Igang igen; nyt træningstøj

Ret med kikærter, kylling og grøntsager

Ret med kikærter, kylling og grøntsagerRet med kikærter, kylling og grøntsager

Efter jeg har fået en baby, så er jeg konstant på jagt efter middagsretter som er sunde, nemme og som, aller vigtigst, smager godt! Jeg er en sucker for kikærter (jeg elsker stadig min kikærtesalat med kylling), så jeg lod dem være hovedingrediensen i denne ret som vi får ret tit for tiden. Den tager ingen tid at lave og baby B kaster den indenbords, så den er også godkendt af en 10 måneder gammel baby 😉 Det er en genial hverdagsret!

Til 2 personer (og en baby):

400 g fersk glad øko kylling (gerne med skind – det giver extra smag)
2 dåser øko kikærter
1 øko squash
1 stor rød øko peberfrugt (eller to små)
4-5 stk forårsløg
1/2 dåse øko hakket tomat
3-4 fed hvidløg
1 hønse boullionterning

Stødt øko koriander
Stødt øko spiskommen
Lidt øko chiliflager
Citronolie (eller lidt frisk citron)
Salt
Peber

Forberedelse: Skær både squash og rød peber i små tern. Bank hvidløg med hånden og hak det derefter groft. Forårsløg skæres i tykke skiver. Skær kyllingen i mundrette stykker. Hvis I har valgt kylling med skind, så lad kun skindet komme med i gryden, hvis det stadig sidder fast på et stykke kød. Det er ikke så rart at få en mundfuld rent skind i munden.

Steg squash i en gryde i lidt olie indtil stykkerne er halvmøre. Tilsæt peberfrugt, hvidløg og kylling, og steg indtil kyllingen ikke længere ser rå ud. Tilsæt kikærter, forårsløg, hakkede tomater, hønseboullionterninger og lidt salt samt peber. Lad det simre i nogle minutter og smag så til med spiskommen, knust koriander og chili – og tilføj en lille smule citronolie. Lad det simre i nogle minutter igen og servér i en dyb tallerken.

Tip: Retten kan nemt gøres til en vegetarret ved fx. at fjerne kylling og erstatte det med en anden grøntsag som fx. aubergine.

Find flere af mine opskrifter HER

bloglovin

23 kommentarer

  • Jeg er vild med kikærter, og hey – billedet er så vellykket! Det ser så fint ud!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Super lækker og sund opskrift! Den passer da perfekt til en kold vinteraften hvor man gerne vil have mere mæthed end fra en salat, men ikke vil have for mange kulhydrater 😀

    Haps, den gemmer jeg til ugen 😛

    Anna – http://wonderwomanwannabe.bloggersdelight.dk

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • missjeanett

      Præcis! Og man er rar mæt bagefter uden at være over-mæt på den der klamme måde

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Vi bruger kikærter i minestrone supper – det er virkelig en lækker måde at bruge dem på

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • missjeanett

      Det kunne jeg også godt forestille mig var godt!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det ser vildt godt ud:)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hold op hvor ser det lækkert ud!!! Jeg er virkelig oss fan af kikærter, får dem bare ikke ofte nok.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • missjeanett

      Nej, må huske at bruge dem noget mere! Tror også snart vi trænger til en omgang hummus igen 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kat

    Elsker med den ligefrem? Og stadigvæk? Det er en udholdende sag

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christine

    Det ser lækkert ud. Men hvorfor ikke Øko-kylling? Det ser ud som om at du går op i Økologi?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • missjeanett

      Hov det er også en smutter – det var øko kylling! Vi går netop især meget op i at kød er øko! Både mht behandling af dyrene og fordi vi mennesker ikke har godt af alt det antibiotika vi får igennem ikke-øko kød.

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Christine

      Fedt at I prioriterer det. 🙂 og tak for en fantastisk blog.

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • missjeanett

      Tusind tak 😀

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Mette

      Men forårsløg og hvidløg skal ikke være øko? 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • missjeanett

      Jeg har skrevet det jeg har brugt – ikke det som det “skal være”. Jeg kunne den pågældende dag ikke skaffe øko i de ting der ikke står øko ved. Og selvom jeg virkelig går ind for øko, så handler jeg ikke 5 steder på en time for at finde ALT i øko. Entusiastisk omkring øko? Ja. Fanatisk? Nej.

      Opskriften er hvad jeg brugte – ikke et billede af hvad jeg synes man SKAL gøre.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Laura

    Halløj!
    Hvor køber du (øko)kylling? Jeg har aldrig set det i de almindelige dagligvarebutikker før …

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • missjeanett

      Jeg har bla. købt det flere gange i SuperBrugsen. Men hver brugs er jo ejet af forskellige, så derfor varierer udvalget en del.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malou

    Tak for tippet. Jeg har lige prøvet vegetarversionen, den er osse superlækker (brugte dog porrer istedetfor forårsløg). Næste gang tror jeg dog jeg vil forsøge mig med lidt kokosmælk osse, for at kompensere ekstra ekstra for det manglende kød 🙂

    Kikærter ftw. God weekend 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • missjeanett

      Det lyder godt nok også lækkert! Ja, kikærter er så nice!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lu

    Kan man bytte squash ud med aubergine istedet da jeg ikke har squash med auberginer i køleskabet ?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Miss Jeanett

      Det kan man sagtens! Det lyder faktisk lækkert 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Igang igen; nyt træningstøj