På familietur med DSB

Jeg vil pierces!

Jeg vil pierces!

Okay okay, min overskrift er måske lidt voldsom. Jeg får det næsten til at lyde som om, at jeg skal pierces “sjove” steder. Men det er knapt så “friskt” 😉
Jeg har et hul i hvert øre og det har jeg haft, siden jeg var 6 år. Det var helt normalt at få det i den alder (er det stadig det i dag?), men det er egentlig lidt vildt, at man lader børn på 6 år tage den slags beslutninger omkring deres kroppe, synes jeg. Det er selvfølgelig ikke den store ting, men alligevel. Nå, sidespor. Da jeg kom op i teenageårene, da begyndte jeg at lege med tanken om at få flere huller i ørene. I årene med Spice Girls var piercinger (og kinesiske tattoos) mega hot og jeg havde utrolig mange veninder, som fik navlepiercings, tunge- og øjenbrynspiercings. Jeg har hjemmefra været vant til, at piercinger og tattoos var noget “slemme piger” fik og at man ødelagde sin krop. I know, lidt meget stereotypt. Men det gjorde indtryk på mig og derfor har jeg altid holdt mig fra begge dele (udover den ene hul i hvert øre).

Men de sidste par måneder har jeg igen tænkt meget på at få et ekstra hul i øret. Jeg kan mærke, at lysten til at få det bare aldrig helt gik væk og den anden dag tænkte jeg “Jamen, hvorfor får jeg det ikke bare?”. Det koster ingenting og det hvis jeg fortryder, så har jeg bare et lille bitte hul, som ingen kan se. Lige nu er jeg kun i tvivl om, om jeg skal have et ekstra hul i begge øre eller nøjes med et. Jeg hælder til begge to – jeg kan jo altid lade være med at bruge det ene nogle dage. Tænk, jeg føler at jeg er lidt “gammel” i forhold til at “udvide” med nye piercinger. Men nu har jeg lyst og så skal jeg jo bare gøre det!

Ved I dog, hvad det mest syrede ved mine planer er? Jeg luftede ideen for min søster i sidste uge og hendes reaktion var “Hvor sjovt! Jeg har tænkt på præcis det samme!”. Hvad er the odds lige for at det sker samtidig?

Men – nu hvor det er 25 år siden (gisp!) jeg fik mine første to, så er jeg ret lost omkring, hvor man får lavet sådan noget i dag. Dengang i 90erne fik man det lavet hos guldsmeden (så kunne de jo lige sælge én nogle øreringe også 😉 ). Hvor sker den slags i dag? Skal jeg tage til en piercer/tattoosted? Hjælp lige mormor her!
Hvor mange huller har I? (altså, til øreringe 😉 )

I’m thinking of getting my ears pierced! I already room for one earing in each ear, but I’m thinking of getting an extra in both ears. I think I’m gonna do it!

bloglovin
   

63 kommentarer

 • Nana R.

  Du skal helt sikkert gå til en piercer 🙂 Find en med et godt renommé. Hvis man går til guldsmeden og de bruger maskinen, kan det ødelægge brusken i øret, og jeg vil tro, at det kan lede til mindre keloiddannelser (Google det, hvis du tør :D)

  Jeg har selv været piercet af flere omgange, og jeg har også selv haft gjort det med kanyler over badeværelsesvasken, men i dag ville jeg gå til en piercer 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Jeg har tre huller i hvert øre, og der gik også en del år fra jeg fik mine første to til de andre blev lavet og nu tænker jeg faktisk måske at få lavet et til (og så er det også det sidste haha). Det ser bare så fint ud, så forstår godt hvorfor du gerne vil have et mere! Alle mine er lavet hos en guldsmed og så længe du ikke bevæger dig op i brusket øverst på øret, så er det altså en helt fint løsning. Nemt og hurtigt og ikke mindst billigt 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne Sofie

  Gør deeeet!!
  Jeg har 4 huller i det ene øre, hvoraf 3 er i selve øreflippen og den sidste er en tragus.
  I det andet øre har jeg 2, begge i øreflippen. Den eneste jeg har fået lavet hos en piercer er tragus. Ellers er resten lavet hos diverse smykkehandlere. Tror der er ret mange som udbyder det. Nu bor jeg selv på Frederiksberg og har fået mine lavet her – men mon ikke det samme gør sig gældende i Odense!
  God fornøjelse med det (:

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ninna

  Jeg har 9 huller i ørene og jeg elsker dem! Jeg vil anbefale at få dem lavet hos en piecer. Smykkerne er i langt bedre kvalitet og mange piecere tilbyder at man kan komme 7-8 uger efter og få smykket skiftet 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gør det!

