Nye Faber gardiner med børnesikkerhed i top

Faber Danmark gardiner - sikkerhed børneværelseFaber gardiner til børneværelse

Reklame for Faber Danmark

Lige siden vi flyttede ind i vores hus for mere end 4 år siden, så har vi haft nogle billige rullegardiner på førstesalen. Dengang skulle vi bare hurtigt have nogle mørkelægningsgardiner op, da vi havde en lille baby Bella, der ikke gad at sove, når det stadig var lyst kl. 20. Derfor blev det nogle billige gardiner fra et supermarked. Gardinet i Bellas værelse passede faktisk ikke rigtig i størrelsen (som I kan se på “FØR”-billedet), men vi var to desperate småbørnsforældre, så det blev bare hurtigt sat op. Det var bare ikke pænt. Ikke nok med at det ikke var særlig pænt, så gik der faktisk ikke længe før, det gik lidt i stykker. Så ville det ikke rulle ned, derefter ville det ikke rulle op og for et års tid siden holdte det bare helt op med at virke. Min søster og svoger sover altid på Bellas værelse, når de er på besøg og det sidste års tid har min søster lavet en meget kreativ løsning, hvor hun bandt et sjippetov fast i Bellas Wheely Bug-mus for at holde gardinet nede. Jeg er ret sikker på, at hun bliver ret glad, når hun ser, at jeg (og Faber gardiner) har fundet end bedre løsning end hendes 😉

For nogle uger siden fik jeg besøg af to meget, meget søde og servicemindede folk fra Faber gardiner (og det siger jeg ikke på grund af samarbejdet her – hold nu op, hvor var de søde!). Bella og jeg skulle nemlig vælge Faber gardiner til Bellas værelse. Dét er der kommet denne video ud af. Bella var slet ikke i tvivl om, at hun ville have det hvide rullegardin med de søde dyr på. Jeg var heldigvis heller ikke i tvivl – og meget enig med hende! De søde mennesker fra Faber gardiner tog mål på begge vinduer (vi har faktisk et lille vindue inde i skunken på Bellas værelse (en lille slags hule). I kan se det i videoen og i indlægget her) og små to uger efter kom de tilbage med nye Faber gardiner, der nærmest to sekunder at sætte op. Det havde han prøvet mange gange før, kunne jeg hurtigt konkluderer. Vores Faber gardiner er danskproduceret og hele vejen igennem processen fik jeg gode råd og vejledning. Jeg fortalte dem blandt andet om ønsket om at få et gardin i det lille vindue inde i Bellas hule, men at har været svært, fordi vi ikke har kunne finde nogle, der passede til vinduets mål. Jeg går utrolig meget op i sikkerheden (især når det er til et børneværelse) og vil derfor ikke have snore hængende. Faber går utrolig meget op i børnesikkerhed – det kunne jeg både læse mig frem til, inden jeg fik besøg af dem, men det kunne jeg virkelig også mærke på de to søde Faber-folk. Hos Faber gardiner lever de op til alle krav indenfor børnesikring, så man kan helt, helt rolig, når man vælger dem til børneværelset. Vi fandt en fantastisk løsning, som jeg både synes er pæn, som er 10000% sikker og Bella kan faktisk betjene begge gardiner uden problemer. Hun synes især, at det er sjovt, at hun selv kan rulle gardinet inde i hulen op og ned (selvom hun først var lidt sur over, at der ikke også var dyr på det lille gardin, ha ha).

Jeg ved ikke, om det er noget, jeg bilder mig selv ind, men Bellas værelse føles en smule større, fordi der ikke længere er et gardin, der “stikker ud” i rummet, men som i stedet passer inde i selve karmen. Det er selvfølgelig ikke fordi, at jeg synes, at rummet er blevet dobbelt så stort som før, men det føles bare lidt mere rummeligt. I øvrigt vil jeg godt lige slå et slag for forskellen på kvaliteten af de to gardiner her. Jeg er stor tilhænger af, at man sagtens kan finde billige alternativer til mange ting. Det er ikke altid, at en høj pris er lig med den bedste kvalitet. Men lige her med Faber gardiner, der kan jeg godt nok mærke en kæmpe stor forskel. Som i; virkelig stor. Nu skal vi også have skiftet det samme billige rullegardin ud inde i vores soveværelse og det køber jeg 100% hos Faber gardiner.

Nu kan jeg ikke love, at det har samme effekt hos jer, men lige siden Bella har fået de nye Faber gardiner på sit værelse, så har hun pludelig ville sove derinde igen! Det er så win-win! Hvem havde troet, at der bare skulle en omgang nye gardiner til 😉

I kan besøge Faber Danmark lige HER, hvor I også kan bestille et besøg af dem. Ellers kan I få rigtig fin inspiration til jeres nye gardiner på deres instagram HER og Facebookside HER

Nu er jeg nysgerrig: Hvor meget tænker I over sikkerheden, når I for eksempel vælger gardiner til jeres hjem?

Sponsored by Faber Danmark: We have had these old cheap and ugly curtains in Bellas room for years now. They’re actually broken too. But they’re now gone and instead we got these new kids safe curtains from Faber Danmark. I made a small video about it! (Bella didn’t have a hard time choosing – she wanted the white curtain with the animals for the moment she saw it!).

FØLG BLOGGEN PÅ
INSTAGRAM HER + FACEBOOK HER + BLOGLOVIN HER

bloglovin
   

Bolig wanties

Bolig Ellos Home - Fritz Hansen vaseReklamelinks – markeret med *

Har I en skøn lørdag? Jeg sidder med min yndlings maske/scrub* i ansigtet og får blogget lidt. Bagefter vil jeg hoppe i bad, købe lidt blomster og så skal vi afsted til middag hos nogle virkelig dejlige mennesker. Bella glæder sig og har valgt hendes mest festlige kjole som outfit til i aften, ha ha. Altid hellere overdressed end underdressed – det er både mit og Bellas motto! 😉

Lige nu gad jeg godt, at alle disse fede bolig ting på magisk vis fandt vej til min adresse. Jeg er især ret vildt med sengesættet her og den helt utroligt smukke vase fra Fritz Hansen. Jeg elsker, at man skal sætte blomsterne enkeltvis ned i hullerne. Så elegant!

Hvis I bruger koden 375713 så får I 20% på alt bolig hos Ellos!

