Vinderen af Bellevue Box

Kourion

KourionKourionKourionKourionKourionKourion

Hvis man bare er lidt interesseret i oldtidskunstskab, historie og arkæologi, så skal man bestemt slå et smut forbi Kourion, hvis man er på ferie på Cypern. Kourion ligger ikke særlig langt fra byen Limassol (ca. 18 km derfra), men da Cypern ikke er kæmpe stor, så kan man sagtens køre dertil fra andre byer. Vi boede i Ayia Napa og kørte dertil i bil – det tog ca. 1,5 time.

Kourion ruinerne fra 1200-1100 f.Kr. og de er placeret oppe på et plateau med panorama udsigt udover hele bugten. Selve udsigten er i sig selv fantastisk! Selve ruinområdet og meget stort – men kan (kun) gå rundt på stier fra ruin til ruin. Jeg tror, at vi brugte 1,5 time på selve området. Der er bla. af et amfiteater (øverste billede), gladiator hus, en dom kirke (fra 400-tallet), Forum og mange andre ting. Specielt er amfiteateret og de mange gulvmosaikker (billede nr. 3) godt bevaret.
Vi var der i slut-juli måned og der var over 40 grader (man kan næsten fornemme den vilde varme her igennem billederne), så sørg for at have godt med væske med eller køb noget ved den lille kiosk der er deroppe ved starten. Entreen er ret billig; mener ikke engang vi gav 2 euro (ca. 15 kr) pr mand.

Kourion
Entré: 1,70 euro (ikke engang 15 kr!)
I kan læse lidt mere om området, åbningstider osv HER og I kan også se lidt billeder taget fra luften.

Leder I efter hoteller i nærheden af Kourion ruinerne, så er der flere HER (reklamelink)

Guide to Kourion ruins and ruin site on Cyprus. Find hotels near the ruins here.

bloglovin

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vinderen af Bellevue Box