OOTD #391: Ny kjole og julestress

Om planlagt hygge og planer som går i vasken

Om planlagt hygge og planer som går i vaskenOm planlagt hygge og planer som går i vaskenAnnoncelinks:
Bellas jakke fra Mini A Ture HER

Min ASOS jakke HER og tørklæde fra Besos HER

I lørdags havde jeg hele dagen planlagt: Jeg startede dagen med at få lavet shellca (så neglene er klar til jul og nytår), derefter skulle vi til Langesø og fælde juletræ, spise æbleskiver, gå en tur og så skulle vi pynte juletræ sidst på dagen. Alt startede også som planlagt og jeg er klar til julen med smukke bordeaux negle. Bagefter mødtes jeg med Tim og Bella på The Soup Stone Café til virkelig lækker suppe (stedet er en af mine favoritter i Odense lige nu). Bella gad dog ikke rigtig at spise noget og lavede i stedet ballade. Efter frokost kørte vi mod Langesø for at fælde juletræ og hygge lidt. 10 minutter inde i køreturen falder Bella i søvn. Hun tager ikke særlig mange lure efterhånden, så det kom lidt som en overraskelse – og det passede ikke særlig godt. Vi havde ikke klapvogn med og køreturen var så kort. Da vi ankom til Langesø prøvede jeg at vække hende blidt, så hun kunne være med til det sjove. Der gik dog ikke længe før, at hendes øjne gled i igen – i armene på hendes far. Og de forblev lukket resten af tiden, som vi var i Langesø. Jeg ved ikke, om vi er sent ude i år, men træerne var ikke særlig pæne og det virkede lidt, som om vi fik de sørgelige rester. Smedjen var proppet til bristepunktet og det småregnede (det ville have været smukt snevejr, hvis det lige havde været 10 grader koldere 😉 ). Vi endte med at køre igen – uden et træ og med en datter, som ikke havde set noget som helst. Da hun vågnede igen, kørte vi i Bauhaus og fandt et smukt træ. Det var måske ikke lige så “smart” og hyggeligt, som hvis vi havde fældet det selv, men det var nemmere og pænere. Jeg spurgte jer om steder på Fyn, hvor man selv kan fælde træ og mange nævnte Langesø. Jeg tror dog ikke, at det er der jeg har været som barn. Det jeg tænkte på var længere fra Odense og der var næsten ingen bygninger – et enkelt sted man kunne spise, men ellers bare åbne marker med træer. I Langesøe var der mange bygninger, et slot og meget andet. Kan det være det i Langeskov, at jeg kan huske som barn? Jeg kan huske, at køreturen dertil var utrolig bakket.

Men kender I det der med, at have lavet alverdens planer for “den perfekte dag” og så bliver det bare slet ikke sådan alligevel? Vi havde en rigtig god og hyggelig dag, så det var overhovedet ikke “ødelagt”, men den der “planlagte” billedskønne hygge blev det heller ikke til. Dog var det en fest at pynte træet om aftenen. Jeg har endelig fået mit helt hvide træ, og det er så sart og fint. Bella er lidt bange for træet i år, men beundrer det på afstand, hvor hun siger, at det er “maje maje fin, moar! Åh!” (det betyder måske færre smadret kugler i år?). Men hendes entusiasme omkring pyntningen af det og de fine kugler, var priceless. Hun beundrede hver eneste ting, inden jeg hang det på træet. Nogle af dem fik endda kærtegn og kys med på vejen. Det er godt nok fedt, at holde jul med en knapt 3-årig!

JULEKALENDER: Dagens låge åbnes hos sprøde Louise HER og der er noget fra AYTM på højkant. Jeg kendte faktisk ikke mærket før det skulle være med i vores julekalender, men jeg har nu allerede flere ting derfra på min mentale ønskeliste. Jeg er især ret vild med den her.

