First day in NYC

2. dag i NYC

2. dag i NYC2. dag i NYC2. dag i NYC2. dag i NYC2. dag i NYC2. dag i NYC

Jeg har virkelig svært ved at absorbere alle de indtryk man får af byen og det gør mig lidt trist – jeg føler alting sker så hurtigt, at det er væk før jeg egentlig når at opfatte det. Jeg fortæller mere om vores 2. dag her lige om lidt, men det her er bare en tanke der er dukket op i mit hoved mere end en gang i dag. Det var især hele tiden on my mind, da vi stod med den sindsygeste udsigt over hele NYC fra Rockefeller bygning. Jeg sagde flere gange til Hr. Kæreste “Jeg forstår simpelthen ikke det her… jeg føler at jeg er med i en film. Jeg føler det hele er et filmset”. Nogen tips til hvordan man bedre får NYC ind under huden? Vi skal være sammen med nogle af vores venner i morgen, så måske kommer det hele til at virke mere virkeligt, når man ser nogen fra “den virkelige verden”.

Nå, men nu lyder jeg så trist – og det er jeg altså ikke det meste af tiden 😉 I dag startede vi ud med en gåtur på Brooklyn Bridge – vi gik kun halvvejs ud (og tilbage), da vi gerne ville spare vores fødder og samtidigt vil vi senere ud og se NYC fra vandet, så den skyline kommer vi nok til at se bedre. Det var faktisk mest broen i sig selv der var imporende! Bagefter gik vi ned fordi Højsteret og videre op af Broadway, hvor vi spiste frokost på Pret A Manger (kender jer der har været i London nok godt – skønt sted!). På vej hen til subwayen stødte vi lidt tilfældigt på New York Stock Exchange (bygningen som mange kalder “Wall Street”) på Wall Street. Derefter tog vi til Rockefeller bygningen for at få en view over NYC – jeg havde dog lige et pitstop på Magnolia Bakery inden 😉 Jeg lyttede til jeres råd mht at man jo ikke kan se den bygning man er i (og derfor ville Empire ikke være med på ens billeder, hvis man tog derop) og samtidigt havde jeg læst at Rockefeller havde den bedste view udover Central Park. Da vi var færdige her gik vi hjem ad 5th Avenue – og nu har vi lige været ude og spise en fanastisk steak og en ægte amerikansk burger. Vi er begge trætte, så tror bare lige jeg skal have en frozen yoghurt og så skal vi bare hygge med alle de amerikanske tv kanaler på værelset. Jeg programmere lige dagens til jer til senere! Tak fordi i følger med på vores eventyr – jeres kommentarer er guld værd! 🙂

Pictures from our 2nd day in NYC: Brooklyn Bridge, Magnolia Bakery, New York Stock Exchange/Wall Street and view from Rockefeller

20 kommentarer

 • Mit bedste råd er bare at give sig tid til at gå i gaderne 🙂 I oplever mange af de store, turistede “klassikere”, hvilket man selvfølgelig også skal. Men de ligger desværre sjældent i de hyggeligste områder. Prøv at gå en tur i området Battery Park City. Det er simpelthen det hyggeligste, roligste og flotteste område. Jeg var der i går og det var den bedste gåtur jeg længe har været på. Start ved den vestlige ende af Chamber street, gå helt ud til vandet og gå turen hele vejen ned til tippen af Manhattan (ca. 2km). Så ender I i Battery Park, den sydligste spids af øen. Så flot!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det ser intet mindre end fantastisk ud det der. jeg vil til new york en dag – nu er jeg slet ikk i tvivl:)
  Jeg skal ikk på ferie i år, så forsøger at leve lidt igennem jer der skal..
  Næste år skulle det gerne betale sig, min kæreste og jeg er nemlig ved at spare op til at tage til LA 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Årh, hvor lyder det skønt, Jeanett! Kan godt forstå, det må være svært at absorbere så mange nye indtryk på én gang 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har været i New York tre gange, og ved mit andet besøg fik jeg bedre indtryk af byen og du skal derfor ikke være bekymret 🙂 New York ER stor og fyldt med indtryk hele tiden, og der sker hele tiden noget. Man har “set det meste” pga. filmene, men prøv evt. at komme forbi SoHo, Harlem, et par timer inde i Central Park, Broadway ad Downtown, der er mange rigtig hyggelige gader, tit er der nogle kunst agtigt. (der hvor bla. en lille apple shore og North Face ligger).

