Videoblog: Svar på spørgerunde #1

Lakrids cupcakes med citron

Lakrids/citron cupcakesLakrids/citron cupcakes

Som lovet er her opskriften på de lakrids cupcakes, som jeg servede til min pigefødselsdag. Lakrids er populært at putte i alting og jeg synes virkelig også at det fungerer bagværk. Jeg synes, at samspillet med lakrids og citron er helt fantastisk i disse lakrids cupcakes. Mine lakrids cupcakes var også de mest populære cupcakes til fødselsdagen!

Til ca. 14 lakrids cupcakes:

150 g smør
2 æg
3,5 dl sukker
2 tsk bagepulver
1 stor tsk vaniljesukker
2 dl kernemælk
4 dl hvedemel
4 tsk lakridsrodspulver fra Urtekram
Revet citronskal fra 2 hele citroner (husk at købe øko eller usprøjtede citroner, når I skal bruge skallen)

Lav gerne jeres lakrids cupcakes enten aftenen før eller et par timer før, de skal serveres. Vent med at putte smørfrosting på til lige inden de skal serveres.
Pisk smør, sukker, vaniljesukker og æg sammen med en elpisker til en luftig masse. Tilføj kernemælk, lakridspulver, citronskal, bagepulver og sigt melet ned i skålen og pisk igen. Fordel dejen i forme og bag dem ved ca. 200 grader i ca. 20 minutter (hold øje med dem og tag dem ud, når der ikke længere kommer dej på den pind i stikker ned i dem). Tag dem ud og sørg for at de er helt afkølet, før I kommer frosting på, da den er primært består af smør og derfor vil smelte, hvis den kommes på de lune lakrids cupcakes.

Til lakrids smørfrosting:

250 g smør
250 g flormelis
15 g lakridsrodspulver fra Urtekram (det svarer til halvdelen af de der små dåser)

Sørg for at smøret er lidt blødt inden brug. Pisk alle 3 ingredienser sammen og fordel derefter gavmildt på jeres lakrids cupcakes.

Så er jeres lakrids cupcakes klar! Servér gerne lakrids cupcakes med en kop kaffe eller god kop te. Velbekommen! 🙂

Reciepe for my liquorice-lemon cupcakes. Click on “TRANSLATE” in the top menu to get the whole text translated into your own language.

bloglovin

28 kommentarer

  • Jeg elsker smagen af citron OG lakrids, så jeg kunne virkeligt godt sætte tænderne i sådan en cupcake. Bogmærker indlægget så jeg kan bage dem en dag!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det ser så lækkert ud, og det lyder også til at være vildt godt. Elsker et godt sammenspil af to ingredienser som egentlig ikke ville høre sammen, eller hvad man siger 😉

    http://www.johanneblog.dk

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • missjeanett

      Ja, de passer virkelig godt sammen de to! Jeg var inspireret af en is jeg fik for nogle år siden som netop var med citron OG lakrids. Det fungerede helt perfekt sammen.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sasha

    Når du skriver stk under bagepulver og lakridspulver så er det vel tesks du mener ikke?
    Men de lyder lækre, må lave dem en af dagene hvis jeg får tiden til det, da familien er vilde med alt der indeholder lakrids, så der ville man jo kunne score nogle plus point! 😛

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • missjeanett

      Du har helt ret Sasha! Tastefejl fra min side af – det er fixet nu! 😀 Tak fordi du gjorde mig opmærksom på det!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det er sjældent jeg gider prøve kage-opskrifter fra en blog, for jeg har så mange kagebøger – men det her lyder bare vildt godt! Ved du om de er fryseegnede?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • missjeanett

      Åhh tak Stine, de blev virkelig også gode!! Jeg har ikke selv prøvet at fryse dem, men jeg kunne sagtens forestille mig at de kunne fryses ned (dog ikke frosting, selvfølgelig).

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mmmh.. Det ser vel nok lækkert ud! Agnes Cupcakes kan vist gå hjem og lægge sig 😀

    Kh Loulou

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • missjeanett

      Haha det gør de jo nok også snart – de er gået i betalingsstandsning 😉 Måske skulle man overtage fra dem hehe 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Joy

    De ser vildt lækre ud 🙂 Når du skriver “lakridspulver” fra Urtekram, er det den der hedder “lakridsrodspulver”?
    Det er den eneste jeg kan finde fra Urtekram….

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • missjeanett

      Præcis! Det er det! Jeg ændrer det lige i teksten, så andre ikke har problemer med det 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • hej fin blog du har
    du må gerne tjekke min ud
    og ligge en hilsen <3

    http://www.prettymalle.dk/

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Så mangler jeg bare en god undskyld til at lave dem!

    Har du forresten prøvet Emily’s med hindbær og lakrids? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • missjeanett

      Yes, dem har jeg prøvet… de er også rigtig gode 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ey, hvor ser de gode ud! Det er simpelthen en kombination jeg er nødt til at prøve – selvom jeg har lovet mig selv att ikke bage flere muffins lige den her månad (og så er det godt at det kun er ti dage tilbage, inden næste måned starter…).

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • missjeanett

      Hehe ja, du må bage dem næste weekend 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hold da op hvor ser det godt ud. Mums!
    Det er bestemt en opskrift der skal afprøves. Overvejer dog at forsøge mig med lakrids og banan, da det også kunne virke meget lækkert.
    Har du prøvet den kombination også?

    /Sophie

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • missjeanett

      Lakrids og banan? Nej det har jeg aldrig prøvet før!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stine

    Mega lækker opskrift, de står til afkøling nu 😉
    Du har forresten glemt at tilføje “bagepulver” et sted i din beskrivelse af hvordan man gør. Det giver lidt sig selv, men blev alligevel forvirret 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • missjeanett

      Hov, ja det retter jeg lige – det skal bare i sammen med melet 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lyder vildt lækkert! Den opskrift bliver bookmarked med det samme og må snart prøves 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Super fed blog du har! Jeg tænkte om jeg måtte låne dine billeder og teksten fra dette indlæg, og lægge det op på min egen blog, syntes nemlig de ser utrolig lækre ud! Og der kommer til at være en henvisning til din blog 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sisse

    De skal bages til fødselsdagen i weekenden! Har lige et spsm: smelter du smørret til dejen eller er det ligegyldigt? Ville være så ærgerligt at lave rod i en opskrift når det er til gæster 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • missjeanett

      Nope, den kommes bare i blød – dvs lad den stå 5 minutter ude inden 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Videoblog: Svar på spørgerunde #1