H&M Conscious - i morgen!

Hvad skal jeg fortælle om Danmark?

Hvad skal jeg fortælle om Danmark?

Jeg er blevet spurgt af en sød amerikansk blogger om jeg vil skrive et indlæg om Danmark (ting at se, steder at gå ud og spise osv) på hendes blog. Det vil jeg selvfølgelig super gerne, da jeg synes det er fedt, hvis folk får øjnene op for vores skønne land. Jeg har selv en masse ideer til indlægget, men jeg kunne godt tænke mig at høre ideer fra jer. Jeg har ikke tænkt mig at skrive et indlæg om Danmark generelt, da det bliver lidt for random. Derfor vil jeg lave et kort introduktionen til DK som land (måske ting som: vores fantastisk velfærdssystem med høj skat og tilgengæld lige mulige for uddannelse og hjælp + hygge/alkohol-vaner osv) og så derefter fokusere mest på Odense og København. Odense, fordi det er her jeg er fra/bor og København, fordi det nok er mest realistisk, at det er der de fleste turister tager hen (selvom vi har ret mange HC Andersen-gale japanere og kinesere her i Odense).

Indlægget skal være klart til at udkomme på hendes blog i næste uge, så jeg samler ideer ind de næste par dage og så begynder jeg at skrive indlægget henover weekenden. Hvad synes i er det vigtigste at jeg nævner omkring Danmark, København og Odense?

Billeder fra: visitdk.dk magasineteuropa.dk dancenter.dk trekearth.dk milepælen.dk givemefashion.wordpress.com

31 kommentarer

 • Marie

  Cykelkulturen i KBH og DK generelt 🙂 Det er ret specielt og meget dansk. Nu er jeg selv Københavner, så det er mest naturligt at tage udgangspunkt i dét, og derfor ville jeg også fremhæve alle de skønne parker vi har her i byen og begivenheder om sommeren som fx DISTORTION. Især sidstnævnte synes jeg beskriver danskerne meget godt – som et laidback folkefærd som er glade for fællesskab og hygge.
  🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  En idé kunne være at nævne dansk mode, da det jo faktisk er en kæmpe industri her i landet og er én af Danmarks største eksportvarer 🙂 Og fordi du er modeblogger, selvfølgelig 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Charlotte

   Nåh ja, kom lige til at tænke på at det nordiske køkken måske også kunne være interessant at fortælle om – nu da vi har en efterhånden ret så berømt restaturant som NOMA i Danmark.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det ville jeg også rigtig gerne, men det er lidt svært kun at skrive et par linier om, når indlægget mest skal handle om seværdigheder? Det kræver næsten et indlæg for sig selv.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • F.eks. Tivoli og bakken, og vores kongehus 😀 Vores operahus og alle de andre flotte seværdigheder 🙂

  xx Katrine Anna

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • This is so exciting and I’m so appreciative you’re going to help me out and be a guest blogger on my page! And of course I’m taking your tips seriously myself…because I know when I move to Norway I am TOTALLY coming to visit Denmark for myself!!! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • isabella maria

  måske også århus.
  men også få sådan noget som sønderjylland med, de små steder.
  skagen, det som gør danmark til danmark.
  det er ikke kun vore storbyer som gør noget særligt for danmark
  snak lidt om bornholm.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg er fast besluttet på ikke at skrive om andet end DK generelt og Odense + KBH. Jeg synes bestemt der er mange fine steder i DK som ikke er storbyer, men jeg kender ingenting til Århus og sønderjylland. Og Bornholm har jeg godt nok været på som barn, men jeg kan ikke huske nok til at give det videre til andre. Så jeg ændrer ikke på hvilke steder jeg skal skrive om – jeg ville istedet gerne have tips til HVILKE TING jeg skal skrive om.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej…
   Kan se/ gætter på at du benytter det gratise program “Photoscape” til, at sammensætte dine billeder (?) Og så vil jeg i så fald høre, hvordan du får billederne i så god kvalitet? – Når jeg gemmer mine billeder i Photoscape, så bliver billedkvaliteten simpelthen så dårlig, tros jeg tager alle mine billeder med et spejlrefleks… Håber du kan hjælpe, det er min søndagsbøn 🙂 For resten super inspirerende blog, velskrevet tekst og flotte billeder, samt lækkert layout 🙂
   kH Maja – kosmosm.blogspot.com

