King of the Swingers

Er din make-up testet på dyr?

Er din make-up testet på dyr?

For et par dagen siden havde jeg en interessant snak med Kia og Guapízimo på twitter om dyretestet make-up og beauty produkter. Guapízimo linkede til denne liste, hvor i kan se hvilke mærker der stadig tester på dyr. Jeg var ret overrasket over at se, hvor mange mærker der stadig tester på dyr. Især var det helt store chok for mig BODY SHOP!! Er det ikke hele deres koncept, at de netop IKKE tester på dyr? Personligt bruger jeg slet ikke produkter derfra, da de er så stopfyldt med parfume, så det halve kunne være nok (især deres bodybutters som alle elsker… der er en grund til de dufter så godt og det er parfume en masse!). Heldigvis bliver det fra 2013 helt forbudt, at sælge dyre-testet produkter i EU.

Jeg har taget et kig i mit make-up lager (så kan i også se hvad jeg bruger til daglig af make-up)og tjekket, hvilke af mine faste produkter der er okay og hvilke der ikke er. Det deler sig faktisk 50/50 hos mig. Min foundation og blush fra Bourjois Paris (som egentlig er et par sæsoner gammelt Chanel make-up der sælges under et andet navn) tester ikke på dyr. Det gør min pudder fra H&M Cosmetics heller ikke og det samme gælder for ELF, hvor er pt bruger deres læbestifts meget. Tilgengæld tester L’Oreal på dyr og de er producenter af min all-time favorit mascara. Jeg har aldrig fundet en mascara der kommer op på siden af den. Jeg var overrasket over at se, at Essie også tester på dyr – men forklaringen der finder man i, at det er L’Oreal der ejer Essie. Det samme gælder min Maybelline eyeliner som også er ejet af L’Oreal.

Har jeg så tænkt mig, at droppe nogle af mine faste produkter? Hvis jeg skal være helt ærlig, så bliver jeg nødt til at svare nej. Jeg vil blive ved med, at bruge de produkter som er blevet fast inventar hos mig (især min mascara har jeg svært ved overhovedet at overveje, at sige farvel til). Hvis det havde været min pudder eller min blush der var synderen, så havde jeg nok kigget mig om efter et andet mærke, men de andre ting er FOR gode til jeg vil stoppe med dem. MEN listen gør den forskel for mig, at når jeg skal ud og finde et nyt produkt, så vil jeg helt klart ha’ i baghovedet hvem der tester på dyr. Om lidt over 2 år behøver vi heldigvis slet ikke at tænke på det mere…
Klarer jeres make-up sig igennem listen eller er de nogle af synderne? Og vil i skifte dem ud, hvis de er testet på dyr?

I found this list the other day that shows which brands who do product testing on animals. I checked my own make-up to see i any of that is tested on animals. My things from Bourjois Paris, H&M and ELF are not, but the things from Maybelline, L’Oreal and Essie are. I also found out that The Body Shop DO test on animals – I thought they were against that? Would you change your make-up brands if your make-up was tested on animals?

45 kommentarer

 • Hvor er jeg lettet over at MAC ikke tester på dyr. Det ville jeg virkelig have svært ved at håndtere.Ang. body shop, så vidste jeg det egentligt godt. Og jeg forstår det virkelig ikke. Det er så latterligt, at de praler af alle deres gode støttesager, når de samtidig dyretester. Det er jo hip som hap.Jeg ved ikke, hvad jeg ville gøre, hvis et af mine yndlingsprodukter dyretestede. Det gør de heldigvis ikke, så jeg behøves ikke tage stilling til det.Det er dog værd at lægge mærke til, synes jeg. Og jeg vil bestemt tænke mere over det, når jeg handler kosmetik.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke Andersen

   Bodyshop er ejet af Loreal, som er de allerværste når vi taler cruelty og dyretest! Desværre ser jeg ikke noget forskel på hylderne efter EU forbud, for nu laver de bare test udenfor EU og ingen butikker stopper salg af populære mærker, det er jo det meste af parfume- og kosmetik markedet der tester, og der bliver kun tænkt på penge. Flere og flere mærker sælger til Kina og i Kina, et kæmpe marked som overhovedet ikke tænker på dyrevelfærd tværtimod. Jeg handler primært danske produkter fx Nilens jord og beaute pacifique, det er mit bedste råd.

