Videoblog: krøller

Kosm-etik

Kosm-etik

Inden jeg starter dette indlæg, så vil jeg gerne sige, at jeg ville ønske at alle mine kosmetik produkter ikke var testet på dyr. Men jeg har enkelte produkter imellem der desværre ikke kan leve op til det krav og det er jeg ikke ligefrem stolt af. Jeg ville ønske de ikke var, men jeg synes tit det er en jungle at finde rundt i hvilke mærker der benytter sig af den slags. Især fordi tit så ejer bestemte firmaer flere “undermærke” og det er slet ikke sikkert at hvert undermærke har samme politik selvom de egentlig er ejet af samme firma (fx. siger Body Shop at de ikke tester på dyr…. men men, de er ejet af L’Oreal som er en af de største skurke, når det kommer til dyreforsøg… det vil sige at penge på Body Shop går videre til L’Oreal). Totalt forvirrende! Derfor havde jeg set rigtig meget frem til at det pr marts 2013 ville være forbudt, at sælge kosmetik produkter i EU som er testet på dyr. Det gør det rimlig nemt for mig som forbruger, da jeg så ved at intet af den makeup jeg køber herhjemme har skadet dyr. Det gør også “spille reglerne” ens for alle mærker og produkter.

Desværre er der nu både EU-embedsmænd og kræfter i kosmetikindustrien (of course) som prøver at forsinke dette med 10 år. TI ÅR?! Det er i min verden fuldstændig gakgak og det er hverken noget der kommer dyrene eller os som forbrugere til gode. Hvorfor det ikke gavner dyrene giver mening uden nærmere forklaring, men det betyder også for os som forbrugere at det fortsat vil være en jungle for os at finde rundt i – vi går måske og køber dyretestet produkter uden vi ved det (medmindre man kaster sig ud i grundigt detektivarbejde). Det er sgu ikke fair, at dyr skal lide for at vi kan putte øjenskygge på fredag aften. Især ikke når flere mærker har fundet alternative måder at teste deres produkter på som ikke involverer dyr. Det er kun for industriens skyld at dette udsættes, da det nok vil koste dem en skilling at omlægge deres måder at teste på. Men skal dyrene virkelig betale den pris med deres liv og deres helbred fremfor bare at få industrien til at betale det det koster at ændre på metoderne? Og der er faktisk et flertal af EUs-borgere der ønsker et forbud. Så det er kun for industriens skyld, at dette måske ender med at blive udsat.

Hvis I også er imod kosmetik der testes på dyr og at dette forbud udsættes i uendeligheder, så kan I skrive under i underskriftsindsamlingen HER (jeg har selv været inde og underskriver).
I kan også læse mere på Landsforeningen Forsøgsdyrenes Værns blog HER. Og de har også en facebook side HER.
I må meget gerne give jeres mening til kende ang dyreforsøg v. kosmetik her i kommentarfeltet – alle meninger er velkomne, men hold debatten i en god tone! 🙂

I kan også læse DETTE gamle indlæg, hvor jeg har sat mine egne produkter op til testen om hvilke der var testet på dyr og hvilke der ikke var. I kan jo evt tjekke om der er nogle af jeres egne produkter imellem.

Sponsoreret indlæg – men holdningen er helt min egen.

If you’re against animal tested beauty products being sold within the EU then you can sign HERE.

bloglovin

36 kommentarer

 • Mille

  Efter at have læst dit sidste indlæg om dyretestet kosmetik, gik jeg faktisk op og kiggede alle mine egne skuffer igennem. Jeg blev meget overrasket over, at et mærke som The Body Shop tester på dyr, og min parfume derfra dufter bare ikke lige så godt, som den gjorde før. Heldigvis er min favorit mascara da fra Wet’n’Wild, så den kan jeg nu med god samvittighed bruge videre af. Men jeg har faktisk valgt, at købe en masse fra elf og prøve det af, i stedet for igen at købe L’Oreals produkter. Og selvom elf jo er betydeligt billigere, har bla. deres pudder og concealer faktisk fungeret bedre, end alle andre jeg har prøvet.
  Et produkt som Nilens Jord har jeg dog spekuleret meget over, om de dyretester. Jeg har prøvet at google det, men jeg finder hele tiden forskellige svar. Er der en derude, der ved om de gør det?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Altså det er lidt tricky med Body Shop – fordi de siger at mærke som sådan ikke tester på dyr (det er de jo kendt for), men problemet er bare at de er ejet at L’Oreal som jo er storbruger at dyretests. Så måske er ens bodybutter ikke direkte testet på dyr, men ejerne af mærket går ind for det og derfor støtter man jo L’Oreal ved køb af Body Shop produkter.