1/ Plakat HER*   2/ Sengesæt HER*   3/ Glasvandmand HER*
4/ Keramik HER*   5/ Vase HER*   6/ Lanterne HER*

bloglovin

Call me by Your name

Call me by your name movie - Timothee Chalamet

Sommeren 1983. Familien Perlman tilbringer sommeren i deres hus i det nordlige Italien. Hver sommer har faderen en praktikant, der bor sammen med familien i 6 uger. Denne sommer er det 24-årig Oliver (Armie Hammer), der er studerende og kommer fra USA. 17-årig Elio er son af professor Perlman og i første omgang synes Elio, at den nye praktikant er irriterende og arrogant. Det ender dog med at blive en sommer, som hverken Elio eller Oliver nogensinde glemmer – og som forandrer dem forevigt.

Call me by your name movie - Armie Hammer and Timothee ChalametCall me by your name - Timothee Chalamet

Anmeldelse: Call me by your name en coming-of-age film, om at turde at stå ved sig selv og sine følelse. Om at turde at mærke livet og tage en chance, når man opdager kærligheden. Det er også en film om, hvor svært det er at acceptere sig selv, når samfundet ikke gør. Call me by your name er en film, der fortæller eventyret om en sommer fyldt med kærlighed, oplevelser, kiksede første gange, eventyr og sorg. Dén slags somre, der bliver med én resten af livet. Dén slags somre, som alle burde have en af i løbet af deres liv. Filmen er en lang smuk stemning. Den er ikke hæsblæsende, det er ikke handlingen, der er det bærende element i Call me by Your name. Det er den følelsesmæssige rejse, som Elio og Oliver er på. Deres indre kamp. Den kan, for nogen, måske føles “langsom”, men det er lige præcis derfor, at historien ender med at kravle ind under huden; vi skal have alle de små ting med. De små blikke, vindens rislen i træernes toppe og vi skal føle deres længsel i de søvnløse sommernætter. Call me by your name er en af de slags film, der vokser mere på mig, jo mere jeg tænker over den. Og jeg har virkelig tænkt meget over og på den, siden jeg så den i tirsdags. Jeg har virkelig også lyst til at gense den.

Elios mor læser, på et tidspunkt i filmen, starten af et eventyr højt for Elio. Det handler om en prinsesse og en prins, der begge er forelsket i hinanden, men de tør begge ikke fortælle det til hinanden. Spørgsmålet er, om man hellere vil tage en chance og fortælle ens udvalgte om sine følelser eller om man ikke tør og derfor hellere vil dø (ment: dø invendigt). Det er sjældent, jeg har set en film, der er så fyldt med visdom om livet. Det kunne nemt have blevet utrolig klicheefyldt med cheesy citater, men det gør det overhovedet ikke. Filmen er så underspillet, uprætentiøs og virker så ægte. Og så er den utrolig velspillet. Timothée Chalamet, der spiller den unge Elio, spiller så overbevisende og så nemt, at jeg flere gange under filmen glemte, at de ikke er rigtige mennesker, men at det er en film. Timothée Chalamet er også nomineret til en Oscar for sin rolle i Call me by your name og dén nominering er mere en fortjent. Jeg hepper også på, at han vinder statuetten!

Call me by your name er fyldt med ren 80er nostalgi; (for) korte shorts og Ray-Ban solbriller. 80erne pop og ubeskyttet sex. Lækkert 80er hår og smukke pastelfarver. 1980erne er en trend lige nu indenfor film og serier (for eksempel med Stranger things), men det føles ikke som om, at Call me by your name prøver at “købe sig ind” på den trend. Det føles naturligt. Måske fordi at filmen er baseret på en bog af samme navn (den kan købes her – reklamelink) og derfor har sit såkaldt “source material” i orden. Når man siger 80erne og homoseksualitet i samme sætning, så er det næsten uundgåeligt at komme til at tænke på AIDS, der ramte hårdt i dét årti. Det har filmens skaber Luca Guadagnino dog valgt ikke at komme ind på og det synes jeg er et godt valg. Til gengæld har han udtalt, at han kommer til at lave mindst en film mere om Oliver og Elio – og at han håber, at det måske kan blive til en serie af Call me by your name-film. I den næste vil han tage emnet AIDS op, så det bliver spændende at se, hvordan det kommer til at spille en rolle i Elio og Olivers liv.

Det er en film, der både gør mig ærgerlig, gør mig trist, gør mig glad, bringer egne sommerminder frem og fylder mig med optimisme på samme tid. Optimisme fordi, at det tydeligtvis er sket noget i forhold til accepten af homoseksualitet. Både fra tiden i 1960erne (som er tiden, der skildres i Brokeback Mountain) til 1980erne med Call me by your name og så til nu i 2018.
Faderen siger til sønnen på et tidspunkt “Lad være med at tvinge dig selv til ikke at føle noget. Det er spild af følelser.” og fortæller ham, at en dag er hjertet slidt og kan ikke føle noget mere. Det er med at føle alt det man kan – imens man kan. Også selvom det man føler, er sorg eller smerte. Call me by your name er blevet hængende hos mig i mange dage efter, jeg så den. Det er en perle og når mange anmeldere sammenligner den med Brokeback Mountain, så er det med god grund. Jeg synes bare, at Call me by your name er endnu bedre. Call me by your name fik mig dog ikke til at kaste stjerner efter den med det samme. Den skulle lige bundfælde sig. Jeg skulle lige tænke over den, og det har jeg gjort nu: Call me by your name får 5 flotte stjerner ud af 6.

Iøvrigt vil jeg tippe jer om, at det er nogle virkelig fine sange, der er med i filmen. Hele soundtracket kan findes på Spodify. Jeg er især ret glad for den her, som virkelig rammer stemningen i filmen, synes jeg. I have loved you for the last time, I have touched you for the last time – synger Sufjan Stevens i sangen “Visions of Gideon”, der bliver brugt i filmen. Av mit hjerte, en fin fin film. Den sidste scene i filmen er SÅ stærk. Der måtte jeg lige synke en ekstra gang. Scenen er faktisk musikvideoen til “Visions of Gideon”, så den kan ses lige her – men overvej at lade være med at se den, hvis I har tænkt jer at se Call med by your name. Jeg tror også, at den føles stærkere, hvis man kender resten af filmens handling.

