H&M Home launch

26 års screening

Pt ligger jeg bare hjemme i sengen og putter. I morges var jeg til min 26-års screening hos lægen for at blive tjekket for cellecforandringer som senere kan udvikle sig til livmoderhalskræft. Det er ikke så rart, så jeg havde givet mig selv lov til at gå hjem i seng bagefter og tag en afslapningsdag med serier og kage (jeg er ikke sikker på, at det er videnskabeligt bevist at kage hjælper – men det føles det som om det gør!). Tilbudet om screening for celleforandringer får man første gang, når man er 23 og derefter er det hvert 3. år. Min screening som 23-årig var helt fin og viste ingen tegn på celleforandringer. Jeg håber, at denne heller ikke viser noget unormalt. Nu skal jeg bare lige vente 4-6 uger med at få svar.

Jeg skrev i marts dette indlæg om tilbudet man får, om HPV-virusset og vaccinen – i kan læse det her, hvis i har lyst. Selve screeningen er ikke rar, dog uden at gøre direkte ondt eller lignende. Jeg ville ihvert fald ikke udeblive fra det, når man måler det med at det kan redde ens liv eller give en ro i sindet (hvis der ingenting er). Jeg er ihvert fald glad for, at jeg både er kommet afsted som 23 og 26-årig. Kom afsted piger! Min læge sendte selv brev ud begge gange om at “nu var det tid”, men jeg ved fra igennem veninder, at det er langt fra alle læger der gør det, så husk det selv – og bestil så den tid! I kan læse meget mere på vidunderlivet.dk

Ikke mere seriøsitet fra mig. Nu vil jeg se latterlige serier og besvare jeres spørgsmål på Formspring.me og senere skal i nok høre mere om H&M Home launch samt få dagens outfit fra igår.

Today I went to the doctor’s to have a screening for cervical cancer. There’s nothing wrong (I hope), but it is something we offer all women from age 23 and up (every 3 years) to check there’s nothing wrong. I took the offer when I was 23 and everything was fine. This was my 2. checkup and I hope everything is fine this time too.

2 kommentarer

  • Er det bare ens læge man ringer til for at bestille tid? Ved du noget om hvor længe man skal vente og hvor meget det koster?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • @ AnneJa, du skal bare ringe til din egen læge og bestille tid. Mht hvor længe du skal vente, så kommer det an på hvor travlt din læge normalt er. Det koster ingenting at få lavet den screening – det er gratis 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

H&M Home launch