

   Jeg drømmer også allerede om en løbetur på løbebåndet 😉 Dét og en tur til frisøren! Det er mit mål at frisøren skal ske inden barnedåben (som er i starten af juni) og træning vil jeg afsted til inden hun fylder 3 mdr. Så må vi se om de mål holder 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Enderundres

  Tillykke med babyen.

  Må dog sige jeg er enige med de, der er uenige med dig om hvorvidt det er så ‘hårdt’ og ‘røv’ at have en baby. Mener bestemt også at glæden ved baby langt overskygger ‘besværet. Tror virkelig ikke der er mange mødre der er enig i det – og det er ikke fordi ‘det hele skal males så rosenrødt’ .- hvad skulle man få ud af det? Det er da hårdt at have en lille, for nogen mere end andre – men hvis 6 dage ud af ugens 7 er det rene røv, så er det da ikke sjovt for dig.

  Derudover kan jeg slet ikke forstå hvorfor du altid bliver så fornærmet når folk kommenterer negativt/uenigt på dine indlæg? Hvis man kun vil have rygklappere – som mange jo naturligvis også er – jamen hvad er så pointet? Så er det bare ren selviscenesættelse at have en blog.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Jeg ved ikke helt hvad du vil med den første del af din kommentar? Nej, jeg synes ikke det er sjovt, men det ændrer det vel ikke på at jeg føler sådan fordi du er uenig?

   Og det sidste er jeg lodret uenig med dig i (og der er i min verden stor forskel på om man kommenterer negativt (det er ikke-konstruktivt og det er folk der bare hælder galde ud) eller uenigt. Folk må hjertens gerne være uenige med mig, men det skal siges/skrives på en ordentlig måde ellers bliver jeg sgu sur. Kommentarer som “hvad havde du forventet?” og “hvor har jeg ondt af din baby og din kæreste” er fandme ikke i orden måder at sige at man er uenig på. Og så bliver jeg bidsk! Jeg reagerer på samme måde som hvis nogen havde sagt det til mig face to face – og det havde jeg på ingen måder fundet mig i!

   På samme måde som mange mener at jeg skal kunne tage at folk ikke er enige med mig, så mener jeg også den anden vej, at hvis man lægger en uenig/negativ kommentar, så skal man sgu heller ikke forvente et sukkersødt svar fra mig. Den går begge veje!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tea

   Wow, hvis du bliver sur over min, “hvad havde du regnet med kommentar”‘ må du være i seriøst søvnunderskud. Husk det gode humør! Var et seriøst ment spørgsmål. Som du svarede fint på! At du ikke havde regnet med at være så låst. Fair nok. Men du behøver da ikke blive sur over folks spørgsmål!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Det var skam ikke din kommentar jeg hentydede til. Har fået to kommentarer som jeg ikke har valgt at udgive da de er så grove og sætter en SÅ ubehagelig tone som jeg ikke gider at ha’ her på bloggen (bla. fra en der mente at mit barn skulle tvangsfjernes fordi jeg synes det er 90% røv).

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tea

   Hvor langt ude, at folk skriver sådan noget.
   Synes faktisk det er en fed debat her på siden, fordi det er så forskelligt hvordan den første måned som nybagt mor føles. Det er rigtig godt at få frem, og lader til at der er folk i begge lejre! Glæder mig til at følge med her forsat, Jeanett!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Amanda

   Ej hold nu op- du kan da ikke sige, at du er uenig i den måde Jeanett har oplevet den første måned med hendes baby på. Hun deler jo bare sine følelser og synspunkter omkring det med os andre( det er hendes egen SUBJEKTIVE opfattelse at forløbet!!!).
   Du kan da istedet sige, at du har haft det på en anden måde, og at du ikke kan genkende Jeanetts udlægning af det første forløb med ny baby.
   Jeg kan udemærket(!!!) godt forstå at Jeanett bliver lidt bidsk, som hun selv siger, når hun får sådan nogle kommentarer.
   JEG synes bare at det er dejligt at læse en ærlig beretning om at være ny mor 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gitte S

