3. dag i NYC

4.dag i verdens mest fantastiske NYC!

4.dag i verdens mest fantastiske NYC!4.dag i verdens mest fantastiske NYC!4.dag i verdens mest fantastiske NYC!4.dag i verdens mest fantastiske NYC!4.dag i verdens mest fantastiske NYC!4.dag i verdens mest fantastiske NYC!

Ihh jeg er virkelig begyndt at elske NYC. Nok mest pga de områder vi besøgte i går. Hvor er det vildt, hvor forskellige byen kan være! Jeg nåede at føle i går, at jeg var i 4 forskellige lande på samme dag. Helt fantastisk!
Vi startede ud med at besøge FN som jeg nævnte for jer i går. Vi fik en super cool guidet tour, hvor vi fik adgang til flere ting som turisterne på den normale tour ikke får lov til. Blandt andet måtte vi gå rundt inde blandt stolene i Sikkerhedsrådet og vi måtte gå op til talerstolen som i kan se på billedet her. Det var altså lidt blæret for politik-nørder som os 😉 Vi gik fra FN bygningen og ind til Grand Central Station (og forbi Crystlar bygningen ? min ynglings af alle skyskraberne!). Derfra tog vi til Greenwich Village og West Village. Jeg er FORELSKET i de områder (de smelter lidt sammen, så man kan sagtens gå fra den ene til det andet). Hr. Kæreste havde nogle Bob Dylan-landemærker i Greenwich Village som han gerne ville se (bla. spillestedet The Wha) og en gammel pladebutik (som vist ikke eksisterer længere ? den lå i hvert fald ikke på adressen?). Jeg ville rigtig gerne til West Village? jer Sex and the City-fans kan nok gætte hvorfor 😉 Virker trappen på sidste billede ikke bekendt? Jep, det er Carries trappe fra serien! Jeg ville også gerne i den ?rigtige? Magnolia Bakery (jeg har allerede været i en inde omkring Rockefeller bygningen, men den på Bleeker St. er jo den fra serien). Jeg fik både købt cupcakes og deres key lime cheesecake (på opfordring af min søster). Vi nåede også at sidde og nyde solen i den skønne Washington Square Park ? solen bed godt i går! Vi sluttede dagen af med middag på en helt fantastisk cubansk restaurant i området. Fantastisk stemning, hvor mange af gæsterne selv var cubanere og super god mad. Og det billigste vi har spist i NYC indtil videre! Der skal vi helt sikkert tilbage.

I dag ved vi ikke helt hvad der skal ske endnu. Vi har lidt flere ting vi gerne vil se, men vi har omvendt også lyst til at slappe lidt af i dag. Måske bliver det en god blanding af begge dele. Vi vil gerne ud og se Frihedsgudinden bedre (og evt besøge Ellis Island) og jeg vil gerne på The Met og se Alexander McQueen. Ground Zero har vi også snakket lidt om, men det er ikke noget vi bare MÅ se, så det kan være det bliver droppet. Vi vil nemlig også gerne tilbage til området fra i går og Hr. Kæreste vil rigtig gerne tilbage til Central Park. Vi smutter jo videre på søndag, så vi har lige 2 dage endnu + 4 dage i den anden ende inden vi skal flyve tilbage til DK. Jeg føler vi har oplevet SÅ meget indtil videre og halvdelen af tiden er ikke engang gået endnu. Vildt at tænke på!

Pictures from yesterday in NYC. We visited the UN, saw the Crystlar Building and Grand Central Station. We walk around in Greenwich Village and West Village (look! Carries stairs!) and ended the day which some delicious Cuban food.

28 kommentarer

 • Ih nogle dejlige billeder.. Får helt selv lyst til at tage derover… NU! 🙂

  Det billede under dig på talerstolen.. Er det i Greenwich Village?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åh jeg forelskede mig også vildt i village områderne. Det er så hyggeligt! Ground Zero er heller ikke noget særligt at se synes jeg. Det er jo en stor byggeplads. Jeg var i NY første gang lige da de var begyndt at skulle bygge, og der hang stadig den lidt triste stemning i luften. Og minderne fra 9/11 var stadig omkring en. Men mit sidste besøg i 2010 fik jeg ingen særlig fornemmelse da jeg var ved Ground Zero. Så det synes jeg sagtens i kan springe over. Nyd resten af byen:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ih hvor er det spændende. Kan slet ikke blive træt af at høre om NY. Var Magnolia cupcaksne gode, eller er det bare en hype? Bedre end agnes?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • AT

  Hvis I har tiden syntes jeg helt sikkert at I skal gå en tur forbi Ground Zero. Der er en underlig følelse af rammende stilhed på trods af at der vrimler med maskiner, larm og håndværkere, og at man er midt i NYC. Man kan virkelig mærke historien, kulturen, den amerikanske patriotisme, og menneskets ondskab ånde en i nakken… Det er umuligt at beskrive følelsen, men jeg blev i hvert fald ramt af 1000 tanker og følelser, på trods af at jeg troede at gruound zero “bare” var en byggeplads og et sted man gik forbi.
  Der er en brandstation hvor de hylder brandmændene, et museum og utroligt spændende og gribende fordrag fra overlevende(man kan nok finde mere om det på deres hjemmeside).