Call me by your name er nomineret til 4 Oscars: Bedste film, Bedste sang (for “Mystery of Love” af Sufjan Stevens), Bedste mandlige hovedrolle (Timothée Chalamet) og Bedste Adapted Screenplay (når man laver en bog til en film).
Jeg tror ikke, at det er at tage munden for fuld, når jeg siger, at vi generelt ikke har set det sidste til Timothée Chalamet. Hold op, han spiller overbevisende.

I finder flere filmanmeldelser på bloggen HER

It’s the summer of 1983. We’re in northen Italy where the Perlmans are spending the summer in their italian house. The father, professor Perlman, always has an intern for six weeks during the summer and this year it’s the 24-year-old american student, Oliver. At the beginning the son, 17-year-old Elio, thinks Oliver is annoying and arrogant, but that suddently changes and it ends up being a summer that will change both Olivers and Elios life forever – and one that they’ll never forget. Call me by your name is a beautiful coming-of-age movie about love and loss. Timothée Chalamet plays young Elio so well that I forgot I was watching a movie – I kept thinking that they were real people. The whole movie feels SO real. I’m giving Call me by your name 5 out of 6 stars.

Call me by your name movie - Armie Hammer Timothee Chalamet

FØLG BLOGGEN PÅ
INSTAGRAM HER + FACEBOOK HER + BLOGLOVIN HER

bloglovin
   

Scottish food: Hvad spiser man på ferie i Skotland?

Scottish food - salmon risottoReklamelinks er markeret med *

Det skulle egentlig have været hyggeligt at skrive det her indlæg, men i min jagt efter et specifikt billede fra vores første rejse til Skotland, er jeg i stedet blevet utrolig ked af det. Jeg kan simpelthen ikke finde det SD-kort med alle billederne fra den tur (iøvrigt samme SD-kort med alle billeder fra vores rejse til Budapest… fuck altså). Jeg har splittet hele huset ad og ringet til Tim med grådkvalt stemme. Han har lovet, at han splitter huset endnu mere ad, når han kommer fra arbejde. Lige nu kan jeg dog glæde mig ekstra meget over at have en blog. Der ligger jo lidt billeder fra de ture her på bloggen, så lidt har jeg da. Det er alligevel bare mange billeder der er væk. Det må faktisk også være vores sommerferie på Korfu? Ej det vil jeg prøve at lade være med at tænke mere på lige nu. Nu skal det i stedet handle om “Scottish food”. I er mange, der har spurgt mig, hvad man typisk spiser i Skotland og hvad man skal sørge for at få prøvet, når man er på de kanter. Typisk “Scottish food” er på mange områder tæt på det engelsk køkken. Der er meget comfort food, meet pies and man spiser mindst lige så eget fish n’ chips i Skotland, som man gør i resten af UK. Her er mine anbefalinger til, hvilken “Scottish food” jeg synes, at I skal prøve, når I er i Skotland.

A lot of you have been asking me, what one should try of Scottish food when in Scotland. Here’s my favorites and what I think you should try if you’re going to the beautiful country!

Scottish food - scallops with pork

Seafood – Især kammuslinger

Man spiser rigtig mange fisk og seafood i Skotland. Det er næsten et synonym, når man siger “Scottish food” – og det giver også god mening, fordi de er jo omringet af vand. Og det er altså godt i Skotland! Især nordpå er de kendt for deres virkelig gode og meget store kammuslinger. Det siges, at de fås lige så store som bøffer. Så store har jeg ikke fået dem, men det er de største kammuslinger, jeg har fået! Kammuslinger er på menuekortet de fleste steder og de kan finde ud af at lave dem! Hvis I er til det, så vil jeg varmt anefale jer at kaste jer over seafood i Skotland

Seafood and especially scallops are soooo good in Scotland. The scallops are huge (the biggest I’ve seen!) and they know how to make them. Seafood is what I think about when I think “Scottish food”.

Scottish food - fish n chips

Fisk – især fish n’ chips og laks

Som jeg nævnte i starten af indlægget, så spiser man rigtig meget fish n’ chips i Skotland. Jeg har fået retten mange gange i England, men det er nu engang i Skotland, at jeg har fået den bedste. Jeg tror, at det er fordi, at deres fisk er bedre. De bruger typisk kuller, som jeg også synes, er den bedste fisk til “opgaven”. Torsk synes jeg for eksempel, ikke fungerer lige så godt. Den bedste jeg har fået, har været på pubben, der ligger ved siden af dette hotel*. Vi har booket det samme hotel* på alle vores tre ture, da vi gerne vil ind og spise på The Gathering, hvor vi virkelig får typisk Scottish food med fish n’ chips og laks hver gang – og så en dejlig tør skokst cider til. Det bringer mig til mit næste tip: laks! Skotsk laks er den bedste laks, jeg har fået (og jeg har været flere gange i Norge. Sorry nordmænd, men her slår skotterne jer altså). Den smager som fuglene synger og jeg skal helst bare have den på noget groft brød med smør og lidt citron. Laksen virker til at være fantastisk i hele landet, da jeg også fik virkelig god laks i Edinburgh lige HER.

Fish n’ chips is a popular dish in all of Great Britian – and in Scotland too. And it’s really good in Scotland. My favorite place is in Glencoe at the pub next to this hotel*. It’s called “The Gathering”. In Scotland fish n’ chips are often made with haddock. I would also recommend you try scottish salmon. I’ve been in Norway many times and their salmon is really great – but I think the scottish salmon is even better!

Scottish food - lam roast and mash

Lam – men kun hvis den er lokal

Uden at jeg har det sort på hvidt, så vil jeg gætte på, at der er flere får i Skotland end mennesker. De er OVERALT og når man kører rundt oppe i højlandet, så kan man ofte komme ud for, at man skal stoppe bilen og vente på, at nogle (meget langsomme) får lige skal krydse vejen. I snegletempo. Jeg tager hævn ved at spise en masse af deres venner. Var det for makabert sagt? Ha ha. Lam er virkelig godt i Skotland, men spørg lige jeres tjener, om den er fra Skotland, før I bestiller. Det er det nu de fleste steder, men det er altså det skotske lam, der er ekstra udsøgt. Jeg fik denne ret, da jeg boede på dette hotel* (på hotellets egen restaurant). Det havde hygget sig i en gryde i mange, mange timer og faldt af benet, så snart jeg rørte det. Virkelig godt!

