Mad Men-style kjole

Et fælles kæresteprojekt: 100 film

Et fælles kæresteprojekt: 100 film“Inglorious Basterds”

Jeg synes virkelig, at dette er “the ages of serie”. I 90’erne og langt op i 00’erne var det film der regerede og TV-serier var “hverdags underholdning”. I dag synes jeg lige det er omvendt – også i forhold til kvalitet. Der er, in my oppinion, langt flere fantastiske kvalitetsserier, hvor jeg synes der efterhånden er lidt længere mellem snapsene blandt film. Det hele er 2’eren og 3’eren, og teen-bøger der bliver filmatiseret. Eller også så genindspiller man en masse af de klassiske superheltefilm (noget som jeg synes er ret intetsigende… blev kun fanget af Batman, som til gengæld var rigtig godt). Der er selvfølgelig også rigtig gode imellem og jeg bliver stadig positivt overrasket en gang imellem. Sidste gang jeg var virkelig tilfreds var da jeg så Interstellar, så det er jo ikke så længe siden.

Nå, men alt dette er noget vi har snakket om en del herhjemme. Og vi har besluttet os for at vi må have et filmprojekt sammen. En eller anden liste, som vi skal følge slavisk og se om vi opdager nogle gode film. Tim er helt vild med Filmnørdens hjørne og de har lavet denne Top 100 liste. Den kunne jeg dog hurtig godt se, at jeg ville kløjes i ret hurtigt. Der er lidt for meget gys og lidt for meget drenge-klassikere (ikke at jeg efterlyser chick-flicks… dem gider jeg faktisk heller ikke så tit), men jeg ved også at projektet er dødsdumt, hvis jeg allerede bliver irriteret over bare at kigge på listen. Vi har kigget på andre, og vi er endt med at være så uoriginale, at vi simpelthen napper IMDBs Top 100. Ja, det er der da slet ingen der har gjort før (host host), men den passer meget godt til os. Og så tænker jeg, at det bliver et gensyn med favoritfilm, udfordringer med nogle man ikke var så vild med og så er der også en del vi begge ikke har set – både gamle og nyere film. Vi starter fra nr. 100 og bevæger os op mod nr. 1. Gad vide hvor lang tid det kommer til at tage os?

Jeg tænker ikke, at jeg vil opdatere hver gang jeg har fået set en film. Det bliver lidt langhåret + mange af dem er rigtig kendte film, som de fleste af jer nok har set før. Men tanken var at jeg ville lave et indlæg hver gang vi har fået set 10 og så knytte et par sætninger til hver film uden at det bliver en regulér anmeldelse (bare om jeg havde set den før, om jeg kunne lide den, hvor man kan finde den (Netflix, Viaplay osv) og så måske et par få ord om handlingen).

Jeg har været inde og kigge på de første 10 vi skal se og de er her. Vi startede faktisk i går, så vi har allerede set “Inglourious Basterds” og startede også på “Nøglen under måtten” (originaltitel “The Appartment”), men jeg faldt i søvn i den, så den skal lige ses færdig i aften.
De første 10 er:

100. Inglourious Basterds (2009)
99. Nøglen under måtten (1960)
98. Alt om Eva (1950)
97. Chaplins plejebarn (1921)
96. Hævn for dollars (1965)
95. L. A. Confidential (1997)
94. Rumrejsen år 2001 (1968)
93. Rashomon – Dæmonernes port (1950)
92. Snatch. (2000)
91. Monty Python og de skøre riddere (1975)

Har I nogen sinde kørt igennem en bestemt liste for at blive lidt udfordret på film?

Me and my boyfriend have started our little movie project. We’re going to watch all 100 movies on IMDBs Top 100 and we’re starting from no. 100 “Inglorious Basterds” and going up!

bloglovin

23 kommentarer

 • Katrine

  Hvor sjovt – min kæreste og jeg gik også i krig med IMDB-liste for et par år eller tre siden, men projektet er gået helt i stå med Mad Men, Lost, Dexter, Homeland, og hvad vi ellers har set siden af serier. Ærgerligt.