  Og jeg syntes bestemt også I skal en tur til Ellis Island! 🙂 Tag metroen til Battery Park. Det er et hyggeligt sted og vrimler med “menneskelige frihedsgudinder” 😉 Sejlturen ud til frihedsgudinden er fantastisk, og sidst jeg var på den ø, brugte vi 4-5 timer bare på at beundre frihedsgudinden, nyde solen og den fantastiske skyline over NYC. Ellis Island kan man også snildt bruge nogle timer på. Igen ånder historien en i nakken, og det er også et utroligt gribende sted.

  Åååååhhhhh er SÅ forfærdeligt misundelig over jeres tur! Får umenneskeligt lyst til at bestille bilettter til NYC lige nu :p

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amalie

  haha! tænkte lige med det samme om det ikke var Carries trappe jeg så 😉 sejt!
  lyder som om I har en fantastisk tur indtil videre!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rigtig gode billeder 🙂 Og desuden måtte det da have været en spændende oplevelse i FN og nu hvor I er meget inde i politik.
  Jeg husker hvert fald, at det var ret spændende oplevelse, at være inde i EU bygning i Bruxells og se det hvordan det hele ser ud for et par år siden 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Hej Jeanett
  Virkelig fedt at kunne følge med i dit nyc! jeg er selv her ovre de næste 3 uger med en veninde, så det er fint at få lidt inspiration..
  Kan du huske adressen på den cubanske restaurent? det lyder nemlig som noget vi også gerne vil prøve. Så kan jeg jo til gengæld lige sige, at vi i dag spiste den mest fantastiske pizza på hjørnet af spring og mott st, Lombardi’s, prøv det!

  Fortsat god tur 🙂

  Mvh Julie

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Uh hmm tænke tænke. Mener den lå på Thompson street derude 🙂 Selve restauranten hedder bare “Cuba” 🙂 Og tak for tip og gid ferie 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marianne

  Har boet et halvt år på Christopher St, og selvom det er 6 mrd siden vi kom hjem, så savner jeg det inderligt stadigvæk – og bestemt ikke mindre nu! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det er virkelig nogle skønne indlæg fra NYC – nyder hvert og et! Kan godt forstå du er lidt bjergtaget af FN, Sikkerhedrådet og talerstolen; det ville jeg også være! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mange tak! Ja, det var helt sikkert en stor oplevelse! Og Hr. Kæreste var endnu mere oppe og køre end jeg var Hehe 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karina

  Hvis I nu alligevel kommer ned omkring Ground Zero og din kæreste er en meget tålmodig mand, så vil jeg foreslå Century 21 (hvis ikke allerede andre har gjort det ;-)), som er en kæmpe outlet store. Især deres skoafdeling kan have nogle rigtigt fine fund (Jimmy Choo, Manolo Blahnik, Chloé, Marc Jacobs, etc) og tasker og solbriller og den slags kan man også være heldig med. Men det kræver altså en hvis portion tålmodighed at finde de gode sager og der er SÅ mange mennesker derinde altid…

  Fortsat god tur!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Ej hvor snyd at du er i New York! 🙂 Ville ønske det var mig! 🙂
  Virkelig fin blog 🙂

  Tjek min blog ud 🙂
  http://alongthewaycameus.blogspot.com/

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  FYI: chrysler building…det staves chrysler 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor fantastisk for jer med FN-touren 🙂 Her i huset er vi også politiknørder, så jeg kan bestemt sætte mig ind i storheden i det! Ak ja, jeg må jo bare skaffe mig det rigtige job, så jeg kan få adgang selv 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Hej!

  Det ser såååå lækkert ud! Jeg smutter til NY på onsdag, og jeg glæder mig så grusomt meget 🙂

  Jeg tænkte på, om du måske ville af med adresserne til Carrie’s trappe og Magnolia Bakery?

  Nyd resten af jeres tur! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Andrea K.

  Fedt! Skal selv til NY, hvad er adressen til Carries trappe? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

3. dag i NYC