Restaurant El Jabali i Barcelona

Jeg tænkte, at det var tiden til lidt Barcelona billeder igen. Jeg længes efter tapas, sangria og temperaturer på den rigtige side af 16 grader. En af de bedste madoplevelser vi havde, var takket være Emily som havde anbefalet restauranten El Jabali. Vi var der to gange og begge gange var vi de eneste ikke-spaniere. Det er altid et godt tegn, at det er her de lokale kommer. Vi fik et bord udenfor (der er MEGET få borde indenfor), men de havde gasvarmere, så vi frøs ikke selvom solen var gået ned. Begge gange fik vi en kande sangria og tapas (og den ene gang også dessert). Tapas blev serveret løbende som retterne blev klar, så vi sad og spiste længe, hvilket var rigtig hyggeligt. Vi fik bla. oliven (de bedste grønne oliven jeg i mit liv har smagt), bravas (kartofler), blæksprutteringe, rejer i hvidløg, champignon i hvidløg, deres kyllingsalat med æbler, krabbesalat og brød med tomat. Jeg var især vild med deres blæksprutteringe som var frisklavet og helt fantastisk. Deres krabbesalat kan virkelig også anbefales! Til dessert prøvede vi en egnsret som var god vaniljeis i en lerskål med en skal af sukker og kanel (lidt ala crème brûlée).
Prisniveauet var helt fair; de små tapasretter som oliven og bravas kostede omkring 1-2 euro og de andre retter lå et sted imellem 5-8 euro pr stk. En kande med 1 liter sangria kostede 12 euro.
El Jabali
Adresse: Ronda de Sant Pau 15, Barcelona (tag metroen til stoppet Paral-lel)
Leder I efter et hotel i Barcelona? Jeg har boet på både DETTE og DETTE. Begge kan anbefales! Det første er budgetvenligt og med meget venligt personale. Det her er 5-stjernet luksus på havnen med lækker udsigt!

Tapas er altid godt :-). Hvis det er en creme catalan i har fået så er det nøjagtig det samme som en creme brulee. MUMS.