Tirsdagsønske #2

Måned #4

Måned #4Måned #4
Baby i body fra ForKids / Stjerne (HER) (inkl fede lækre lår) – Mor i kjole fra Zalando Collection

Udseendesmæssigt synes jeg ikke der er sket det hele store med hende i forhold sidste måned. Men igen er der sket SÅ meget med hendes udvikling. Hun pludrer løs og har små samtaler med alt (bamser, væggen, hendes egen hånd, en lysplet osv osv) og alle (vi ynder gerne at direkte råbe af fremmede folk – herligt!). Tit ligger hun direkte og råber – hvilket kan være ret morsomt at lytte til. Der er ingen tvivl om, at hun har fundet ud af at hun har en stemme og den kan bruges. Som Hr. Kæreste sagde, da hun begyndte på det: “Ja, hvis hun slægter sin mor på, så har vi nu ikke ro de næste 18 år”. Haha. Hun bliver sjovere og sjovere for hver dag der går og i øjeblikket har vi flere situationer, hvor vi sidder og klukker af grin over ting hun gør (stakkels baby glor spørgende på os, når vi får et grinflip). Der er selvfølgelig stadig ting der gør at alt ikke er en dans på roser. Jeg har virkelig snart brug for at kunne smutte et par timer og være alene (spise på café med en veninde eller tage op og træne). Heldigvis skal hun introduceres til “mad” (jeg skriver det i gåseøjne, fordi rismelsgrød eller vælling er sgu ikke mad i min verden), så det kommer nok til at give mig en smule frihed, når den rutine er oppe og køre. Jeg kunne også godt snart tænke mig at være kærester igen. Altså kærester uden baby tilstede. Men det kræver at hun skal passes og det er jeg på INGEN måder klar til. Så må vi lege movie-date hjemme i stuen. Og drømme om den dag jeg ikke tuder ved tanken om at aflevere hende et sted og køre derfra. Det bliver nice.

Vi har jo også rejst med hende flere gange – billederne her er fra hvor vi er på miniferie lige nu – men det kommer der et seperat indlæg om senere på sommeren. Om ferie med små babyer. Do’s and don’ts.

Opdagelser/gode råd fra den sidste måned:

– Det er meget forskelligt hvordan babyer reagerer på deres 3-måneders vaccine (altså i dagene efter – de fleste bliver vist kede af det når de stikker 😉 ). Jeg kender et par stykker, hvor der overhovedet ikke har været noget at mærke. Så var der en i min mødregruppe der var så uheldig, at hendes datter var syg i hele 2 dage efter. Bøllebaby blev utrolig ked af det en 4-5 timer efter hun havde fået den, hvor hun pludseligt græd ekstremt meget og vi intet kunne gøre. Det gik over efter ca. 2 timer (afbrudt af at hun flere gange faldt i søvn i mine arme imens jeg gik rundt med hende for at trøste). Derefter havde hun lidt feber i 1,5 døgn, men var i godt humør. Hun var også mere dvask og sov mere.
– Flytur med baby gik ganske okay. På vejen derned sov hun hele turen på de sidste 30 minutter. Da vi begyndte nedstigning græd hun rigtig meget i 10 minutter (det har nok været propper i ørene), men faldt derefter i søvn. På vejen hjem var der ingenting – det var den perfekte flytur med baby vi havde der.
– Barnevognen var før det perfekt middel, hvis vi gerne ville ha’ hende til at sove. Det er det ikke længere. Overhovedet. Nu opfatter hun barnevognsture som ren eventyr, hvor hun skal ligge og kigge – og pludre løs hele vejen.
– Af samme årsag, så er vi begyndt at have en bæresæle med os på barnevognsture, da hun typisk på et tidspunkt ikke længere gider at ligge i den mere og vil op.
– Før hvis bøllebaby var sulten, så kunne hun nærmest amme igennem en heavymetal koncert. Hun skulle nok spise uden at være forstyrret. Men i takt med at hun er blevet mere bevist, så er hun også begyndt at blive nemmere forstyrret, når hun spiser. Det kommer oftest til udtryk ved at hun bliver gal i skralden og tuder. Løsningen? Mor hopper rundt topløs med baby i rokkende/trøstende bevægelser imens hun desperat prøver at få baby til at “knappe sig på”. Og det lykkedes. Hr. Kæreste må virkelig elske mig, fordi det kan satme kun være et ømt syn.
– At spytte er det nye sort. Vi spytter på ALT. Og der skal gerne blæses lidt spytbobler imens.
– Varmen har drillet hende lidt her på det sidste. Hun bliver pjevset og drikker oftere, men mindre tåre. Det har virket bedst at gå ture udenfor, da vores lejlighed også bliver umenneskelig varm. Så sker der noget og hun får lidt frisk luft kontra overophedet lejlighed.

bloglovin

20 kommentarer

 • Uh ja, der sker så meget omkring 4 mdrs alderen. Det er
  fantastisk, når man begynder at få respons fra de små 🙂 I øvrigt
  er den blå farve på kjolen vildt god til dig!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Ja hun er virkelig sjov i øjeblikket! Og tusind tak – der kommer “rigtigt” outfitindlæg med den senere.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Erklærer mig enig med Signe. Mama er hot stuff i den
  kjole!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Janne