   Forstår ikke hvordan Stella McCartney parfumer kan teste på dyr? Hvad sker der, hun burde da være en ren duks? Kan noget opklare?

   Og MAC tester på dyr!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hylde

   Selv om Body Shop er eget af Loreal Paris, så tester de IKKE på dyr! De er inde i HCS (Humane Cosmetics Standard. De har en standard og denne standard er fastsat af British Union for the Abolition of Vivisection (den engelske forening for afskaffelse af vivisektion) og de tjekker dem hvert 2. år om de fastholder de krav der er om bl.a dyreforsøg.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Nej, men når man køber et produkt fra Body Shop, så går pengene jo i sidste ende til Loreal Paris – og derfor støtter man op om det, når man køber deres produkter inddirekte

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria

   MAC tester på dyr -.-

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • @ RikkeJa, især fordi Bodyshop har været meget kendt, at de netop ikke benyttede sig a dyretestning. Sjovt at der ikke er flere der har råbt op om det?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sara

   Så vidt jeg har forstået tester Body Shop stadig ikke på dyr, men eftersom de er blevet opkøbt af L’Oreal (ligesom alle andre) støtter man stadig dyretestning, hvis man køber produkter fra Body Shop 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Præcis, det er også sådan at jeg har forstået det.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er virkelig overrasket over at body shop tester på dyr. Og er overlykkelig over MAC ikke tester, da det er mit all time favorit mærke… Men æv over Christian Dior, som laver min yndlingsmascara 🙁 Må bare finde et andet alternativ. Jeg vil simpelthen ikke støtte dyre-forsøg. Jeg har dog tænkt mig at bruge tingene op, da jeg ikke går ind for at smide ting ud, uden at bruge det færdigt :)Jeg synes, at det er super fedt, at du tager det op! Stor respekt!/Junepixeleret.blogspot.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonymous

  Er du sikker på at Body Shop tester på dyr? Står der ikke på deres produkter at de ikke tester på dyr? Jeg har også kigget på en hjemmeside, der står at de ikke gør. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg bruger Helena Rubinstein mascara og eyeliner, Dior blush og har en del Essie lakker! På plus siden bruger jeg Clinique foundation og mineral pudder samt mine eneste læbestift er fra mac, så det er også ca. lige fordelt.Jeg vil give jer andre helt ret i, at the Body Shop markedsfører sig misvisende. Hvis der er nogen, der fylder deres produkter med parabener (også propylparaben, som EU mener kan være evt. hormonforstyrrende) og parfumer så er det virkelig dem. Vi indfanges nemt af den lækre emballage, de kraftige dufter og fokus på aids, økologisk mandelolie, men man glemmer tit at tjekke, hvad resten af produktet indeholder. Jeg holder mig personligt langt fra body shop og at de også tester på dyr – føj føj!Generelt er L'oreal også kendt for at være dem, der fylder flest kemikalier i deres makeup, cremer osv, men det er jo svært at undgå dem, når de ejer flere forskellige firmaer.Jeg er virkelig skuffet over at Kiehl's tester på dyr, der brander sig på at have en lang lidt apoteker agtig tradition – ikke så sejt!Generelt vil jeg virkelig virkelig have svært ved at undvære min mascara fra HR, lash queen er min absolut favorit – blush og eyeliner er nemmere at finde alternativer for. Men jeg vil helt sikkert tage den med videre og finde mig et mere venligt alternativ!Det var ikke for at pege fingre af nogen, blot min mening 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Synes virkelig godt om det her indlæg!Det er vigtigt at der kommer mere fokus på emnet,og det er meget overraskede at finde ud af at rigtig mange make-up mærker tester deres prudokter på dyr.2 af mine veninder og jeg skal netop til at skrive et projekt om emnet, da vi har projektuge i uge 45.Synes også det er fedt du skriver om det,her i din blog!Stor respekt for det! :-)KH Thea.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tankevækkende… Har aldrig handlet body shop, for jeg mente at der var noget fusk over dette grønne, selvfrelsende mærke. Min intution tog ikke fejl.Men bruger L'Oreal mascara. Må bare skifte. Heldigvis er MAC en favorit også.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvis jeg nu husker min biokemi ret (og det er alligevel et par år tilbage), så bliver alt testet på dyr, måske ikke som samlet produkt, men de enkelte dele som et givet kosmetik/hudplejeprodukt består af.(Fordi det er lovmæssigt bestemt og husker jeg ikke meget galt så står EU bag dette direktiv)Nu er jeg ikke den store fan af EU, og dette direktiv gør ikke at mine følelser for EU bliver varmere, for hvordan vil man så sikre sig at produkterne ikke giver kraftige allergiske udslæt eller ting der er værre?Så nej, jeg tænker ikke på om bestemte mærker er testet på dyr eller ej, til gengæld betyder parfumemængden i produkter en del hos mig.Men debatten for/imod dyretest er altid spændende.:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tak for jeres response piger – fedt at høre jeres meninger!@ AnonymJa, det gør de. Det gjorde de ikke i starten, men i 2006 blev de opkøbt af L'Oreal og det er derfor nu dem der bestemmer over deres produktion. Så nu bliver der testet på dyr.@ SachaI know – men det nævnes der også på den side jeg linker til. De produkter der der gives grønt lys er dem der hverken tester ingredienser eller slut produkt på dyr.@ TheaJeg er helt enig – jeg var fan af Body Shop i mine teenageår indtil jeg fandt ud af, hvor stoppet med skidt deres produkter er.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sophie

