Marts shopping cravings

Jagten på at være perfekt

Jeanett Drevsfeldt

Har I set programmet “De perfekte piger” på DR? Første afsnit ligger online på dr.dk nu. Jeg så det i går aftes og hold nu op, hvor blev jeg deprimeret. Det er et godt program, men det er ikke noget, som jeg blev i særlig godt humør af. Kort beskrevet så følger man i programmet fire unge piger (blandt andet smukke Amalie), der alle sammen har det ret svært og føler, at de har svært ved at leve op til samfundets ideer om, hvordan vi alle skal se ud. Måske også bare deres egne ideer om, hvordan de bør tage sig ud generelt. Det er ikke et program om vægt, fordi det handler om alt ved deres udseende; om de har pæne tænder, om deres hår er tykt nok, at de ikke har lyst til at tage bussen eller gå i Netto uden at have make-up på og så videre. Instagram bliver bragt op flere gange, fordi det er især også på instagram at pigerne spejler sig i andre instragrammers og samtidig føler de selv, at de skal være og se ud på en bestemt måde på mediet med de små overfladiske firkanter.

Min første tanke er, at jeg er virkelig glad for, at jeg ikke er vokset op med sociale medier. Jeg kan endda huske, hvornår vi fik internet derhjemme. Da jeg var teenager og var i gang med at finde ud af, hvem jeg var og ville være som person, der var der ingen polerede instagram-profiler med solbrune slanke piger, der lagde sexede topløse billeder op, hvor de spiser vandmelon på en yderst seksuel måde. Jeg siger ikke, at der ikke også var kropsidealer, fordi det var jo netop i 90erne, at begrebet “supermodel” blev opfundet. Det var bare ikke noget, som vi fik smidt i hovedet hele tiden og derfor ikke noget, som vi blev konfronteret med på daglig basis. Jeg er helt trist over, at det er sådan, at unge piger vokser op i dag – inklusiv min egen datter. Der er ikke noget at sige til, at de får det dårligt med sig selv. Det ville jeg også gøre, hvis jeg fulgte den type profiler. Og nu deler jeg lige et life hack: Det gør jeg nemlig ikke! Altså følger de her overpolerede instagramprofiler, hvor alt er perfekt, de rejser et nyt sted hver uge og der er egentlig ikke noget reelt indhold andet end der bare lægges pæne ligegyldige billeder op. Jeg peger ikke fingre af pigerne bag profilerne – man må have den type profil, som man har lyst til og jeg mener heller ikke, at de skal stå til ansvar for, hvis andre får det svært med deres billeder. Pointen med mit indlæg er faktisk, at opfordrer til at man selv prøver på at beskytte sig selv lidt. Som jeg siger, så tror jeg de fleste ville blive påvirket, hvis de kun så slanke solbrune babes med verdens tykkeste hår, der er sexede 24/7 og nu er på månedens 7. ferie under palmer. Jeg tror, at de fleste både beundrer dem, men jeg tror også, at de fleste bruger disse piger, som urealistiske mål for, hvordan de selv bør se ud. Måske er en af problemer i dag, at man ikke bare nøjes med at beundre længere, men man ser stjerner, kendisser og store influencers som et resultat og målet på, hvordan vi alle BØR se ud. Sådan havde jeg det aldrig med supermodellerne i 90erne. Jeg syntes, at de var (er) smukke, men jeg brugte dem aldrig til at slå mig selv oven i hovedet over, at jeg ikke så ud præcis som dem. Jeg kunne underligt nok godt sortere i, at de netop var supermodeller, fordi de havde mål, der var “super” og som ikke var som resten af os.

