Odense Film Festival

Uddannelses-update

Uddannelses-update(Jeg vidste ikke lige hvilket billede jeg skulle bruge til indlægget, så i får her bare et fra Cypern fra sidste år. Tjek lige alle de fregner… jeg savner mine fregner! Har overhovedet ikke fået sol nok i år til at de har overtaget mit ansigt… øv)

Sommerferien er næsten slut og mange af jer skal til at starte studie snart eller er allerede startet. Og det gælder også mig – jeg starter d. 1. september, så jeg har lidt over en uges sommerferie tilbage. Jeg lovede før sommerferien, at jeg senere ville komme med en update på HVAD det var jeg skulle, fordi før sommerferien var jeg i tvivl. Jeg blev jo færdig som multimediedesigner i juni som er en 2-årige videregåendeuddannelse. I princippet kunne jeg sagtens stoppe med at være studerende og prøve at søge job nu, men let’s face it. Det er virkelig ikke det bedste tidspunkt at være jobsøgende på og det gælder også for multimediedesignere. Der er virkelig ingen jobs pt, så den mulighed har jeg faktisk slet ikke overvejet.

Inden sommerferien overvejede jeg 3 ting og de var 1) Overbygning på mit nuværende studie som tager 1½ år og som gør at jeg ender med en proffessionsbachelor (det betyder egentlig bare, at vi har mere praktik og praktisk arbejde end en fx. universitets bachelor). 2) Markedsføringsøkonom som også er en 2-årig uddannelse, men som ville kræve at jeg bestod en kursus i virksomhedsøkonomi som jeg tog i løbet af foråret ved siden af mit andet studie. 3) Medievidenskab på universitet, da de har en ordning/samarbejde med multimediedesigner som gør at man får en helvedes masse merit, så man kan tage en bachelor i faget på meget kortere tid.

Og hvad er det så endt med? Det endte med at blive overbygningen på multimediedesigneren, så jeg forsætter på samme studie. Jeg tager en overbygning i det der hedder “E-concept” (der er to overbygninger og denne er mere markedsføringsorienteret end den anden der er som er mere hardcore programmering og coding). Hvorfor jeg valgte dette? Well, det var en god blanding af mange ting. For det første havde jeg overset, at jeg faktisk manglede et niveau i mit gymnasie-tyske for at kunne komme ind på medievidenskab – virkelig ærgeligt, fordi jeg havde faktisk snittet til at komme ind. Og markedsføringsøkonom røg også, fordi jeg ikke bestod mit kursus i virksomhedsøkonomi. Jeg var ikke rigtig til undervisningen de sidste 3 uger af kurset, fordi jeg havde min afsluttende eksamensopgave på multimediedesigner og den prioterede jeg altså højere. Desuden tænkte jeg, at jeg bare kunne tage re-eksamen her i august og den ville jeg nok skulle klare. Men jeg havde en top elendig lærer der hele foråret har fortalt os, at der ville være en re-eksamen i august og han havde åbenbart ikke styr på noget – så den er først til januar. Og det kan jeg ikke rigtig bruge til noget, når jeg jo skulle ind NU. Det mest bitre er, at jeg i juli fik brev om at jeg VAR optaget på markedsføringsøkonomen mod at jeg selvfølgelig bestod min eksamen. Jaja, bare gnid salt i såret! Og så havde jeg en god snak med lederen af multimediedesigner studiet inden ferien, hvor det virkelig lød som om at den der E-concept overbygning virkelig er mig. Så det er det jeg starter på d. 1. sept! Starter i på nyt studie nu her? Hvad? Og er der nogen af jer der flytter til Odense for at læse her?

EDIT: Nogle af jer tænker måske hvorfor jeg ikke bare venter til næste år med at søge ind på de to andre ting – og det har jeg da også overvejet. Omvendt gider jeg bare ikke være over 30 før jeg er færdig med studie OG jeg har ikke SU nok tilbage til at bruge flere klip, da jeg jo har hoppet lidt rundt blandt andre uddannelser inden jeg fandt multimediedesigneren.

I promissed an update on my education and study situation since I graduated as a multimediedesigner in June. I’m starting on a bachelor called “E-concept” in a week.