  Vil bruge anledningen til at gå i krig igen – tak for inspiration og god fornøjelse:-)

  Ps. Vi tog dem dog ikke i rækkefølge men lidt efter humør, og hvad vi lige kunne låne på biblio fx (af de rigtig gamle). Men med adgang til de fleste onlinetjenester efterhånden, burde vi kunne se det meste 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Jeg er også lidt nervøs for den “Chaplins plejebarn” fra 1921. Hvor i alverden skaffer man lige den henne? Både “The Appartment” og “Alt om Eva” har jeg fundet på iTunes (og vi har Apple TV), hvor man både kan købe dem og leje dem. Det var også sådan vi så “The Apparment” i går.

   Og selv tak! Men ja, man bliver hurtigt grebet af serier 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine

   Har haft held med filmstriben.dk flere gange – det er bibliotekernes gratis filmtjeneste, og der er mange af de lidt skæve og gamle 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Tak for tip! Det vil jeg huske, hvis der er nogle af dem vi ikke kan finde 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi Bak

  Jeg er fuldkommen enig i at der har været et kæmpe skifte i balancen mellem film og serier. Jeg kan ikke huske hvor jeg læste eller hørte det henne, tror det var i podcasten HANDUO, men det er noget med at filmproducenterne gerne vil opnå PG13 standarden hvilket betyder at de må gøre filmene mere spiselige overfor børn. På samme tid kommer mange af de rigtigt gode serier fra netværk som Netflix, HBO etc. som ikke skal stå til ansvar for nogen regler omkring hvor meget vold, nøgenhed etc. der må være i serien. Det gør at de har langt større handlefrihed end en filminstruktør og manuskriptforfatter der skal tilfredsstille alle pengemændende der gerne vil have dem ud til det købekraftige teen-marked og de puritanske kristne i USA.
  Jeg synes det er en ret spændende udvikling, men synes det er sgu det er synd hvis filmen som medie skal udvandes af pengemænd.
  Heldigvis laves der stadig masser af gode film. Jeg glæder mig i hvert fald til at se de store Oscar blockbusters som Birdman, The Imitiation Game og Boy.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Der er stadig rigtig gode film, helt sikkert. Også som jeg nævner, så var jeg virkelig glad for Interstellar i december. Men jeg bliver godt nok langt mere grebet af serier (der kommer man også til at “kende” personerne på en helt anden måde) end film efterhånden. Der er virkelig mange ligegyldige derude!

   Og tak for din kommentar – det var virkelig spændende læsning! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine M

  Lyder som et godt projekt!
  Jeg er også blevet rigtig dårlig til at se film efter jeg har opdaget seriernes verden. Jeg har simpelthen fået svært ved at holde koncentrationen om en film, fordi jeg synes de er så lange. Så er et afsnit eller to af en serie lidt mere overskueligt – selvom det jo giver det samme tidsforbrug, som en film, når man ser flere afsnit.

  Jeg vil dog lige advare jer mod Rashomon. Det er virkelig den kedeligste film jeg nogensinde har set! Jeg glæder mig til at høre om du er enig 😉 Nu er du i hvert fald forberedt 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Jeg har det på nøjagtig samme måde mht koncentration. Det er faktisk kun under helt vildt gode film eller i biffen, at jeg er i stand til at koncentere mig om en hel film. Ellers mister jeg hurtigt interessen.

