Hov...

Den nye og den gamle: MAC Peachtwist

Den nye og den gamle

Den nye og den gamle

Jeg har gået rundt og nydt det skønne vejr oppe i gågaden i dag og det bragte mig forbi MAC. Min blush fra Bourjois Paris har længe sunget på sidste vers (i kan se hvor lidt der er tilbage af den (til højre)), men jeg har udskudt jagten på en ny blush, da jeg har svært ved at sige farvel til min vanilje duftende franske fornøjelse. Mærket føres desværre ikke længere i DK og selvom jeg sikkert kan finde den på nettet, så kan jeg godt lide at bruge mærker der fås i nærheden fysisk. Just in case, at man smider den i toilettet, taber den på gulvet, smider den væk i byen (osv) og derfor hurtigt skal bruge en ny (hvor mange ikke gider at vente en uge på posten). Jeg indrømmer gerne, at i det øjeblik jeg igen kommer i nærheden af min franske forelskelse, så ryger den med hjem igen, men indtil da må MAC være min rebound. Plusser ved MAC’en er dog, at den er knapt så “hård” og der derved nemmere kommer farve på børsten + den er større så den holder nok lidt længere (men koster også lidt mere… hmm.. så er det nok det samme prismæssigt?). Fordelene ved Bourjois Paris er dog at det er FARVEN, den dufter af vanilje, den har en god størrelse til at have med i tasken og så er der spejl inde i. Det bruger jeg altså meget!

Er der egentlig nogen af jer der har styr på parabener/parfume indhold i hhv MAC og Bourjois Paris (BP laves af Chanel)? Det gad jeg egentlig godt at vide. Især det med parabener.

Den fra MAC (til venste) har farven MAC PEACHTWIST og koster 180 kr og den fra Bourjois Paris (som desværre ikke fås i DK – men i kan vist finde den på ASOS engang imellem) har farven 32 AMRE D’OR og koster vist ca. 90 kr.

My new blush from MAC (colour: MAC PEACHTWIST) and my old (beloved) one from Bourjois Paris (colour: 32 AMBRE D’OR).

24 kommentarer

 • Ej hvor er den flot! Den fra MAC 🙂 Har længe ledt efter en fersken agtigt blush 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Ja, den har en fin farve… er dog stadig mest til den fra Bourjois Paris 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Tror desværre at du kan være ret sikker på at begge indeholder parabener og parfume. De mærker der ikke indeholder det, er nemlig ret gode til at skilte med det. Men det er bare hvad jeg tror….jeg har ikke undersøgt det. 😉 Hvis du helst vil undgå parabener (og parfume) så kan jeg kraftigt anbefale dig Nilens Jord. Super gode produkter, bruger både deres mascara, eyeliner, duo-concealer, blush og læbestift og har aldrig haft problemer med det på trods af at jeg har meget sart hud og er allergiker.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Jeg har allerede prøvet flere af Nilens Jord’s produkter og må indrømme, at jeg synes de er ret dårlige (og dyre!). Så lige dem er nok ikke lige for mig. Det er ikke fordi jeg er allergisk eller fanatisk – jeg ville bare gerne vide hvordan det stod med produkterne ift parabener og parfume.
   Men ja, jeg har også hørt det om MAC fra veninder… jeg skal nok ikke lige skifte alt min make-up ud med det 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nina