  Jeg har sammenlagt 9 huller i ørerne – mine forældre er ikke helt begejstrede, haha! Personligt har jeg ikke det store behov for hverken tatoveringer eller ansigtspiercinger, så dem i ørerne har lidt været min mulighed for at “skeje ud” – og jeg elsker dem! Hvis/når jeg fortryder dem, er der jo ingen skade sket altså, de kan jo bare tages ud – og personligt gør det mig ikke noget at der muligvis vil være nogle prikker på mine ører efterfølgende. Så vil helt klart sige gør det! – der er noget fedt i at bestemme over sin krop på en måde, der ikke bare er at tage en ny læbestift eller halskæde på. Det er næsten lidt empowering, haha! God søndag. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie Schultz

  Du skal skam bare tage til guldsmeden, som du plejer. Agerfeldt i Kongensgade laver dem for 100kr pr hul, nemt, hurtigt og (næsten) smertefrit 😀 der går jeg hen hver gang 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Ej fedt med konkret tip i Odense. Og 100 kr er godt nok billigt!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Henriette

  Ej hvor sjovt. Har lige fået lavet et ekstra hul i hvert øre (er 31 år). Fik også pludselig lyst til at kunne have flere øreringe i ørerne. Fik lavet i begge ører, men bruger kun det ene. Så har tre huller i alt som jeg bruger.
  Jeg gik bare ind i en guldsmed, gav omkring 200kr og de lavede dem med det samme.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Ej, sjovt du også lige har fået det gjort! Jeg overvejer mest at få to, så jeg kan skifte lidt rundt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Tror stadig du kan få det gjort hos guldsmeden. Jeg fik selv lavet hul to i begge ører for tre år siden, og har ikke fortrudt det 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det/de ekstra huller laves også hos guldsmeden. Det fik jeg i hvertfald gjort med mine dengang det var mega hipt at få lavet både tunge piercing/navle piercing.

  Jeg er også den knap så glade indehaver af en navlepiercing og hold da k… hvor er den ikke særlig pæn efter en graviditet, hvor jeg var nødt til at tage den ud fordi min navle poppede ud.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sisse

  Jeg har tænkt det samme det sidste år. Men har heller ingen ide om hvor jeg skal gå hen.
  Også jeg ret bange for det gør ondt.
  Men du må meget gerne opdatere her inde med sted i Odense og gerne også ideer til øreringe.
  Det ville bære fantastisk tak.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Det vil jeg gøre! Det gør nok lidt ondt, men efter jeg har født, så er det nok småting 😉 Jeg husker det som om, at smerten går meget hurtigt væk igen.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julia M.

   Det gør slet ikke ondt, at få skudt huller i ørene. Det kan self. mærkes, men ondt gør det ikke andet end i det de skyder et hul i øret 😊

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har 4 huller i mine ører, ét i højre og tre i venstre. Og jeg er personligt ret glad for den fordeling. 🙂
  Jeg har fået mine lavet af 3 omgange, og alle tre gange har været hos en guldsmed. Men det er også allerede 6 år siden jeg fik lavet det seneste, så det kan jo godt være der er sket noget på den front siden da. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Skægt!
  Jeg fik i januar lavet et ekstra hul i begge ører i flippen. Det var en ret impulsiv beslutning, så jeg fik dem bare lavet hos en guldsmed. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Hehe ej det er da sjovt! Og er du glad for det?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sara

   Ja, det er jeg uden tvivl! 🙂
   Og hvis man endelig skulle blive træt af det, så er det jo ikke værre end at man bare fjerner dem igen. 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Hej Jeanett

  Jeg har to i hvert øre, som jeg er utrolig glad for. De første fik jeg lavet ved en guldsmed og de næste to ved en piercer. Og jeg vil absolut anbefale det sidste – det helede meget hurtigere og var altså meget bedre. Det er noget med at guldsmede (eller bare smykkebutikker) skyder hul og øret, mens piercere laver det med en nul. Det gør en forskel i vævet, som jeg synes man godt kan mærke.

  Derudover er et “skud” mere usikkert ift hvor det præcist rammer, hvorimod nålen jo sættes meget præcist. Jeg oplevede også meget større fokus på at få det harmonisk ved pierceren – måske det var tilfældigt, men ørene er jo ikke 100% ens, så det skal fremstå symmetrisk mere end bare at måle afstand på ørene.

