Test af Aarstiderne måltidskasse: Børnefamiliekassen

Damernes biografklub: Jackie

.

Endnu en film om John F. Kennedy og hans kone Jackie O, tænker I måske? På en måde, men omvendt har man slet ikke set en film om dem, som den her.
Det er en film om Jackie, den måske stadig mest, kendte præsidentfrue. Knapt så meget om JFK. Man følger Jackie i dagene efter mordet på sin mand, den amerikanske præsident. Filmen er bygget op omkring et interview, som Jackie giver, ret eksklusivt til en enkelt journalist, cirka en uge efter mordet. Interviewet fungerer som rettesnor under hele filmen og derfra hopper vi tilbage i tid til begivenheder lige før mordet, under mordet og planlæggelse af begravelsen, som Jackie. Det hele ses gennem Jackies øjne og det er fuldstændig hjertenskærende.

Min anmeldelse: Nu har jeg i et par dage tænkt over, hvordan jeg skulle starte denne anmeldelse. Jeg vil gerne sige så meget og samtidig så skal det siges rigtigt. Det fortjener denne film nemlig.
Jeg har altid været meget fascineret af Kennedy familien – og Jackie. Jeg har set utrolig mange film, TV-serier og dokumentaer om deres liv. Jeg kender rigtig meget til deres historie, men alligevel så lærte jeg rigtig meget nyt om selve mordet ved at se Jackie.
Selvom mange nok så (/ser) Kennedy familien, som priviligeret mennesker, så var deres liv på mange måder tragisk og dette er i fokus i filmen. Vidste I for eksempel, at JFK og Jackie havde mistet en søn kun 3 måneder før mordet? Og det var desværre ikke det eneste, da de også havde måtte begrave allerførste barn, en datter. JKFs bror Bobby blev, 5 år efter sin brors mord, også skuddræbt under sin præsidentvalgkamp. Og for det ikke skal være løgn, så dør JFK og Jackies søn John i 90erne i et flytstyr med sin kone. Ud af JFK og Jackies fire børn, så lever kun et altså i dag, Caroline. Hun er i dag 59 år. Man føler næsten, at der hviler en tragisk forbandelse over den familie!
Den tragiske stemning er også gennemgående i filmen. Jackie var en kvinde, som måtte gå utrolig meget igennem og som alligevel holdt hovedet højt og fast på sine værdier. Man føler med hende hele vejen igennem filmen. Det gør simpelthen så ondt at se på og takket være Natalie Portmans vilde skuespil, så tror man på hvert eneste sekund af det.
Vi var seks damer inde at se filmen og i hvert fald halvdelen af os græd under – og resten sad med en klump i halsen. Scener som da Jackie, fuldstændig opløst i hulkende gråd, står og tørrer sin mands blod af sit ansigt eller scenen hvor hun skal fortælle deres to børn, at deres far ikke kommer hjem i dag. Eller nogensinde igen. Dér fik jeg en følelsesmæssig mavepuster. Natalie Portman er nomineret for en Oscar for sin rolle (og filmen er også nomineret til “Bedste film”) og det er mere en fuldt ud fortjent. Hendes præstation er mere end eminent.
Jeg giver filmen Jackie 6 ud af 6 stjerner. Jeg har intet kritisk at sige om den overhovedet. Hvis I også er fascineret af Kennedy familien og Jackie O, så skal I se den. Er I ikke, så skal I se den alligevel!
En sjov lille bonusinfo er, at ham der spiller JFK faktisk er en dansk skuespiller ved navn Caspar Phillipson.

I kan på Damernes Biografklubs instaprofil HER se, hvor mange stjerner hver enkelt af damerne har givet filmen.

I’m completely blown away by the new movie Jackie. In the movie we follow Jackie Kennedy in the days after the murder of her husband, John Kennedy – the president of the United States. Natalie Portmans acting is fenomenal and I could feel tears coming several times while watching it. It’s truely amazing and you should go see it! I’m giving it 6 out of 6 stars!

FØLG BLOGGEN PÅ
FACEBOOK HER + BLOGLOVIN HER + INSTAGRAM HER

6 kommentarer

  • Anne Sofie

    Åh vil SÅ gerne se den! Håber den går i babybio – ellers bliver det først når den kommer på itunes;)
    God weekend…

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Miss Jeanett

      Det kan jeg godt forstå! Den går i Babybio i Odense, i hvert fald

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

    Som kommentaren på Instagram, syntes jeg også at filmen var lidt vel langsom, men jeg elskede samtalerne med journalisten (som jeg også syntes var en eminent birolle – har vist også et svagt punkt for lige den skuespiller

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Miss Jeanett

      Jeg synes bare, at det er en film som SKAL være langsom for at man kan nå at få alt det følelsesmæssige med.

      Åh ja, den scene, hvor de ræser afsted til hospitalet med agenten hængende bag på bilen – fuck der blev jeg også ramt! Vidste du i øvrigt, at grunden til at Jackie kravler op bag på bilen, lige da det er sket, er fordi der ligger et stykke af JFKs kranie og hun ville ikke have, at det røg af. Vildt og helt syret, ikke?

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Cecilie

      Yeah, det fortæller hun: at forsøgte at samle hans hoved.. Voldsomt, altså!

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Miss Jeanett

      Det fangede jeg slet ikke i filmen – jeg læste det i en artikel efterfølgende. Jeg har været virkelig opslugt, haha!

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Test af Aarstiderne måltidskasse: Børnefamiliekassen