Her er mine personlige favoritter, når det kommer til restauranter i Odense:

PhotobucketPhotobucket

KONG VOLMER
Menu/type: Klassisk dansk smørrebrød

Det er faktisk ikke så lang tid siden, at jeg for første gang besøgte denne restaurant, men har siden været på flere besøg. Deres menu består af (meget store) stykker dansk smørrebrød. De har vist også brunch og lidt sødt på menuen, men deres specialitet er som sagt smørrebrød. Når man skal bestille gøres det via en seddel som man krydser af på. Man kan vælge typen af brød, om man frabede sig smør under pålægget osv. Den afleveres efterfølgende bare til tjeneren.
Jeg har endnu ikke fået et stykke som jeg ikke synes var fantastisk. Alt er hjemmelavet (især deres hjemmelavet remoulade er lækker!) og det kan smages. Jeg har prøvet deres stykker med tartar, fiskefillet med rejer, æg&rejer og roastbeef. Det eneste negative jeg kan komme på er, at de bruger rejer i lage. Jeg HADER rejer i lage, da de er sejere og mere salt end dem fra frost. Iøvrigt vil jeg anbefale, at man nøjes med et stykke, hvis man kun er semi-sulten og 2 hvis man er meget sulten. Jeg har endnu ikke mødt en der kunne spise 3 stykker. Hele smørrebrødsmenuen fås også som take-away

Adresse: Brandts Passage 13 (Odense C)
Prisniveau: 53-87 kr pr stykke smørrebrød (stykket med tartar og det med røget ål er til 87 kr de to dyreste på menuen)
Åbningstider: Man-fre 9.30-16, Lør 10-16, Søndag lukket
Hjemmeside HER

PhotobucketPhotobucket

PHUNKY
Menu/type: Vietnamesisk mad

 Restauranten er vietnamesisk og det er utrolig lækkert. Jeg har indtil videre været der 3 gange og har bestemt ikke været der for sidste gang. Maden er super autentisk (jeg havde den første gang en ven med derind som faktisk fra Vietnam og han gav maden thumbs up – sagde den var meget autentisk, så det er da en anbefaling der vil noget!) og rigtig velsmagende + råvarerne smager rigtig friske. Personalet er utrolig venlige og forklarer gerne hvad de forskellige retter består af. Jeg er selv helt vild med deres lotusstilksalat med rejer til forret (billede 1). Af hovedretter kan jeg varmt anbefale BÚN NEM NUONG som består af nudler med friske grøntsager, rejer, forårsruller, vietnamesisk “frikadelle”, peanuts (billede 2) og BÁNH XÈO som er en sprød rismelspandekage med rejer og svinekød. Til dessert vil jeg anbefale deres frugtcocktail med kokos flødeskum. Man bliver mæt på en så dejlig måde, da der er utrolig mange friske grøntsager og krydderurter i stortset alle retterne.

Adresse: Vestergade 98 (Odense C)
Prisniveau: 90-130 kr for en hovedret og ca. 60 kr for forretter og desserter. De har 3 retter for 189 kr.
Åbningstider: Åbent til frokost og aften alle dage, Mandag lukket
Hjemmeside HER