  Hej Jeanett. Jeg har en veninde, der går utrolig meget op i kosmetik og indholdet af både parabener og parfumer i det. Jeg ved, at MAC skulle være noget af det værste, men er ikke sikker på, i hvilket af deres make-up det største indhold af parfume/parabener er. Jeg er sikker på, du kan finde noget mere sagligt information om det på nettet, har i hvert fald set lister over make-up mærker og deres indhold.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Jeg har lige fået en liste og de indeholder ikke nogen af de 17 farlige hormonforstyrende parabener 🙂 Parfume siger flere her i kommentarfeltet at de er fri for?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Jeg er stor fan af MAC. Jeg bruger MAC fordi jeg har sart hud og jeg ved derfor, at MAC er parfumefri og allergitestet. Det sikre selvfølgelig ikke mod parabener, men gør den blidere mod min hud. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Ok det er godt at vide mht parfume! Men det er nu mest parabenerne der bekymre mig da de jo er hormonforstyrende. En dag når man skal ha’ en baby er det jo virkelig ikke godt. Men plus at det er fri for parfume!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Nooo!! Jeg har netop lige genfundet min kærlighed – rose frisson fra Bourjois- og glædede mig til at købe en ny!! Har ikke fundet en der glæder mig så meget at bruge! Desværre har jeg ikke gode erfaringer mht varighed af macs! Synes endda gosh’s er bedre, men intet slår bourjois- duften er bestemt også dejlig.. Dét var nedslående nyt!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Ja, det er så bittert! Både min foundation og blush er derfra… men jeg må hamstre når jeg er i udlandet. De har ihvertfald mærket i både Frankrig og Spanien (jeg hamstrede min foundation da jeg var i Barcelona).

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Du kan tjekke de farlige stoffer her: http://taenk.dk/tema/forbyd-hormonforstyrrende-stoffer/17-hormonforstyrrende-stoffer

  Til gengæld tester MAC ikke på dyr. Det er jo godt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Tusind tak for listen! Jeg fandt ikke en eneste af de 17 i min nye blush, så det var godt 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette WK

  Du kan også tjekke indholdet af parfume ved at kigge på ingredienslisten. Hvis der står parfume, aroma, fragnance eller lignende, er den med parfume. Hvis den indeholder én eller flere af de særligt allergifremkaldende parfumestoffer, så skal det stå der. Dem kan du finde her: http://eksem.astma-allergi.dk/kontakteksem/allergiskkontakteksem/parfumeallergi/26saerligtallergeneparfumestoffer

  Jeg synes det er rigtig dejligt at se, at du (i din populære blog) tager diskussionen om parfume og hormonforstyrrende stoffer op. Det er nemlig rigtigt, at det er vigtigt at undgå hormonforstyrrende stoffer, hvis man gerne vil have børn. Og det er også INDEN, man bliver gravid, da stofferne ophobes i kroppen, og overføres til barnet – selv om mange år. Men som parfumeallergiker mener jeg nu også det er vigtigt at tage stilling til ens brug (og mulige overforbrug) af parfume. En eller anden dag har man måske ikke muligheden for at vælge mere, og jeg lover, at det ikke er sjovt 🙁

  Jeg har en helt nystartet blog, der skal handle om at tage stilling til mode og skønhed – her især brugen af parfume og parabener. Kig gerne forbi 🙂 http://makeityourown-mette.blogspot.com/

  Hilsen Mette.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Tusind tak Mette… det er jeg glad for at du synes. Jeg fandt hverken ord der hedder noget med parfume, aroma eller fragnance i så det tegner lovende. Og ja, har virkelig hørt meget om de parabener. Fik faktisk et chok da jeg for et par måneder fandt ud af, hvor mange parabener der er i slik som vingummier, lakridser osv. Der er jo mere i den slags slik end i de fleste plejeprodukter! Det skal man måske også lige overveje, hvis man går med baby-tanker eller allerede er gravid.
   Parfume er jeg lidt mindre fanatisk omkring. Dog bruger jeg aldrig skyllemiddel når jeg vasker tøj, fordi jeg synes det lugter alt for kraftigt. Og oftest sprøjter jeg parfumen på mit tøj, og ikke min hud.
   Jeg kigger lige forbi din blog 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette WK

   Ja, det tegner da lovende. Måske jeg selv skulle kigge forbi Mac næste gang, jeg handler make-up. Er selv kørt liiiidt surt i Clinique :-S