   Jeg kender desværre ikke til om Nilens Jord gør! Måske er der nogen derude der ved det? 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Jeanett,

   Det kan jeg svare på. Det har siden 2004 været forbudt at teste færdige kosmetiske produkter på dyr i EU, hvis man gør det med det formål at leve op til reglerne om kosmetik og dermed med det formål at kunne markedsføre produkterne. Og siden 2009 har det været forbudt at teste de enkelte ingredienser på dyr i EU, hvis man gør det med samme formål. Nilens Jord er produceret i EU anvender derfor ikke dyreforsøg.I samme ombæring bliver jeg selvfælgelig nædt til også at nævne at det danske mærke GOSH heller ikke benytter sig af dyreforsøg:)

   Jeg kan anbefale følgende link til miljøstyrelsens hjemmeside : http://www.mst.dk/Borger/Temaer/PersonligPleje/Regler/02040100.htm , hvor der står mere om reglerne for dyreforsøg ved produktion af kosmetik i EU 🙂

   Kh. Merete

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Tusind tak for svaret! Det var super brugbart! Ved du så evt også hvilke typer for testning dem der ikke tester på dyr så bruger, for at tjekke om vi stadig kan tåle det?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mille

  Hovsa, jeg mistede internetforbindelsen og skrev derfor en til besked, men den har åbenbart nået at sende den første. Du skal føle dig fri til at slette denne 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Hehe helt i orden! 🙂 Kender det godt når det driller 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Prøver faktisk hver gang jeg køber make up eller shampoo at tjekke at det ikke er testet på dyr! Min shampoo er fra Eco Cosmetics som er VEGAN og de tester ikke på dyr!
  Forsøger så vidt muligt at købe make up fra Youngblood som også er gode 🙂
  Selvfølgelig koster det lidt mere, men så er samvittigheden og jorden ren 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   God stil Mette! Jeg synes virkelig det er en jungle derude… har du et smart trick til at kigge efter hvilke produkter der ikke gør eller tjekker du det på forhånd inden du tager ud og handler?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

   Jeg køber mest af mine skønhedsprodukter på nettet og ja jeg tjekker dem altid inden! Går også helt uden om ting med parabener, parfume, paraffin osv 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Me too 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte Mehner Kristiansen

  Hvordan kan man se om ens produkter er testet på dyr? Ih, hvad betyder alle de logoer… Findes der en oversigt over dem et sted? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Der er desværre vist ingen nem måde at se det på – andet end hvis mærket selv reklamerer tydeligt med det. Det kræver at man undersøger det inden.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Synes alt dette med kosmetik er noget værre noget for også selvom et mærke sige de ikke tester på dyr kan de stadig godt gøre det… 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Præcis – men det kan de ikke hvis det forbud bliver en realitet! Så må de ikke mere 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lina

  Hej Jeanett.

  Jeg vil bare sige, at jeg synes, det er supergodt, at du sætter fokus på forsøgsdyr. Mange modebloggere virker til at være lidt ligeglade – eller måske er de bare uvidende om brugen af forsøgsdyr og de ofte meget grusomme forsøg, der foretages på dem. I hvert fald er det skønt at se, at det ikke er alle der er det!

  Mange hilsner,
  Lina

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Mange tak Lina, fedt du kunne lide indlægget! Husk endelig at skrive under! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er blevet så fanatisk, at jeg undersøger om nye potentielle sager tester på dyr.. Gør de, så vil jeg ikke i nærheden af det! Mener faktisk, at det var dit første indlæg om dyreforsøg – der virkelig fik mine øjne op. Senere er jeg også begyndt at KUN spise øko kød, jeg kan simpelthen ikke leve med andet på min samvittighed..

  Men altså, er jeg på besøg hos folk, spiser jeg hvad, der bliver serveret. Jeg synes bare, at man skal tage valget, og ikke ignorere baggrundsviden omkring hvor tingene kommer fra. Når man har fundet ud af, hvad man kan leve med, så må det være det. Det respekterer jeg.. 🙂 Super indlæg!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Mange tak! Jeg er også med på øko kødet – både for dyrenes, men også vores egen skyld. Så ved vi at vi ikke propper os med mad der er fyldt med vækstfremmer, uhyggelige mængder antibiotika osv.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg synes virkelig, det er svært at vide, om firmaer tester på dyr, eller om de ikke gør, men jeg prøver så godt jeg kan at gå uden om de firmaer, der tester på dyr 🙂 Jeg vil også give Lina ret i, at det er så fedt, at du sætter fokus på emnet! Jeg håber i hvert fald, at loven træder i kraft som planlagt, for du har ret i, at det er noget af en jungle, vi som forbruger skal finde rundt i 🙁
  Jeg har også glædet mig til marts 2013, så jeg håber inderligt, at det ikke bliver udsat 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Vi er rørende enige Hanar… det er en jungle og jeg havde virkelig også glædet mig til det forbud trådte i kraft!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Milla

  Der er jo heller ikke længere et behov for at teste på dyr – fordi de produkter vi køber i dag – med GLÆDE, fordi vi ved de er sikre, er allerede blevet gennemtestede?

  Tror du virkelig du har/kan købe makeup som ikke kan spores tilbage til et dyreforsøg?

