20% rabatkode til ASOS - kun i dag!

Måned #50

maaned-50-smaafolk-kjole-med-kaktus-print-missjeanett-morblogger-morblogmaaned-50-missjeanett-smaafolk-kaktus-kjole-kavat-sandaler-morblogger-mommy-blog-blogger-sommerkjolemaaned-50-4-aar-missjeanett-maaneds-indlaeg-smaafolk-kaktus-kjole-cactus-dress-sommerkjole-odense-smoelfineReklamelinks:

Kan I huske mine månedsindlæg? Jeg lavede dem hver måned, da Bella var mindre. Her skrev jeg om, hvad hun nu kunne og havde lært – og hvordan jeg synes det var måned for måned. I den alleførste måned (HER) fik jeg sagt at det var “10% skønt, 90% røv”. Det synes jeg heldigvis er stik modsat i dag, så hvis I sidder i en lignende situation lige nu, så bliver det bedre – det lover jeg! Jeg holdt dog op med at lave indlæggene, da hun blev ældre. Mest fordi jeg ikke synes, at der længere sker nok til at man kan lave en ny opdatering hver måned. Men nu er det snart mange, mange måneder siden den sidste og derfor tænkte jeg, at det kunne være hyggeligt med en ny. Bellas kjole her er fra Småfolk kan købes HER og sandaler fra Kavat HER

I kan finde listen over alle de gamle månedsindlæg HER

I give to you – Bella 4 år! (50 måneder)

 • Hun elsker at danse og synge. Sidstnævnte gerne af den hjemmelavet slags. Hun optræder tit for os med begge dele og jeg bliver meget overrasket, hvis hun, når hun bliver ældre, ikke på et tidspunkt kommer til at “flirte” lidt med musicals eller noget der minder om (ligesom sin mor).
 • At tegne er virkelig også helt i top over yndlings beskæftigelser. Hun tegner HVER DAG og masseproducerer så meget at, hvis vi fik 1 krone for hver tegning, så ville vi kigge på luksussommerhuse i Spanien lige nu.
 • Hun øver sig på at skrive bogstaver og på at skrive hele sit navn. Hun er virkelig god!
 • Desuden elsker kjoler og har stærke holdninger til, hvad hun vil have på (alt med glimmer, lyserød, Disney og så videre). Gad vide, hvor hun har det fra? 😉
 • Er hun (efter min mening) lidt for glad for at se “legetøjsfilm” på YouTube. Det er en slags “haul” videoer, hvor voksne åbner æsker med legetøj, imens de forklarer, hvad det kan og er. Hun elsker det, men til gengæld laver hun ikke andet end at sige “Den ønsker jeg mig! Den ønsker jeg mig!” hele tiden under videoerne. Jeg vil hellere have, at hun ser en længere tegnefilm med nogle fine pointer og lærer at man også skal have tålmodighed til en hel film. Derfor er “legetøjsfilm” kun noget, som hun får lov til i weekenden eller når hun er syg. Hvor vildt er det i øvrigt lige, at mange af de der videoer på YouTube har 2-3-4-5-millioner af views per video? Det er helt crazy. Måske burde jeg droppe bloggen og lave en YouTube-kanal, hvor jeg åbner pakker med legetøj i stedet, haha?
 • Samme videoer kan jeg dog takke for, at Bella også er i gang med at lære engelsk. Hun kan allerede rigtig mange ord og ved hvad de betyder. Tit kommer hun og siger ting som “mor, green er grøn på engels” (hun dropper oftest k’et til sidst i “engelsk”) og hun kan synge “Lillefinger, lillefinger – hvor er du?”-sangen helt på engelsk også. Hun er også begyndt at sige “I love you” til os i stedet for “Jeg elsker dig”. “Det er bare engelsk, mor”, siger hun så. Jeg kunne godt nok ikke engelske ord, da jeg var 4 år. Der er verden helt klart anderledes i dag end da jeg var barn.
 • Er hun overhovedet ikke kræsen og spiser stort set alt. Jeg fik engang sagt her på bloggen, da jeg var gravid, at jeg mente at kræsenhed er 80-90% opdragelse og intet med genetik at gøre. Det fik jeg mange hug over og en ønskede sig inderligt, at min mave gemte på verdens mest kræsne barn, så jeg “kunne opleve, hvordan det føles”. Det er mit barn heldigvis ikke – og jeg mener stadig, at det handler om opdragelse (og tak til madordning i børnehaven – det tog lige den lille kræsenhed der var dengang!). Noget “kræsenhed” er også en fase, som de har. Men helt oprigtig kræsenhed der varer ved hele livet – den mener jeg stadig er et spørgsmål om opdragelse.
 • Speaking of mad, så er hendes livretter boller i karry, sushi (den har været en favorit lige siden, hun smagte det for første gang for et par år siden), pastaretter, leverpostej + ostehaps og stort set alt fisk.
 • Hun elsker hun ferier og jeg elsker, at hun elsker det!
 • Bella snakker rigtig meget om, at hun gerne vil i skole ligesom de store børn i børnehaven. Det er bare lidt tidligt allerede at spørge efter det, når der er 2 år til…
 • Sover hun stadig længe. Sidste weekend var den 11.15 den ene dag, da hun vågnede. Hun synes, at det er decideret forfærdeligt at blive vækket lidt i syv i hverdagene. Mit lille B-menneske <3
 • Spurgte hun for første gang, da vi var i Skotland, om hun ikke måtte få en lillesøster…