  Rigtig god fornøjelse med byen

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laura

  Hvor lyder det bare lækkert! Og du ser rigtig godt ud i den hvide kjole! 🙂

  Jeg har selv været i New York 4 gange, og forstår 100% hvordan du har det! – nu, 2 år siden sidste besøg kan jeg næsten ikke forstå, at jeg faktisk har været der!

  Mit råd til dig, er: Tag jeres tid hvert sted. Ikke skynd jer, ikke prøv at nå mere end det er faktisk muligt. Husk at nyd det når i endelig er der, find en cafe, sæt jer ned og simpelthen nyd stedet – så føler man sig bare lidt mere en del af turen, og omgivelserne 😀

  Fortsat god tur! Glæder mig til at få genopfrisket minderne igennem din fantastiske blog! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dejligt med et lille gensyn med NYC gennem dine billeder 😀 Vil frygtelig gerne tilbage til New York og opleve byen når der er blade på træerne i Central Park (var der selv i januar 2010).
  Jeg vil sige, at jeg de første dage også følte, det hele var som en film – det er jo alle de steder, man er vant til at se i film og serier. Men når du har været der lidt længere, begynder du mere at “fatte” det hele og slappe af, hvis man kan sige sådan. Og så tror jeg da også det hjælper lidt, når I skal være sammen med nogle venner 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Liv

  Det er skønt at læse om din tur, håber selv på at komme derover en dag 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ville seriøst ønske, at det var mig det dér. Om de så er New York, Florida eller Californien, så er USA bare et helt specielt sted, som jeg virkelig elsker! Hvordan var kagerne fra Magnolia Bakery? Har nemlig hørt, at de slet ikke er så gode, som mange går og tror..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg synes de var rigtig lækre, MEN de ER hypet. Min søster har anbefalet mig at prøve deres keylime pie så den vil jeg prøve næste gang

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Annesofie

  Hej 🙂 Jeg har boet herovre et halvt år nu – og kender så absolut til den filmset følelse, som du beskriver. For mit vedkommende tog det nærmest 1mdr, at komme af med – det var ligesom om, den først gik væk, da jeg fik en hverdag herovre. Et egentlig formål. Nu er NY blevet min hverdag, og det er rart. Men nogle dage savner jeg den ‘filmset’ følelse – for den er så unik og helt særlig dedikeret til NY.. efter min opfattelse.
  Jeg bor i The VIllage – og nogle morgener står jeg tidligt op og løber en tur; så er NY faktisk stille – så stille som den kan blive – og det kan virke lidt virkelighedsagtigt 🙂 Det kan du prøve 🙂 NYD ferien!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • lovely photos sweetie!!

  im not sure if i translated what you wrote correctly or not LOL! so if what i say doesnt make sense…just disregard 😉

  i feel that so many tourists come to NYC for merely the touristy stuff. seeing all of this stuff is cool, but it also makes the city lose a sense of its personality in the process. my friend had moved into NYC when she was interning at Vogue and she said the best way to get to know NYC is for every touristy thing she did there, to also do one or two “off the beaten path things”….like ask locals what restaurants are good to eat at, etc. While this may not have been the places in the travel guide, it let her feel like NY was home. You’re in a different spot since you’re there for such a short amount of time! I hope that you have fun and can get a true feel for the city when you’re there 🙂 Being with friends today will surely make it alot easier I’m sure!!!!!