55 kommentarer

 • M

  Lyder fedt! Så håber vi der er mere arbejde om 1,5 – 2 år hvor jeg også bliver færdig som socialrådgiver i ODENSE jubii:-) Forresten, fik du nogensinde vist billeder af dit færdige walk-in? hihi. Held og lykke med studiet!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ja, enig! Jeg er også færdig om 1½ år, så det ville være perfekt 😉
   Nej, det gjorde jeg ikke – det er nemlig slet ikke færdigt. Det tager lidt lang tid…
   Og i lige måde!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine M

  Det lyder super spændende at du har valgt at tage overbygningen!
  Ja jeg er faktisk lige flyttet til Odense for en uge siden, og jeg skal starte ude på universitet, på International Virksomhedskommunikation med arabisk og kommunikation 🙂 Så det glæder jeg mig rigtig meget til at begynde på!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ej hvor spændende! Hvor er du tilflytter fra? Og spændende studie… kender jeg faktisk en der læser (mener han er på 4. semester nu her).

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine M

   Fra Sønderborg, så der ikke så langt hjem 🙂
   Jeg synes allerede vildt godt om Odense, det er bare en dejlig by!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Åhh hvor dejligt at høre – jeg er også glad for byen 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie Nagel-Udsholt

  Fedt!!! Tillykke. Håber du bliver glad for det. Jeg har også hoppet lidt rundt. Ville egentlig noget kreativt. Det har altid været planen, men min nuværende studie er bare verdens bedste blanding. Lærer! Der er fine kreative fag kombineret med mere bogligt. love it, men skal tilbage 5 sep efter 3 måneders ferie… Mon man så kan huske hvordan det er at gå i skole. Yaiks, me glæder mig til at gense alle 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Min kæreste er også uddannet lærer (idræt, dansk, historie og samfundsfag) og han har også været glad for det, så det kan jeg godt forstå du er. Det eneste han brokkede sig over var for få timer – de skærer hele tiden timer væk for at spare?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det lyder rigtig spændende.
  Jeg er selv færdig med multimediedesign til januar 🙂 Er i praktik lige pt.
  Har også selv været meget i tvivl om hvad jeg skulle gøre efter jeg er færdig.
  Jeg har i hvert fald ikke lyst til at komme ud på arbejdsmarkedet fra januar til evig tid. hehe
  Jeg tror jeg vælger humanistisk informatik. Der kan man også få en pokkers masse merit.
  Men den der e-concept – kan man så tage en kandidat bagefter eller hvordan?

  Michelle 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ej hvor spændende! Det kan man vist godt, men det er lidt kringlet, fordi når du har en proffessionsbachelor så kan du ikke bare gå direkte over på en kandidat på uni. Du skal vist supplere lidt op med nogle enkeltfag. Men det skulle vist godt kunne lade sig gøre.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ja, jeg tror også det bliver spændende! Mine lærere har dog talt sindssygt godt om e-concept, og nu også dig! hehe.. Kan være jeg skal kigge på den en ekstra gang 🙂
   Jeg er i hvert fald sikker på at man ikke kommer vildt langt hvis man “kun” har multimediedesign. Synes man lærer for mange ting uden helt at gå i dybden.. Hvis du forstår? Men det kan også være det bare er mig, eller at det er anderledes i Odense 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nej, forstår godt hvad du mener – men omvendt har jeg hørt vildt meget dårligt om multimediedesigneren i Århus (er det ikke der du er?). Har flere på mit studie som er flyttet fra Århus til Odense, fordi at de mente at både undervisning og det organisatoriske i Århus var under alt kritik. Så måske er det 50/50?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lidt sent svar – men jo jeg er i Århus og det er virkelig dårligt!
   Der er ikke styr på noget og jeg ved ærligt talt ikke helt hvad jeg kan (ved dog godt hvad jeg ikke kan, hehe)
   Lærerne er skod til at informere os om hvad vi egentlig helt præcist skal lave og så har de forskellige meninger om tingene, så de fortæller os konstant to ting, så vi kan blive rigtig forvirret. Rigtig surt at det er SÅ dårligt 🙁 Men kan godt forstå at dem fra dit studie er flyttet til Odense.. Burde man vist have gjort!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sabrina Kjoelhede

  Min første tanke til det her: det bliver snart min tur! Min tur til at skulle vælge hvad jeg skal være “når jeg bliver stor”.. Går nu i 3.g, og nu kommer alle spørgsmålene “hvad vil du bagefter?”. Jeg har ingen idé!
  Men jeg får det lidt bedre, når jeg kan læse, at bare inden for ét fag, at man har så mange forskellige valgmuligheder, så det håber jeg også der er den dag jeg skal vælge, og om jeg skal læse videre på det mit valg nu ender på!
  Dog – det er ret ærgeligt ang. markedsføringsøkonomen! Men bare du har fundet det du virkelig vil + jeg synes det er en god ide at du læser videre, istedet for at satse på at kunne få et job i disse tider 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Åhh den tid kan jeg også godt huske. Jeg anede virkelig heller ikke hvad jeg ville da jeg var igang med sidste år på gymnasiet. Det fandt jeg først ud af i løbet af mit sabbatår (og det endte jeg jo så også med at fortryde, da jeg havde været i gang i 2 år).