   Haha og tak for advarslen!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ej det er faktisk en rigtig god ide! Jeg er i hvert fald ikke selv helt opdateret på nogle film, som nok er klassikere og som nok også er nogle man burde have set. Lige for tiden forsøger vi at få set nogle af de Oscar-nominerede film inden det løber af stablen, men ærlig talt kører det ikke helt så godt 😉 Haha. Glæder mig til en opdatering på jeres projekt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Nej, præcis! Der er nemlig nogle rigtig kendte som jeg enten aldrig har set eller aldrig har fået færdiggjort. Det gælder bl.a. Pulp Fiction, Schindlers liste, De urørlige, Taxi Driver og Dr. Strangelove! Så dem får jeg endelig set 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • De Urørlige fik vi faktisk set for nogle uger siden, og den var virkelig god! Er spændt på at høre hvad I siger til den 🙂 God fornøjelse i hvert fald!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Den er jeg også spændt på 🙂 Og tak! 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  Uha – held og lykke med “Rumrejsen år 2001”, siger jeg bare! Jeg har stadig traumer over, hvor dræbende kedelige den var, jeg vi i folkeskolen blev tvunget til at se den i forbindelse med emneuge om fremtiden..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Hahaha! Tak 😉 Jeg er også sikker på at der er nogen blandt de 100 som jeg ikke kommer til at elske (personligt gruer jeg lidt for Monty Python – det siger mig virkelig intet! Og så har jeg heller ikke det store behov for at skulle gense flere af Godfather-filmene. Jeg synes, at det er en kende overvurderet at de ligger SÅ højt). Men åh, der er også mange jeg glæder mig til et gensyn af – bl.a. Interstellar, Brave Heart, Wall-E, The Departed og Casablanca. Alle sammen virkelig gode film! (og så glæder jeg mig til at Tim skal se Casablanca for første gang – den har han ikke set før!)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Neeeeeeej, Rumrejsen år 2001 er virkelig en af mine yndlingsfilm! Den er jo episk, og SÅ forud sin tid. Den satte jo virkelig standarden for senere sci-fi film. Der er eksempelvis masser af referencer til den i Interstellar 😉 (Jeg var så ikke helt vildt pjattet med Interstellar – jeg synes, at filmen ville for meget)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Jeg var helt vild med Interstellar!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Glæd dig til LA Confidental. Den er jeg personligt rigtig vild med. Og så er det jo Kevin Spacy der faktisk spiller hovedrollen, så hvis du også er House of Cards fan så kan du få et lille Spacy kik i denne film også.

  Jeg kan ellers anbefale Blue Velvet som også er en ældre film, og hvor faktisk ham der spiller Chandler i Friends har hovedrollen (han er helt ung i filmen), men den er rigtig uhyggelig og spændende på samme tid den film.

  I det hele taget er der mange ældre film, jeg synes der er værd at se. Især hvis du er gået lidt død i de mere moderne film.

  Bl.a. Casablanca som virkelig er en klassiker. Fantastisk film. When Harry Met Sally er også en af mine favoriter samt både Annie Hall og Manhattan af Woody Allen.

  Jeg så lige Gone Girl forleden og den er også SÅ god omend den selvfølgelig er helt ny.

  Hvis du er til italienske filme kan jeg anbefale en lidt ældre én nemlig I am Love, som er fantastisk visuel smuk. Og så er historien også ret rørrende og meget livsbekræftende.

  Uh, der er mange gode film derude synes jeg, selvom jeg er fuldstændig enig med dig i at der for tiden er mange flere spændende serier. Og ja, tror du har ret i at det måske bl.a. har noget at gøre med at man danner en form for længerevarende relation med karakterne. Hvis du en dag mangler at se en serie i øvrigt så se True Dective. Jeg har altid været inkarneret Mad Men fan (skrev sågar bachelor projekt om Mad Men i sin tid), men True Dective kan altså noget helt endestående. Fuldstændig fantastisk skuespil, stemning, filmet, plot etc. Alt spiller bare!!

  God fornøjelse 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simone

  Jeg har engang været hele top 250 igennem 😀 .. Der er dog kommet nye til efter 🙂
  God fornøjelse! 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Wow, du er vild! 250 kunne vi ikke lige overskue 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det var da en vild god idé! Her har vi godt gang i serierne, men en filmliste ville være god. Tak for inspiration! Iøvrigt har vi set Inglorious bastards, og den er nu ret god!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Den er super god – jeg havde også set den 2-3 gange før, men det var et glædeligt gensyn!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fanny

  Synes, det lyder som et kanon projekt! Der er rigtig mange gode klassikere på den liste – selvom den måske er “standart” 😉

  Jeg vil foreslå min kæreste idéen. Der er ikke noget hyggeligere end at smide sig til en film med godt selskab og stearinlys i vindueskarmen.

  http://www.enverdenindenfor.wordpress.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] Se film. Vi har efterhånden fået set en hel del film sammen. I starten var det mest gysere, men lige for tiden forsøger vi at få set nogle af de Oscar-nominerede film, nu hvor det er aktuelt. I en lang periode vandt serierne egentlig over filmene – meget lig hvad MissJeanett skrev i sidste uge. […]

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mad Men-style kjole