Status på min jul i år og om at sige fra overfor tvangsjul

Min weekend: grotesk meget julebag, acaibowl og juletradition med venner

risengrod-grodris-okologisk-angle-markt-thise-urtekram-missjeanett-blogger-min-weekendjulelys-julehus-lys-hus-med-fyrfadslys-missjeanett-bloggerbrunkager-mette-blomsterberg-opskrift-med-pistacienodder-mandler-potaske-kanel-min-weekend-missjeanett

Det er sjældent, at jeg har bagt så meget på så kort tid, som jeg har denne weekend. Bella og jeg startede allerede fredag, da der skulle laves dej til brunkager. Tim var til julefrokost på sit nye job (han starter 2. januar), så vi havde en pigeaften sammen. Bella fik lov til at bestemme aftenmaden og som I måske kan gætte ud fra det første billede, så ville hun virkelig gerne have risengrød. Suk. Kæmpe suk. Jeg hader risengrød – som aftensmad. Det smager fint nok, men det er simpelthen ikke aftensmad i min verden. Men Bella fik lov til at bestemme og jeg valgte at se det positive i det: meget nem og billig aftensmad – og jeg kunne lave dobbeltportion, så jeg kunne få lavet risalamande dagen efter. Jeg laver nemlig en ret god risalamande (i al beskedenhed) og vil gerne dele opskriften med jer inden jul (den giver ikke helt mening efter, vel? 😉 ). Opskriften er klar HER. Efter en masse julebag, så puttede Bella og jeg på sofaen i dyner til Nissebanden og tegnefilm, og jeg fik også læst lidt i min bog.

acai-bowl-acaibowls-reciepe-opskrift-skal-skaal-chia-bipollen-kakao-nibs-goji-bar-vegan-vegansk-morgenmad-kokos-med-min-weekendadvents-julekalender-spillet-skrabelod-min-weekendbrunkager-opskrift-mette-blomsterberg-med-pistacie-nodder-mandler-appelsinskal-kandiseret-missjeanett-min-weekendbage-julebage-med-born-barn-mini-a-ture-kjole-julekjole-missjeanett-min-weekendbrunkager-mette-blomsterberg-opskrift-med-pistacienodder-pistacie-mandler-appelsinskal-appelsinkrokant-missjeanett-blogger

Efter jeg prøvede acaibowl i Edinburgh, så er jeg blevet ret hooked og har længe gerne villet lave dem selv. Jeg havde endelig fået købt ind til det (inklusiv ny blender, da den gamle var gået), så det startede jeg lørdagen med. Åh hvor er det lækkert. Det smager så godt, at man ikke helt fatter, at det er så sundt. I er en del, som har spurgt, hvad det er og hvordan jeg laver dem. Er der stemning for en opskrift? Acaibowl er ikke verdens billigste morgenmad (i hvert fald ikke, når man skal købe ind til det første gang), men jeg kommer også primært til at lave det i weekenden. Efter morgenmaden, så opdagede jeg, at jeg ikke havde fået skrabet “advents-spillet” på mine skrabejulekalendre (ja, flertal. Jeg har tre). Advents-spillet ude til siden er simpelthen så nemt at overse. Derfor fik jeg lige skrabet for to weekender og der var sgu bid på det ene. Svimlende 50 kroner. Så har den ene i det mindste tjent sig selv ind, haha. Resten af dagen gik med indkøb og oprydning (jeg satte Tim i sving) – og Bella og jeg fortsatte med at bage til søndagen. Vores brunkager blev bagt (vi kan godt lide dem store og tykke) og vi fik også lavet mine julecupcakes klar.
Dagen sluttede fuldstændig lige som fredag; på sofaen med serier, dyner og bog.

frozen-frost-stempelsat-elsa-anna-kalendergave-adventsgaver-missjeanett-min-weekendblossa-glogg-julebord-muled-wine-brunkager-julehygge-juletradition-missjeanett-min-weekend-julebord-juletradition-ableskiver-okologiske-fra-karan-wolff-guld-sugeror-rocky-road-opskrift-missjeanett-juledug-fra-georg-jensen-damask-jule-cupcakesjuletradition-med-venner-missjeanett-mini-a-ture-diona-dress-kjole-nissehue-min-weekendjule-cupcakes-med-mandarin-brandte-mandler-able-kanel-missjeanett-opskrift-reciepe-christmas-juletradition-min-weekend