Do you remember that I used to do a monthly update on Bella when she was a baby? They were very popular, but I stopped doing them when she got older and there wasn’t happening enough new stuff to do them each month. But now it has been a long time since the last one, so here’s a new one! Month no. 50: Bella loves to draw and she’s so good at it. She also loves making up her own songs and perform them for us while dancing. I’ll be surprised if she doesn’t end up doing musicals or something like it when she’s older. She watches a lot of YouTube toy hauls and because of that she actually learning English. She can count in English and she knows the names of all the colours. And she also says “I love you”. She loves sleeping in and she’s not picky when it comes to food. Her favorites are sushi, pasta dishes and all sorts of fish. When we were in Scotland she asked if she could have a younger sister for the first time…

FØLG BLOGGEN PÅ
FACEBOOK HER + BLOGLOVIN HER + INSTAGRAM HER

bloglovin

9 kommentarer

 • Louise

  Hvor er det hyggeligt at læse 🙂 jeg har selv en pige på 3,5 år og jeg kan genkende en del af det ovenstående 😀 jeg er selv meget en kjole pige men meget lidt til lyserødt, og har nu en pige som elsker kjoler – helst lyserød/pink/glimmer, haha, så man kan ikke klare alt med opdragelse.
  Ift kræsenhed, så var jeg jordens mest kræsne barn som lille, hvorfor vi besluttede at vi ville lægge særlig fokus på at undgå det med vores datter. Det betyder at vi aldrig har haft nul-noget politik (udover alkohol ;)), man må smage på alting og så kan vi snakke forskellige mængder alt efter næringsindhold. Og vi brugerne ikke konceptet “børnemad”. Tilgengæld har vi et barn som elsker sushi, tartar, muslinger, pølser, alting – pånær rå løg og rå dild som hun selv siger hvis adspurgt 😀 så jeg er enig i at det langt hen af vejen er et spørgsmål om opdragelse, tilvænning og forældrenes indstilling til mad. Ja, der kan være genetisk forskelle i smagsløg og dermed præferencer men det tror jeg i højere grad vil påvirke hvordanvi krydrer mad og specifikke retter og ikke så bredt ift enkelte råvarer som kræsenhed tit dækker, og det burde også ændre sig noget med tiden. Og vi er da heldigvis alle frit stillet til at have vores egne holdning ift hvad der forårsager kræsenhed 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Jeg er helt enig og der er da også småting, som Bella ikke er glad for (for eksempel også rå løg!), men det er ting, som jeg anser for normalt, at børn ikke kan lide. For eksempel også rå chili eller rå hvidløg. Vi laver heller ikke særlig mad til hende – hvordan skulle hun ellers lære at spise det, som vi spiser, hvis hun får smagsløst mad hele livet?

   Haha nej det er ikke alt man kan styre (ift kjolernes farve) og det er også bare fint, at de har deres egne holdninger til tingene!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Hvordan taklede I den med spørgsmålet om hun måtte få en lillesøster? Tænker den godt kan være svær..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Vi grinte lidt og spurgte om hun ville have en lillebror. Det ville hun virkelig ikke, fordi drenge er “ad”, sagde hun 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Jeg elsker at læse dine månedsindlæg nu hvor jeg har fået en søn som pt er knap 6 måneder.Må man spørge om i stadig ikke ønsker flere børn?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Ej hvor hyggeligt! Jeg er glad for at høre, at I går tilbage og finder gamle indlæg frem 🙂

   Vi ved det faktisk ikke helt 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Årh hvor godt du er tilbage med Bella indlæggene. Dem glæder jeg mig (også) til at læse på din blog 😜 selvom jeg ikke har børn…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Min søn ville også have en lillesøster, så det fik han… Meget heldigt at vi kunne leve op til kravet 😜 Og lidt mærkeligt at han var så opsat på, at det ikke skulle være en bror. Hvor er Bella fin, sød og klog.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   åhh tak!! <3

   Haha og ja, det er da mega heldigt 😉 Sagde han hvorfor, at han helst ville have en søster?

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

20% rabatkode til ASOS - kun i dag!