  Synes bestemt tiden har ændret sig, så de færreste efterhånden befinder sig i en ren lykkerus med en lille ny bebs, og flere og flere tør sige at det bare ikke altid er skide fedt at være mor. Det betyder jo ikke at man ikke elsker ungen, tværtimod er det rigtig svært at opleve en helt ny slags kærlighed, der på en måde overskygger alt, men alligevel presser en til det yderste 🙂

  Som du selv skriver, så gælder det om at sortere i erfaringerne, det er klart det bedste råd jeg kan give 🙂

  Dog kan jeg ikke genkende mig selv særligt meget i dine erfaringer den første måned, hvilket også er helt normalt for alle børn og oplevelser er forskellige 🙂
  Vi havde hele familien på besøg indenfor 24 timer efter vores datter blev født, og det var så dejligt, for vi var på hospitalet og kunne bede folk om at overholde besøgstiderne. Det var så lækkert at vi fik hende fremvist under forhold, hvor vi kunne få hjælp og gode råd. Da vi kom hjem, betød det at folk mente at vi kunne havde besøg på alle tider af døgnet. Jeg vil til enhver tid anbefale at få besøgene overstået på hospitalet, hvis man ellers har kræfterne til det 🙂

  De to første uger var møg hårde, da jeg ikke havde mælk nok og måtte malke ud hver 3. time dag og nat, og det var forfærdeligt, når nu man havde et barn, der rent faktisk sov hele natten.
  Men det er det eneste negatve jeg husker om perioden. Min mand startede arbejde efter 2 uger, og det var dejligt for os alle, for vi kunne vænne os til den virkelige verden, som jo kommer alligevel, før eller siden.
  Det bedste vi gjorde var at få hende passet et par timer, 10 dage gammel, så vi kunne komme i biografen. Det var rigtig rart at få en pause, og det var endnu bedre at komme hjem igen 🙂

  Men det ultimative råd er, som du skriver, fyld fryseren. Det er bare så lækkert ikke at skulle tænke på madlavning 🙂

  Om jeg husker tingene anderledes her, hvor min datter er 2,5 år, er meget muligt 🙂 Men selvom alt synes rosenrødt nu, så kan jeg dog huske at jeg bestemt ikke var skruk efter nr 2 indenfor det første år 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Virkelig fantastisk indlæg, ved godt at det allerede er skrevet mange gange, men jeg sætter virkelig stor pris på din ærlighed.
  Selvfølgelig er alle mødre forskellige, det er klart for en hver, jeg synes bare det er super dejligt at høre dine oplevelser omkring det at blive mor.
  Jeg har først for nyligt opdaget din blog, men er hurtigt blevet en fast læser, og dette indlæg har virkelig ramt noget i mig.
  Min kæreste og jeg er så småt ved at snakke om vores første barn, og jeg har klart lidt mere travlt med projekt baby end han har, men det er som om dit indlæg har fungeret lidt som et wake-up call, for hvad gør det om vi laver en baby nu eller om 2-3 år.. Det er jo bare med at nyde alenetiden, hinanden og to-somheden indtil og så kommer baby når den kommer. Stille og roligt – ingen stress.
  Ved ikke helt hvad jeg ville med det her, andet end at sige tusind tak for en fantastisk blog.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Åhhh ja nyd to-somheden!! Nyd den! Jeg ville virkelig gerne ha’ en aften alene med min kæreste lige nu, men omvendt er jeg på INGEN måder klar til at andre skal passe hende endnu. Vi må nyde hinanden når hun sover 😉

   Og tusind tak for de søde ord!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor er det altså fedt, at du er ærlig omkring, at det hele ikke bare er lykkeligt og lyserødt! Jeg er i hvert fald overbevist om, at du hjælper en hel del kommende mødre – hvilket jo virkelig bare er fedt! Og hvor er B altså bare nuttet 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Virkeligt brugbart indlæg, når man nu selv går og brygger på en baby! Tak for det 🙂
  Vil du uddybe lidt hvordan I sover i hold? Lyder umiddelbart som en smart løsning, men hvordan gør I i praksis?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  TILLYKKE med Jeres lille fine prinsesse, hvor er hun bare yndig!

