Damernes biografklub: 3 ting (anmeldelse)

Opskrift: Chunky Monkey smoothie bowl

chunky-monkey-vegan-nicecream-bowl-peanutbutter-kokos-coconut-opskrift-paa-reciepe-missjeanett-blogger

Da jeg smagte denne Chunky Monkey bowl for første gang, kunne jeg næsten ikke forstå, at det egentlig er sundt. Det smager SÅ godt, at det næsten MÅ være syndigt. Det er det så bare slet ikke – og det er oveni købt vegansk også! I kender sikkert godt Ben & Jerry’s “Chunky Monkey” is? Forestil jer at spise den til morgenmad – uden den dårlige samvittighed! Så har I denne Chunky Monkey bowl (som nogen nok ville putte ind under kategorien “nicecream” også). Den kan både spises som morgenmad (ligesom andre smoothie bowls), men den er også en virkelig god (sund) dessert, når man craver noget sødt. Jeg påstår ikke, at den er decideret kalorielet, men alt der er i min Chunky Monkey bowl, er noget kroppen, som har godt af på den ene eller anden måde. Jeg har brugt alt økologisk, men det bestemmer I selvfølgelig selv, om I vil.

chunky-monkey-breakfast-bowl-skaal-smoothie-vegan-nicecream-ice-cream-is-missjeanett-sund-kakaonibs-opskrift-reciepe

Opskrift på Chunky Monkey bowl (2 portioner):

4-5 frosne modne bananer (de må ikke være grønne)
1 dl mandelmælk
1 stor spiseske peanutbutter (eller anden nøddesmør)
2 spk kakaonibs (jeg bruger disse, som kan købes online HER)

Toppings: jeg har brugt ristet kokos, lidt ekstra peanutbutter, chia og hampefrø

Forberedelse: Aftenen før I vil lave denne Chunky Monkey bowl, skæres bananerne i tykke skiver og lægges en tur i fryseren i en frysepose. De skal være frosne, når I laver opskriften her.

Når bananerne er helt frosne, tages de ud af fryseren. Bræk dem lidt fra hinanden og put det hele i en god blender sammen med mandelmælken. Nu skal der blendes og I kommer måske på lidt arbejde, hvis jeres blender ikke er skabt til at blende frosne ting (for eksempel at kunne knuse isterninger). Min er desværre ikke så god, så jeg blender lidt, stopper og maser med en ske, blender lidt igen og fortsætter ind til, man har en helt fin, men frosen bananmasse. Den må heller ikke blive for tynd, da den skal have en konsistens ligesom is. Når bananmassen er fint blendet, så tilføjes peanutbutter og kakaonibs. Kør kort med blenderen igen. Kun lige kort så peanutbutter er blevet en del af massen og kakaonibs er blevet til lidt mindre stykker.

Hæld det hele op i to skåle og pynt med lidt forskellige toppings. Spis med det samme, så I når at få den, imens jeres Chunky Monkey bowl stadig er frosen. Sådan kan man altså nyde Chunky Monkey bowl til morgenmad helt uden dårlig samvittighed 😉

Hvis I er til smoothie bowls, så prøv også min acai bowl HER. Find alle mine opskrifter HER

chunky-monkey-bowl-breakfast-vegan-smoothie-skaal-vegansk-nicecream-ice-cream-is-missjeanett-opskrift-reciepe

Imagine that you could eat Chunky Monkey for breakfast without feeling bad about it? Well, you can with this Chunky Monkey bowl. It’s even vegan! Chunky Monkey bowl for 2 persons; 4-5 ripe bananas, 1 dl almondmilk, one big spoon peanutbutter (or another nut butters), 2 tablespoons cocoa nibs. Toppings: I used some extra peanutbutter, coconut, chia and hemp seeds. Preparation: the day before you need to take the bananas and cut them en thick pieces and put them in the freezer, so they’re frozen when you use them. How to: Take the frozen bananas and break them up a bit. Put them in your blender together with the almondmilk. Blend until there’s no lumps. It might take awhile depending on how good your blender is. Mine is not that good so it takes some time. When the bananas are done – add peanutbutter and cocoa nibs and run the blender shortly again. Just until the peanutbutter is mixed with the bananas and the nibs are in smaller pieces. Put the Chunky Monkey bowl in bowls (haha!) and add your toppings of choice. Eat while the Chunky Monkey bowl is still frozen. It’s sooooo good!

bloglovin
   

5 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Damernes biografklub: 3 ting (anmeldelse)