  Have a great day 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Thanks sweety – I Think you understood what I wrote 😉 And Yeah, I’m hoping that out friends today Can make it better 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • gud hvor ser det fedt ud! håber du med tiden, bedre kan forstå du er derovre. alt andet ville være ærgeligt! 🙂

  klem

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg tror godt, jeg kan genkende den fornemmelse du har af, at man føler man oplever det hele lidt på afstand. Som om det ikke helt er virkeligt. Da jeg kom hjem fra New York og kiggede billeder igennem gik det også op for mig, at billeder er da fine nok, men de giver ikke den der rigtige fornemmelse af New York. Den skal nemlig opleves og kan ikke fanges med et kamera.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • AT

  Sådan havde jeg det også første gang jeg var i NYC. Det hele sker så hurtigt at man ikke når “at føle det.” Jeg har min lille teori omkring det: jeg tror at hvis man har glædet sig suuuuper-meget til at se noget, som er så stort og fantastisk (som NYC jo unægteligt er), så gør man sig så utroligt mange tanker inden rejsen, at når man langt om længe står der i myldret, så er kan det være svært at bearbejde alle indtrykkene. Netop fordi man har gjort sig milliardvis af tanker om alting og det stadig ikke er gået op for en at “nu er man her altså, og man er en del af det hele.”

  Jeg tror ikke 1-2 uger er nok til at få NYC under huden. Jeg var der i 5 uger sidste gang, mødte lokale college-studerende og hang ud med dem på rigtig amerikanervis til fester, mødte deres familier, tog på spontan roadtrip, drak os i hegnet, lavede ballede i Brooklyn, og andre hverdagsting… og på dén måde fik jeg NYC under huden. Jeg tror at først når man tør “give slip,” og altså ikke tænke på at man skal huske at nyde hvert øjeblik, jamen så ér man også i det og kan føle det 🙂

  Håber det bliver bedre for dig 🙂 NYC er fantastisk!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mange tak! Hr. Kæreste og jeg har også en teori om at vi måske bedre kan forstå det når vi har været i Boston og Canada – vi har jo 4 dage i NYC igen inden vi smutter hjem

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Igen må jeg altså foreslå Williamsburg – fantastisk område med masser af seje butikker, gode spisesteder (især den thailandske SEA der ligger på N. 6th – du kan spise for 9$ og det er rigtig lækkert), hyggelige snack/kaffebarer og fede markeder + som jeg nævnte før, udsigten til manhattan skyline. Tag evt. den grå L linje til Bedford avenue, hvis i ikke vil gå.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Som andre også har sagt, men mpske med andre ord: Lad jer selv blive lidt vær i byen. Gå rundt uden en fast plan, andet end at udforske et bestemt område. Den eneste måde at komme rigtig “under huden” på en storyby (mener jeg)

  Og, I New York – undgå for alt i verden alle de kæder (måske med undtagelse af Stadbucks…) der er sååååååååå mange unikke små restauranter, cafeer, bistroer, pizza steder, bagels steder, osv. Pret a manger er godt hvis man har lidt travlt, men der er helt sikkert endnu bedre mad at finde til endnu bedre priser hvis man prøver de små steder =)

  Nyd ferien!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • HUSK Brooklyn for guds skyld, det er virkelig virkelig dejligt derude. Tag områderne Park Slope, Williamsburg og Green pint så bliver du ikke skuffet og du oplever en helt helt anden stemning. Tag enten på DIner (85 Broadway Brooklyn) eller Five Leaves, så skal du prøve rigtig lokal hyggelig New York stemning. New York er alt det, der ikke er turistede. Hvis Brooklyn ikke lige står på jeres liste (det burde den dog gøre 🙂 ), så tag en tur til West Village. Der er så hyggeligt og helt anderledes. Åhh jeg savner allerede New York.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] der nogen af jer der allerede har spottet dette ur på min arm på nogle af mine USA-outfits (bla. HER og HER). Før jeg tog afsted til USA… ja, faktisk før jeg endda var til min sidste eksamen, […]

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

First day in NYC