Ret med kikærter, kylling og grøntsager
Efter jeg har fået en baby, så er jeg konstant på jagt efter middagsretter som er sunde, nemme og som, aller vigtigst, smager godt! Jeg er en sucker for kikærter (jeg elsker stadig min kikærtesalat med kylling), så jeg lod dem være hovedingrediensen i denne ret som vi får ret tit for tiden. Den tager ingen tid at lave og baby B kaster den indenbords, så den er også godkendt af en 10 måneder gammel baby 😉 Det er en genial hverdagsret!
Til 2 personer (og en baby):
400 g fersk glad øko kylling (gerne med skind – det giver extra smag)
2 dåser øko kikærter
1 øko squash
1 stor rød øko peberfrugt (eller to små)
4-5 stk forårsløg
1/2 dåse øko hakket tomat
3-4 fed hvidløg
1 hønse boullionterning
Stødt øko koriander
Stødt øko spiskommen
Lidt øko chiliflager
Citronolie (eller lidt frisk citron)
Salt
Peber
Forberedelse: Skær både squash og rød peber i små tern. Bank hvidløg med hånden og hak det derefter groft. Forårsløg skæres i tykke skiver. Skær kyllingen i mundrette stykker. Hvis I har valgt kylling med skind, så lad kun skindet komme med i gryden, hvis det stadig sidder fast på et stykke kød. Det er ikke så rart at få en mundfuld rent skind i munden.
Steg squash i en gryde i lidt olie indtil stykkerne er halvmøre. Tilsæt peberfrugt, hvidløg og kylling, og steg indtil kyllingen ikke længere ser rå ud. Tilsæt kikærter, forårsløg, hakkede tomater, hønseboullionterninger og lidt salt samt peber. Lad det simre i nogle minutter og smag så til med spiskommen, knust koriander og chili – og tilføj en lille smule citronolie. Lad det simre i nogle minutter igen og servér i en dyb tallerken.
Tip: Retten kan nemt gøres til en vegetarret ved fx. at fjerne kylling og erstatte det med en anden grøntsag som fx. aubergine.
Find flere af mine opskrifter HER
Jeg er vild med kikærter, og hey – billedet er så vellykket! Det ser så fint ud!