Et julehej herfra!

Min weekend: Min jul

julefamilien-missjeanett-jeanett-drevsfeldt-sabrina-jens-tim-vermund-julen2016-lillejuleaften-min-weekendhama-perler-med-elsa-frozen-frost-anna-svend-olauf-lillejuleaften-missjeanett-blogger-morblogger-livet-med-barnlillejuleaften-slaen-gin-cadenheads-odense-scotland-fra-skotland-barvogn-missjeanett-min-jullillejuleaften-gron-aspargessuppe-med-rejer-rygeost-meyers-almanak-kogebog-missjeanett-bloggerlillejuleaften-spil-det-darlige-selskab-missjeanett-blogger-mini-a-ture-kjolelillejuleaften-risalamande-med-karamelsovs-karamelsauce-saltkaramel-opskrift-portvin-missjeanett-min-jul

Lillejuleaften startede med endnu en kalendergave fra nissen til Bella. Denne gang fik hun dette perlesæt fra Hama med Frozen. Det blev der hygget med først på dagen, inden vi tog ud for at handle de sidste småting, så vi var klar til hele julen. Tim købte blandt andet denne lækker slåen gin hos Cadenhead’s – den er virkelig fantastisk!
Sidst på eftermiddagen ankom min lillesøster og hendes mand til vores, efterhånden, traditionelle middag lillejuleaften. Vi tager altid et fælles julebillede og det fra i år er det første her i indlægget. Derefter satte vi os til bords, hvor vi nød en 4-retters middag. Min søster og min svoger lavede de to forretter: først en grøn aspargessuppe på friske grønne asparges med rejer vendt i rygeost. Herefter bruschetta med butternutsquash, rosmarin og gedeost. Begge retter er fra Claus Meyers Almanak kogebog. Vi lavede hovedretten, som bestod af store lækre rib-eye bøffer med sødkartoffelfritter, hjemmelavet hvidløgsmayo og en tomatsalat. Til dessert får vi altid risalamande (I kan finde min opskrift HER), men i år havde jeg lavet en saltkaramelsauce til. Det var SÅ lækkert! (Der sidder nok et par af damerne, som jeg var på Kreta med og griner nu. Dernede spiste jeg meget karamelsauce og oven på sjove ting 😉 ). Men det fungerer altså! Der var dog også kirsebærsauce til de mere traditionelle 😉 Efter maden kastede vi os over et nyt spil, som vi havde købt samme dag: “Det dårlige selskab“. Det er virkelig sjovt! I princippet handler det om at være sjov og være god til at gætte, hvordan de andre spilleres humor er. Vi fik virkelig grint ret meget! Ved en 03-tiden hoppede vi i seng. Det blev ikke helt så vildt som det var sidste år 😉

Jeg var i denne buksedragt og Bella i denne kjole fra Mini A Ture (begge dele er nu på udsalg).

juleaften-acai-bowl-sund-jul-missjeanett-min-weekend-jul-goji-kakao-nibsjuleaften-trolls-silke-og-satin-trolde-film-movie-missjeanett-min-jul-skattejagtjuleaften-andesteg-hygge-holde-jul-alene-brunedekartofler-missjeanett-blogger-georg-jensen-damask-juledugjuleaften-mit-juletra-guld-lyserod-rosa-missjeanett-krone-stjerne-min-juljuleaften-pakker-gaver-op-missjeanett-mini-a-ture-julekjole-min-jul-olauf-gavepapirjuleaften-risalamande-portvin-missjeanett-min-jul-royal-copenhagen-prinsesse-stel