   Det er fuldstændig vildt, som parabener findes i alt! Det er jo et konserverende middel, så på kort sigt har det jo en fin funktion, da det sikrer vores slik, chips og make-up imod at rådne og gøre os syge, men konsekvenserne på langt sigt er stadig uafklarede. Nu ved jeg jo, at du interesserer dig en del for politik, og det her mener jeg helt klart er et fremtidigt emne for EUs politikere, for det er næsten umuligt for os forbrugere at gennemskue det. Jeg kiggede lidt videre på Malenes link, og der findes åbenbart over 1000 forskellige hormonforstyrrende stoffer! Vildt. Men som samfund har vi da også interesse i, at vi kan blive ved med at reproducere os selv, og vi kan derfor ikke tåle at ødelægge vores mænds sædkvalitet. Jeg fødte selv en søn sidste forår, og tænker da meget over, hvordan hans “miljø” har været derinde.

   Tak for kigget 🙂 Der er jo ikke så meget endnu, men det er på trapperne!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Jeg er meget enig Mette og jeg pønser på noget 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg var for nogle måneder siden i Magasin og skulle have en ny mac concealer, så skulle den smukke unge dame naturligvis lave mersalg, og ville gerne prøve en dagcreme med teint i på mig. Jeg sagde stoooop, og at hun lige så godt kunne stoppe med at prøve lige der, da jeg af princip ikke bruger cremer, sæber, shampoo osv med parabener. Der fortalte hun mig så, at alle deres produkter som er “designet” efter, mener det var, 1995 er uden parabener. Jeg håber ikke hun lyver for mig. Købte cremen, og har ikke selv kunne se ordet paraben nogen steder 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Det sagde damen til mig igår også – men havde bare lyst til at tjekke, fordi hun virkede tøvende da jeg spurgte (men mest da jeg spurgte om parfume… da jeg spurgte om parabener sagde hun nej med det samme. Hun sagde der er noget vanilje-sjov i deres læbestifter, men det skulle være deres eneste produkter hvor der er noget parfume i, ifølge hende. Og hun sagde det var naturlig vanilje, ikke kunstigt fremstillet vanilje-duft). Mine cremer vil jeg også gerne ha’ uden… derfor bruger jeg Nuxe. De har en hel serie uden både parabener og parfume – og de er vildt lækre!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nuxe står også på hylden hjemme ved mig 🙂 – Har du set, at de i maga, i forbindelse med Nuxe, har fået et apparat til hudanalyse.. Fik min hud analyseret i fredags og kom hjem med andre Nuxe produkter end jeg kom for.. BUM! Er spændt på om det bliver bedre end før..

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Ja, Nuxe er gode og meget flinke til at skilte med hvad tingene indeholder (og ikke indeholder). Jeg ejer også flere af deres lækre produkter 🙂 Nej, må lige tjekke op på det med hudanalysen!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise Michelsen

  Hej Jeanett.

  Jeg har lige fået konstateret parabene-allergi, og har måttet skifte al min elskede MAC-makeup ud, fordi det hele altså er fyldt med alle mulige forskellige slags parabener.
  Det er sgu ærgeligt, for det er virkelig nogle lækre produkter. Men hvis du på nogen måde har tendens til allergier eller sart hud, vil jeg råde dig til ikke at provokere din hud med sådan noget.

  Mange venlige hilsner fra en Odenseaner til en anden!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise Michelsen

   PS. Der skal stå på indholdsfortegnelsen på makeup, cremer osv., hvis de indeholder parabener, og de må ikke bruge andre ord for det. Så det burde være ret ligetil at tjekke 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Dvs parabener skal hedder “parabener” på indholdsfortegnelsen?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Jeg har ingen allergier overhovedet 🙂

   Kan det ikke være at nogen MAC produkter har parabener og andre ikke har? Fordi nu har jeg tjekket indholdfortegnelsen på min nye blush og der er ingen af de 17 farlige i. Det er forresten også vigtigt at pointere, at alle parabener ikke er farlige. Men hvis det er allergisk så betyder det jo det samme for dig, men os andre der ikke er allergiske skal hovedsageligt bare holde øje med de farlige af dem. Især hvis overvejer baby eller allerede er gravid, som en af jer allerede har pointeret.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hov...