Jeg har simpelthen sagt til mig selv, at jeg ikke må følge mere end et par få af de meget polerede profiler. Hvornår noget er for poleret, må være op til den enkelte af bedømme, men jeg tror ikke, at det er sundt at følge med, hvis man bare får den mindste smule negative følelser, når man kigger med – om det er jalousi, “Hvorfor ser min mave ikke sådan ud?”-tanker eller noget helt tredje, er ligegyldigt. Er følelserne og tankerne ikke positive, så er det ikke sundt. Hvorfor følge med, hvis man bliver I dårligt humør over ikke at se ud på samme måde? I den her tidsalder, hvor alt er så fake, alt er så redigeret og opstillet, der må vi huske på at være kritiske og sortere i tingene. Jeg føler egentlig, at jeg har en ret god grundlæggende omgang selvværd og jeg er (for det meste) ret god til at være ligeglad med, hvad andre tænker. Men da jeg i en periode var kommet til at følge lidt for mange af de der lidt for pæne profiler, da kunne jeg også mærke, at det påvirkede mig. Det motiverede mig ikke (det kan være, at det har den effekt hos andre) – det gjorde mig bare irriteret og det blev en træls ubehagelig daglig reminder om, at min mave ikke er lige så flad, som den var for 10 år siden. Det ved jeg godt i forvejen og jeg er okay med det – men jeg gider sgu ikke mindes om det hver dag. Det kan gøre de fleste deprimerede. Igen vil jeg gerne understreger, at jeg ikke skyder på dem, der står bag profilerne. De kan jo ikke gøre for, at et billede kan modtages forskelligt hos forskellige modtager. Nogle beundrer dem, andre tænder på dem, mens nogle sidder og får det dårligt med sig selv – og det er her jeg siger, at vi bliver nødt til selv at sortere.

Måske er det noget, der kommer med alderen eller også er jeg et produkt af min barndom, hvor jeg har været forskånet for instagram, men jeg kan virkelig mærke, at jeg bare ikke gider at lade mig gå på. Og hvis det går mig på, så fjerner jeg mig selv fra det i stedet for at svælge i det. Vi kan sagtens give medierne noget af skylden også, og især modebranchen er ikke uden skyld, men det er før bevist, hvor stærke forbrugere kan være, hvis man er mange, der vælger ikke at købe noget eller ikke følge noget. Modebranchen måtte godt bruge kvinder, der repræsenterer flere typer af kroppe, hudfarver og kropsforme, men vi som forbrugere kan være også være med til at skubbe til tingene. Vil have mere forskellighed, så må man jo selv støtte op om forskellighed – hvorvidt det er bloggere med flere kilo på kroppen end 50, kvinder med anden hudfarve end griselyserød på forsiden af magasinerne eller flere instagrammers der er ikke for poleret. Det er klart, at hvis alle dyrker og følger bloggere på maks. 50 kg, kun køber magasiner med hvide modeller på forsiden og kun liker de meget opstillede billeder på instagram – så er det mere, af dét, som vi får. Vi kan godt være med til at rykke lidt på tingene. Det er jo desværre sådan, at “money talks” og pengene flytter derhen, hvor forbrugerne er. Det her er måske lidt et sidespor i forhold til, hvordan indlægget startede, men omvendt synes jeg, at det hænger sammen. Mediebilledet er selvfølgelig anderledes i dag end for 20 år siden og det bliver nok svært at gøre noget ved, men vi kan helt klart påvirke, hvilket indhold der dominerer på disse kanaler og vi kan i hvert fald selv prøve at vælge det fra, som vi ikke selv har lyst til at have i vores feed.

For at vende tilbage til programmet, så er noget af det, som jeg rigtig godt kan lide ved programmet (udover at de tager emnet op i det hele taget), den måde pigerne støtter op om hinanden og finde trøst i, at der er andre, der har det ligesom dem. Det giver mig en følelse af noget sisterhood, som er så fin, så fin. Jeg glæder mig til at se, hvordan programmet (og pigerne) udvikler sig, fordi det er sgu trist at se at en simpel opgave, som at skrive en liste med positive ting om sig selv, bliver en hård, svær og tårefyldt opgave for en af dem. Så er der altså noget galt! Ikke med den søde (i øvrigt ret smukke) pige, men med måden vi ser på os selv på og måske med måden vi i dag bruger medier i vores hverdag.