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nej, det er desværre ikke rigtigt. Kender faktisk slet ikke programmet. Jeg bruger Photoshop til ALT min billedbehandling + collager. Det er virkelig det bedste billedbehandlingsprogram i verden.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Spændende projekt! 🙂
  Hmm, vi har haft så meget om hvad der er særligt dansk i skolen, men det eneste jeg kan komme på nu er også rødgrød m fløde og det med hygge. OG så at vi (vistnok?) cykler meeeget her i lille DK 🙂
  Link lige når du er færdig med indlægget;)
  /Gunilla

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helt klart lidt om vores kongehus. Og så kunne det være spændende med lidt om H.C. Andersen, nu du jo er fra Odense 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvis det skal være sådan lidt mere kulturelt, så synes jeg at Kronborg er værd at nævne (selvom det jo ligger i Helsingør og ikke København) især fordi man jo kan referere til Shakespeare’s Hamlet når man nævner det, og det synes jeg er en fin vinkel 🙂

  Og som andre også har nævnt, vores kongehus – det kan godt være at men ikke rigtigt kan komme til at møde dem, men det fortæller stadig noget om Danmark 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marianne

  Meget turistagtigt – men en havnerundfart i solskin er en fin og afslappende måde at få set af masse turistting på, hvis man kun har kort tid i byen. Dansk design center er også spændende, og måske ikke lige et sted man selv ville komme forbi. Ellers synes jeg også at lagkagehuset og agnes cupcakes er værd at nævne, hvis du vil komme med nogle helt specifikke anbefalinger – for kage er godt 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg synes klart du skal anbefale hendes læsere at se København og Odense fra en lejet cykel (ikke en “bycykel” de er ikke værd at køre på) Og derefter fra vandet. Havnerundfarten er god til at fortælle om hele Danmarks historie. Om storhed og fald for noget der engang var et stolt sø-imperier. Mens padlebådene i Odense er et hyggeligt og meget “dansk” afbræk hvor man for lov til at slide lidt for fornøjelsen…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Henriette

  Jeg synes Brandts er værd at nævne, og så er der Galleri Galschiøt i næsby:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • A

  Nu har jeg familie overthere, og har været i nordamerika mange gange, og der er en ting som ALTID kommer fuldstændig bag på de kære amerikanere omkring Danmark: Vores kongehus! De kan slet, slet ikke sætte sig ind i at et land har “glansbillede”-mennesker ansat som engang i middelalderen. Det er meget eventyrligt og utroligt fremmede for dem, så det ville jeg fremhæve 🙂

  Ellers er det jo også vores fantastiske velfærdssystem, som et blandt de/det sikreste i verden. Fri uddannelse, S.U. (det er der INGEN amerikanere der kan forstå!), gratis sygehusophold, gratis læge, gratis tandlæge for børn, gratis sygesikring, sygedagpenge, arbejdsløshedsdagpenge, osv.

  Ellers ville jeg også fremhæve Christiania, at dansk faktisk er verdens 2. sværeste sprog at lære, cykelkulturen (som er ikke-eksisterende overthere), den kære H.C. Andersen (som er på statue flere steder i USA bl.a. Central Park), Købenahavn (strøget, christianshavn, den lille havfrue, kartellet osv.) Lars Ulrich (Helena Christensen og andre kendte danskere), Roskilde Festival, den danske ungdom (som er MEGET forskellig fra den amerikanske), det politiske system (som også er meget anderledes end deres), dansk mad, dansk kultur, historie , mode (hvis det er en modeblog) og andet godt 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna

   Hvorfor i alverden skulle dansk være specielt svært at lære? Og hvordan skulle man måle og rangordne sværhedensgraden af tilegnelsen af forskellige sprog?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hazel

   Anna: Dansk er ikke specielt svært grammatisk, men udtalemæssigt er det tricky, fordi det indeholder voldsomt mange flere vokallyde end langt størstedelen af de øvrige sprog. Hvor man ret nemt kan forklare, hvordan folk skal udtale konsonantlydende i fremmedsprog (fordi tungen har nogle bestemte steder, den støder op mod i munden – tænderne, ganden, alveorlarranden, mv), afhænger vokallydene af, hvor åben din mund er, og hvordan du runder læberne, og det er noget sværere at instruere i. Men derudover afhænger det selvfølgelig, som du er inde på, også af hvilket sprog man taler i forvejen, så jeg er også lidt skeptisk over for den der “2. sværeste sprog” udtalelse.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna

   Hazel: tak for svar.
   Jeg ved det godt. Jeg har selv en master i og arbejder som underviser i Dansk som Andetsprog 😉
   Jeg synes bare den slags udtalelser er problematiske. Hvordan bestemmer man fx, hvornår man har tilegnet sig et sprog?
   Og ja pga halsens sener er det svært at lære en radikal anderledes udtale som voksen, men kan man ikke være god til et sprog, selvom man ikke rammer udtalen ligesom fx prins Henrik, der set med fagbriller taler glimrende dansk?
   Ja det var da et lille fagligt indspark 🙂 Og Hazel, du er nok i samme branche 🙂
   Tak for dit svar. Du underviser nok også selv 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna

   Ja, der fik jeg da gentaget mig selv lidt og brugt min kvote af smiley’er

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Livgarden og vores kongehus!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • I´m looking forward to your posts about Denmark! I live in DK for 3 months and I´m always happy for new information.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mella

  Syntes helt klart du skal skrive lidt om Christiania. Det er jo et helt unikt sted og meget specielt for Danmark.(-;

  – held og lykke.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  assistens kirkegården, christiania, esplanaden og langelinje, bryggen, rundetårn, carlsberg-området, nogle af alle de dejlige grønne områder, hvor folk hygger (kongens have, fælledparken, landbohøjskolens have, frederiksberg have osv)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Christiania! – helt klart!
  Unge og alkohol – hvor stor forskel der er i Danmark i forhold til USA – man skal være 16 for at købe alkohol, de fleste må drikke for deres forældre fra deres konfirmation(13-14 år) tilgengæld må vi først køre bil når vi er 18.
  – at man kan tage på bodegaer og diskoteker og drikke når man er 18 år
  – vores velfærdssystem især med henblik på SU, kontanthjælp, læge mm. -vores skatteprocent (den overrasker ofte)
  -vores åbenhed omkring vores seksualitet – må have kærester i en tidlig alder, have sex i en tidlig alder, vores åbenhed over for homoseksuelle
  -at vi ikke har dødsstraf – vores fængselssystem (tror mange amerikanere vil grine og ryste på hovedet, over vores milde straffe og “luksus” forhold i fængslerne
  -vores tillid til andre mennesker: lader vores børn være alene hjemme, stiller vores barnevogne uden for cafer og butikker
  -Janteloven, “du må ikke tro at du er noget” vores konkurrence gen i Danmark ” det er kun et spil” “vi deltager for at have det sjovt, ikke for at vinde” – det er også meget uforstående for amerikanerne, da de er opforstre med at ” du er den bedste” “du kan og skal vinde” osv

  Jeg ville personligt hellere hører om disse ting, som undre, misunder og overrasker/chokerer i stedet for at skulle læse en turist guide.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg forstår godt hvad du mener og er egentlig helt enig – ting om et lands kultur er langt mere interessant end de seværdigheder der er. Men nu er det en opgave jeg har fået, hvor det handler om at fortælle om seværdigheder – ikke kultur. Så derfor er det desværre begrænset hvor meget af den slags jeg kan snakke om i det indlæg jeg skal skrive. Så det vil være seværdighederne jeg fokuserer på.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Okay, det kan jeg godt se 🙂 måske kunne du lave en lille indtro med generelt om danskerne? så giver det også en bedre forståelse omkring seværdighederne – fx at man kan købe alkohol i en ung alder på diverse spisesteder osv.
  men tivoli, kongehuset og christiania er i hvert fald også interessant at læse om, hvis man ikke kender landet.
  og måske noget med hvor gamle huse og bygningerne er i Odense og København.

  god fornøjelse med den- håber at vi må læse den!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ja, jeg pønser også på en kort intro. Det er bare lidt svært at forklare en hel kultur på et par linier, men jeg har tænkt mig at gøre et forsøg 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  I O’ense skal du helt sikkert skrive om havnen! Fra basketbanen og så promenaden, hvor man på den ene side ser nogle meget mondæne og nye huse og på den anden side de gamle havnehaller. Rigtig dejligt sted at gå tur i aftensolen 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Det her:

  http://www.facebook.com/am2011denmark#!/video/video.php?v=10150091691282032

  Godt nok lavet af medicinstuderende da vi skulle konkurrere om at holde en konference i København, men vi vandt jo 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

H&M Conscious - i morgen!