   Mit råd til dig ville være, at prøve at finde en kombination af noget som interesserer dig OG som der er en fremtid i jobmæssigt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vanja

  Det synes jeg lyder fornuftigt, held og lykke!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ej hvor godt 🙂 Det med jobs er virkelig et stort problem 🙁
  Jeg er lige blevet student, så jeg har tilladt mig selv at tage et sabbatår, inden jeg søger ind på SDU. Så håber jeg, at jeg til den tid kan læse til farmaceut. Men jeg fortryder lidt, at jeg ikke søgte ind i år, for jeg kan ikke finde noget job..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ja, jeg frygter virkelig også det med jobs. Men man kan håbe at det når at vende til når jeg er færdig 😉 Og god idé med et sabbatår – men man skal altid begynde at søge efter job FØR sommerferien, da alle steder lige nu bliver oversvømmet af ansøgninger fra nye studenter der søger fuldtidsjob. Problemet er at i lige nu faktisk konkurrerer med arbejdsløse folk der har en uddannelse indenfor de forskellige områder – og der taber i desværre ofte. Jeg kunne selv heller ikke finde job i hele mit sabatår – jeg havde kun job i ca. halvdelen af tiden og endte med at bruge min børneopsparing på at leve. Ikke så fedt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne-Sophie

  Spændende, spændende. Det håber jeg, at du bliver rigtig glad for! Jeg skal til at læse kandidaten i Medievidenskab og glæder mig lidt til at komme i gang igen. 3 måneders sommerferie er nogle gange lige rigeligt. Den kunne de godt have spredt ud over hele året 🙂
  Glæder mig til at fortsat at følge med i dit liv.

  Kh.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ej jeg ELSKER 3 mdrs sommerferie 😉 Uh medievidenskab har jeg også været lun på flere gange. Og mange tak 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • christina b

  jeg er lige startet på Kea’s multimediedesigner linje, jeg regner også med at skulle bygge ovenpå fordi jeg har fået fortalt af nogle der har gennemført studiet, at der ikke er noget arbejde at få. Så min plan er at bygge ovenpå den bagefter, helst i udlandet! Synes det er en spændende uddannelse – omend den ikke er omkostningsfri! :p

  Christina B

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg ville også gerne ha’ kombineret min uddannelse med et udlandsophold, men ved faktisk ikke om jeg kan det på overbygningen – det må undersøges 😉 Og KEA lyder spændende… det har jeg hørt meget godt om.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stort tillykke, og ikke mindst et: Held og lykke.
  Det er da dejligt, at du har fundet ud af en løsning, der passer til dig.
  Jeg har selv boet i Odense, men bor nu i Svendborg, hvor jeg er udlært salgsassistent.

  // Sandra

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Jeg er flyttet til Odense for 1 1/2 uge siden, og begynder på journalistik d. 1 september 🙂
  Jeg har desuden lige været på den ultimativt fedeste rustur, og glæder mig mere end nogensinde til at begynde på uni!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Åhh det lyder fedt! Min søster har også fortalt mig mange gode ting og journalisternes berygtede rustur 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tillykke med det – det lyder da som en spændende tilføjelse til uddannelsen- og så er du professionsbachelor om kort tid. Jeg synes i hvert fald det lyder rigtig spændende – uddannelse er i det hele taget rigtigt spændende, men det er også bare vildt svært at beslutte sig, synes jeg – og svært at vurdere hvor meget man vil ofre/kæmpe for at få en bestemt uddannelse – vil man fx bruge et år på at tage suppleringsfag for egen regning, vil man læse en kandidat selvom man ikke har SU til det sidste semester osv.. Og hvad hvis man er i tvivl om hvilket uddannelse/retning, der er den rette? Det kan være svært, men det er jo et luksusproblem når man tænker
  over det 🙂

  Jeg er lige (i dag) startet på kandidatuddannelsen i Human Ressource Management på CBS. Jeg er uddannet socialrådgiver, som jo også er en professionsbachelor, fra januar i år og den uddannelse giver egentlig ikke adgang til denne kandidat (eller særlig mange andre kandidatuddannelser) som det ser ud lige nu, men jeg er heldigvis blevet optaget helt ekstraordinært og det er fantastisk.