Har I set programmet? Hvad tænker I om problematikken? Jeg tror ikke, at det altid har været sådan – det er noget, der er kommet i takt med de sociale medier har gjort sit indtog i vores dagligdag. Tænker I selv over, hvad I “udsætter” jer selv for på de forskellige platforme og om det eventuelt påvirker jeres eget selvbillede negativt?

FØLG BLOGGEN PÅ
INSTAGRAM HER + FACEBOOK HER + BLOGLOVIN HER

bloglovin

36 kommentarer

 • Sara

  Normalt ville jeg have skrevet en længere kommentar til et indlæg som dette, men jeg er lidt i tidsnød pga. speciale-skrivning, så jeg vil bare nøjes med at sige, at jeg virkelig synes det her indlæg er super godt og relevant, og at du ikke mindst har nogle virkelig fine overvejelser. Jeg har også selv droppet alle de “perfekte” instagrammers med en ny designertaske hver uge og en misundelsesværdig mængde eksotiske rejsedestinationer – det giver mig simpelthen ikke nogen positive vibes at følge den slags polerede profiler. Så tak for et super godt og relevant indlæg! 👍🏻

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Nej, det gør det heller ikke mig, hvis det primært er den slags profiler, jeg har i mit feed. Det er okay med en 2-3 stykker, men derefter bliver det for meget og instagram udvikler sig (for mig) bare til noget der påvirker mig negativt.

   Og held og lykke med specialet! Jeg er glad for, at du tog dig et par minutter til at skrive kommentaren <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Et virkelig tankevækkende indlæg. Jeg får selv kommentarer ind i mellem angående min måde at “præsentere” mit moderskab på – på min egen blog. Og der er din pointe jo hel rigtig. Hvis det gør dig skidt tilpas at følge en person, så burde man måske overveje “unfollow” knappen. Hvilket jeg også svarer tilbage.
  Måske jeg selv burde tage et kig på hvem jeg selv følger. Der er ihvertfald nogle piger imellem, som jeg ikke just får det bedre af at følge.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Jeg ryddede selv op i, hvem jeg følger for et par måneder siden og det fik min lyst til at være på instagram til at stige med 50%. Det var jeg slet ikke klar over før, men nu er jeg blevet enormt bevist omkring det. Det kan anbefales, hvis man bare en gang i mellem får den skal følelser af at være på instagram!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Caja

  Jeg må indrømme, at jeg er lidt forvirret? Din egen Instagram-profil bidrager jo netop også til det polerede og perfekte billede? Selv dette indlæg starter med et billede af dig med trutmund og filter. Jeg forstår ikke, hvordan du lan skrive dette indlæg, når du selv bidrager til det forskruede billede?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Det er på nogle måder et paradoks, ja, men omvendt synes jeg ikke at min profil er poleret på den måde, som jeg mener “poleret”. Jeg redigerer mine billede, ja – men der er verden til forskel på min profil og så dem jeg har i tankerne, når jeg siger “polerede profiler”. Jeg ved godt, at jeg selv kan være med til at bidrage til noget af det polerede og det er virkelig noget jeg tænker over. Det er blandt også en af grundene til, hvorfor jeg har været mindre aktiv på instagram i 2018 end jeg plejer. Instagram har hængt mig ud af halsen – både at følge andre og selv at dele derinde. Netop fordi det forventes, at det man deler er pænt. Så det er jo lidt en diskussion om, hvad der kom først – hønen eller ægget. Er alt blevet poleret, fordi bloggerne er blevet det eller er de blevet det, fordi det er det, som belønnes og kræves af brugerne?

   Du må dog gerne uddybe, hvilke billederne der gør, at du mener, at jeg bidrager til en forskruet billede, fordi det har jeg oprigtigtalt ikke lyst til at bidrage til!

