Tilbageblik: Maj 2010

Rabarber crumble

Rabarber crumble
Rabarber crumble

Det er rigtig lang tid siden, jeg har delt opskrifter med jer her på bloggen. Jeg vil dog gerne dele flere med jer – og nyeste skud på stammen er denne rabarber crumble. Rabarber crumble er en af mine yndlings dessert; nem at lave og så er jeg vild med den naturlige syrlighed, som en rabarber crumble har.

Nå, men her den anden dag lavede jeg verdens nemmeste rabarber crumble, der smager fantastisk af sommer. Rabarber crumble kan selv de der normalt ikke befinder sig i et køkken, finde ud af at lave – og en rabarber crumble tager ingen tid at lave! Jeg har brugt så mange økologiske ingredienser som muligt, men I bruger selvfølgelig bare det, som I har lyst til. Jeg har heldigvis rabarber i min egen have, så jeg laver virkelig meget rabarber crumble hvert år i maj og juni! Jeg overvejer også at udvide med et par ekstra rabarberplanter, så det kan blive til endnu mere rabarber crumble hver sæson 😉 Rabarberplanter passer virkelig bare sig selv, så det handler bare om, at jeg skal få dem købt og gravet et par huller til dem i hjørnet af haven.

Opskrift på rabarber crumble (cirka 4 personer):

Til rabarber-massen:
500-600 gram rabarber
100 gram sukker (lidt mere hvis rabarberne er meget grønne)
3 tsk vaniljesukker
Vanilje fra en stang vanilje
2 spk kartoffelmel

Til crumble:
150 gram hvedemel
120 gram blødt smør
3 spk sukker
2 tsk vaniljesukker
½ tsk salt

Skyl rabarberne og skær enderne af. Resten af rabarberne skæres i ca. 1 cm tykke stykker og blandes i en skål (gerne med fingerne) med sukker, vanilje fra vaniljestangen, vaniljesukker, kartoffelmel og sukker. Fordel derefter det hele i et fad, der kan tåle at komme i ovnen.
Kom smør, mel, salt, sukker og vaniljesukker i en skål og ælt det sammen med fingerne (eller i en røremaskine på laveste hastighed). Når massen er blevet til en god ensartet klump smuldres den groft hen over rabarber-blandingen. Fadet sættes derefter i ovnen ved 180 grader og bages i ca. 35-40 min (crumble skal være sprød og gylden – og rabarberne skal være en smattet masse. Så har I den perfekte rabarber crumble!).

Jeres lune rabarber crumble serveres med flødeskum til. Rabarbernes syrlighed blandet med den knasende crumble og fede flødeskum er perfekt! Rabarber crumble kan sagtens gemmes et par dage i køleskabet efterfølgende. Velbekomme!

Find alle mine andre opskrifter HER

Recipe for my rhubarb crumble. Mix 500-600 grams rhubarb (cut into 1 cm thick pieces) with 130 grams sugar, 3 teaspoons of vanilla sugar, 1 teaspoon vanilla essence and 2 tablespoons of patato flour. For the crumble: 150 grams flour, 120 grams butter, 3 tablespoons sugar, 2 teaspoons vanilla sugar and ½ teaspoon of salt. Bake in the oven for 35-40 mins at 180 degrees celcius. Serve while it’s still warm with delicious whiped cream!

bloglovin

26 kommentarer

 • Kristine

  Jeg er helt vild med dine opskrifter og ville bestemt ikke have noget imod, hvis der kom flere af dem! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • YUM!!!! Havde egentlig tænkt mig at lave rabarbertærte til bedsteforældrene på søndag – nu bliver det nok til crumble 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Den er også SÅ god. Jeg håber det bliver et hit på søndag 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Den var et kæmpe hit!!! Byttede dog flødeskum ud med creme fraiche rørt med lidt vanillesukker – det var slet ikke så tosset endda 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • FEDT!! Cremfraiche kan bestemt også bruges. Synes bare rabarberne i forvejen er syrlige, så derfor er flødeskum godt dertil

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg brugte jordbær rabarbere, de er vist også lidt mere søde end “normale”..

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rigtigt! Det har jeg vist også hørt at de skulle være… 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amalie

  nej hvor bliver jeg både sulten og i sommerhumør af det der 🙂
  det må prøves!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åååårh, det ser godt ud! Mmmmm 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mums, det ser godt ud! Den opskrift må jeg lige gemme 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Uhhh… det ser lækkert ud, det skal helt sikkert prøves. Jeg har lige et spørgsmål ang. Barecelona. Kender du til nogle butikker i Barcelona da sælger Marc by marc jacobs?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lige et tip: Hvis man ikke tåler mel (som mig) så kan man blende mandler og bruge det i stedet.
  Smager super 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Og et tip mere: Istedet for vanillesukker, så kan man få ren vanille som pulver. Meget bedre end at stå og fedte med stænger og prøve at skrabe vanille ud.
  Urtekram har det på dåse, holder vildt længe og det giver SÅ god vanillesmag 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tak for tip, men hvis man erstatter vaniljesukkeren med det, så skal man lige huske lidt extra sukker, da vaniljesukkeret jo også søder

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] og en lille belønning når jeg når halvvejs i dag. Så skal jeg nemlig lave endnu en omgang rabarbercrumble – det er med at udnytte rabarbersæsonen, da den jo er så åndsvagt […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] Her til aften fik jeg lyst til at bage, og køkkenskabene indeholdt lige nok til at bage en nem og hurtig æbletærte. Eller… Tærte er måske så meget sagt, det er nok nærmere en crumble – nært beslægtet med Jeanetts rabarber-crumble […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kerstine

  Utrolig lækker! Min veninde var solgt og spiste meget! Jeg havde tilføjet friske hindbær sammen med rabarberen, liiidt ekstra crumble(er en gris med sådan noget) den var et kæmpe hit! Ikke sidste gang jeg laver den!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Ej det lyder også godt med hindbær! Og fedt at I kunne lide den 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] 10 nye for juni. Jeg nåede 7 ½ ud af 10 i maj. Den halve er fordi, at jeg ikke nåede at lave min rabarber crumble, men til gengæld lavede jeg en anden kage til min fødselsdag, som indeholdte rabarber af egen avl […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cece

  Tak for opskrift, den er så mega god:-). Jeg skiftede sukker ud med kokosnød sukker og den blev bare sååååå god:-).

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tilbageblik: Maj 2010