Ny ASOS ordre - på snap senere i dag!

Opskrift på ærtesuppe

opskrift-aertesuppe-salte-mandler-hvidloegsspire-missjeanett-blogger-sund-nem-billig-pea-soup-recipe-reciepe

I øjeblikket er ærtesuppe en af Bellas yndlingsretter og når hun må bestemme, så ønsker hun ærtesuppe på vores madplan. Det er også lækkert – og så er ærtesuppe oven i købet nemt, billigt og sundt også. Hvis I ikke ved, hvad aftensmaden skal stå på i aften, så skulle I måske overveje en omgang ærtesuppe 😉

opskrift-aertesuppe-missjeanett-billeder-nem-sund-missjeanett
Opskrift: Ærtesuppe (til 2-3 personer)

500 g ærter (I kan bruge både frosne eller friske)
2 løg
3-4 fed hvidløg
frisk timian (en lille håndfuld)
1 dl fløde
0,5 liter vand
1 boullionterning (hønse eller grøntsag)
olivenolie til stegning
salt & peber

Til toppings: jeg brugte salte mandler (som jeg hakkede), hvidløgsspire og lidt friske ærter. Men I kan “toppe” jeres ærtesuppe, som I har lyst. Sprødt bacon kunne også være lækkert og passe godt itl ærtesuppe.

Sådan gør I:
Sæt en gryde over på middel varme. Hak løg og hvidløg fint og kom det i gryden med lidt olie. Steg til løgene er blevet bløde og lidt gyldne (men uden de bliver brune). Hæld ærter i og lad det hele stege et par minutter. Imens skyller og plukker I bladene af timian og putter dem i gryden. Hæld vand i gryden og smid boullionterning i. Lad det simre i 10 minutter. Tilføj fløde og tag suppen af og blend den med en stavblender. Den skal kun lige blendes en smule. Lad endelig jeres ærtesuppe have lidt tekstur, så der er noget at tygge på. Sæt suppen tilbage på blusset og smag den til med salt og peber.

Servér jeres ærtesuppe med lækre toppings og med lækkert brød til. Velbekomme! 🙂

Tip: har I en rest hvidvin stående i køleskabet, så hæld en smule af den ved, når løgene har stegt. Det gør kun jeres ærtesuppe endnu bedre!

Find alle af mine opskrifter HER

aertesuppe-opskrift-missjeanett-sund-nem-billig-pea-soup-reciepe-blogger-med-salte-mandler
Pea soup is one of Bellas favorites right now and I thought that I would share the recipe with you guys. It’s so tasty – and so easy, cheap and healthy! It’s win all-over!

Pea soup (for 2-3 persons):
500 grams peas (you can use both fresh or frozen)
2 onions
3-4 cloves of garlic
fresh thyme
1 deciliter cream
½ liter chicken or vegetables stock
olive oil
salt & peber

Chop onions and garlic  – and fry them in a pot with oil. Add peas and let the heat for a few minutes. Add thyme and stock and let it heat up again. Add cream. Take the pot of the heat and blend it. Flavour it with salt & peber.

FØLG BLOGGEN PÅ
FACEBOOK HER + BLOGLOVIN HER + INSTAGRAM HER

bloglovin
   

2 kommentarer

  • Ea

    Laver også tit ærtesuppe. Gerne med rejer som topping. I stedet for timian kan man smide en håndfuld frisk mynte i – det bliver også lækkert 🙂 Og så synes jeg, at en smule muskatnød også passer rigtig godt til. Fortsat god lørdag.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Miss Jeanett

      Det lyder også rigtig lækkert! Og jeg har også set rigtig mange andre putte frisk mynte i, så det kunne være, at jeg skulle teste det på et tidspunkt 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ny ASOS ordre - på snap senere i dag!