On Saturday we went to Langesø (just outside of Odense) to find a Christmas tree. But my daughter fell asleep on the drive there and we couldn’t find a nice tree, so we ended up back in Odense and found one there. The day didn’t go as planned, but it was lovely anyway!

bloglovin

18 kommentarer

  • Pernille

    Man kan selv fælde flotte juletræer omkring Langesø, man skal bare kører lidt længere end til slottet. Tror det hedder noget med l-kilde. Man kører i hvert fald lige forbi Langesø slottet, og så efter 3 minutter max kommer der et skilt med fæld selv træer. Vi var der i lørdags med mine forældre, og fik et 3 meter højt fæld-selv træ til 200kr. Og det var flot! 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Miss Jeanett

      Hmm måske er det det? Jeg må lige google! Langesø var jeg i hvert fald ikke imponeret over.

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Pernille

      Er selv fra Morud, og tror det er de færreste derfra, der køber sit juletræ nede ved Langesø. 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Miss Jeanett

      Haha hvorfor? Min svoger er også fra Morud, så må lige spørge ham om de heller ikke køber der 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Kar

      Langekilde… Men det lyder mere som om du er kørt til fåborg som barn?

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Miss Jeanett

      Tror du? Helt til Faaborg?

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Kat

      Det er det mest bakkede område på fyn… Og så langt er eer heller ikke. Men langekilde lidt uden for langesø plejer også at være godt 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne

    Det var da ærgerligt for jer, at planerne blev lagt lidt om – men dejligt, at det blev en god dag alligevel :). Jeg ved, at man kan fælde juletræer et sted lige efter langesø, der er sådan et tilhørende sted, hvor man kan købe julepynt og lignende – det hedder Musik i Skoven http://www.xn--juletrer-odense-2lb.dk/vej.html. Men ved jo ikke om det er det du tænker på. Knus herfra

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

    Tror ikke Morud-folket helt kan overskue alt det ræs der er dernede 😉 tit holder vi os også langt væk fra Langesø i weekenderne, og går i stedet i Morud i skov.
    Kender godt Jens og Sabrina. Er jens’ gode vens’ kæreste (det lød kringlet). Så vi ses til bryllup til august 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Miss Jeanett

      Det kunne jeg faktisk heller ikke. Og vi røg lige ind i et hundetræf af en art – uden pis, så var der 50/50 hunde og mennesker. Jeg tror ikke, at vi kører dertil igen.

      Hvor sjovt! Ja, så ses vi til fest til august 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det er et super godt billede af dig 🙂

    http://www.bydianawi.com

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mia

    Må jeg høre hvor du får lavet shellac og hvad du giver for det?
    Vil så gerne prøve det og se om det holder så godt som folk siger

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Miss Jeanett

      Jeg får det lavet hos “Skønne” og giver 300 kr. Nævn evt at du har læst det hos mig, så bliver hun glad 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Mia

      Tusind tak for svar. Det må jeg forkæle mig selv med i det nye år.
      God jul

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Miss Jeanett

      Tak og i lige måde 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Langesø er stedet “Man” tager til i Odense, erfarede jeg.

    Har i årevis kæmpet brageste kamp med svigermekanik, der inisterede på at juletræsindkøb foregik i fællesskab og derude, for det var tradition. Deres, altså. 😉

    Min var at gå langt ud i skov, nøje udvælge og fælde selv, så det gjorde vi alene et enkelt år.
    Derfra udliciterede jeg juletræsindkøbet, fordi jeg simpelthen ikke gad vade rundt i 10.000 mennesker, mudder og halvgrimme, overpriced træer.

    Ude ved Bellinge kan man få finde juletræer, plus Brændekilde, Falsled og i området hele vejen ned til Fåborg og Assens.

    De store juletræsproducenter, der leverer til udlandet ligger dernede og har smukke, smukke træer 🙂
    Og ro! 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

OOTD #391: Ny kjole og julestress