✕
10 random fatcs #4

Modeblogrevolutionen og en masse om bloggerpriser

Jeg undskylder på forhånd, at dette indlæg er lidt langt, men jeg håber at I kommer hel vejen igennem det med mig 😉 Sidste år afholdt en dansk webshop årets modeblogpris. Der var ingen forklaring om hvorfor bestemte bloggere var nomineret og der blev delt 4 priser ud, hvoraf 3 af dem var jurypriser. Det vil sige kun en af priserne blev lagt i hænderne på dem som egentlig betyder noget for bloggerne – nemlig jer læsere!

Allerede dengang var jeg undrende overfor at flere af de nominerede har personlige relationer til folk i juryen, hvilket jeg slet slet ikke mener man kan. Så må man vælge andre til at sidde i den jury! Men også fordi jeg synes at jury’er i blogland ikke hører hjemme. Blogs er uafhængige, demokratiske og læserstyrede. Det er kun to ting, der gør at blogs og især modeblogs er store i dagens DK: Hårdt vedholdende arbejde fra bloggerens side og en loyal læserskare, der kigger forbi flere gange om ugen/dagen/i timen.. 😉 Cirka samtidig med modeblogprisen kårede Costume “årets danske modeblog” ved hjælp af afstemning. Igen var en stor del af de nominerede valgt af uvisse årsager, ingen begrundelser eller ord om valget – dog kunne læserne stemme om det. ClamourforGlamour løb med sejren – igen havde jer læsere talt og hvor var det dog befriende at veninderne/de ansatte i koncernen ikke løb med sejren.

Nu finder begge ting igen sted. Denne gang er det om nogen ENDNU mere forvirrende hvad der er grundlaget for disse priser. Den store danske webshop har denne gang slået et stort brød op og indgået samarbejde med modemagasinet Eurowoman og MTV. Inde på Eurowoman skrives der:

I 2012 er modeblogprisen igen tilbage for at sætte fokus på og hædre bloggerne, som i stadigt stigende grad er med til at sætte dagsordenen i det danske mediebillede. Alle nominerede bloggere er nøje udvalgt af juryen, som består af Anne Christine Persson (Danish Fashion Institute), Gertrud Bønnelykke (Eurowoman), Camille Berner (Eurowoman), As Øland (Dansk Mode & Tekstil) samt Columbine Smille (StyleBy).

Der er herefter udgivet en virkelig dårligt udarbejdet liste, hvor nogle af bloggerne står flere gange, samt med UKLIKBARE links til omkring 40 “mode” blogs, hvor en er en beautyblog (dog intet ondt mod Sara – læser den personligt selv, men synes det er underligt at det er den eneste der er nomineret i en MODEblogpris?), flere af dem ikke har været opdateret i måneder (fx. har en ikke blogget siden 5. juli) og cirka halvdelen er en del af modebranchens (dvs. juryens) “egne”, jeg nævner i flæng – diverse nuværende/tidligere ansatte af Eurowoman, freelancere tilknyttet, prfolk, stylister, veninder etc. Udover det er der INGEN form for begrundelser eller mere info omkring hvor mange priser der skal gives ud og hvor mange af dem som er “jurypriser”.
Den liste er på alle måder under al kritik.

Som om det ikke skulle være nok, så kårer Costume igen “årets bedste modeblog”, hvor de sjovt nok har valgt deres egen moderedaktørs blog, som en af de nominerede samt tidligere ansatte og “venner af huset”. Costume skal dog have ros for at begrunde deres valg og give læserne lov til at vælge vinderen. Respekt til Costume for det.

Alt det her handler på ingen måde om bitterhed herfra OVERHOVEDET. Jeg var seriøst faldet ned af stolen, hvis jeg havde været nomineret i nogle af de nævnte priser. Tilgengæld er det et udtryk for en frustration over modebranchens indspisthed og rygklapperi/vennetjenester. Selvfølgelig er det dejligt at der overhovedet er fokus på modeblogs (og blogs generelt), men som jeg ser det her, så er det ren markedsføring af de brands der afholder deher events/afstemninger og ligeså ren markedsføring af dem der sponsorerer gildet. De vil nemlig alle gerne have fat i bloggernes kæmpe købestærke læserskare dvs. JER og denne form for evens/afstemninger er den mest sikre måde at sikre sig en gennemgående bred omtale over mange mange måneder (uden at gøre nogen særlig indsats det kan man jo se på det arbejde som Eurowoman og deres jury har lagt i nomineringerne og den flotte liste). Det er i øvrigt også godt for deres egne sites – vi ved jo alle at de fleste efterhånden læser blogs og ikke finder modemagasiner og deres onlinetilbud særlig interessante. Derudover, som jeg også nævnte tidligere, er der noget gennemgående modstridende ved, at dele jurypriser ud i et medie der er så “demokratisk” og læserstyret.