  Er der nogen der ved hvordan de vil teste produkter, når det fra 2013 bliver forbudt at sælge dyretestet produkter?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mara

  Bourjois DOES test on animals. The Body Shop is owned by L/oreal which is one of the worse. I definitely choose products which are not tested on animals. You can find products from cheap to expensive, which are not tested. For those who don't care about this…just look on the internet at some pics or movies, to see what they do to the poor animals.. and for what?!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amanda

  kan bare ikke forstå det med at body shop skulle teste deres produkter på dyr, når de skriver det her på deres hjemmeside: 'The Body Shop has always believed passionately that animals should not be used for cosmetic testing. We have never tested our products on animals. Similarly, we insist that all our suppliers have not tested their ingredients on animals for cosmetic purposes.' lyver de???

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bare sådan BTW – The Body Shop tester ikke på dyr.http://www.mediapeta.com/peta/PDF/companiesdonttest.pdf(http://www.peta.org/living/beauty-and-personal-care/companies/default.aspx)Så måske var det en god idé at rette det :)Bare når din blog er relativt stor – og den slags breder sig fra læsere til venner osv.- Sarah.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg mener at grunden til Body Shop må skrive på deres side at de ikke tester på dyr, er fordi de er et "selvsændigt" brand. Men det ændrer bare ikke på at dem der ejer og plejer Body Shop stadig er et at de firmaer der tester allermest på dyr. Virkeligt et skuffende sell-out. Da Body Shop åbnede i Danmark solgte de badges i butikkerne hvorpå der stod "Against Animal Testing". Men det var de så åbenbart kun indtil den dag de blev tilbudt penge for at komme i stald hos dem der tester allermest.Forresten! Hvis du mangler en god mascara i stedet for den fra L'Oreal, så bruger jeg en fra Makeup Store. Tror blot det er deres standard mascara. Men den er seriøst den bedste jeg nogensinde har haft. Og den er ikke testet på dyr. Win… 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Til jer der skriver at Body Shop ikke tester på dyr:Det gjorde de heller ikke indtil 2006, men i det år blev de opkøbt/overtaget af L'Oreal som nu styrer Body shop og de tester på dyr. Så det er nok fordi de ting i har fundet er enten gamle eller fordi det ikke er gået op for folk at Body Shop nu er eget af L'Oreal.@ CaterpillercatPræcis – de var nemlig rigtig meget imod det indtil de i 2006 solgte ud og lod sig overtage af L'Oreal.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Men at de er blevet overtaget, betyder jo ikke nødvendigvis at lige præcis DE produkter er testet på dyr – bare at deres moderselskab (eller hvad det hedder) ikke har regler imod det 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • @ SarahDet betyder at de penge du betaler for produktet går til et selskab der er gør brug af testning på dyr. Så det kan vel være det samme?Og det betyder¨, at de ingredienser de evt får fra L'Oreal er testet på dyr selvom deres Body Shop slut-produkter måske ikke er.Det svarer til at du godt vil købe en mascara fra Dior fordi, at lige præcis ingredienserne til mascaren ikke er testet på dyr, men du ikke vil købe en Dior læbestift, fordi nogle af ingredienser til den er testet på dyr. Pengene går jo samme sted hen, når du har betalt? Body Shop er jo ikke et firma mere – de er et brand under L'Oreal.Desuden vil jeg godt vædde med at de formuleringer ang deres modstand mod dyreforsøg er formuleret før de blev overtaget. Det virker lidt underligt, hvis L'Oreal har udformet dem, når de er storforbrugere af den slags. Derfor er det mit bud, at L'Oreal ikke har fjernet det, da de overtog dem i håb om at folk forblev i troen om at Body Shop stadig var imod (og derfor ikke mistede kunder).