Without actually knowing if it’s a fact then I would guess that there are more lamb and sheep in Scotland than people. Way more. When you’re driving around in the highlands they are everywhere – and often stopping traffic on the small roads. You should try lamb when you’re in Scotland. It’s really good! I had this tender lamb while I was staying at this hotel*.

Scottish food oat porridge

Havregrød

Et indlæg om lækker “Scottish food” og så begynder jeg at tale om havregrød? Jeg mener det skam seriøst! Det lyder måske lidt kedeligt, men det serveres til morgenmad på ALLE skotske hoteller og jeg har aldrig fået så god havregrød, som dem jeg har fået i Skotland. Den bliver især ofte serveret med fløde og sirup, og det fungerer virkelig godt.

It might seem weird that I’m recommending you to eat porrigde, but it’s a very common at the hotels for breakfast. And it’s soooo good in Scotland. Especially when it’s served with cream and sirup.

Scottish food - Tomatin whisky

Whisky

It almost goes without saying, ikke? Når man har nævnt Skotland, så er det svært ikke også at nævne whisky. Med mindre I synes, at whisky er det mest ækle i hele verden, så skal I virkelig unde jer selv at smage noget god whisky, imens I er i Skotland. Kør eventuelt forbi nogle af de mindre distellerier og prøv lidt lækkerier hos dem. Whisky fra de store kendte distillerier kan man alligevel købe herhjemme – og oftere billigere herhjemme faktisk. Den whisky vi købte hos Talisker på vores første ferie i Skotland, var 50 kroner billigere herhjemme.

It almost goes without saying, right? You can’t mention Scotland without mentioning whisky. You really have to try some of the amazing scottish whisky. Choose the small distilleries rather than the big ones. You can buy the know brands in your home country anyway. It’s more fun to buy something you can’t get at home.

IRN BRU og haggis

Jeg har ikke billeder af mine sidste to tips og jeg ved heller ikke, om jeg synes, at I skal smage dem, fordi det er vildt godt, men mere fordi det er en oplevelse. Jeg synes, at I skal prøve at smage den skrig-orange (næsten selvlysende – se farven her) skotske sodavand IRN BRU. Det er den mest solgte sodavand i Skotland – den slår cola mange, mange gange. Jeg kan ikke rigtig beskrive smagen; lidt appelsin, men så alligevel ikke. Lidt bitterhed, men ikke helt alligevel. Stik hovedet ind på en tank eller i et supermarked, og prøv en! Jeg synes den er okay, men jeg foretrækker alligevel en cola 😉 Haggis er det tætteste på en national ret, som Skotland kommer. Jeg synes ikke, at det smager grimt – det er mere bare lidt sært. Og det er nok tanken om, hvad det er, der gør, at jeg ikke har bestilt det mere end to gange og nok ikke gør det igen. Tim synes, at det er sjovt at bestille, som en del af en full Scottish breakfast. Haggis er indmad, der er hakket sammen (typisk lever og hjerte), der derefter tilberedes i mavesækken. Konsistensen minder om hakkekød og smagen er også tæt på – dog med en eftersmag af lidt leverpostej. Det er på ingen måder ulækkert, men min livret bliver det ikke – og I skal næsten prøve det!

Hvad synes I om det typiske “scottish food”?

Og hvis I er i Edinburgh, så har jeg flere restaurantanbefalinger i indlægget HER

I don’t have photos of the last two things, but I think you should try them because they’re very scottish. You should try the scottish soda IRN BRU. They sell way more IRN BRU than they do coke in Scotland. Waaaaaay more. I can’t really describe the taste… kinda orang-y and yet not really. The colour of IRN BRU is pretty crazy – just look at it here. Haggis is the closest thing to a national dish that Scotland has. It’s not my favorite dish in the world, but it’s not bad and it’s fun to have tried it. What do you think of typical “scottish food”?

FØLG BLOGGEN PÅ
INSTAGRAM HER + FACEBOOK HER + BLOGLOVIN HER

bloglovin

Mine rejsedrømme og rejseplaner for 2018

Ferie på Bornholm

Jeg er allerede i gang med at kigge på, hvad 2018 skal byde på i forhold til rejser. To af rejserne er allerede booket og en yderligere er tæt på at falde på plads. Resten af indlægget er drømme, ideer og håb for 2018. Jeg kommer selvfølgelig ikke til at rejse til alle destinationerne her i 2018 – med mindre jeg vinder i Lotto i løbet af 2018 (men det kræver vist, at jeg begynder at spille Lotto!).

Det er snart 20 år siden, jeg sidst besøgte Bornholm, men jeg har kun smukke minder derfra. Lige siden dengang efter lejrskolen i 7. klasse har jeg drømt om at komme tilbage. Det siger altså lidt, når en dansk destination gør indtryk på en pige på 13 år 😉 Det hjalp selvfølgelig gevaldigt, at vi dengang ramte en sensommer hedebølge og derfor brugte flere dage på Duode strand. Den eneste dag med regn blev brugt på at vandre gennem Ekkodalen og jeg husker, at jeg gik og forestillede mig, at jeg var med i nogle scener i Jurassic Park dér midt i urskoven (filmen var udkommet få år før min tur til Bornholm). Jeg overvejde både Bornholm sidste år og forrige år, men jeg tror, at det lykkes her i 2018. Det er nemlig den tur, som kun lige mangler nogle små detaljer for at falde på plads. Går alt vel, så skal jeg til Bornholm til april. Åh det er et gensyn, som jeg glæder mig til!

I’m already trying to plan where I’m travelling to in 2018. Two trips are already booked and one more is almost certain (just need a few last details before it’s all in place). The rest of these are just hopes and wishes for 2018. One place I’ve have been wanting to go back to since I was there in the 7th grade is the Danish island Bornholm. It’s know as “the sunshine island” because it’s the place that gets most hours of sunlight each year in all of Denmark. I might be going in April and I’m crossing my fingers that all falls into place, because I would love a re-visit to Bornholm!

Elgol Scotland

Ikke noget rejseår, uden en tur til Skotland – syntes at være mit rejsemotto, hvis man ser på de sidste par år, ha ha. Og 2018 kommer også til at byde på et gensyn med mit yndlings land i hele verden. Faktisk er hele turen på plads; fly bestilt, hoteller booket og rute vi skal køre, er også klar. Det eneste vi mangler, er lige at få booket en lejebil. Vi skal rundt i landet igen, hvor vi både skal gense nogle af vores favoritsteder, men også se et par nye. Jeg deler vores kommende rute meget snart og indtil da kan I finde alle mine rejserelaterede indlæg om Skotland på listen HER. Er der nogle af jer, der skal til Skotland i løbet af 2018?