  Jeg bliver simpelthen nød til at rose dig for din ærlighed, selvom jeg kan høre mange har lidt svært ved den og fred være med det! Jeg har selv en dreng på 3 1/2 år ( OMG trods alder, som jeg bestemt ikke troede var SÅ hårdt!!) og en lille pige på 12 uger, som ved siden af sin storebror er peace of cake. Om det er 90/10 hårdt eller 50/50 er for mig sådan set fuldstændig uvedkommende. Der er dage hvor jeg er 99% lykkelig og er helt forelsket i begge børn og der er dage hvor jeg tæller sekunder til deres far kommer hjem fra arbejde.
  Jeg ELSKER mine børn og jeg ELSKER også at være mor, MEN jeg ELSKER også a være mig…. Helt alene 😉
  Jeg ha begge gange haft rigtig svært ved at amme og har derfor stoppet amningen da de har været 6-8 uger og nu siger jeg noget som får de fleste mødre op i det røde felt, men flaske!! Det er fandme vejen frem 😉 Jeg havde uanset om jeg havde kunnet amme eller ej, ikke villet amme mere end de 6 mdr som man anbefaler, af den simple grund af jeg ville føle mig låst fast hvis jeg skulle være hjemme hver aften til aftenputteriet i det 1 til 1,5 de får bryst/flaske. For nogle er det intet problem og det er jo super fedt for dem!

  Ps: havde en veninde der var ved at kaste op over at man ha ble på når man har født, oh yes, så endnu mere befriende at du fortæller tingene som de er og ikke som man gerne vil de skal være.

  Og tá du bare lille pigen med til frisør, det har de fleste det altså fint med 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  SÅ fint indlæg, og SÅ fin bølle-pige <3

  Jeg er meget enig i dine råd, jeg venter tøs nr. 2 og vil prøve at huske det hele til denne gang…

  I forhold til følelsen om, at det er skide fucking hårdt, at få vendt op og ned på sin verden, undvære alenetid og søvn, udtrykte min mor det så fint da jeg brød tudende sammen efter et par uger med min første datter: "Husk at når livet ændrer sig, er det ligeså legalt, at føle sorg over den del af tilværelsen man har lagt bag sig, som at føle glæde og lykke over det nye man har fået <3". Meget sandt synes jeg!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Hvor er det bare fedt sagt af din mor!! Sådan havde jeg slet ikke set på der. Tak!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Kære Jeanett – nu har jeg læst din blog i 1 1/2 år, og har spændt fulgt din graviditet, selvom min egen drøm om baby ligger 3 -4 år ude i fremtiden. Som ung 21 – årig kvinde er det skønt og befriende at høre forskellige historier om det med at få børn – og især dit indlæg her har gjort indtryk. Jeg læste passager af det op for min kæreste, som også blev imponeret over hvor åben og ærlig du er.
  jeg synes på ingen måde at man kan komme med alle de negative kommentarer – for både du og baby B lyser jo af glæde, selvom man er træt og man ikke har sin ego – tid. Uanset hvad, tror jeg ikke man kan forberede sig på hvordan det er at få en lille, især ikke hvis man er en stærk selvstændig kvinde, der er vant til at have mange bolde i luften.
  Dit indlæg var inspirerende og godt skrevet! 🙂
  Gode tanker herfra.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Ej mange tak!! Er vildt glad for at du fik noget ud af indlægget 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor kan jeg nikke genkendende til mange af de ting du skriver. Det er nok også derfor jeg ikke skal have een mere lige foreløbig.
  Hvis der er noget jeg har lært som mor er det at når det kommer til babyer kommer alt i faser. Nogle dage/faser er det 90/10 som du skriver, andre er det omvendt. De store bekymringer i dag bliver mindre med tiden og erstattet af nye….