Bella står tidligere op hver eneste dag i december på grund af *biiiip* kalendergaverne. Det kan man kun takke sig selv for! Dog var hun mere “normal” søndag og vågnede først kl. 9.30. That’s my girl! Ellers har det hele december været før kl. 8 i weekenden og det ligner hende ikke. I julesokken gemte der sig et Frozen stempelsæt og det bragte stor glæde (også selvom der faldt en kommentar om, at det ikke var en “Trolls gave”. Noget tyder på, at hun er ovre Elsa – heldigvis 😉 ). Jeg har i øvrigt købt stempelsættet HER. Klokken 14 ankom gode venner med deres dejlige børn til vores årlige juletradition. Det er nu 4. år vi mødes den tredje søndag i advent og det er så hyggeligt. Vi tager et fællesbillede af børnene hvert år og det er altså sjovt at se, hvor store de bliver – og hvor mange de bliver 😉 Det første år (2013) var der tre børn på billedet. I år var der seks (og vi kunne have været 7, men der var et enkelt afbud) i alderen 3 måneder og op til 5 år. I år var i øvrigt også første år, hvor der var drenge på billedet. Vi har nemlig alle sammen ellers kun fået piger indtil nu. Udover at tage billeder, så mæskede vi også i brunkager, min julecupcakes (opskriften kan I finde HER) og en masse andre lækkerier. Et par dage før weekenden modtog jeg en pressepakke med Blossa gløgg, som i forvejen er min favorit gløgg, så den kom som kaldet. Den er bare virkelig god! Da vores gæster tog hjem, så bestilte vi pizza. Helt mættet – både af mad, men også over en dejlig dag, så hoppede vi alle tidligt i seng.

Bellas kjole er fra Mini A Ture HER (jeg skrev om den her). Jeg havde denne kjole på – mit outfit kommer i morgen!

Har I haft en god weekend?

I don’t think I’ve ever baked so much as I have this weekend. Me and Bella made several cakes both Friday and Saturday – they were all for our guests on Sunday. But in between all the sugar and baked goods, I needed something healthy, so I made a acaibowl for breakfast on Saturday. SO good! On Sunday some of our friends and their kids came by for our annual Christmas tradition. I served my Christmas cupcakes (the reciepe is HERE) and muled wine. For dinner we ordered pizza and went to bed early. Did you have a nice weekend?

FØLG BLOGGEN PÅ
FACEBOOK HER + BLOGLOVIN HER + INSTAGRAM HER

bloglovin

9 kommentarer

 • Lika

  Meget gerne opskrift på morgenmaden 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Lyder som en hyggelig weekend

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Haha! Det sidste kan jeg sagtens klare – det første er jeg ikke sikker på, at jeg kan komme med en opskrift på. Tror det er genetisk – hun ligner mig og min søster på det punkt. Vi har begge ALDRIG været morgenmennesker. Vi er meget sure og det gør decideret fysisk ondt på os om morgenen (seriøst! Vi er beviset på, at B-mennesker findes og ikke bare er “dovenskab”). Min søster mener vist nok, at verden er et meget ondt sted før kl. 10 😉 Så nok genetik spiller ind og så er vi utrolig afslappet omkring sovetider. Hun er aldrig blevet puttet kl. 18.30. Det har hun aldrig ville finde sig i. I hverdagene bliver hun puttet kl. 20 og i weekenden kl. 21.00-ish. Så det hjælper på det. Jeg tror ikke nødvendigvis på, at børn skal i seng tidligt, så længe de bare har mulighed for at sove i den anden ende. Måske er det til hjælp?
   Men nogle børn står bare tidligt op. Vi har venner, hvor deres børn står op kl. 06 lige gyldigt om de er kommet i seng kl. 19, 22 eller 02. Klokken 06 sharp.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Også gerne opskrift på brunkagerne, de ser nemlig vildt lækre ud 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Også gerne opskrift på brunkagerne – de ser da for lækre ud

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] hvor vores flere sæt venner var forbi til vores juletradition, som I kan se flere billeder fra i weekendindlægget i går. Kjolen fra Stylenanda har I set før (her), men den tåler vist godt et gensyn

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Status på min jul i år og om at sige fra overfor tvangsjul