  Så jeg siger absolut at du skal gå til en piercer i stedet 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Tusind tak for at du deler dine oplevelser. Jeg hælder også til at få det gjort hos en piercer. Er det dyrere?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malene

   Hmm, jeg kan slet ikke huske prisen. Tror max det var et par hundrede. I hvert fald er det ikke voldsomt dyrt, synes jeg ikke.

   Og som Omveje skriver er hygiejnen et godt argument. En steril nål må være det reneste til den slags 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Hygiejnen er et voldsomt godt argument! Og jeg regnede heller ikke med, at det ville være vildt dyrt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Jeg ved desværre ikke noget om gode steder i Odense. Jeg synes, det svinger meget med hvem der er gode og hvem der ikke er, men når det er i øreflippen kan de fleste guldsmede gøre det ret godt. Jeg har fem i øreflipperne (tre i det ene og to i det andet), to øverst i det ene øre, en tragus piercing, en snug piercing og en ‘forward Helix’ piercing. Især de to sidste er jeg virkelig glad for! Jeg synes de er så smukke, fordi de er simple og lidt usædvanlige på samme tid. Jeg får hvertfald mange spørgsmål til dem og komplimenter 🙂 man kan jo altid tage piercinger ud igen (heldigvis, jeg havde alt for mange i mine teenageår!), så jeg synes du skal go for it! 🙂 men Google evt steder først. Det er som sagt ikke alle, som er lige gode til det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simone

  Jeg har tre huller i hver øreflip, som jeg har fået lavet hos guldsmeden Christoffersen i Odense (godt nok i Tarup Centret, men mener de har en butik i gågaden også). Der fik jeg dem skudt i, og det går ret stærkt, så det er først bagefter, man fornemmer en brændende fornemmelse. Så vidt jeg har læst mig frem til, er der meget delte holdninger til dét at få øreringe skudt i, men jeg har nu aldrig haft nogle problemer med mine. Og så er det jo også billigt. Jeg synes nu bare du skal gøre det! 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • km

  Go for it! Det vil du ikke fortryde. Det ser så fint ud 🙂
  Jeg har 6 huller i mine ører, 3 i hvert øre faktisk. 2 almindelige i øreflippen i venstre + en tragus og 3 almindelige i øreflippen i det højre, hvoraf jeg kun bruger de 2 (sådan har det været i flere år). Jeg har fået lavet alle mine huller hos en guldsmed, undtagen min tragus, som jeg fik lavet hos en rigtig piercer. Så jeg vil mene, at du sagtens bare kan få det lavet hos en guldsmed 🙂
  – Jeg stemmer forresten for, at du også får lavet en tragus piercing, nu hvor du er i gang 😉 SÅ fint!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Uh jeg ved ikke om jeg er helt klar på det sidste – måske bliver jeg bidt af at få et eller to nye og så må vi se 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det, jeg har fået at vide mht. guldsmed vs. piercer, er:
  Hos en guldsmed gør man det med en pistol. Den kan 1) ikke blive fuldstændig 100% ren og vil altid have nogle mikroskopiske rester af hud siddende og 2) ikke lave et lige så fint, kirurgisk hul som en nål. De sammenlignede det med, at man tog et papir og stak en nål igennem (piercer) og prøvede at lave hul med sin finger, hvor det risikerer at revne ud til alle sider (guldsmed).
  Jeg har ikke undersøgt det og har det kun ét sted fra, men jeg er gået til en piercer – også for huller i ørene.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sabine S

  Jeg har tre i begge ører, hvoraf de fem sidder i øreflippen og den sidste sidder i toppen af øret 🙂 de første fem huller har jeg fået lavet hos en frisør, men det er nok 10 år siden, jeg fik lavet det sidste, så jeg ved ikke om de gør det mere.. Det sidste blev lavet hos en guldsmed

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mie K

  Hvor mærkeligt. Jeg har tænkt nøjagtigt det samme i dag, mens jeg sad ved frisøren. Så jeg vil også gerne vide, hvor man får lavet den slags i dag 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia Malene

