Kap Verde mix #2

Mad på Kap Verde

Mad på Kap Verde
Den bedste frokost vi fik på ferien: en salat beståend af store rejer, salat, frisk papaya og dressing. Frisk ananas blandet med kylling, dressing og oregano (serveret tilbage i en halv ananas). Og en varm tunsandwich med meltet ost. Og det aller bedste? Prisen! Hver ret kostede 25-40 kr pr stk.

Mad på Kap Verde
Noget af det bedste fisk vi fik (og vi fik meget!): Fiske-kebabspyd med 3 slags fisk. Den ene var den lokale “wahoo” fisk, men jeg husker desværre ikke de andre. Tilbehøret var dog lidt kedeligt, men fisken var frisk, fantastisk og stegt helt perfekt.

Mad på Kap Verde
Det her er måske ikke lige den pæneste ret i verden, men det smagte SÅ godt. Det var den lækreste tunbøf med karry-kokosmælk sauce. Og så havde restauranten en SKØN udsigt.

Mad på Kap Verde
Nok det bedste aftensmåltid jeg fik på hele turen. 2 stks grillede hummer med mayo og en lille salat til. Under 190 kr… det er fandme sindsygt billigt!

Mad på Kap Verde
Morgenmad på hotellet: Vi havde morgenmad med i prisen på hotellet og det var en ganske okay morgenmadsbuffet. Jeg spiste fast pandekager med kanelsirup, æg og frisk ananas hver morgen. Resten af indholdet af min tallerken varierede lidt efter humør. Man kan også bestille All inclusive på hotellet, men den slags går vi normalt i en stor bue udenom. Det er sgu lidt for osteklokke-agtigt til os og man ender bare med ikke at spise andre steder end på hotellet. Og så er det ofte virkelig elendig mad…

Mad på Kap Verde
... hvilket vi fik at føle en enkelt aften, da vi lod os friste af at vi for 500 ecudos (under 40 kr) kunne købe os ind på All-inclusive dessertbordet som der var hver aften. Aldrig i mit liv har jeg fået så elendige desserter. Andre danskere vi snakkede med klagede også over all-inclusive maden.

Mad på Kap Verde
Åhhh den her pastaret var SÅ god. Den var ret simpel, men sådan er det nogle gange med den bedste slags med. Det var PERFEKT kogte spagetti med store stykker frisk grillet tun, masser af hvidløg og lidt krydderurter. Og de var ikke nærig med mængden af tun 😉

Mad på Kap Verde
Det var den eneste vellykkede ret jeg fik fra samme restaurant som havde det der forfærdelige dessertbord. Kæmpe rejer grillet og så en røvfuld pomfritter til. Desværre var pomfritter tilbehør til alt for mange retter på alle restauranter vi var. Forstår ikke helt hvorfor man tager SÅ god seafood og så sætter en omgang ligegyldige pomfritter til. Men rejerne var SÅ gode.

Mad på Kap Verde
Det var ikke mig der bestilte det her – det var Hr. Kæreste. Han måtte simpelthen prøve pizza med banan, kanel, oliven og ost. Det smagte faktisk bedre end man skulle tro, men jeg var alligevel ret glad for at jeg havde valgt en mere “normal” pizza med ost, bacon, oliven og kapers. Hr. Kæreste lignede også en der kæmpede lidt med de sidste par slices 😉

På ferien går vi virkelig meget op i at spise godt… det er næsten det halve af ferien! Og vi kan godt lide at spise efter hvordan man nu gør på det sted, hvor vi er på ferie. Her fik I lige et udpluk af mad på Kap Verde. På Kap Verde spiser man ekstreme mængder fisk og seafood, så det gjorde vi også. Især fordi det var SÅ friskt og billigt. Kød kan de ikke finde ud af og der er næsten ingen kødretter på menukortene på de forskellige restauranter. Det kan dog findes, hvis man ikke er til fisk, men det er virkelig triste retter og kødet er sejt. Mit råd er at spise seafood imens man er på Kap Verde! De er især kendt for deres languster (hummer), den lokale fisk Wahoo og så MASSER af tun. Desuden er frisk ananas og papaya rigtig godt (og meget brugt) dernede også. Priser er billigere end i DK!

Some of the food we ate in Cape Verde. The best meals was the lobster and the lunch in the first picture. Seafood is SO good and fresh in Cape Verde.

bloglovin

23 kommentarer

 • Pizza med banan og kanel?! Godt nok går jeg ind for at prøve nye ting, men der står jeg godt nok af… Brr.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Haha det var også sært! Men det smagte seriøst bedre end man lige skulle tro. Lidt ala ananas på pizza (og det elsker jeg!). Men jeg ville ikke have mere end den ene slice jeg smagte 😉 Kanelen kunne man stortset ikke smage.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ærgeligt med jeres indtryk af All Inclusive. Jeg vil bare lige indskyde, at det ikke nødvendigvis er alle hoteller med all inclusive der er værd, at gå en står bue udenom – Jeg var i Caribien og boede på hotel/bungalows med all inclusive og det var altså noget af det lækreste. Kæmpe udvalg, altid frisk og med mulighed for, at få lavet personlige omeletter og pandekager ved et lille udendørs komfur + kok til morgenmad.
  Men det ser heller ikke ud som om deres buffetområde var særlig stort der, hvor i var 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   På den pågældende restaurant her på billedet var det kun desserten der var buffet – resten af retterne skulle man bestille “ala carte” (men stadig all inclusive). Jeg kender bare så mange der har så dårlige erfaringer med all inclusive, men der findes der sikkert et par perler imellem. Men generelt ville jeg også synes det var røvsygt at spise buffet morgen, middag og aften i en eller flere uger i streg.