   Desuden har jeg på ingen måder trutmund på det her billede og der er ej heller filter på (der er kun skruet op for lyset) og min hud eller lignende er heller ikke redigeret her.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rosa

  Først: Jeg elsker din blog og har læst den ugentligt i mange år og dine indlæg er oftest spot-on og velskrevne. Jeg må i dette tilfælde dog tilslutte mig Caja. Din egen Instagram profil er jo selv super-poleret, du ser yngre ud end for fem år siden og du kan få selv den ledeste omgangssyge hvor hele familien er ramt, til at lyde som noget hyggeligt. Derfor bliver dette indlæg en kende hult.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Jeg føler lidt, at dig, mig og Caja taler forbi hinanden. Eller i hvert fald ikke er enige om, hvordan vi definerer “poleret”. Og så lyder det som om, at I tror, at jeg gør mere ved mine billeder end jeg egentlig gør. 99% af gangene har billederne på instagram bare fået lidt ekstra lys i instagrams egen app. Hverken filter (jeg synes, at deres filtre ødelægger mine billeder) og jeg ejer heller ikke en app på min telefon til at redigerer billeder. Desuden handler det her indlæg ikke om, at det er forbudt at tune lyset på sine billeder. Igen, synes jeg, at vi taler forbi hinanden.

   Jeg ved ikke helt, hvad jeg skal svarer på kommentaren omkring, at jeg ser yngre ud end for 5 år siden. Jeg tager det som et kæmpe kompliment. Jeg har ikke fået fixet nogle rynker – primært fordi jeg ingen har. Jeg er det sidste års tid begyndt at mere op i, hvordan jeg plejer min hud i forhold til fugt, but that’s all. Jeg tager det som sagt som et kompliment, men kan ikke lade være med at føle, at der ligger en anklage ladet i det. Hvis du mener, at jeg redigerer mig til at se yngre ud, så bliver jeg nødt til at skuffe dig; fordi det gør jeg ikke. Jeg har bare ikke en eneste rynke (endnu). Men jeg er faktisk paf (og beæret) over at du mener, at jeg ser yngre ud?

   Og så kan jeg slet ikke huske, at jeg har skrevet om en omgangssyge, der har været hyggelig? Var det et blogindlæg eller på instagram?

   Desuden synes jeg, at det er ærgerligt, at jeg ikke må have en holdning til emne, fordi mine egne billeder bliver redigeret med lidt lys på instagram.

   Og måske lige for at uddybe min holdning yderligere: Hvad folk opfatter som “poleret” er jo forskelligt. Min indlæg handler ikke om, at poleret = forbudt. Det handler om, at hvis man spejler sig i folks kroppe, udseende og liv på en negativ måde, så vil jeg da mene, at man skal overveje, om det er sundt for ens egen psyke at følge med. For mig handler det ikke om pæne madbilleder fx. Pæne madbilleder inspirerer kun mig mere og mere jo pænere de er. De får mig hverken til at have det dårligt med mig selv eller føle mig utilstrækkelig. Jeg får bare lyst til at prøve deres opskrifter. Sådan har andre det måske med flotte kroppe – at de bare bliver motiveret til at gå mere i fitness og så skal de da endelig bare fortsætte med at følge dem. Det er forskelligt, hvilke profiler der trykker på “de dårlige knapper” hos folk bag skærmene og man skal jo tage udgangspunkt i sig selv.

   Er der nogle af mine billeder, der får dig eller dele af dit liv utilstrækkeligt? Lige som jeg spurgte Caja, så vil jeg gerne have et billede eksempel, da jeg virkelig ikke bryder mig om tanken om, at nogen skulle føle sådan på baggrund af min profil.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   I øvrigt vil jeg gerne lige tilføje, at jeg 99% af tiden på mine instagram stories ikke har make-up på, men til gengæld har fedtet hår.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emma

   Altså, jeg er dybt uenig med Rosa og Caja. Synes virkelig du er ærlig og ikke særlig ‘poleret’ på instagram. Jeg synes faktisk det er ærligt du har været så lidt aktiv det seneste år 😉
   Selvfølgelig må man skrue på lyset og kontrasten – i et land som Danmark er man sgu nødt til det en stor del af tiden 😛 Men for mig hopper skruen også af når det bliver alt for perfekt – og det synes jeg bestemt ikke Jeanetts ig er!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Tusind tak for de søde ord <3 Ja, hvis man ikke man skrue lidt på lyset her i vintermørke Danmark, så er det svært at være blogger.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Caroline P

