OOTD #425: til dåb og er hårbøjler på vej ind igen?

Genialt til fest: Byg selv hotdogs

byg-selv-hotdogs0

Byg selv hotdogs er noget af det nemmeste og billigste, som jeg har serveret til så mange gæster. Og samtidig noget af det, som bragte mest glæde. Jeg serverede det til min fødselsdag i maj, som var en havefest (I kan se billeder fra festen HER). Folk syntes, at det var rigtig hyggelig mad og der gik sport i at lave sjove og spændende kombinationer af fyld. Når det er så forholdsvist simpelt mad og folk egentlig skal lave en del selv, så lad være med at købe den billigste ketchup, de billigste brød mm. Gå op på kvalitet og smag, så det er gourmet hotdogs. Hvis alt fyld er  af den billige slags, så kommer det hurtigt il at virke, som en menu til en børnefødselsdag og ikke til et voksent selskab. Og selv hvis man køber de ekstra gode ting, så er det stadig billig mad til gæster! Jeg serverede champagne til, da jeg synes, at det var en sjov kombination – og det fungerede vildt godt!

 photo havefest-ikea-byg-selv-hotdogs-glas-vinglas-vand-menukort-clipboard-lavendel-blomster-fra-dug-missjeanett-blogger-odense-som_zpseljciex4.jpg photo havefest-missjeanett-ikea-studenterfest-sommerfest-hummus-opskrift-syltede-log-agurk-glas-krukker-til-syltning-blogger_zps5v6aiexx.jpg

Jeg havde beregnet 4 hotdogs per mand og det var alt, alt for meget. Dem som spiste flest, kunne lige præcis klemme 3 ned. Og jeg måtte give op efter to. Jeg vil anbefale jer, at beregne cirka 3 til hver, så er der i hvert fald rigeligt!

Til mine hotdogs var der:

 • Godt hotdogbrød af god kvalitet. Gerne fra en bager. Jeg havde købt dem hos Wendorff i Odense og jeg bestilte dem to dage før, så de var klar på dagen .
 • Lækre pølser og gerne med forskellig smage/af forskelligt slags kød. Jeg havde købt mine hos en slagter i Odense (den på Allégade). Pølserne skal helst være slanke, så de ikke fylder for meget i hotdogs, synes jeg. Jeg havde blandt andet lammepølser, pølser med trøffel, chilipølser og flere. De skal selvfølgelig helst på grillen 😉

Der skal selvfølgelig være en masse forskelligt slags fyld – det er dét, som gør det sjovt at “bygge selv”. Når I planlægger indkøb til fyld, så tænk i, at tingene passer lidt sammen. Jeg havde for eksempel købt ind til en “all american” hotdog, hvor der var en klassisk pølse, to forskellige slags BBQ sauce, stegt bacon og coleslaw. En anden hotdog var mellemøstlig inspireret med lammepølse, feldsalat, hummus og syltede rødløg.
På min liste af fyld var der:

 • Oste (jeg havde to slags; bluecheese (brækket i småt) og en god gruyere, som jeg selv rev på rivejern)
 • Feldsalat (også kaldet vårsalat). Rucola og romainesalat kan også bruges, men jeg foretrækker feldsalat, da den er lidt mere smagsløs og nem at arbejde med.
 • Hjemmelavede syltede rødløg. Min opskrift er HER (skal laves et par dage før)
 • Hjemmelavet agurkesalat. Jeg brugte denne opskrift (skal også laves et par dage før)
 • Stegt bacon
 • Coleslaw
 • Hjemmelavet hummus
 • En masse dressinger! Go nuts! Der er selvfølgelig en rigtig god ketchup (min chunky øko ketchup fra Angelmarkt var mega populær!), remoulade, flere typer af sennep, BBQ sauce, men også chilimayo og mange flere. Man kan næsten ikke have for mange dressinger!

 photo havefest-ikea-champagneglas-studenterfest-inspiration-til-ideer-sommerbryllup-sommerfest-lavendel-blomster-clipboard_zpsgwn7sipp.jpg photo havefest-sommerfest-ikea-med-fad-serverings-vinglas-vandglas-engangsglas-inspiration-ideer-til-missjeanett-fodselsdag-sommer_zpsipfzlnn4.jpg

Jeg havde lavet en enkelt slags tilbehør, som man kunne spise ved siden af, men ellers var hotdogs i fokus. Tilbehøret bestod af majs (skåret af friske majkobler – det er ikke lige så lækkert med dåsemajs), bacon og løg. Det hele blev stegt på panden i smør. Det var SÅ lækkert og var rigtig populært. Flere eksperimenterede også med at putte det i deres hotdogs og det fungerede også godt.

Velbekomme!

At my birthdayparty in May the menu was “Build your own hotdogs” which was fun, easy and very delicious! Get good quality things; great bread, premium sausages and fun toppings! I served them with champagne. A fun combination, but it worked really well!

bloglovin

9 kommentarer

 • Camilla

  Den er altså helt skidt, den skrifttype.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Jeg elsker den! Hvordan er den skidt?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kathrine

   Jeg er enig med Camilla. Det er dog ikke fordi skrifttypen er grim, den er bare svær/ubehagelig at læse. For det er som om skrifttypen forstyrer øjet og bogstaverne glider lidt sammen. Så når jeg læser et indlæg, er det som om jeg skal koncentrer mig en smule ekstra/fokusere øjne mere. (jeg skal selvfølgelig ikke kunne sige om det er det Camilla mener, men det er det jeg oplever)

   Måske kan det afhjælpes ved at gøre skrifttypen en lille smule større (for når jeg zoomer ind på teksten så bliver den lidt rare/nemmere at læse), eller at der justeres lidt på afstanden mellem bogstaverne (hvis det er muligt).

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Jeg kunne måske request’e at de lavede den en eller to størrelser større! Jeg spørger lige på mandag 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

   Det er lige præcis det jeg mener. Jeg synes det fjerner focus fra teksten, så jeg ikke har lyst til at læse den. Tror det er fordi den er bold?

   Men altså det skal jeg jo ikke bestemme 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Den er ikke bold – det er den “almindelige” version. Men jeg spørger lige, om den måske kan gøres en størrelse større.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sara

   Helt enig. Slet ikke fan af skrifttypen. Vildt pæn men ikke særlig læsevenlig.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sascha

  Jeg elsker den også. It’s a keeper!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

OOTD #425: til dåb og er hårbøjler på vej ind igen?