It seems like I can’t have a year without visiting Scotland – and that’s right! I’m going to Scotland again this year. I’m going in May again because it was so lovely the last time I was there in May. Tickets are paid, hotels are booked – I just need to booked a hired car aswell and then everything is ready for my return to Scotland. Any of you going to Scotland in 2018?

Cyprus Sunrise Beach Fig Tree Bay

Jeg havde også Cypern på min rejseliste sidste år (HER) og så har jeg jo været på Cypern to gange før. Det blev ikke Cypern sidste år, men det gør det i år! Det er nemlig rejse nummer to, der allerede er booket for 2018. Min sommerferie går til Cypern og denne gang skal vi bo i området Fig Tree Bay. Faktisk skal vi bo lige ved Sunrise Beach, som er den her på billedet. Det vil sige, at jeg har været der før og der er virkelig smukt. Sunrise Beach ligner en stor pool. I kan se lidt flere billeder fra, da jeg var der sidst lige HER. Jeg glæder mig til at det græske køkken (Cypern var en del af Grækenland indtil 1974), de smukke strande og sommervejrs garanti. Jeg skal også forbi og se om dette hotel stadig eksisterer, fordi det ville vi gerne tilbage på igen på et andet tidspunkt.

Cyprus was on my travel bucket list last year (here), but I didn’t go. But I’m going in 2018 because the trip isis already booked. I’m going to the area Fig Tree Bay right at Sunrise Beach. I’ve actually been to Sunrise Beach before – this photo was taken at that same beach. You can see more photos from when I was there the last time here.

Rubjerg Knude Fyr

Udover Cypern, så kunne jeg godt tænke mig at tage på lidt dansk sommerferie også. En uge i sommerhus i Saltum igen ville ikke gøre mig noget, men det kunne også være i Karrebæksminde. Begge steder var jeg i 2017 og begge steder ville jeg gerne til igen. Skulle det være et nyt sted, så har jeg kigget lidt på øen FUR. Jeg har fået ideen til FUR, som en udledning af min slægtsforskning af egne forfædre. Jeg har nemlig opdaget, at min ene tipoldefar var færgebestyrer på færgen mellem FUR og fastlandet for mere end 100 år siden. Det skulle selvfølgelig primært være en ferie, men jeg gad egentlig godt lige forbi et arkiv og finde ud af lidt mere om den del af mit slægtstræ. Udover det skulle FUR være utrolig smuk med landskab, der kunne minde lidt om Møn i en mindre skala. Uanset destination, så vil jeg gerne krydre min sommer med lidt dansk ferie.

I’m going to Cyprus this summer, but I would also love to do a small vacation in Denmark somewhere. It could be Saltum or Karrebæksminde – both places I visited last year and wouldn’t mind going back to. It could also be the small island of FUR where I’ve found out that my great great grandfather was the manager of the ferry that brought people to and from the island back in 1910 (more than a 100 years ago – crazy to think about!).

Prag storbyferie

Det er ikke sikkert, at vi skal på efterårsferie, men hvis vi skal, så vil jeg gerne til Prag. Tim har været der som barn – Bella og jeg har aldrig været der før. Og det føles underligt ikke have været i en ellers så kendt og velbesøgt by. Den smukke by er fyldt med historie og jeg har hørt, at byen er børnevenlig, så jeg er helt sikker på, at den er lige noget for mig. Jeg krydser fingre for, at jeg får besøgt Prag i 2018!

I really wanna visit Prague. Tim has been there as a child – Bella and I have never been. I’ve heard it’s a beautiful city so I have no doubt that I would love Prague. Have you been?

Vietnam mountains

Hvis der bliver tid og penge til noget varme, når det igen begynder at blive koldt, så drømmer jeg rigtig meget om Vietnam for tiden. De fleste tager til Thailand eller Bali, når de flyver øst over – og på grund af de sociale medier, så er jeg for eksempel allerede træt af at se på Bali, uden jeg selv nogensinde har været der. Det er blevet for overeksponeret til, at det er noget, jeg drømmer om for tiden (det kan sikkert ændre sig med tiden). Vietnam er lidt overset og hvis man tager til det sydlige Vietnam, så er der strande, der er endnu vildere end dem i Thailand (har jeg ladet mig fortælle af en af mine gode venner, der kommer fra Vietnam). Jeg er også ret tosset med det vietnamesiske køkken og landet har en spændende historie, så jeg ville ELSKE at holde ferie i Vietnam.

If we get the time and money to go somewhere sunny when it starts to get cold again here in Denmark, then I would love to go to Vietnam. Vietnam is very overlooked compared to Thailand and Bali – but I’m especially sick of looking at photos from Bali. Everyone is going there and it actually has that effect on me that I don’t find it interesting anymore. I would rather vacation in Vietnam. The country has so much history and I love the vietnameese food!

Norway cottage

Vi snakker helt seriøst om at rejse væk i julen 2018. Der skal være sne og hyggeligt – og så er ski slet ikke et krav. Det er for stemningen, vi vil afsted. Ski ville også gøre rejsen en del dyrere og vi vil bare afsted en 3-5 dage. Jeg har kigget lidt på Norge, men jeg synes, at det er svært at få overblik over muligheden. Kender I et hyggeligt sted, hvor man kan leje en hytte i den smukke sne til julen? Det behøver som sagt ikke at være en del af en skiområde.

We’re talking about going somewhere during Christmas this year. All I want is a cosy cobin and a lot of snow. I don’t need ski. I’m considering Norway, but I haven’t found the perfect place yet. Do you have a great trip for a cosy place to celebrate Christmas in Norway?