Juleaftensmorgen sov alle i huset dejligt længe – inklusiv den yngste beboer 😉 Da mig og min søster begge var oppe, tog vi Bella med på skattejagt rundt i huset. Jeg havde aftenen inden lavet små tegninger, som Bella skulle følge rundt. Hvert sted lå der en ny tegning, som førte hende et nyt sted hen. Den sidste tegning viste, hvor der var en gave gemt henne. Det er en tradition, som mig og min søster er vokset op med (og min far faktisk også, så Bella er nu 3. generation af skattejagt i vores familie) og jeg har altid synes, at det er en mega god idé. Børn er så utålmodige helt fra morgenstunden og skattejagten underholder samt giver dem en gave, så de også har lidt underholdning de næste par timer. I gaven gemte der sig mere Trolls: De to modetrolde fra filmen: Satin og Silke (de kan købes HER). Efter skattejagten lavede jeg acai bowls til alle. Jeg tænkte, at det var rart at starte dagen med noget sundt og friskt, når den senere stod på kød i klamme mængder, sauce og mere fedt. Det var også et hit hos alle! Et par timer senere kørte min søster og hendes mand afsted til hans familie for at holde jul og jeg gik i gang med maden. Grød til risalamanden blev lavet, anden kom i ovnen og kartofler blev kogt, så de kunne pilles og køles af til brunede kartofler senere. Det meste af dagen gik for mit vedkommende med at lave mad, mens Bella og Tim ryddede op og så en masse jule-TV. Ved 19-tiden satte vi os til bords til den store julemåltid: and og flæskesteg. Alt blev så godt; sprøde sværd på flæskestegen (det er kun 2. gang jeg prøver at lave en flæskesteg. Det er ikke noget, som vi spiser særlig tit) og endelig ramte jeg saucen lige i røven. Da vi havde spist, dansede vi om juletræet og pakkede gaver op. Bella var i den syvende himmel og hun fik blandt andet det her og denne her af os. Men hun blev også rigtig ked af det, da der ikke var flere gaver. Hun havde ellers været så sød og tålmodig hele dagen. Når vi sagde ting som “Nu skal vi lige spise først før vi åbner gaver” og “Det er først i aften, at vi skal danse om træet”, så sagde hun bare “Okay mor!” og gjorde som der blev sagt. Men da der pludselig var tomt under træet, så knækkede filmen lidt for hende. Men efter et kram og nogle kys, og da vi fik leget med hendes mange gaver, så var hun glad igen. Da vi havde leget, så spiste vi sen risalamande og bagefter hoppede vi alle i nattøj og puttede på sofaen. Dejlig juleaften!

1juledag-horetelefoner-katteore-fra-hm-umi-zumi-missjeanett-min-jul1juledage-risalamande-med-karamelsauce-karamelsovs-opskrift-missjeanett-min-jul1juledage-flaskestegssandwich-med-rodkal-agurkesalat-brunsovs-missjeanett-opskrift-min-jul

I min verden skal 1. juledag være sløv. Der skal intet ske hele dagen andet end man spiser rester, ser TV og børn leger med alle deres nye gaver. Og så SKAL man være i nattøj hele dagen! Min 1. juledag var præcis sådan: Vi startede dagen med at tage i biografen og se SYNG, som havde premiere samme dag. Jeg tror, at en ny tradition er født i vores lille familie (biotur på 1. juledag). Selve filmen var okay – ikke noget at råbe hurra over. Resten af dagen hyggede Bella med alle sine gaver (på billedet ser hun tegnefilm på iPad’en – i ført hendes ny høretelefoner med øre fra H&M), vi spiste julerester og så en masse film. Og jeg var iført denne pyjamas hele dagen. Til aftensmad lavede jeg lækre flæskestegssandwiches fra rester af flæskesteg og rødkål fra aftenen før.
2. juledag lignede 1. juledag utrolig meget – bortset fra at vi gik en tur og jeg kom afsted til træning i mine nye løbesko, som jeg fik i julegave af Tim. Det var godt nok rart at få rørt sig efter alt den fede mad.

Har I haft en god jul? Og hvordan så jeres juledage ud?

On the 23rd my Sister and her husband came for our own tradition with a nice dinner. We each cook to dishes and we had some great food this year! We drank port, wine, champagne and an amazing sloe gin from Cadenhead’s. On 24th we all slept in. Me and my sister went on a treasure hunt with Bella. We grew up doing the same as kids and now it’s Bellas turn! After finding the treasure (more stuff from Trolls) I made acai bowls for everyone. My sister and her husband then left to celebrate Christmas Eve with my brother-in-laws family. I started making our Christmas dinner which took most of the day. After dinner (duck roast and pork roast) we danced around the Christmas tree (yes, we do that here in Denmark. Even though it sounds silly) and then opened presents. The 25th is always such a slow day – and it’s surposed to be like that: no plans, lots of leftovers, watching Christmas movies and doing more of nothing. And that’s what we did all day! For dinner I made pork roast burger of the leftovers from the night before – so good! Have you guys had a great Christmas?

FØLG BLOGGEN PÅ
FACEBOOK HER + BLOGLOVIN HER + INSTAGRAM HER

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Et julehej herfra!