  Jeg mangler SU til ét semester, men det må jeg finde ud af, det er i hvert fald guld værd og det betyder rigtig meget for mig at få en kandidatuddannelse så jeg kan konkurrere med mine jævnaldrende. HR er i øvrigt et vildt spændende område og ligger meget op af det jeg har beskæftiget mig med hidtil, så jeg glæder mig til at komme i gang og se hvilke muligheder det bringer.
  Jeg er for to et halvt år siden flyttet fra Odense til København, ikke bare for at læse (fortsatte min uddannelse herovre), men primært for kærligheden.

  Nå, nok om mig, men jeg synes som sagt uddannelsesområdet er superspændende og jeg håber du selv vil fortælle lidt mere om din fortsatte uddannelse og overbygning, hvad den indebærer, hvad du synes om det osv. 🙂

  Mvh

  /Mia M

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ja, det er så utrolig mange overvejelser man skal gøre sig i forbindelse med uddannelse. Det er jo en jungle og generelt synes jeg der tilbydes elendig vejledning.

   Mht SU så kan du jo få slutlån, når det kun drejer sig om et semester til sidst. Det ved jeg ikke om du vidste? Så får du udbetalt hvad der svarer til en normal SU hver måned, men det er bare et lån som du så skal betale tilbage over længere tid, når du engang er færdig. Det er min plan, hvis jeg nu skulle dumpe en eksamen og ende med at skulle gå et semester om.

   Og tak – jeg skal lige prøve at komme med en update om selve overbygningen, når jeg har været i gang lidt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ja jeg ved godt man kan få slutlån, men jeg har tidligere fået SU lån (på min bacheloruddannelse og HF), så jeg har i forvejen en god slat studiegæld med mig der.
   Under kandidaten her tager jeg ikke lån, hvilket kan lade sig gøre fordi min kæreste netop er uddannet civilingeniør og starter på fuldtidsjob, så han tager en stor del af læsset. Mit ønske, eller rettere krav til mig selv, for kandidaten var også at jeg ikke skulle stifte mere gæld nu.

   Men det er selvfølgelig rigtig rart at vide at muligheden er der og at jeg i værste fald ikke står uden forsørgelse. Men jeg overvejer også at arbejde deltids i stedet for, nu må vi se 🙂

   Det bliver i hvert fald spændende med studiet! – for os begge 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Me too – men det tror jeg de fleste der har læst videre fra gymnasiet har. Men selvfølgelig er det bedst at prøve at begrænse det. Ja, du kan bruge det som nødstilfælde, hvis du ikke finder et job det kan forsørge dig selv det sidste halve. Meget godt at have i baghånden 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Hvad læste du , inden du valgte Multimediedesigner? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det lyder bare super fedt, tillykke med beslutningen 🙂 Den tror jeg egentlig også, at du kan bruge til mere. Jeg har en markedsføringsøkonom, og så starter jeg på CBS i Kbh. på HD 2. del Marketing Management i næste uge.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Det lyder rigtig spændende, Jeanett 🙂

  Jeg selv har fået en standbyplads på Litteraturvidenskab på KU, så dét studie glæder jeg mig til, at starte på til næste år!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åh jeg skal også starte 1. september og jeg er altså ikke helt færdig med sommerferie endnu xD Jeg skal læse molekylær biomedicin på Københavns Universitet.. Det bliver spændende og jeg glæder mig til at se, hvad det vil byde på.. Det bliver også hårdt at skulle vænne sig til at studere igen og især på universitetsmåden.. Åh åh..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg tror du har valgt helt rigtigt Jeanett.. 🙂 Du skal i hvert fald ikke ærgre dig over markedsføringsøkonom-uddannelsen.
  Jeg er selv uddannet markedsføringsøkonom, og ærligt: du kan ikke bruge den til ret meget. Uddannelsen er alt for bred, og vil dække alt for mange ting på alt for kort tid, så man skøjter bare over det meste. Den er god som en “start”uddannelse, hvor man kan snuse lidt til de forskellige fag, men derefter bør man læse videre.
  Jeg var heldig at blive fastansat i den virksomhed hvor jeg var i praktik, for der var ikke mange af mine medstuderende der fik job (uddannelsesrelevant that is!).
  Og jeg er altså færdiguddannet i 2006, – før krisen, hvor erhvervslivet skreg på nyt blod. Og alligevel var det langt under halvdelen af mit hold der fik uddannelsesrelevant job da vi var færdige!!
  Så kan slet ikke forestille mig hvor grelt det ser ud i dag..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Wow, så er det måske rigtig godt at det endte ud som det gjorde. Har du læst videre eller du fortsat i det job? Og tusind tak for din kommentar – det gav mig virkelig noget afklaring!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Janni Christiane