  Det med egotid har også været det sværeste her, og følelsen af at være låst inde, fanget, kommer stadig nogle gange tilbage. Men det bliver bedre, det lover jeg. Og man bliver meget bedre til at nyde den tid man får. Men det er hammerhårdt nogle gange.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Kære Jeanett

  Tillykke! Hun er så sød hende din Bølle. Jeg kan kun sige at du har ret og det er fedt og modigt at du skriver det som det er. Specielt fordi man ved at kommentarerne fra andre forældre kan være ret så “spidse”. Men som andre har sagt det før, så har det ikke en fis at gøre med om man elsker sit barn eller ej.

  Det er min påstand at den første tid bliver mere og mere lyserød jo længere væk man kommer (min farmor på 86 mente aldrig at min far havde grædt som spæd) og derfor er det som oftest folk med lidt større børn, der får ondt et vist sted over din form for ærlighed. Jeg har en søn på 8 uger og jeg kan kun give dig ret – det er fucking hårdt! For os er det heldigvis tippet (det gjorde det omkring 6 uger) og det gode fylder allerede mest og jeg mærke at den lyserøde farve allerede er ved at snige sig ind på mig 🙂 Det kan du glæde dig til og jeg vil glæde mig over din ærlighed som jeg tror er SÅ vigtig for andre nye mødre, når man føler sig kæmpe skyldig over at ønske sig egotid uden barn. Hun kan godt være stolt af sin mor hende Bølle.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Åhh hvor en skøn kommentar – især den allersidste sætning. Tusind tak!

   Og ja, du har så evigt ret mht de meget spidse kommentarer fra andre mødre. De kan seriøst være noget af det aller værste.
   Det lyder godt med den lyserøde farve 😉 Det vil jeg se frem til. Lige i dag har vi gang i et 5 ugers tigerspring, så her er ikke lige så lyserødt lige nu! Hehe.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Skønt indlæg – jeg er faktisk blevet en fast læser efter din graviditet og fødsel. Jeg er selv gravid og skal føde til juli. Desværre har jeg ingen veninder som har født for nylig, og derfor søger jeg information andre steder (google, fødselsforberedelse, familie, bøger osv.). Så din blog falder på et godt sted – for mit vedkommende. Du nævner en masse gode råd som du har fået. Kan du måske lave et indlæg hvor du samler de gode råd?

  Selvfølgelig kan man ikke forberede sig på alt, men det er jo altid rart at have gjort sig nogle tanker og ikke blive total overrasket når den lille klump ligger i ens arme.

  Og tillykke med hende den lille – fin det er hun.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hanar Hamid

  Nurh hvor er lille B bare yndig!!!
  Mht. livet som mor, så forstår jeg ikke folk.. Altså det står ikke sort på hvidt, hvordan de første mdr., år eller resten af livet er for forældre. Vi er alle forskellige, ergo vil vi også opføre os forskelligt fra barns ben. Min mor kan engang i mellem minde mig om, hvordan jeg var som baby. En baby der græd det meste af tiden og med tiden vækkede hele nabolaget :b Og så kender vi andre, hvis babyer ikke giver en lyd fra sig. Der er ikke et svar på hvordan det er at være mor, og jeg synes virkelig, det er sørgeligt med kommentarer, der hentyder til, at man er en dårlig mor, hvis man har den procentfordeling. Som du selv skriver, gør det bare det hele værre for andre, der har det som dig. Man er ikke en dårlig mor, fordi alt ikke er perfekt. Det handler om tilvænning, og det kommer med tiden 🙂 Og så lige en sidste kommentar. Når folk skriver, de vidste, hvad de gik ind til, så er jeg sådan lidt “what?”. Graviditet og fødsel er forskelligt fra person til person. På samme måde er de første måneder i babyens liv. Om du læser utallige bøger om hvordan det er at blive mor etc., vil det aldrig forberede dig 100 %. For nogle babyer er kan med tiden klare nogle tider uden mor, hvorimod andre skal holdes konstant etc.
  Hvis jeg en dag får børn, så vil jeg nok også have det sådan i starten. Jeg vil virkelig have svært ved at opgive alenetid og søvn. Ja folk kan komme og sige, at jeg måske ikke vil egne mig, men hvem er også 100% klar til at blive mor? Like literally?
  Super fin indlæg! Virkelig ærlig – me like!! Selvom jeg ikke regner med at blive mor i den nærmeste fremtid, er det i hvert fald nogle gode råd 🙂 For ærlig talt så tror jeg også, jeg vil have samme følelse om
  Glæder mig meget til at følge med i lille B’s babyliv, og jeg er sikker på, at du bliver en SUPER mor 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • maja