  Det er ikke en jungle – det er faktisk ret simpelt – der testes for at det skal være sikkert. Er du imod det, så ville jeg nok foreslå du stoppede med at bruge makeup. Det lyder sikkert hårdt, men det er jo bare realiteterne. Fint at du har principper, men med dyreforsøg er det bare ikke så sort/hvidt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Selvfølgelig er det ikke sort/hvidt – men idag er der metoder hvorpå man kan teste uden at det længere behøver at foregå på dyr. Så vi kan faktisk sagtens have our cake and eat it too i dette tilfælde 🙂 Vi kan ikke gøre noget ved testning der er foregået i fortiden – fordi det kan ikke laves om med mindre vi har en tidsmaskine. Men jeg tror på, at vi alle kan forbedre os og blive klogere, derfor ville jeg ikke have nogle problemer med at bruge et mærke, som i fortiden brugte dyreforsøg, men ikke gjorde det længere.

   Og nej, jeg har aldrig sagt at jeg er imod at makeuppen er sikker… ved virkelig ikke hvor du får det fra? Men som jeg nævner, så er der i dag andre måder at teste på end på dyr. Så vi kan være glade og dyrene kan være glade.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det er altså en værre jungel at finde rundt i! Jeg giver dig så ret og jeg har også længe ventet på at dyreforsøg bare blev et no-go, så jeg som forbruger altså kan være sikker på at mine produkter er i orden! Så tak for indlægget, jeg er med det samme smuttet ind for at skrive under. Jeg er ikke fanatisk, men jeg vil fandeme gerne have det stoppet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Vi er helt enige – jeg er ikke mega fanatisk, men stoppet, dét vil jeg altså gerne ha’ det!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Desværre er verden så domineret af folks økonomiske interesser at vi glemmer at tage hensyn til både dyr og mennesker. Det gælder både makeup industrien som gerne ofrer et par dyr for profittens skyld, men lige så ofte medicinal og fødevareindustrien, som ingen betænkeligheder har ved at fylde os med bras, bare pengene klinger i kassen.

  Det er slet og ret ulækkert.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Blev meget positivt overrasket, da jeg så dit indlæg. Det er forfriskende at der også er plads til den slags ting på en modeblog.

  Du skriver at indlægget et sponseret, jeg er bare interesseret i at vide hvem der sponserer det? Er det Landsforeningen Forsøgsdyrenes Værn? Det er ikke for at kritisere, bare ren og skær nysgerrighed, nu hvor indlægget er meget anderledes end andre sponserede indlæg.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Yes, det er sponsoreret af Landsforeningen Forsøgsdyrenes Værn 🙂
   Og mange tak Louise!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Har du set denne her liste? http://www.mybeautybunny.com/cruelty-free-beauty/

  Der står bl.a. at MAC har ændret status, og at de bruger dyretest pg.a. deres marked i Kina.. :s

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hold op hvor kunne jeg ikke være mere uenig. Kosmetik burde testes MEGET MERE. Det mest uetiske ved kosmetik er at der næsten ingen grænser er for hvad man må putte i af gift, allergi- og kræftfremkaldende og hormonforstyrende stoffer. Det er det rene gift.

  Om så der ryger et par kaniner og rotter undervejs? Hellere at produkternes skadevirknin testes på dem end dig. Jeg ville ønske “testet på dyr” var en mærkning, så jeg kunne være sikker på jeg ikke var forsøgsdyret.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Hehe ja, der er vi så bare meget uenige. Selvfølgelig skal slutbrugeren ikke være “forsøgskanin” – det skal færdigtestes inden det ryger ud på markedet. Men alt uskyldige dyr skal lide fordi jeg skal kunne mascara på om morgenen? Nej tak. Når vi snakker kræftforskning osv, så er min holdning en anden. Men jeg synes bare make-up, parfume osv er for overfladiske produkter til at jeg mener at dyr skal lide for det.

   Til gengæld er vi HELT enige mht alt det andet lort de putter i produkterne. Det er virkelig gift! Og jeg ville ønske at langt flere af de produkter var forbudt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  The Body Shop tester IKKE på dyr og længere er den ikke! Derimod tester de på frivillige test personer, som er villige til at ofre sig i stedet for uskyldig dyr. Og ja de er ejet af et større firma, men de har stadig samme værdier og holdninger som altid.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Men lige meget hvordan du vender og drejer den, så er penge brugt på et Body Shop produkt penge direkte til L’Oreal. Og længere er den ikke. Så støtter man Body Shop, så støtter man L’Oreal.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Og man kan måske også undre sig over at Body Shop overhovedet gik med til at sælge sig til L’Oreal…

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Dette er det første indlæg, jeg har læst på din blog! Og tak! Endelig har jeg fundet en blogger, der taler højt om det her meget store problem! Jeg er selv blevet så forskrækket over, hvilke mærker/produkter der er testet på dyr og hvilke der ikke er. Men for pokker, der skal gøres noget NU og ikke om 10 år!!! Dyr skal ikke lide for menneskers skønhed – det er meget forkert!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Videoblog: krøller