  Tak for et godt indlæg og anbefalingen – jeg vil se afsnittet i morgen 🙂 PS. Jeg synes på ingen måde du er dobbeltmoralsk eller hvad du ellers bliver anfægtet. Tværtimod faktisk! Hav en dejlig aften💫

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Mange tak Caroline 🙂 Det varmer! Og en rigtig god aften til dig også!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Super vigtigt emne. Så tak fordi du tager det op! Jeg synes din profil er dejlig og afspejler hverdagen som den ser ud hos jer. Jeg er fuldstændig ligeglad med krop og udseende. Jeg er normalvægtig og ser vist ret normalt ud, så det er ikke sådan noget der stresser mig! Til gengæld bliver jeg max presset af lækker, sund mad, børn der spiser alt og de profiler hvor morlivet er fremstillet rigtig rosenrødt. Og det gør jeg nok fordi det er noget jeg stræber efter. Jeg elsker at lave mad, er god til det, men jeg bliver jo aldrig god nok, når jeg sammenligner mig med de professionelle madbloggere/madprofiler.
  Jeg ville nok egentlig også ønske for mine børn, at jeg var sådan én der gik hjemme med dem de første mange år af deres liv, men sådan er jeg ikke! Og jeg er god……siger jeg til mig selv, imens jeg øver mig i at unfollowe nogle af de skønne profiler. Jeg svarer ikke direkte på dit dilemma og så alligevel!
  God aften.
  Mange hilsner Stine

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Det er nemlig forskelligt, hvad der presser folk, så tusind tak for din kommentar, der også lige fik mig til at tænke på, at det ikke handler om krop for alle. Jeg kan godt forstå, at “for” perfekte mødre også kan stresse. Det kan det også mig. Dem hvor de ligner en million fra morgenstunden (både børn og mor), spiser sund mad hele tiden, mor træner 4 gange om ugen osv.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anja

  Jeg er meget enig i dine pointer. Godt indlæg. Og vi skal netop vælge de profiler fra som får os til at føle os mindre og dårligere mennesker. Hvor den grænse så går, for den enkelte, er jo helt individuelt. Jeg er 39 år og selv sagt heller ikke vokset op med sociale medier. Selvfølgelig var der idealer. Selvfølgelig sammenlignede man sig. Men man fik det ikke klasket op i ansigtet, og måske endda redigeret, med filter osv, som man gør i dag. Jeg er voksen. Jeg kan sortere. Jeg følger lidt af hvert. Mest helt almindelige naturlige kvinder. Men også de mere glimmer-agtige. Men mine børn på 14, 11 og 9 år snakker jeg meget med om det. Især den yngste, en pige, har nogle helt andre tanker end drengene. Hun reflekterer faktisk meget fint omkring det, men hun er uden tvivl mere påvirket end mine drenge. Det er så vigtig, at vores børn og unge vokser op med selvværd og mod på livet. Stærke og med en ekstra kritisk sans. Det er bare den (forfærdelige) realitet:at deres virkelighed er anderledes en min ungdom. De skal lære selv at sortere. Vælge det fra som skader DEM. Og det kræver modenhed. Alt er en mulighed for den her generation. Vi skal hjælpe dem med at vælge hvad der er godt for lige præcis den person de er. Og her kommer forskellen på den her tid og fx min ungdom: der er så mange muligheder. Om det er typer af instagramprofiler, uddannelse, tøj, sport you name it…Så det skal vi hjælpe med dem.at tage valgene. Tal med jeres børn og unge. Gør dem til kritiske og bevidste mennesker.lær dem hvad der betyder noget for lige netop dem. Hvad er deres værdier? For vi er forskellige og skal ikke vælge eller synes det samme, alle sammen. Det hele nok gå😉Sociale medier er jo også fantastiske! Livet og valgene er jo fantastisk. Men det kræver noget ekstra af den her generation. PS: Jeanett: jeg synes på ingen måder du repræsenterer det polerede. For mig har du en god balance. Men vi har forskellige grænser. Tak for dig og dine bidrag på fx Instagram.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Tusind tak for din kommentar Anja! Den er mega interessant at læse. Jeg er også selv mor, men Bella er jo ikke kommet i den alder endnu, hvor hun er på de sociale medier, så jeg har endnu ingen egen erfaring om, hvad og hvordan de sociale medier gør for de unge i dag. Udover hvad jeg kan se i programmer, som det jeg nævner her i indlægget. Det er sgu sørgeligt og det er tydeligt, at de er påvirket af dem på en helt anden måde, end du og jeg for eksempel har været, da vi var unge teenagere.