  Jeg kan godt sætte mig ind i, at det er skide hamrende hårdt med en ny baby og at det er pisseirriterende når forældre maler et billede af 100% idyl – selvom alle kan se, at sådan er det ikke. Men alligevel er 90% ‘røv’ ret meget og det overskygger jo i dette tilfælde langt de 10% gode, har du overvejet om det måske er en snigende fødselsdepression du har? En fødselsdeprission betyder jo ikke, at man ikke elsker sin baby, men at man ikke kan se/fokusere på alle de gode ting, i stedet for de dårlige.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Det er jeg ret sikker på at jeg ikke har. Jeg er ikke ked af det – jeg synes bare ikke det er specielt spændende eller sjovt det meste af tiden 😉 Og som du kan se på mit kommentarfelt, så er det vist ret normalt at ha’ det sådan de første måneder 😉

   Og man bliver screenet for fødselsdepression, så det bliver opdaget hvis det er 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mille

  B er en heldig baby at have jer som forældre!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lise

  Har kigget på dette indlæg et par dage, og det er virkelig spændende læsning. Det er vildt dejligt, at høre en beretning fra barslen, som er så ærlig! Det giver virkelig noget at tænke over. Fedt, at du deler det til os uvidende – tak 🙂

  Kom til at tænke på, at det vel også skifter for B på et tidspunkt. Når hun bliver teenager, synes hun sikkert at det er 90% røv og 10% fedt at bo hjemme – men der kommer jo også et tidspunkt, hvor det vender 😉

  Og ja, hun er heldig at have ærlige og afklarede forældre. Det er godt at lære sit barn at være i kontakt med sine følelser, i stedet for at lære det at føle noget det burde!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg ville egentlig have kommenteret på dette indlæg for laaang tiden siden, men har været uden computer, og har planer om at skrive for meget til at det kan lade sig gøre fra mobilen, haha 😉

  Jeg havde det fuldstændig ligesom dig! De første tre måneder var bare ikke sjove! Man må også godt give lammere til folk der siger “nyyyd det nu!” For helvede en træls kommentar. Nyyyd hvad?
  Jeg tror, at O var et par uger gammel, da jeg rendte ind i en bekendt, som sagde til mig “Anja, de første 12 uger stinker!” Og hvor var det befriende at vide, at jeg ikke var den eneste i verden, der ikke syntes det hele var så lyserødt.
  Jeg mindes, at jeg en dag kl. 15 stod med det mest fedtede hår, et par bryster der var ved at sprænge og en baby der skreg, men ikke ville spise eller sove. Dér lod jeg ham lige ligge og være sur. Lukkede døren ud til badeværelset, tog et varmt bad og var MIG i fem minutter. Og det hjalp! Bagefter havde jeg overskud til at prøve igen.

  I virkeligheden er jeg nok mest overrasket over, at det der med at være mor ikke faldt mig så naturligt, som jeg troede det ville. Jeg skulle da bare være sådan en sej klidbollemor med voldsomt overskud. Okay måske ved barn nummer to, ik’ (som vi overhovedet ikke snakker om!)

  Så i stedet for at sige “nyyyd det nu”, vil jeg sige “glæd dig – det bliver nemmere!” Og hvor er hun yndig lille B!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Åhh tak for den kommentar! We are not alone 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tak for din ærlighed. Fantastisk!

  Jeg har faktisk skrevet om nogenlunde det samme. Tor mit indlæg hed: “En ny dag truer” 😉

  Nu har jeg lige læst dit indlæg om måned nummer 2 og oh yes, det bliver nemmere. Nu på 6. måned er det hele lidt en leg… og hverdag.