  Jeg har haft et par stykker: 3 i ørerne, en dermal på brystkassen, en i næsen, navlen samt en i nipple. De to sidste har jeg stadig.
  Jeg ville dog, modsat de andre, gå til en piercer. De ved lidt mere om det de laver (og hvordan man skal passe den efterfølgende!). Dem jeg havde i ørerne samt i næsen fik jeg hos en guldsmed og dem havde jeg kun problemer med, desværre. Det kan selvfølgelig godt være jeg bare har været uheldig 🙂
  Hvis du nu skulle til København og måske få lavet den sammen med din søster, så vil jeg klart anbefale Gorlubb :)!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Alice

  To huller i venstre øreflip og ét i højre øreflip. Som 5-6 årig fik jeg huller i ørerne hos guldsmeden og det andet hul i venstre øreflip fik jeg på en festival – og jeg har aldrig fortrudt 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Ja, det var samme alder jeg fik mine to. Sjovt at man gør det så tidligt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Det sammen fik jeg at vide mht. piercinger og tatoveringer. I dag er jeg 25 og har 5 tatoveringer, 1 navlepiercing (den ville jeg dog gerne have været foruden) og 6 huller i ørene 😉 haha.. Det sidste hul jeg fik i øret var hos en guldsme, så det gør man stadig. Det tager 2sek. og det gør slet ikke ondt. Do it! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Da jeg var 16 år ville jeg SÅ gerne have en navlepiercing. I dag er jeg også ret glad for, at jeg ikke fik den alligevel 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina

   Haha jeg var netop 16, da jeg fik den lavet 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Chris b

  Jeg har 4 i det ene og 3 i det andet, har også haft en tubfepiercing, men da jeg skulle blive 25 fik jeg en eller anden ide om at jeg ikke ville være 25 og have piercing i tungen. Jeg har også to tattoos. Stereotyper er til for at blive brudt, jeg skal være præst og jeg synes det er vigtigt man bare udtrykker sig som man har lyst. I say do it!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Jeg synes også klart, at man skal gøre med sin krop, som man har lyst til! Og du lyder virkelig sej!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nina

  Jeg har 5 i øreflipperne, 2 i venstre side og 3 i højre. Derudover har jeg en forward tragus i højre øre. Mine 2 første er lavet hos guldsmeden, men resterende er lavet hos piercer. Synes bare der er bedre service og de er bedre til det (selvom det bare er huller i ørerne), men dette afhænger også af guldsmed 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Jeg vil også have det lavet hos en piercer, er jeg kommet frem til!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Jeg tror altså også jeg vil anbefale dig at få det lavet hos en piercer – da jeg fik lavet nr. 2 hul i hvert øre ved en guldsmed, var det bare helt vildt skævt! Jeg ved godt det måske også kan ske hos en piercer, men tænker bare, at de har noget mere styr på det!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Det tror jeg også du har ret i! Jeg hælder også mere og mere til, at det skal ske hos en piercer.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sandra D.

  Jeg har også selv fået lavet et sæt ekstra huller, altså 1 mere i hver øre, så jeg nu har 2 i hvert øre og jeg er rigtig glad for beslutningen, da jeg nu kan bruge de der øreringe med kæder uden krog, eller bare have en lille ørering i hvert hul.

  Jeg fik mine skudt i, og der var lidt problemer med betændelse, så skulle jeg have lavet det i dag ville jeg nok vælge piercing med nål i stedet.

  Men jeg er glad for at have fået det lavet

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Jeg har også 2 huller i hver øreflip og er super glad for det. Det betyder bare, at jeg som regel har øreringe “der passer sammen”, sådan at når jeg tager øreringe i det nederste hul, så passer de andre til. Derudover har jeg som regel kun nogle små øreringe i “de øverste huller” når jeg er på arbejde (arbejder på kontor). Der fungerer små perler, stikker med blade o.l. fint, det bliver sådan yndigt med et twist😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sascha

  Jeg har altså fortrudt mine elstra huller i ørene 😔
  Jeg har 2 huller i hvert øre. Jeg bruger kun det ene i hvert og jeg lægger mærke til de ekstra huller hver dag og ville ønske at de ikke var der :/ men jeg er nok også ret konservativ på det område 🙂

  Jeg fik lavet de første da jeg var 6 år og de næste da jeg var 16 år

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Hvor ærgerligt! Hvorfor har du fortrudt? Fordi du ikke får dem brugt eller fordi du bare ikke synes, at det er pænt, at have flere øreringe i?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sascha

   Jeg synes ikke at det er pænt med flere øreringe i – nu er de desuden vokset sammen så jeg kan slet ikke bruge dem, men stadig se dem 🙁

