Ny badedragt - men hvilken?

Din Arv – om de ting man aldrig håber sker

Din Arv - om de ting man aldrig håber sker

Indlægget er sponsoreret af DinArv.dk

Det er et emne de fleste af os nok ikke tænker på i hverdagen og det er heller ikke noget man som sådan har lyst til at tale om, da det jo indebærer nogle tunge emner. Ingen af os har lyst til at sidde at planlægge, om hvad der skal ske, hvis vi skulle gå hen og dø, vel? Men det er noget som Tim og jeg har snakket om herhjemme. Det er dog først noget, som vi har tænkt over efter vi har fået Bella – og så efter vi købte hus sammen. Fordi hvem arver det hele? Hvis man er gift, så er det med huset (mm.) faktisk ret ligetil og nemt, men det er vi jo ikke endnu! Hvis det forfærdelige skulle ske med en af os, så skal Bella have sin arv og det vil betyde, at huset skal sælges – noget som man nok ikke har lyst til at stå med oven i en stor sorg. Desuden er der jo minder knyttet til hvor man bor og derfor ville de fleste nok gerne blive boende? Vi har en livsforsikring på hinanden, men det gør bare at man fortsat kunne sidde i huset økonomisk – ikke at Bella ikke skal arve. Det er jo ikke fordi, at Bella ikke må arve, men så længe hun er et barn, så giver det ingen mening og desuden vil hun jo arve den anden af os, når den tid kommer.
Vidste I forresten godt, at hvis man ingen arvinge har, så arver ens forældre? I vores tilfælde ville det ske, hvis der skulle ske noget med os alle tre på en gang. Så ville vores forældre arve og det giver for mig ingen mening, at de skulle det. Både fordi at vi ikke er tætte med dem, men mest fordi, at jeg hellere vil have, at vores søskende eller gode venner arver – nogen som har livet foran sig og som ville kunne mærke en forskel i dagligdagen ved at arve.

En hel anden, og endnu mere ubehagelig tanke, er – hvem skal tage sig af Bella, hvis der skete noget med os begge to? Det er en samtale man slet ikke har lyst til at have, men ikke desto mindre har vi faktisk haft den flere gange og har faktisk også besluttet at få lavet et børnetestamente, men har bare ikke fået det gjort. Hvis man ikke har et børnetestamente, så er det myndighederne alene, som bestemmer hvem der skal tage sig af ens barn og oftest er det bedsteforældrene, som vælges. Noget som vi begge to på ingen måde vil have sker! Vi har intet forhold til mine forældre og et sparsomt et af slagsen til Tims side. Vi er 1000% enige og slet ikke i tvivl om, at skulle det forfærdelige ske, så vil vi helst have at min søster og svoger får Bella. Hun har et nært forhold til dem, de har ressourcerne og jeg ved, at de vil elske hende som deres egen. Vi har også samme holdninger til børneopdragelse og det er utrolig vigtigt for os.

Hos Din Arv kan man oprette et testamente utrolig nemt og online. De har folk siddende klar på både telefon, via chat og de har videoguides, hvis (og når) man har spørgsmål. De har testamenter som starter fra 650 kroner, så det behøver ikke at være en kæmpe udgift at få styr på tingene og for noget indre ro. Det er jo lidt ligesom med forsikringer – man håber aldrig at man får brug for det, men det er virkelig gode at have. Din Arv er udviklet af advokater, så alt er i orden. Det tager cirka en times tid at oprette. Du starter at besvare en række spørgsmål angående (det tager cirka 30 minutter), herefter laver Din Arv et testamente baseret på dine svar og det bliver efterfølgende sendt til din mail. Lyder det ikke vildt nemt? I kan oprettet det lige HER
Hvis I gør det inden 31. marts, så giver rabatkoden missjeanett 10% rabat.

I kan i øvrigt teste jer selv her under ved at stemme.

Have you ever thought about who inherit you if you should pass away? Or who should take care of your kids? Things you don’t wanna think about.

(function(){var qs,js,q,s,d=document,gi=d.getElementById,ce=d.createElement,gt=d.getElementsByTagName,id=’typef_orm’,b=’https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/share.typeform.com/’;if(!gi.call(d,id)){js=ce.call(d,’script’);js.id=id;js.src=b+’widget.js’;q=gt.call(d,’script’)[0];q.parentNode.insertBefore(js,q)}})()
//

   

11 kommentarer

 • H

  Da min mand ikke har set sin far siden han var 5, har vi også skrevet testamente, for han skulle ikke have noget. Og vi er heller ikke interesseret i at nogle af vores forældre får børnene, da de ikke er interesseret nu. Det er godt tænkt 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Ja, det er i hvert fald værd at tænke på, hvis man ikke har “normale” forhold til den tætteste familie. Netop også derfor vi har snakket om det af flere omgange!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kim

  Meget tankevækkende. Vi har en aftale om at min fætter gerne vil tage børnene, hvis vi begge skulle dø – men nu vil jeg få papir på det – og på alt andet. Tak for inspiration!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Det var så lidt! Og ja, det er bare godt at få papir på. Selvom det er noget man håber, at man aldrig får brug for 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fie

  Fedt at du tager sådan et emne op! 🙂 Jeg er selv dele barn, og det betyder at jeg ikke vil arve på lige vilkår med nogle af mine søskende. Og at jeg også ville kunne stå i den situation, at jeg kunne tvinge mine pap-far til at skulle sælge deres hus, hvis min mor gik hen og døde først. På baggrund af det og selvfølgelig at min pap-far ser mig som sin egen, har vi lavet testamente. Det er rart at det er gjort, og at man ved hvis der skulle ske noget er der styr på det med arven

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kirsten

  Jeg er uddannet jurist og kender derfor de overordnede regler, da famile-arveret er et obligatorisk fag på bacheloren, men der er overraskende mange der ikke tænker over det. Især, som jer, folk der for børn uden at blive gift. Det er så vigtigt st tænke på sådanne lidt kedelige ting, mendet er lidt ligesom at tegne en forsikring.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Jeg er helt enig med dig – og rigtig mange tænker bare ikke på det! Men det er vigtigt, selvom man håber at man aldrig får brug for det.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Godt emne! Men jeg er ret sikker på at i tilfælde af at man skal finde ud af hvem der skal have børnene, så tager man selvfølgelig et evt. børnetestamente i betragtning, men myndighederne kan godt vælge at overrule det (tror dog kun det er i yderste konsekvens) 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Det har du helt ret i. De kan overrule, hvis det er. Men hvis der ingen grund er til det, så lytter de til testamentet.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie ASM

  Og til alle jer der tror I lige kan vente til mandag eller i morgen: min far døde pludseligt da jeg var 5. Min mor var ruineret i et par år oveni sorgen og tabet. Plus det ødelagde forholdet til hans familie da de ikke kunne rumme at jeg arvede osv. Fiks det! NU. Bliv gift eller lav testamente. Nu.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ny badedragt - men hvilken?