Lakrids cupcakes med citron

Luxembourg

LuxembourgLuxembourg Pictures from: Europeancitiesmarketing.com and Casayego.com

Jeg har faktisk ikke fået jer helt opdateret omkring min sommerferie, som faktisk kun er 12 dage væk (lidt vildt, føler lige at jeg er kommet hjem fra Lissabon!). Vi skal jo til den lille by Coudalere i sydfrankrig, som jeg fortalte om i indlægget her, og vi har besluttet os for at køre dertil istedet for at flyve. Jeg har ikke kørt på ferie siden jeg boede hjemme, da jeg foretrækker flyveren, men på denne måde kan vi besøge byer og venner på vej derned. Jeg tror, at jeg laver et kort med vores rute inden vi tager afsted, så I kan se den.

Men en af de lande vi stopper i er Luxembourg. Tiny-mini land klemt inde mellem Belgien, Tyskland og Frankrig. Jeg har aldrig været der og kender virkelig ikke særlig meget til det. Derfor vil jeg utrolig gerne høre fra jer der evt har (eller kender nogen der har). Vi har 2 overnatninger der – men reelt set kun et døgn at se noget i, da vi ankommer sent om aftenen den første dag. Hvad skal man se i Luxembourg by, hvis man kun har 24 timer? Vi vil helst undgå at vi skal ud og køre i bilen udenfor byen, da vi jo får kørt nok i forvejen i de dage (må hellere spare Hr. Kæreste lidt, da jeg ikke har kørtekort og derfor er det kun ham der kan køre). Nogen der ved hvad det er for en bro på billedet? Og kender I et godt, centralt hotel? Og tips om spisesteder ville virkelig også være fedt! Glæder mig til at høre jeres tips og tricks om Luxemborg 😉

This summer I’m going to southern France on vacation, but we’re driving there so we’re going to stop in several cities on our way there. One of them is in Luxembourg (in the country named the same). Any great tips regarding restaurants, hotels or places to see in Luxembourg?

bloglovin

18 kommentarer

 • Camilla

  Jeg har boet i Luxembourg hele mit liv så jeg kan da prøve at hjælpe dig lidt 🙂
  Broen hedder “Adolphe” og den forbinder centrum af Luxembourg by og det område af Luxembourg by, vi kalder “Gare”, som er der hvor Luxembourgs hovedbanegård ligger (gare = station).
  Jeg ville have foreslået jer at køre til Vianden i nord Luxembourg, der er virkelig flot. Men når i ikke gider at køre og når i kun har et døgn, er det nok en god ide at blive i byen 🙂
  Udover at gå rundt i centrum kan i gå ned til Grund (dit første billede) og Clausen. I kan gå i kassematterne på vej derned og i får også en flot udsigt på gåturen. Clausen er et gammelt øl bryggeri som for 5-7 år siden blev lavet om til et nyt hipt bar/restaurant område.
  I kan også tage til Kirchberg og se “Europa byen” – der hvor Europa parlamentet, domstolen, EIB, Europaskolen osv. ligger.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   TUSIND TAK Camilla!! Har du nogle gode tips til hvor man skal spise henne?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

   Hvis det skal være luksus kan i tage Hotel Sofitel’s restaurant “Top Floor”. Men det er ret dyrt. Jeg ville i stedet foreslå at få en drink i deres bar/lounge “Coco Mango” – de har en fantastisk udsigt!
   Ellers er Porta Nova en lækker italiensk restaurant til rimelige priser.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Hotellet skal helst bare være billigt, men godt. Vi skal bare være der 2 dage, så det er lidt fjollet at bruge extra penge på vild luksus der 😉

   Men Porta Nova lyder super – er det i centrum?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

   Ja det er ret centralt – en 10 minutters gåtur fra “strøget”, hvor i skal gå forbi en park 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Super, mange tak for alle de gode tips! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte

  Jeg har boet 10 år i Luxembourg, og selvom det er ved at være 20 år siden, så er der få ting jeg virkelig savner ved den by. Især i den her årstid får i det meste af byens stemning med ved at slå jeg ned ved en restaurant eller cafe på en stor plads der hedder Place D’ Armes. Efter min mening er det hjertet af byen. Pladsen syder af hygge og “spændende” mennesker i kraft af alle de nationaliteter der er. Der er en scene i midten af pladsen hvor der ofte er koncerter af forskellig art, som man kan nyde ( gratis) mens man spiser…når I nu ikke har så mange dage, vil det klart være mit bud hvis I vil suge ægte luxembourgsk stemning til Jer. Kræver selvfølgelig at vejret er til det. Lige op til pladsen er gågaden med en del dyre og mindre dyre butikker. 5 min gang fra pladsen kan I se eller gå på den bro på billedet og i det hele taget nyde udsigten ned i dalen som er meget imponerende om aftenen da den er lyst op af kæmpe spots. Håber det var brugbart!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Det var super brugbart! Tusind tak Ditte! Det plads lyder helt perfekt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Hej Jeanett 🙂
  Ved godt det ikke har noget med indlægget at gøre, men jeg sidder og er igang med den første fase af udviklingen af min kommende blog, og jeg vil høre hvordan man ændre skrifttype? Altså jeg har den wordpress tema man får med, og synes egentlig det er fint nok, for jeg har ikke så meget forstand på det. Men skrifttypen kan jeg bare ikke rigtig leve med, er det noget du har en fif til, eller skal jeg spørge en anden? 🙂

  Vil lige benytte muligheden til at sige at du har en rigtig god blog, som jeg følger fast 🙂

  Hilsen Sofie

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Hej Sofie. Det kan jeg desværre ikke svare dig på, da jeg har nogle tekniske gutter der sidder og tager sig af den slags for mig. Og før jeg havde dem var jeg selv på blogspot, så kender ikke wordpress på den måde, desværre. Men håber at du finder ud af det!