   Og tak for de søde ord til sidst – de betyder rigtig meget for mig, fordi jeg har virkelig ikke lyst til at fremstå overfladisk eller poleret. Pæne billeder – ja, men ikke opstillet og overfladisk.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Jeg er bestemt heller ikke enig i “anklagerne” om dobbeltmorale. Tværtimod er du en af de bloggere, jeg bedst kan lide at følge, fordi jeg rent faktisk føler, at der er et ganske almindeligt menneske bag, der også har dårlige dage og dage, hvor man ikke er aktiv fra 6-22 med træning, lunch dates, blogger events, fester – men måske bare flader ud i sofaen og spiser rugbrødsmadder til aftensmad. Og fordi der på din instagram bliver lagt billeder op af flot natur og lækkert mad (og the occasional selfie), så bliver profilen jo ikke poleret af det. Desuden er det da netop ikke kun avocado, chiagrød og sunde salater der bliver delt – man ser da også lækre burgere og pizzaer, ligesom du heller ikke er bange for at vise dig selv uden makeup og hår, der ikke er sat. Jeg synes virkelig, at du er en meget “menneskelig” og nede-på-jorden type, og dét er en dejlig afveksling fra mange andre netop mere polerede profiler med træningsselfies, billeder af en pandekageflad mave og udelukkende billeder af fancy spaophold, lysekroner, champagne, palmer, pools, perfekte, opryddelige lejligheder osv.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Tak Malene, jeg er utrolig glad for, at det er sådan du opfatter mig. Det er rart, fordi det stemmer meget fint over ens med den måde, som jeg selv ser min instagram-profil på. Som jeg skrev i en af kommentarerne her også, så er jeg faktisk primært uden make-up og har håret i en knold på mine instagram stories.

   Og jeg er enig med dig i dem, der også gør mig træt. Nogle gange tænker jeg, hvordan de kan køre et 6-22 program 5 dage om ugen uden at drikke 38 kopper kaffe på en dag. Jeg er nogle dage træt efter frokost, ha ha.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

   JA TAK – sådan har jeg det også med din profil Jeanett. Den er så rar og relaterbar! (Virkelig positivt).

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Tusind tak, det er jeg virkelig glad for, at du synes! <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Eva Diemer

  Først og fremmest et spot on indlæg. Personligt synes jeg at de der super polerede, perfect looking, overfladiske instagramprofiler tendenserer til det komiske. Der bliver stræbt efter at skille sig ud og være eksklusive, men i virkeligheden er det right down mainstrem highway. Din blog og dine billeder er derimod ærlige, inspirerende og har det der je ne sais quoi, som trods det smukke og til tider glamourøse og så er helt nede på jorden.
  Du har bragt emner på banen (som du gør nu) der har været super relevante, men desværre stadig tabubelagte. Kæmpe thumbs-up!!
  Fortsæt det gode arbejde, og post gerne nogle flere #ootd…Jeg er helt pjattet med dem!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Åhhh tusind tak for den dejlige ros!! Den er jeg vildt glad for. TAK! <3

   Ja, nogle af de helt overpolerede profil, kan på mig godt ende med at virke komiske, fordi det er meget tydeligt, at de prøver krampagtigt at opretholde et bestemt image.