FØLG BLOGGEN PÅ
INSTAGRAM HER + FACEBOOK HER + BLOGLOVIN HER

bloglovin

ASOS ønsker + rabatkode

ASOS rabatkodeASOS rabatkode

1/ Kjole HER   2/ Kjole HER   3/ Blazer HER   4/ Bluse HER
5/ Øreringe HER   6/ Kjole HER   7/ Kjole HER   8/ Sko HER

Jeg har været så mega uheldig med mine ordre hos ASOS på det sidste. 3 ordre – alle ordre er røget retur med undtagelse af denne strikkjole og denne lette kjole (sidstnævnte har jeg virkelig brugt meget allerede!). Det er også derfor jeg ikke har lavet de såkaldte “hauls” på instagram, hvor jeg prøver alt på i rigtig lang tid. Det laver vi dog om på nu, da jeg faktisk lige har købt nr. 6 og den her. Jeg prøver dem på inde på min instagram story (min instagram HER) senere denne uge.

Her er lidt andre ting, som jeg lurer på hos ASOS. Jeg er helt tosset med kjolen nr. 1. Ej, hvor er den skøn! Jeg tror bare lige, at jeg venter lidt med at købe den, til vi er lidt tættere på forår. Kjolen nr. 2 ville være utrolig nem at bruge til hverdag og den tror jeg, skal være med i min næste ordre. Øreringene er virkelig fede og jeg kan se, at der er få tilbage af dem, så dem skynder jeg mig lige at lægge i kurven. Kjolen nr. 7 har det fineste print, men jeg tror ikke, at jeg kan lide det der blondestykke, der er sat ind ved skulderne. Hvad synes I om det? Jeg vil i øvrigt gerne brokke mig over, at det her kun fås til iPhone. Min yndlings Disney film er Den Lille Havfrue – jeg havde købt det med det samme, hvis det passede til min telefon!

Hvis I har planer om at shoppe hos ASOS nu her, så er der lige nu tre rabatkoder i omløb. De gælder alle sammen til d. 15. februar.

Få 100 kroners rabat, hvis I køber for mindst 950 kroner. Brug koden TAKE100
Få 200 kroners rabat, hvis I køber for mindst 1450 kroner. Brug koden TAKE200
Få 350 kroners rabat, hvis I køber for mindst 1750 kroner. Brug koden TAKE350

I kan se de nyeste ting hos ASOS HER
Har I set, at UGG er begyndt at lave dem her? Hold op, hvor er de grimme!!)

These are the things I’m considering on ASOS these days. I really like dress no. 1. It’s so lovely, but I think I’m gonna wait until Spring before I buy it. No. 2 would be a great everyday dress and the earrings are so cool! If you’re planning on shopping on ASOS this week then I have three promo codes for you. Spend 100 euro and save 15 euro with SPEND15. Spend 150 euro and save 30 euro with SPEND30. Spend 200 euro and save 50 euro with SPEND50. Valid until February 15th. Shop HERE

FØLG BLOGGEN PÅ
INSTAGRAM HER + FACEBOOK HER + BLOGLOVIN HER

bloglovin
   

Konkurrence: Vind en Valentinsmiddag (eller anti-Valentins)

Barsushi sushi Odense

Reklame for Just Eat

Om I er typerne, der går all-in på romantikken på Valentinsdag eller I (som jeg) synes at det er lidt noget fis, så har jeg lige nu en konkurrence inde på instagram, hvor I kan vinde et gavekort til Just Eat. Så kan I selv bestemme, om det skal bruges på en romantisk middag eller om det skal være snaskede burger i sofaen med en veninde. Det bestemmer I helt selv! I kan deltage ovre på min instagram lige HER (find samme billede derinde).
Konkurrencen slutter i aften lige inden midnat.

Holder I Valentinsdag eller synes I det er noget fis?

You can win a gift card to Just Eat over on my instagram HERE. You decide if you wanna spent it on a romantic dinner or eat greasy burgers with a friend. Are you into Valentines Day? It’s not a big thing here in Denmark, but some people do “celebrate” the day.

FØLG BLOGGEN PÅ
INSTAGRAM HER + FACEBOOK HER + BLOGLOVIN HER

bloglovin

Min søndag med snestorm og filmen “Coco”

snestorm i Odense februar 2018

Har I haft en dejlig weekend? Det har jeg – med afslappende planer og den fineste “snestorm”. Og den der snestorm fortjener gåsetegn, fordi godt nok væltede det ret hurtigt ned, men en storm? Det vil jeg nok ikke lige kalde det. Der ville i hvert fald være andre lande med snestorme, der ville grine lidt af vores “snestorm” i går. Pænt var det dog og nu var alt sneen er væk her i Odense, så savner jeg den faktisk lidt. Mere sne, tak!

Da “snestormen” havde lagt sig, så tog vi i biografen med Bella og så den nye Disney film Coco. Den var rigtig fin og virkelig flot lavet. Dog synes jeg hypen omkring den, er en smule overdrevet. Jeg har set to forskellige anmeldelser, hvor begge anmeldere proklamerede, at det er den bedste animationsfilm, de nogensinde har set. Det er det på ingen måder for mig, da for eksempel Inderst Inde var langt bedre, synes jeg. Desuden manglede jeg nogle flere sange. Men den er fin og hvis jer der har børn, holder vinterferie med ungerne, så kan den sagtens anbefales. Bella anmeldte den faktisk på Damernes biografklubs instagram (i stories) lige HER. Hun gav den 10 ud af 6 mulige stjerne, haha. Der var nogle enkelte steder, hvor hun synes, at den var lidt uhyggelig, men det blev løst ved at gemme sig lidt hos far 😉

Nu skal jeg lave lidt mad, som der skal tages billeder af til jer! Senere tipper jeg om en virkelig lækker konkurrence, så kig forbi bloggen senere også!

Have you had a lovely weekend? Yesterday we had a “snowstorm” here in Odense. The weather guy called it that, but it was just a lot of snow and a bit of wind. All the snow is gone again – too bad. It was so lovely! After the “snowstorm” we went to the movies and saw the new Disney movie “Coco”. It’s cute, but nothing more than that. Have you seen it?

Coco Disney film

FØLG BLOGGEN PÅ
INSTAGRAM HER + FACEBOOK HER + BLOGLOVIN HER

bloglovin

Imens vi venter på Outlander sæson 4…

Er jeg den eneste, der allerede er begyndt at blive utålmodig? Det er sgu bare lidt for tidligt – Outlander sæson 4 kommer nok først til september. De har også været ret nærrige, når det kommer til at give os nogle andre nyheder – nye skuespillere der bliver castet, bekræftelse af flere sæsoner mm. Her er følelserne jeg går igennem for tiden, imens vi venter på Outlander sæson 4…

 

Claire Outlander
^ Når folk siger “Jeg ser bare en anden serie, imens jeg venter”

source-1

^Når andre fortæller mig, at de også er vilde med Outlander

Outlander Louise

^Når der er der kommer nyheder om nye skuespillere, der er blevet castet til store roller i de kommende sæsoner

Outlander culloden

^Når nogen spørger mig, om vi skal se Outlander sammen

giphy-5

^Når nogen spørger mig og en anden Outlander-fan, om vi kommer til at se mere til Brianna og Roger – men slutter af med “Nej, vent! Ikke sige noget alligevel. Jeg vil overraskes!”