   Og tusind tak for de søde ord! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sofie

   Bare i orden, tak for det hurtige svar!

   Så lidt. God aften. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Var så lidt 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Ih altså, der fik jeg lige et nostalgisk flashback, da du nævnte Cap Coudalere. Jeg har brugt 3 sommerferier der da jeg var omkring 10 år, så det vækker bare så mange dejlige minder at se de billeder fra dit tidligere indlæg (før jeg fulgte din blog). 🙂 Jeg husker det som et rigtigt dejligt sted, men nu er det godt nok mange år siden, så måske har det ændret sig. Jeg håber du vil skrive om hvordan det er dernede. Måske man selv skulle smutte forbi igen en gang. Rigtig god tur! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Det vil jeg ihvertfald! Jeg regner bestemt med at blogge nede fra ferien af, så hæng bare på herinde i løbet af sommeren. Jeg er dernede om 2 uger 🙂
   Og det lyder godt at det er et dejligt sted, glæder mig også!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • jeg var der i 10 timer i marts måned – super fin by, men hold nu op hvor er byen mikro.

  jeg kan ikke nogle gode hotel-tips, da det ikke var nødvendigt, men jeg kan et par gode butikker hvis du er på jagt efter andre butikker end high-street 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Uh meget gerne shoppingtips Camilla! 😀 Den slags må du jo også være ekspert i 😉 Du ved tilfældigvis ikke om der er butikker der forhandler YSL, vel?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Hvis i vil prøve noget luxemburgsk kunne restauranten Mousel Cantine i Clausen være et bud (http://www.mouselscantine.lu/). Derfra kan man gå langs floden til Grund, hvor der er virkelig hyggeligt. Om sommeren er Scott’s Pub en favorit pga deres dejlige terrasse ned til floden.

  Ellers har jeg med stor succes spist frokost på Art Café (rue Beaumont), som ligger midt i byen (og butikkerne), men alligevel gemt lidt af vejen i en gård.

  Derudover er der i løbet af sommeren en del gratis open-air koncerter. I kan se programmet her:
  http://www.summerinthecity.lu/en/mainpage.html

  Og når i nu er der skal i købe noget af den lokale vin (hvidvin og cremant) samt få tanket bilen (da benzinen er billig).

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristina

  Hejsa,
  jeg flyttede sidste efteraar til Luxembourg, saa jeg kan maaske ogsaa hjaelpe med lidt tips.
  Jeg faldt over et link til en blog, hvor der er en del billeder fra en del fine steder i Luxembourg: restauranten “Mama Loves You”, som ligger i Hollerich – et omraade, som jeg ret godt kan lide at gaa i byen i (der ligger heller ikke saa meget andet end lige netop den restaurant + barer der).
  Care Rotondes, som ogsaa ligger i Hollerich, er ogsaa et ret fedt (omend ret alternativt) sted.
  Saa er der Mudam, et museum lige ved begyndelsen af Kirchberg. Har ikke vaeret der selv, men det skulle bestemt vaere et besoeg vaerd!
  Cafe Konrad er en virkelig hyggelig cafe i Lux centrum.
  I bydelen Limpertsberg ligger der vist en cupcakeforretning, som skulle vaere ret god, har dog ikke proevet den. Ellers laver Oberweiss skoenne, skoenne kager – saadan en er der i hvert fald omkring gaagaden.

  Lux centrum er, som mange andre ogsaa har skrevet, ret saa lille, saa det er nemt at se meget paa kort tid. Soerg endelig for at komme rundt til de forskellige broer, saa I kan nyde den smukke udsigt. Jeg kan rigtig godt lide bydelene: Kirchberg (EU-bygninger, mange fine restauranter), Clausen (beliggende nede i dalen, rigtig mange barer), Grund (ogsaa nede i dalen, man kan gaa fra Clausen til Grund, elevator fra Grund til den oevre del af byen, et par barer), Centre Ville (gaagaden, praesidentpaladset), Hollerich (restaurant, barer).

  Og saa er der forresten en del fine parker rundt omkring centrum!

  Og saa ville jeg nok generelt ikke opholde mig for meget omkring banegaarden. Ikke at det er farligt, men der er bare en del finurlige typer… 🙂 Og saa er den offentlige transport ret god + billig (en billet, der gaelder to timer (baade tog og bus), koster 1,5 EUR (paa mobiliteit.lu kan I se tidsplaner, hvis det er).

  Det var umiddelbart, hvad jeg lige kunne komme paa. Hvis jeg ellers kan hjaelpe med noget siger du bare til! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lakrids cupcakes med citron