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ahh, rigtigt – den vej rundt havde jeg ikke overvejet den. Jeg tænkte bare på, at man måske ikke ville benytte et produkt, der var testet på dyr, ikke at man ikke ville støtte sagen, hvis du forstår.Jeg har aldrig gået op i om det er testet på dyr (jeg har ikke rigtigt tænkt over det), men jeg synes at det er en interessant diskussion. Og selv om jeg ikke har gået op i det, så glæder jeg mig til at det bliver forbudt i 2013 :)Det er faktisk utroligt at så mange større mærker stadig tester på dyr – det må koste dem nogle kunder alligevel.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej.hvor har du fundet ud af, at det bliver helt forbudt at sælge dyretestet produkter? hvilken hjemmeside?//Charlotte.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej CharlotteJeg fik det afvide af flere jeg kendte og så googlede jeg det bare – så dukker der en masse sider op 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • camilla

  Jeg ville bestemt stoppe med at bruge cremer & make-up, som blev testet på dyr. Og for fremtiden vil jeg gå uden om de mærker, som nævnes på Peta.org (http://www.peta.org/living/beauty-and-personal-care/companies/default.aspx)

  Jeg synes det er vigtigt, at man som forbruger har et forhold, til hvordan ens produkter er skabt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Helt sikkert, det er vigtigt at man gør op med sig selv om man vil støtte det eller ej. Personligt vil jeg gå uden om nye produkter som benytter sig af det, men jeg må indrømme at jeg ikke dropper min yndlings mascara selvom den kommer fra L’Oreal

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Av av. Jeg er MEGET imod dyreforsøg og synes egentlig, jeg er ret god til at undgå køb af mærker, der er for det. Men Essie er godt nok smuttet under radaren. Det er noget rigtig lort, for jeg elsker Essie, men jeg vil eddermame ikke støtte den slags svineri.

  Skriver under med det samme og props til dig for at tage emnet op!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Essie er desværre ejet af L’Oreal, så den er ikke god. Jeg elsker også Essie, så det ville være skønt hvis de blev tvunget til at lade være med at benytte sig at dyreforsøg!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nora Marie

  Bodyshop tester stadig ikke på dyr. Der har gået rygter om det, fordi de er blevet opkøbt af L’Oreal, men Bodyshop har bibeholdt deres værdier og tester fortsat ikke på dyr. Dog støtter man desværre stadig L’Oreal, som du også nævnte i en kommentar, så man bør alligevel holde sig fra det.