  Jeg starter på jura på torsdag, men har dog boet i Odense siden februar 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Jeg ved med sikkerhed at jeg ikke er færdig med uni før jeg er 30 (læser medicin, er 30 når jeg skal tage min embedseksamen, gisp)…det føles godt nok langt væk lige nu. Men man må jo bare tage tingene som de kommer, alder er bare et tal…SU-klip er derimod dødelig alvor 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ja, i medicinere har en lang tid foran jer! Har selv flere gode venner der læser medicin, så kender godt lidt til det. Men i skal jo også helst kunne meget for at blive gode læger. Men ja, selvfølgelig er alder bare et tal. Det ville bare være rarest at være færdig før 😉 Haha ja SU-klip skal man sgu ikke joke med!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tillykke med din beslutning – der er ikke noget værre end at have den der følelse af uvished over hovedet. Jeg skal til at starte mit 8. semester, og det er skønt! Kandidaten er bare så meget federe end bacheloren…

  …Og så har man mere tid til shopping! 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mange tak Miriam! Nej, det er rart at ha’ fået styr på det hele. Haha ja, selvom jeg dog kender mange venner der klager over det der speciale der ligger der til sidst 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Snakkede du med Tietgen skolen inden du droppede markedsføringsøkonom udd??? Hvis du var optaget teorier sagtens du kunne få lov til at starte på udd og så bare bestå reeksamen – vi havde en i vores kæasse der først bestod den eksamen samme semester som vi blev færdig.
  Men hvis jeg skal være ærlig så tror jeg du får mere ud af en overbygning. De fleste af de der 2 åriges udd. mangle altså ældre for at være rigtig gode når man kommer ud i det “virkelige liv”, meeen selvfølgelig hvis du kombinere de to kan det godt være det ville være godt nok 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ja, snakkede med dem både før og efter jeg blev optaget og de sagde det slet ikke var noget de gjorde. Fordi spurgte indtil det, da jeg nemlig har hørt om andre der har fået lov til at starte på andre udd. mod at de så bestod det første semester. Så lidt underligt hvis i har haft en i jeres klasse der fik lov? Men ja, tror også du har ret i at jeg måske kan bruge min bachelor til mere bagefter.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine

   Mærkeligt !! Men kan selvfølgelig også være at ham fra vores klasse er grunden til de ikke gærdet mere, for han var virkelig mdr gæst i vores klasse, og er faktisk ikke engang sikker på han nogensinde bestod alle sine eksamner og derved blev færdig udd.
   De fik ret meget brok over ham af de andre studerende så kunne godt forstille mig at de efter det besluttede at de ikke ville ta flere ind der ikke var bestået (ikke at i på nogen måde kan sammenlignes)

   Men tillykke med dit nye studie – håber du bliver glad for det, overe er selv en overbygning når jeg engang er færdi med barsel osv 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mange tak – indtil videre er jeg faktisk gladere for overbygningen end “grunduddannelsen”

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det lyder spændende! 🙂
  Jeg er selv lige startet på min læretid som kontorelev og i næste uge starter jeg så med at læse HD 1. del samtidig med. Det bliver hårdt, men håber det lige er mig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hvor spændende Tina! Ja, ny start er altid lidt hårdt, men man kommer nok ind i rutinen efter et stykke tid

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristina

  Jeg er lige flyttet til Odense og skal begynde på jura i morgen 🙂 kender ingen her i byen, men det håber jeg, at jeg kommer til!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Uhh hvor spændende! Og ja, det kommer nok – især nu hvor du starter på et nyt studie med en masse mennesker! Jeg laver snart en Odense Guide – så kan du da ihvertfald få lidt tips til hvor man kan finde god mad og underholdning 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Odense Film Festival