  Sikke stor hun bliver! Har selv en søn på 4,5 mdr og kan
  nikke genkendende til udviklingen.. Det går bare så stærkt!! Især
  mht amningen kan jeg genkende mønstret; dog skal prinsen ofte
  svøbes og ha en sut, før han kan lægges til og sutten listes ud og
  erstattes med brystet!? Og så er alt i den skønneste orden igen.
  Man tager virkelig nogle kampe ind imellem! Hun ser i øvrigt rigtig
  sød ud din datter 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Haha hvorfor begynder de på det der under amningen?? Det har hun ikke gjort før. Måske fordi de bliver mere forstyrret af omverdenen nu?
   Og mange tak 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Janne Flak

   Ja det må være fordi der sker så meget omkring dem og fordi de er så opmærksomme.. Men tænker det er et sundhedstegn! 🙂 kunne du lokkes til at lave et indlæg med børnetøj hvor du også viser drengetøj?? Bare som inspiration 😉 evt hvad du synes er sødest lige nu..

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte Louise

  Hun er simpelthen så sød! Hvor lang er kjolen? Det ser ud
  som om at underskørtet er rimelig kort på hjemmesiden 🙁

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Den er lidt kort underskørtet, men jeg er også 1,78 m høj. Det går dog lige 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maj

  Ihhh Tillykke med den sødeste Bølle B, hun har de lækreste lår, næstefter mit eget afkom, hvis omfang ingen kan slå 😉

  Jeg elsker de her indlæg, det er jo næsten 3 mdr siden at jeg var der hvor du er, så det er virkelig sjovt at læse med, for jeg kan nikke genkendende til SÅ meget af det du skriver om!

  Det tog Tristan ret lang tid at vænne sig til det med grød, han var ikke fan med det samme, og jeg fandt også ud af at hans tarmsystem slet ikke kunne klare det, han begyndte at s****e 7 gange om dagen!!! Crazy! Men når så det kommer op at køre, er det fantastisk!

  Her næsten 7 mdr. Efter T er kommet til verden, er han kun blevet passet en enkelt gang, og der sov han 70% af tiden, men jeg er slet heller ikke klar, ikke sådan helt… Så kan sagtens følge dig, og også at du snart har brug for noget tid til dig selv, det har jeg godt nok nydt mange gange at kunne!

  Som sædvanlig kom der en sindssyg lang kommentar, men du er en fantastisk mor, og selvfølgelig elsker Timm dig når du danser topløs – tror han elsker dig mere af den grund, hæ hæ….

  – Maj 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ihh i ser jo så søde ud sammen 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Spændende at følge endnu en gang. Min søn er ca. 1 måned ældre tror jeg, så det er sjovt at følge og se, hvor der er lighedspunkter og forskelle. Især her i denne måned, kan jeg se lighedstegn mellem det at være førstegangsmor 🙂 Den måned, der netop er gået her (han bliver 5 mdr), har været hård (den hårdeste so far, tænkte jeg en dag), og helt utroligt fantastisk (så det næsten er glemt, hvor træt jeg var en dag, da jeg ikke kunne få bebs til at sove på 4. dagen, medmindre jeg gik rundt med ham …). Vi havde lige et tiger og sultspring, der gik ud over bl.a. nattesøvnen og det kunne mærkes, men så sent som i dag tænkte jeg, viiiildt og totally worth it hvad der er sket på så kort tid. Sidder op i barnevognen, kan sidde selv (dog kun kort), spiser grød, snakker endnu mere, reagerer tydeligt på eget navn og eeeelsker tittebø-leg, det giver ægte latter, som moren og faren ikke kan få nok af. Åh, jeg kan ikke få nok af min egen baby (og det er lidt løgn, har fået ham passet og været ude til koncert og dinner and drinks, og det var lidt dejligt, men endnu bedre at komme hjem til ham igen). God fornøjelse den næste måned med din fine baby 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lika

  Det er nogle rigtig gode indlæg, Jeanett – jeg er ikke
  engang mor og ikke gravid, men nyder alligevel at læse om jeres
  oplevelser med Bølle og hvordan det hele former sig 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Åhh tak Lika, det er jeg glad for at høre! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Den er så pæn den kjole, men var inde at kigge på den, og
  stejler lidt over at den er lavet af rent kunststof – det plejer
  jeg at gå i en stor bue uden om. Er det ikke rigtig ubehageligt at
  have på i varmen??? Venlig hilsen Mette (i Dalum

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Jeg synes det er helt fint, men nu har jeg heller aldrig været en der har problemer med at gå i kunststoffer, så jeg er måske ikke den rette at spørge lige om netop det.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ej tiden flyver…. Nyder at læse dine indlæg om den lille,
  det sjovt at følge udviklingen. Venter selv, så det er sjovt at se
  hvor hurtigt det går med din lille pige 🙂 Vi har allerede så småt
  planlagt rejse med vores lille pige når hun er et par måneder, så
  det er betryggende at det er lykkedes for jer 😉 glæder mig til
  indlæg om netop rejserne!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Ihh tillykke – hvornår har du termin?
   Ja det kan sagtens lade sig gøre at rejse med baby, men man skal være indstillet på at det er noget HELT andet end man er vant til

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] skriver om fjerde måned med hendes lækre bøllebaby
  […]

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tirsdagsønske #2