   Jeg synes også bare all inclusive er “farligt”, da man let kommer til at spise mere end man bør, fordi der ingen begrænsninger er + drikker mere og oftere + det gør at man sjælenere kommer udenfor hotellets område. Og for det meste er hotellet bare et sted for mig, hvor jeg skal sove. Ikke der hvor hele min ferie skal foregå.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åh, hvor er jeg da helt vanvittigt sulten nu!! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Hehe, prøv så at forestil dig hvordan jeg havde det da jeg lavede indlægget 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • NOM NOM!

  det er alt 😉

  xoxo
  TWO//MINDS

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Ja, det var også godt 🙂

   (Pas på med at skrive links i kommentaren – dine kommentarer ryger i mit spamfilter pga det).

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Looks delicious 😉

  http://kassandragold.blogspot.com/

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • tine

  Hej må jeg spørge hvem i rejste med ?? og hvordan prisen på sådan en tur er ?? må se om jeg har råd ?? eller om det er Thailand igen, så også er super.. lækert mad

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Vi rejste med Star Tour og gav ca. 13.000 kr for en uge for 2 personer 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hanar Hamid

  Det ser godt nok lækkert ud! Selvom jeg kun spiser fisk engang i mellem, får jeg virkelig lyst til at smage de forskellige retter 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Fisk er også godt 🙂 Og mega sundt! Men jeg skal lige ha’ en fiske-pause efter at ha’ spist fisk hver dag i 8 dage 😉 Men spiser ofte fisk min. 1 gang om ugen

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • simone

  Hej,
  Jeg overvejer selv at rejse til Kap Verde “Sal Rei” så har lige et par spørgsmål, jeg håber du kan svare på 🙂
  Hvordan var priserne på restauranterne?
  Hvilken by og hotel boede I på?
  Hvordan var stranden?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Hej Simone. Jeg tror du blander stederne lidt sammen. Vi var nemlig på øen Sal i byen Santa Maria. Sal Rei, som du nævner, er en by på øen Boavista. Men det er også 2 x Sal, så forstår godt din forvirring. Men derfor har jeg ingen tips til Sal Rei/Boavista, desværre.

   Men du kan læse om hvor vi boede her i dette indlæg:
   https://missjeanett.dk/2012/02/hotel-belorizonte/

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Jeanett, det ser skønt ud 🙂 skal afsted til Sal i januar, hvilken ø var i på? glædelig jul Helle

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Vi bar også på Sal! I byen Santa Maria. Det kan I godt glæde jer til 🙂

   Og glædelig jul til dig også 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dennis

  Hejsa. Vi overvejer at tage til Kap Verde og Santa Maria i januar med to unger på 1 og 4 år. Vi har læst det er blæsende på den tid, hvordan oplevede I det? Kan man finde læ på strande, hotellet osv.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Jeg har forstået, at det generelt blæser mere på Kap Verde året rundt end vi er vant til. Ja, det blæste, men jeg syntes ikke det gjorde noget! Om aftenen kan det dog godt føles køligt, så husk at pakke en cardigan eller sommerjakke man kan tage på, når solen går ned 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] sine smukke strande, behagelige vejr, den bedste friske fisk og sloganet “No stress”, så er Kap Verde en genial vinterdestination. Det lille […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kashan

  Hejsa. Vi overvejer at tage en tur til boavista, har læst dine indlæg og bliver nu megeeeet usikker da vi også har “valgt” det samme hotel. Tænkte på om du kunne beskrive lidt hvad de havde af mad indfinde da det jo er all inkl 🙂 og er byen HELT DØD ? Ingen butikker eller noget?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Butikker er der generelt slet ikke på Kap Verde. Måske en enkelt lille butik med hjemmelavede sjove ting, men der er ingen butikker ift shopping osv, hvis det er det du mener, når du siger “butikker”? Restauranter var også meget, meget sparsomt på Boavista. Der er der et helt andet udvalg på Sal. Vi tog slet ikke på restaurant på Boavista, da det var en god taxatur væk (man kan ikke gå ned i “byen” fra det hotel på Boavista). Selve hotellet er rigtig fint, men maden er sgu kedelig, hvis jeg skal være ærlig. Jeg ville nok ikke tage derhen igen. Det lå simpelthen for langt væk fra alting (på nær lufthavnen – den var ret tæt på) og jeg følte det klaustrofobisk at være en uge der.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kap Verde mix #2