Oktober shopping cravings

Outlander i Skotland

glencoe-roadtrip-to-skotland-scotland-outlander-filming-locations-lokationer-steder-i-in-missjeanett-blogger-fall-efterar-ferie-koreferie

Glencoe

I allerførste afsnit af Outlander starter vi med at høre Claire tale, mens disse scener er på skærmen. Og den utrolige kulisse er optaget i Glencoe, som var noget af det smukkeste, jeg oplevede på vores tur til Skotland. Den køretur gennem Glencoe, hvor bjergene tårner sig op på begge sider, er så uvirkelig og jeg fik et sug i maven begge gange vi kørte igennem. Man kommer både til at tænke på Outlander, men vi snakkede også flere gange om Ringenes Herre, da vi kørte igennem stykket. Ud over scenerne i første afsnit, så er rigtig mange af landskabsbillederne i serien skudt i og omkring Glencoe. Så hvis I vil opleve det smukke landskab, som udgør “the highlands” i serien, så skal I tage køreturen gennem og til Glencoe!

doune-castle-leoch-outlander-scotland-skotland-missjeanett-blogger-filming-locations-where-visit-route-series-clan-mckenzie-home-ofdoune-castle-leoch-in-outlander-home-to-clan-mckenzie-collum-missjeanett-blogger-filming-locations-in-i-tv-serie-skotland-scotland-visit-starz

Doune Castle (“Castle Leoch” i Outlander)

En times kørsel fra Edinburgh, nær byen Stirling, ligger Doune Castle, som i Outlander er “Castle Leoch”. Det er her hvor Collum McKenzie og meget af klanen McKenzie bor. DETTE billede er fra serien og der kan I tydeligt se Doune Castle, som Castle Leoch. Slottet er, hvor Claire tilbringer de første dage, efter hun er havnet i 1700-tallet og hvor hun bliver gjort til byens healer. Stedet er hovedsageligt med i sæson 1, men vist ikke i sæson 2, hvis jeg husker ret? Hvis I også/eller er Game of Thrones fans, så er det faktisk samme slot, som man blandt andetbruger til Winterfell i den serie. I Game of Thrones er det dog mest inde i gården, man har filmet (for eksempel her). Jeg kunne ikke komme ind i gården, da jeg var der, fordi en sten ved hovedindgangen var faldet ned og det var de ved at fikse. Det er også derfor der var den afspærring, som I kan se.

blackness-castle-fort-william-where-jamie-is-flogged-flogging-in-outlander-tv-series-scotland-skotland-missjeanett-blogger

Blackness Castle (Fort William i Outlander)

Fort William er en rigtig by i virkeligheden, men der i dag er ingenting tilbage af det gamle fort i Fort William. Byen har rigtig nok været et centralt sted i 1700-tallet for rettergang, fængsel mm, men fordi der intet er tilbage af de gamle bygninger der, så har man i stedet filmet på Blackness Castle. Fortet (som ligger ret fedt ud til vandet) har været brugt på samme måde, som fortet i Fort William blev. Det ligger 20 minutter fra Edinburgh i en lille by, der faktisk hedder Blackness (det lyder så dystert!). I kan nok genkende stedet fra scenerne HER, hvor Jamie bliver pisket af Black Jack Randall.

Det var hvad jeg nåede af Outlander steder på min første ferie i Skotland. Næste gang vil jeg gerne se Drummond Castle Gardens (de bliver i serien brugt som haven ved Versailles), til byen Falkland (som Outlander bruger til udendørs scener, der skal forestille at være i Inverness), til Culloden Moor, hvor slaget ved Culloden foregik og sidst, men ikke mindst, til Midhope Castle, som udgør Lallybroch i serien. Jeg var faktisk på vej hen til Lallybroch, da jeg var afsted nu her, men som jeg skrev om i indlægget HER, så blev vi stoppet for meter før, da de var ved at filme til sæson 3, da vi var der. Jamie, hans søster og Fergus var der. Åh få meter fra Jamie – suk! Lallybroch skal jeg se næste gang!
De fleste Outlander fans ville nok helst besøge stenene, som sender Claire til 1700-tallet og i armene på Jamie – hvis altså de var ægte. De er desværre nemlig bare en kulisse, som er blevet lavet på en lille bakke et sted i Skotland. Dog findes der lignende stenformationer i Skotland. Den som ligner Outlanders version mest, er nok Callanish standing Stones på den skotske ø Ilse of Lewis.

Jeg opdaterer indlægget her, når jeg besøger nye steder fra Outlander i Skotland og indlægget kommer også til at ligge HER sammen med mine andre rejseindlæg. Hvilke steder fra Outlander i Skotland ville I helst se?

This is a true fan Outlander post! When I was in Scotland I had time to visit a few filming locations from Outlander and I thought I would share them with you if you’re thinking about going there. First I drove through Glencoe where the amazing views of the land is used in these opening credits in the very first episode of the show. Next up were Doune Castle which is known as Castle Leoch in Outlander. It’s actually also used as Winterfell in Game of Thrones. You’ll find it near the city of Stirling. I also visited Blackness Castle. This place was used as Fort William in the series and is very much known for where Jamie got flogged by evil Black Jack. The next time I’m in Scotland I wanna go and see Lallybroch. I actually tried to go this time, but we were stopped few meters before the set by security that told us we couldn’t go further because they were filming for season 3 at Lallybroch. I later found out that it was Jamie, his sister Jenny and Fergus who were doing scenes at Lallybroch. Oh my – I was so close to the cast! Next I also wanna go to Falkland (where the outdoor scenes that are Inverness in the show was shot), Culloden Moor and Drummond Castle Garden (they were used as the garden of Versailles in season 2).

bloglovin
   

9 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Oktober shopping cravings