   Og det er noteret med #ootd!! Dem er jeg bare altid enormt udfordret omkring, når det er vinter, fordi der ikke er noget lys efter kl. 15 og når Tim er min "fotograf" 99% af tiden og han har et normalt arbejde, så er der bare mange dage, hvor han ikke er hjemme før det er blevet for mørkt. Men nu er foråret på vej, så det bliver en del nemmere det næste halve år 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lika

  I min ungdom og barndom havde jeg heller ikke instagram, men jeg er alligevel ikke sluppet for sådan nogle tanker – jeg kan 100% genkende alt det, de siger – for sådan har jeg haft det, dengang jeg var på deres alder. Har jeg det stadig sådan, nu jeg snart er i midten af 30´erne – nej, langtfra. Jeg er langt mere ligeglad med forskellige ting. Og jeg fatter ikke, at jeg spildte tid på sådan noget dengang – man kan på ingen måde bruge det til noget.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lea

  Jeg synes, du har helt ret! Min egen oplevelse er, at jeg er blevet for gammel til Instagram. Fx. Kim kadashian, jeg troede i mange år, at hun var en joke! Altså de må da gerne få lavet al den plastic kirugi de vil, men jeg troede ikke folk vil se sådan ud.Eller søsteren Kylie, jeg syntes hun så komisk ud med læberne, men efterhånden er der mange der ser sådan ud, så det er åbenbart ikke så slemt. Jeg har også svært ved at vænne mig til, at folk tager billeder af sig selv ude på gaden. Jeg føler mig virkelig gammel, men jeg er altså kun 30!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Jeg forstår overhovedet heller ikke hele det der Kardashian-show. Altså hverken selve TV-showet eller “showet”, som er hypen omkring deres person. Jeg synes virkelig, at de er uinteressante. Og jeg er ogås enig med dig i, at jeg ikke forstår, at deres looks er blevet målet for så mange kvinder.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  For et års tid siden, tog jeg også et helt bevidst valg om at fravælge de profiler hvor jeg simpelthen ikke fik det godt.
  For mig handler/handlede det meget omkring krop, eftersom jeg har tabt mig meget og så op til alle de veltrænede.
  Jeg fik det ikke godt af at se på trænede-sixpack-broccoli-bland-selv-slik-er-ikke-tilladt-typer. Selvom jeg tager hatten af for at de vil og kan leve sådan. Det vil og kan jeg bare ikke og så kan man med min krop ikke forvente at se sådan ud. At mine prioriteter så har ændret sig radikalt det sidste år er noget andet, en årsagen er måske netop at jeg ikke følger den slags profiler.

  Jeg kan sagtens følge slanke, smukke piger med “polerede” profiler. Så længe der er noget personlighed bag.

  Christina Dueholm tager utrolig smukke og sikkert også redigerede billeder. Men fordi hun har sådan en find personlighed der skinner igennem og ofte viser “bag om” det perfekte billede, hun har gjort sig umage for at tage, så giver det bare mig noget helt andet!
  Hende får jeg det ikke skidt af at vælge, tværtimod. Selvom hun har en helt anden kropsbygning end jeg selv. Og så er hendes fokus ikke på krop, men på positivitet, familie og livsstil.

  Sorry for en lang smøre. Håber det gav mening 😉

  Stine

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Det giver helt bestemt mening! Jeg synes, at det er stærkt, at du har sorteret i, hvad der er godt for dig at følge! Det er ikke meningen, at man skal få det dårligt af en tur på instagram.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Det er så fedt at du endnu en gang tager et vigtigt emne op på bloggen! Nu blev jeg jo nødt til lige at se det afsnit og hvor er det vildt at mange unge går og har det sådan i dag. Det er altså hårdt nok at være ung i forvejen. Jeg er SÅ lykkelig over ikke at være vokset op med sociale medier og må indrømme at jeg frygter det lidt når jeg en dag får børn.