Geillis Outlander

^Når folk spørger mig, hvor min næste rejse går til…

giphy-4

^Når jeg beslutter mig for at starte forfra og se alle tre sæsoner i streg

Outlander Sandringham

^Mig, når producenten af serien siger, at vi nok godt kan regne med, at der kommer både en sæson 5 og 6. Meeeeen alligevel ikke vil bekræfte det 100%.

Outlander sæson 4

^SPOILER for sæson 3: Mig, når jeg har set afsnittet, hvor Frank dør. It gets me every time.

source-5

^Mig, når Tim spørger “Har du nu set “The Wedding”-afsnittet igen?” 😉

source-6

^Når mine veninder skriver til mig, at nu er de også begyndt på at se Outlander

source-7

^Men når en af dem så siger, at hun faldt i søvn midt i et afsnit…

source-9

^Mig, når det en sjælden gang sker, at nogen siger “Outlander fangede mig ikke rigtig”

source-2

^Mig, når jeg har fået lidt for meget whisky

source-8

^Mig, når Tim siger, at jeg ikke behøver at overbevise alle vores venner om, at de skal se Outlander…

source-3

^Min indre stemme, der lige vil huske mig på, at der er laaaaangt tid til september. Droughtlander er nærmest kun lige startet.

Outlander Jamie Fraser naked

^Og så slutter vi lige af med denne gif… bare fordi!

Lider I også allerede her under droughtlander? Heldigvis har jeg lidt mere end halvdelen af den 8. Outlander bog tilbage, så den hjælper lidt lige nu. Og så er jeg også igang med at gense hele serien forfra. Sæson 2 har aldrig været min favorit, men nu hvor jeg ser det hele sammen, så nyder jeg den faktisk lidt mere. Der er nogle rigtig gode afsnit i sæson 2. Jeg synes dog stadig, at de er lidt for længe i Frankrig 😉 Tæller I også ned til Outlander sæson 4? Hvis I ikke er hoppet med på Outlander endnu, så kan I se de første to sæsoner på HBO og Netflix. Viaplay har alle 3 sæsoner liggende (og I får den første måned gratis på Viaplay, hvis I ikke har haft det før). Fun fact: Outlander var det 2. meste sete program på Viaplay i hele 2017. Der findes åbenbart rigtig, rigtig mange danske Outlander fans 😉

Kom så Outlander sæson 4….

Der er mere Outlander på bloggen lige HER

There’s a long way to go before Outlander season 4 is back (rumors say september 2018). Here’s the emotions I’m going through during this droughtlander. Told in gifs!

FØLG BLOGGEN PÅ
INSTAGRAM HER + FACEBOOK HER + BLOGLOVIN HER

bloglovin
   

Damernes biografklub: Wonder

Wonder movie - Julia Roberts

Auggie Pullman har altid været anderledes. Lige fra fødslen har han ikke lignet andre børn og på trods af utallige operationer (27, mener jeg), så skiller han sig stadig meget ud. For at beskytte ham har hans mor (Julia Roberts) hjemmeundervist ham, men nu er tiden kommet til, at han skal starte i en almindelig skole med almindelig børn. Auggie er bare alt andet end almindelig – og det ved han desværre godt selv. Iført sin austronauthjelm og med mor, far og storesøster er han klar til sin førsteskoledag. Det bliver en rejse med venner, svigt, mobning og overraskelser.

Wonder movie - Jacob Tremblay

Anmeldelse: Wonder er en film, hvor kliceerne står lidt i kø i dele af filmen, men det gør mig sjovt nok ikke det helt store. Slutningen er måske lidt for meget og hvis slutningen havde været en fuckboy, så vil jeg bede den om at stoppe med at hælde fløde på. Filmens store styrke børnenes relationer til hinanden. Det føles utrolig troværdigt og jeg kunne næsten ikke få nok af scenerne, hvor det kun handler om børnene. Rent filmisk har de delt Wonder op i sektioner, hvor vi oplever livet med og omkring Auggie gennem de forskellige karakterer. Jeg synes især den del, hvor vi ser det hele gennem Auggies storesøster er ret rørende. Ingen tvivl om at hun elsker sin lillebror utrolig højt, men samtidig selv har det svært og ikke føler, at hun kan gå til sine forældre, da hele familiens liv har handlet om Auggie, lige siden han blev født. Hun er ikke indebrændt, men hun er ulykkelig og da hendes bedste veninde pludseligt vender hende ryggen, føler hun sig helt alene i verden. Det var faktisk den del af filmen, der rørte mig allermest. Wonder minder mig om, hvor svært det stadig er at være anderledes her i 2018 og hvor vigtigt det er, at vi opdrager vores egne børn til at være ordentlige og rummelige mennesker, der behandler andre godt. Selvom jeg allerede nu kan sige, at Wonder ikke bliver årets film 2018 for mig, så satte den alligevel en masse tanker igang hos mig (og de andre damer) og det vil jeg godt belønne den for. En skøn underspillet humor, som især bliver leveret af Auggie og faderen (Owen Wilson), trækker også op! Wonder får 3½ stjerner af mig for god underholdning, skønne børn og vigtige, men en klichefyldt slutning og lidt for meget sentimentalitet trækker lidt ned. Wonder er bestemt seværdig og især for os med børn. Alle damerne gav den enten 3½ eller 4 stjerner.

You are a Wonder, Auggie!

Har I set Wonder eller har planer om det?
Få en oversigt over og bliv inspireret af alle filmene, som vi har set i Damernes biografklub HER. I kan også følge damerne på instagram HER, hvor vi anmelder filmene lidt kortere.