   Men jeg ville også bare komme med min erfaring, nu hvor alle andre var på ‘just do it’ – holdet :p

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Det skal du også være mere end velkommen til! Det er kun godt, at jeg lige overvejer det grundigt. Jeg er dog ret sikker på, at jeg gerne vil efterhånden 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Just do it!! 😉
  Jeg er opvokset med at “den slags er ikke for pæne piger”, og på trods af tre tatoveringer (hvoraf den ene er på hånden), er min familie stadig af den overbevisning! Som du selv taler for, er det altså virkelig et ret “ubetydeligt” hul – omg det lød forkert – og det er de færreste der nogensinde vil opdage det, hvis du en dag bliver træt af det.
  Jeg har selv to huller på den ene øreflip og et for oven, og de er alle lavet hos guldsmeden. Skulle jeg ha’ lavet nye i dag, tror jeg dog at jeg ville foretrække en piercer uden helt at kunne sige hvorfor. Har måske en formodning om at de er bedre til stilen – mit øverste hul vender fx en smule “ud af” hvis det giver mening 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julia M.

  Tæller man begge mine ører med, har jeg i alt 7 piercinger/øreringe – tre foroven på højre øre og to forneden i hvert øre. Går og leger med tanken, om jeg skal få fuldendt mit højre øre, så jeg har piercinger/øreringe hele vejen op. Har fået mine øreringe (dem forneden) skudt i hos en guldsmed og de andre, har jeg fået lavet hos en piercer

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria Johansen

  Haha. Jeg kan desværre ikke hjælpe, men jeg var simpelthen lige nødt til at fortælle dig, at dine sidste linjer fik mig til at grine. Og det er altid værdsat på en mandag. Tak! 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Hahaha! Jeg er kun glad for at gøre mandage federe 😉 Så selv tak!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Jeg kan se tidligere at du har kommenteret at du vil få det lavet hos en piercer. Jeg vil lige understrege med en stor fed sort tush hvorfor det er en super god ide.
  1) Hos en piercer kunne de aldrig finde på at hive hulpistolen frem. Måden man får huller i ørene med den satans pistol er at man skyder selve øreringen i med det samme. Vævet bliver altså skudt i stykker da det er en afrundet genstand der bliver mast igennem med høj hastighed. Hos en piercer bruger man en nål til at “skubbe” et hul igennem vævet hvilket slet ikke er lige så voldsomt – eller gør lige så ondt som at få øreringene skudt i.
  2. Piercere sælger primært huller, smykker sekundært. Guldsmede sælger primær smykker, huller sekundært.
  3. Jeg har aldrig mødt en med skæve huller i ørene der havde fået lavet dem ved en piercer.

  Gå til en specialist når du skal have lavet noget ved kroppen. Hvis folk er villige til at lade en person piercer deres aller helligste ville jeg trygt overlade dem mine øreflipper 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Jeg er helt, helt enig med dig og jeg vil også få det lavet ved en piercer!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

   Elektrisk Tatovering (Falen 27) er anbefalelsesværdige. De har virkelig styr på deres ting, og er ret aktive på området omkring mere og bedre lovgivning for tatovører og piercer. Hvis jeg skulle have lavet noget nyt og ikke gad at tage ind til Muffe i KBH for at få det gjort, så skulle det være der 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Fedt, Tusind tak for tip!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cille

  Jeg vil altid få det lavet hos en piercet selvom det “kun” er i øreflippen. Jeg har selv fået lavet 4 hul i øreflippen hos en guldsmed men altid fået betændelse og det tog lang tid at blive godt. Derudover fået lavet i årelang hos guldsmed hvor det gik helt galt. Hos guldsmeden er det ikke lige så sterilt som en piercer. Man kan risikere hepatitis gå af manglende sterilisering af udstyr. Hvis du kommer til København vil jeg klart anbefale den der ligger på hjørnet af studiestræde og larsbjørnsstræde.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Jeg har seks huller, to ‘almindelige’ jeg fik skudt i da jeg var lille; to øverst i højre øre som også blev skudt i, da jeg var 14 og 16 (AV) den ene ramte en nerve så jeg bliver svimmel og kaster op når jeg har den. De sidste to har jeg selv lavet, med en steriliseret nål da jeg var teenager, et ekstra hul i hver øreflip, ved siden af dem jeg fik skudt i som lille – ikke så gennemtænkt.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

På familietur med DSB