  Jeg synes du har så evigt ret med instagram! Det har virkelig også hængt mig langt ud af halsen i laaang tid. Jeg har derfor heller ikke postet meget på min egen profil, men primært brugt insta stories, da det heldigvis er mere som snapchat og man derfor føler det er okay at være mere “normal” og hverdags agtig. Det irriterer mig grænseløst at alle ligner hinanden og alt skal være så fucking perfekt! Det er jo ikke “real”!! Det gør sgu en trist at se på. Tror faktisk det er ved at være tid til at jeg kigger min liste igennem igen, for ja man kan jo lade være med at følge dem man ikke får noget ud af at se på.

  Tak for et super interessant og relevant indlæg. Og dejligt at se så mange deltage i snakken 🙂

  Kram

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Jeg er godt nok også lykkelig for, at Facebook, instagram mm ikke var en del af mine teenageår. Jeg frygter det virkelig også for Bella. Men jeg kan omvendt huske, at sådan tænkte mine forældre lidt om mobiltelefoner. Lidt sjovt at tænke på i dag!

   Ja, gad vide, hvor mange flere der har det som os mht instagram? Jeg er virkelig også træt af at ALLE ligner hinanden. Seriøst, der er 15 billeder af en kop kaffe og en croissant i mit feed stort set hver eneste dag. Ryste pose, tak!

   Selv tak – og jeg takker også for, at så mange har haft lyst til at deltage i snakken herinde <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne Sofie

  Virkelig godt og relevant indlæg. Jeg tænker meget over hvem jeg følger og hvordan den/de påvirker mig. Og jeg vil bare rose dig for altid at virke så sød, åbenhjertig og skøn.
  Fortsæt endelig det gode blog- og instaarbejde (:

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Ej tusind tak, hvor er du sød!!! <3 Og det er virkelig vigtigt at mærke efter!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Rigtig fint indlæg…din blog gør mig i rigtig godt humør, og derfor følger jeg den:-) Pt læser jeg dine indlæg om “babytiden” med Bella og dine tanker om Bella som enebarn. Jeg er selv mor til en lille pige på 3. mdr, og har brug for at læse tilbage om din oplevelse af moderrollen, da jeg kan spejle mig i det du har skrevet. Vores Ella bliver enebarn, fordi vi har brugt rigtig mange år på at få hende og jeg ønsker ikke at få et barn mere mens hun er meget lille. Jeg vil gerne være en familie, men en “større” småbørnsfamilie orker jeg ikke. Det ville gøre mig ked af det at skulle være mor og “på” hele tiden. Jeg vil også have tid til mig selv og mine andre drømme. Og ved at jeg har tid til det, bliver jeg en glad mor, der har overskud til min datter mand, familie og venner…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Åhh hvor er det sødt sagt – mange, mange tak <3

   Jeg kan virkelig godt forstå dig! Jeg har også altid haft det sådan. Jeg har brug for tid til mig selv også. Respekt for dem der er lykkelige i at være mor 24/7 og ikke laver så meget andet, men det ville jeg ikke kunne.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Chris b

  Jeg har selv set det program og nøj hvor har jeg bare lyst til at give dem alle en kæmpe krammer! Jeg har taget samme initiativ for nok et år tilbage. Jeg så pludselig virkelig mange fitspo billeder på mit feed og super yoga typer som bare kører derudaf. Jeg besluttede mig for at begynde at følge folk der har noget på hjertet og som tildels har samme kropsbygning som mig. På den måde får jeg ikke en forkert følelse når jeg ser dem, jeg tænker tværtimod ofte hvor smukke og seje de her kvinder og mænd er i al deres uperfekthed. Jeg følger selvfølgelig også et par der bare tager virkelig flotte rejsebilleder, men altså det fodre bare mine drømme!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Nej, det der med at føle sig forkert pga nogle billeder på instagram, er virkelig en glidebane, som man helst skal have stoppet! Jeg har også bare lyst til at kramme alle, der er med i programmet <3

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Marts shopping cravings