  Endnu engang tillykke med den fineste, mest nuttede pige <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Åhh tusind tak Maria! Det lyder lovende at det bliver nemmere og nemmere. Det glæder jeg mig til! Fordi det er 100% det hårdeste jeg nogensinde har kastet mig ud i 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Faldt tilfældigt over denne blog, og dette indlæg. Ved det er ved at være gammelt, men der faldt en sten fra mit hjerte. Jeg er nybagt mor til en 14 dage gammel datter, og langt fra sådan rigtig glad. Alle snakkede om den der kæmpe gave det var at få et barn, og at alt det hårde arbejde bliver opvejet af kærligheden til det lille menneske. Jeg har hver eneste dag tænkt; hvornår kommer den følelse til mig? Jeg synes hun er dejlig og sød, og jeg har enorm beskyttertrang over for hende, men den der babylykke- vor herre bevares. Jeg har næsten ikke lavet andet end at græde, være frustreret og følt mig helt vildt utilstrækkelig. Jeg havde altid troet at rollen som mor ville falde mig naturligt, men jeg aner ikke hvilket ben jeg skal stå på, og synes pt. overhovedet ikke det er særlig dejligt eller lykkeligt, og er derfor så glad for at se, at andre har det på samme måde. Var ærlig talt ved at tro jeg var ved at blive skør. Men det hjælper at se at jeg vidst er meget normal, og at det hele bliver nemmere med tiden. Tak!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Åhh jeg er ked af at du skal have det sådan, men det lyder seriøst 100% som jeg havde det. Og det bliver bedre! Ikke i morgen nødvendigvis, men om noget tid. Mik kærlighed til hende voksne langsomt, men kom især faktisk først da min barsel var slut. Så havde jeg det pludseligt mærkeligt med at “forlade” hende (men var samtidig også lykkelig over at have fået en almindelig hverdag med andre voksne igen).
   Det gør hverken dig eller mig til en dårlig mor. Der er rigtig mange som har det lige som os, men folk taler bare ikke højt om det. I hvertfald ikke lige så højt, som dem der synes det er den største lykke 😉

   Du skal nok føle den store kærlighed komme rumlende (i dag kan mit hjerte seriøst gå i stå bare af at kigge på min datter. Og sådan skal du nok også få det!), men det er måske først om et halvt år eller mere. Og som jeg nævnte i starten – den voksede bare (meget) stille ved mig. Jeg havde det som dig de første mange måneder, men i takt med at hun begyndte at “give noget” tilbage, såsom smil osv, så voksede mine følelser også. Helt ærligt, lige nu er hun jo bare en klump kød, som æder, skider og sover.

   Du skal være velkommen til at skrive igen eller sende mig en mail, hvis du vil snakke lidt mere. Fordi du er overhovedet ikke alene med dine følelser og du er IKKE en dårlig mor.
   Og tillykke med hende og håber du er ovenpå fødslen 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] jeg synes det er at blive mor. Jeg kaldte det endda en gang “10% skønt, 90% røv” i dette indlæg. Og det mente jeg virkelig, virkelig dengang – og i et godt stykke tid efter. Den fordeling […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dorthe

  Jeg er klart tilhænger af 90 procent røv! Jeg har fået min (eneste) datter for tre måneder siden. det er først nu her jeg føler, at mit liv med min pige ikke er 95 procent røv.
  Jeg havde virkelig håbet, at livet som mor var fantastisk! Men puha. Det er jo “bare” ens normale liv + hårdt arbejde. (Indtil man vænner sig til arbejdet og så kan kærlighed og glæde skinne lidt igennem.)
  Jeg synes også at det er modigt du tør skrive det du føler, fordi du ved at der er mange som slet ikke forstår det. Og hvor ville man ønske at man var en af dem. Det ville bare føles lidt mere “rigtigt”. Men ja. Dejligt at læse om en som har det ligesom mig selv! Tak for det!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvide studenterkjoler