  Desværre må firmaerne godt skrive deres produkter ikke er testet på dyr hvis deres endelige produkt ikke er testet på dyr, men dette betyder ikke at hver enkel ingrediens i produktet ikke er testet på dyr, det betyder kun at det endelige produkt ikke er, hvilket jeg mener er fuldstændig latterligt. Jeg synes på ingen måde de har ret til at claime at lave cruelty-free cosmetics hvis de små ingredienser stadig er testet på dyr, da det jo kan være det samme i sidste ende, nemlig at vi køber et produkt der har støttet dyreforsøg. 🙁

  Jeg vil sige at den liste jeg holder mig til er PETA, da jeg har hørt at de er 100% opdateret og at de er til at stole på.

  Desværre er reglen om, at der ikke må sælges dyretestede produkter i EU blevet udsat. Der vil muligvis komme en forsinkelse til 2017 eller helt op til 10 år!
  Så jeg vil stadig opfordre forbrugerne til, at gå udenom dyretestede produkter, det er ikke så svært som det lyder, og hvis man går på kompromis med enkelte produkter støtter man desværre stadig dyreforsøg, og er med til at skabe et marked for det, derved tjener firmaerne stadig penge og vil stadig have en grund til at teste på dyr, fordi det kan betale sig når vi som forbrugere stadig vælger at støtte med enkelte produkter.

  https://secure.humanesociety.org/site/Advocacy?cmd=display&page=UserAction&id=4543

  Artikel her: http://www.information.dk/255446

  Skriv under her: http://nocruelcosmetics.org/

  Hvis man vil gøre en forskel når nu deres løfter TOTALT svigter bør man holde sig helt fra dyretestede produkter.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Vi er enige! Ved godt at selve slutprodukterne fra Body Shop ikke er testet på dyr, men som du skriver, så ryger pengene direkte til L’Oreal, som gør i stor stil!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nora Marie

  Hov, glemte da også lige at sige, at det er et super godt indlæg du har skrevet, godt der er kommet mere fokus på dyretestede produkter.
  Dog syntes jeg det var lidt ærgerligt til sidst at læse at du synes de produkter du bruger er for gode til at skifte ud, og at du vælger det frem for at forsøge at finde noget andet der ikke er testet på dyr. Men det er jo svært når man først har vænnet sig til det, og nu går jeg muligvis meget op i det i forhold til andre, men super at du vil kigge på fremtidige produkter med den tanke i baghovedet 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camille

  The Body Shop tester ikke på dyr deres produkter er altså dermed ikke testet på dyr… MEN! The Body Shop er ejet af L’Oréal som netop tester deres produkter på dyr.
  Så hvis man vil være virkelig dedikeret og bevidst som forbruger, som man derfor også undgå at købe The Body Shop’s produkter.

  Kilde: Peta’s liste over mærker som ikke tester på dyr, inkl. forbehold: http://www.mediapeta.com/peta/pdf/companiesdonttest.pdf

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Jeg er enig 🙂 Køber man et produkt fra Body shop så ryger pengene til L’Oréal

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Milan

  Jeg er stadig lidt forvirret, fordi at baby lips er fra Maybelline er det så også testet på dyr.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Ikke længere. Fra 2013 blev det forbudt at sælge make-up testet på dyr i EU. Så hvis du køber det i et EU land, så er det ikke længere testet på dyr.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie.s

  Jamen bare fordi at oprindeligt dyretestede mærker som L’oreal, Maybelline, Rimmel og deslige ikke må sælge dyretestede produkter i EU, så betyder det jo ikke at de ikke må i andre lande!?! Og så er vi vel lige vidt? Vil det så sige at de laver nogle produkter, som ikke er testede på dyr, og andre som måske er testede på dyr?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Ja, det er korrekt. Men de må fx ikke bruge testresultaterne fra de andre lande til produkter i EU. Det er to helt særskilte ting nu (ellers ville det jo ikke give megen mening hvis de måtte).

   Men omvendt kan man også sige, at man så støtter L’Oreal når man køber Body Shop – som jo ellers er kendt for netop at være mega modstandere af dyreforsøg. Det er nemlig L’Oreal der ejer Body Shop…

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • bb

  ad viste det ikke jeg bruger det ikke mere

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • bb

  god jeg ik bruget r uo ø

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • jantje

  hvad med dit makeup er det testet på dyr?

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

King of the Swingers