The movie “Wonder” is about 10 year old Auggie Pullman, who’s born looking different than other kids. His mother has kept him home and home schooled him – until now. It’s a story about how mean and how wonderful kids can be at the same time – and the tough decisions you have to make as a parent. “Wonder” is a lovely movie without being the best one I’m gonna see in 2018 (I can already tell you that). It’s a bit sentimental at times, but it’s still good. The relationships between the kids is the best part of the movie and it feels very real. I’m giving “Wonder” 3½ stars (out of 6). Have you seen “Wonder” or plan to?

FØLG BLOGGEN PÅ
INSTAGRAM HER + FACEBOOK HER + BLOGLOVIN HER

bloglovin

Bella som Belle

Belle fastelavn

Beklager det lidt uskarpe billede, men det var stadig mørkt i morges, da jeg tog billedet af Bella/Belle, inden hun skulle afsted til fastelavn i børnehaven. Jeg frygter fastelavn en lille smule hvert år. Når jeg spørger hende, hvad hun kunne tænke sig at være i år, så er jeg altid bange for, at hun siger et eller andet, der kræver, at jeg selv skal lave kostumet. Altså noget, som jeg ikke kan købe mig til. Det gider jeg simpelthen ikke – sy selv. Og det er egentlig underligt, fordi jeg er en ret kreativ type ellers, men det der med at sy på komando med en deadline – ellers tak! Men egentlig også fordi jeg frygter at ønsket ville være sådan noget som “en kanin med havfruhale og enhjørningehår, som kan trylle og der kommer glimmer ud af munden”. I år foreslog jeg for et par uger siden, at hun kunne være Belle, da hun jo fik denne Belle-kjole i julegave. Den idé havde åbenbart gjort indtryk, fordi da jeg spurgte hende i sidste uge, så sagde hun sådan lidt teenageagtigt “Jeg skal da være Belle, mor. Det har jeg jo sagt” {indsæt rullende øjne}. Det eneste jeg skulle gøre, var at finde en kunstig rose i går. Pænt overskueligt! Hvad er jeres børn klædt ud som i dag?

Weekenden bliver ret stille og rolig. Tim er til møde i aften og i morgen skal han vist spille Risk sammen med nogle venner. Søndag vil han vist også gerne på stadion, men der tror jeg altså, at jeg synes, at vi alle tre skal være lidt sammen i stedet for. Jeg har derfor planer om at vi skal i biografen og se den nye Disneyfilm Coco. Jeg har hørt, at den skulle være helt vildt god! Den havde premiere i går, mener jeg. Næste uge er det vinterferie, men vi holder ikke ferie i næste uge. Jeg skal dog hverken afsted til Nyborg hos AOF eller undervise. Hov, har jeg fortalt, at jeg er begyndt at undervise i sociale medier en gang om ugen? Det er et hold, der løber i 7 uger, så det er slut igen i marts, men hold op hvor er det sjovt og hyggeligt! Jeg har ellers altid troet, at jeg ikke ville bryde mig om at undervise, men jeg kan virkelig godt lide det! Bella skal også i børnehave og Tim skal på arbejde, men jeg overvejer at holde Bella hjemme hos mig en dag eller to, hvor vi bare hygger.

I må have en rigtig dejlig weekend 😀 Jeg kommer til at sætte en lækker konkurrence igang inde på min instagram i løbet af weekenden, så følg endelig med HER

This was Bella early this morning. Today a lot of the Danish kids are celebrating “fastelavn”. It’s kinda our Halloween, but without it having to be scary. The kids dress up, get cake and beat abarrel (like you do to a piñata, but it’s just a barrel like this one). Normally the barrel has a paper cat on it and the barrel is filled with candy. Bella wanted to go as Belle this year – pretty easy for me, haha! Later today we’re going for “fastelavnsboller” which is a kind of sweet roll filled with whipped cream, custurd creme and rashberry jam.

FØLG BLOGGEN PÅ
INSTAGRAM HER + FACEBOOK HER + BLOGLOVIN HER

bloglovin

Februar shopping cravings

Loeffler Randall shoes - Russell Hobbs blender

Reklamelinks – markeret med *

  1. Russell Hobbs blender. Jeg har desværre ødelagt min nuværende blender, efter jeg har lavet liiiidt for mange af dem her og den her. Jeg har været uden blender i et par måneder nu (jeg har dog en stavblender, men det er ikke så nemt at lave chunky monkey bowls med sådan en 😉 ) og jeg savner virkelig en nu. Den næste jeg køber, skal være at lidt bedre kvalitet end den sidste jeg havde (den havde jeg funde ti Bilka til 200 kroner). Især vil jeg gerne have en, der ikke har problemer med at blende frosne ting. Dog vil jeg heller ikke op og give flere tusinde for sådan en, men omkring 1000 kroner, vil jeg godt smide. Lige nu overvejer jeg denne Russell Hobbs blender*. Har I erfaringer med den eller kan anbefale andre blendere, der kan klare isterninger og frossen frugt uden problemer?
  2. Hvis I ikke allerede har luret det, så er jeg blevet lidt bidt af Pernille Corydon for tiden. Jeg fik jo disse i julegave og lige nu vil jeg rigtig gerne kunne lægge denne halskæde* i mit smykkeskrin!
  3. Er denne kjole* ikke bare skøn? Den er jeg altid lidt vild med! Skøn farve og virkelig fine deltajer. Den koster iøvrigt kun 300 kroner lige HER*
  4. Jeg har jo egentlig allerede købt slå-om-kjolen her*, men derfor var den jo en craving denne måned og skal derfor lige med her. Hvis I ikke er til grøn, så findes den også i en beige udgave. Kjolen her koster også kun 300 kroner og kan købes HER*
  5. Øreringene fra SOPHIE by SOPHIE minder mig om noget fra 80erne – på den sejeste måde! Det var ikke alt i 80erne, der var grimt 😉 Jeg har fundet dem HER*
  6. Skoene minder mig om sommer og bare ben. Ærligt, så bliver de ikke klikket hjem denne måned grundet prisen, men a girl can dream, right? 😉 De kan købes lige HER*

Hvad drømmer I om denne måned?

This month I’m craving all these things. I really need a new blender* since my old one broke. I really miss making this and this. The two dresses are so cute! I love the details on no. 3*, but I ended up buying no. 4*. The shoes* are gorgeous, but a bit expensive so I’ll just stick to dreaming about those.

FØLG BLOGGEN PÅ
INSTAGRAM HER + FACEBOOK HER + BLOGLOVIN HER

bloglovin