Pointen med ALT det her er: Jeg har i løbet af denne uge snakket med en masse bloggere omkring alt det her og generelt er folk enige om en ting – Skal der være en modeblogpris, så skal den være bestemt af dem, som gør at det hele kører rundt JER. Derfor har jeg i samarbejde med med min partner in crime Kia og med støtte fra en masse bloggere stiftet Modeblogrevolutionen på FB og har udarbejdet et ret simpelt spørgeskema til jer.
I spørgeskemaet har vi stillet jer 3 demografiske spørgsmål og lagt en top 35 modeblogs op. Jer læsere har jo allerede ved hjælp af jeres likes og follows bestemt, hvem der er populære blandt jer, så den del af klaret og vi kunne derfor nemt udarbejde en top 35.
Inde på spørgeskemaet kan I stemme på jeres favorit og så må vi se hvordan resultatet bliver og om I læsere er enige med diverse juryer. Denne pris er virtuel og vi kalder det respekt-modeblog-prisen, da den går til den modeblog, som jer læsere stemmer på. Vi finder en 1. 2. og 3.plads blandt stemmerne.
Simple as that. I kan stemme HER.

Jeg håber I vil støtte op om denne “revolution” og stemme på jeres favorit. Vi offentliggør selvfølgelig vinderne samme dag, som modeblogprisen finder sted dvs. d. 8.11.2012.

I må MEGET gerne komme med jeres tanker her i kommentarfeltet (ligesom der var flere af jer der gjorde den anden dag, da jeg også tog emnet op på bloggens facebookside HER).

bloglovin

68 kommentarer

  • Har allerede givet min mening til kende henne hos Kia, men vil da ogsĂ„ lige sige det hĂ©r: hvor er det et fedt initiativ, og sĂ„ meget bedre, i mine Ăžjne, end det officielle. Har allerede stemt i afstemningen og ser frem til at se, hvem der lĂžber med prisen!

    Siden  ·  Svar pĂ„ kommentar
    • missjeanett

      Åhh hvor dejligt at hĂžre… tusind tak fordi du stĂžtter op om det! OgsĂ„ ved at stemme! 🙂

      Siden  ·  Svar pĂ„ kommentar
  • Nu har jeg jo brĂžlt pĂ„ Facebook, men jeg brĂžler gerne videre: SĂ„ fantastisk enig! Har faktisk en snigende fornemmelse af, at Eurowoman kommer pĂ„ dybt vand med den pris nu, og det gĂžr mig lidt glad. 😀

    Og jeg giver mit besyv med her: http://miriamshoeinshoes.blogspot.dk/2012/09/den-danske-modeblogpris-fedt-eller-fusk.html

    Siden  ·  Svar pĂ„ kommentar
    • missjeanett

      Hehe vi mĂ„ da hĂ„be at det spreder ringe i vandet 😉 Og tusind tak for stĂžtte, indlĂŠg, links og kommentarer! 🙂

      Siden  ·  Svar pĂ„ kommentar
  • Anne

    Hej Jeanett.
    Hvor er det et super fedt initiativ!!!
    Hvorfor kan man ikke vĂŠlge udlandet i jeres survey?

    Siden  ·  Svar pĂ„ kommentar
    • missjeanett

      Åhh ja det skulle vi ha’ tĂŠnkt pĂ„! Sorry! SĂ„ bare vĂŠlg den landsdel hvor du “oprindeligt” er fra 🙂 Det er ikke sĂ„ vigtigt 😉

      Siden  ·  Svar pĂ„ kommentar
  • Anne Sofie

    SĂ„ har jeg vĂŠret inde og give mit besyv med.
    Og stemmen rÞg til dig! Der er virkelig mange gode blogs derinde, sÄ det gÞr bestemt ikke ens valg nemmere.
    Men du har fortjent den, sÄ selvfÞlgelig skulle du have den (:

    Siden  ·  Svar pĂ„ kommentar
  • Fantastisk indlĂŠg og fantastisk idĂ©, intet mindre!
    Jeg er med!

    Siden  ·  Svar pĂ„ kommentar
  • Alice

    Jeg er enig – og har allerede stemt og “synes godt om” Modeblogrevolutionen pĂ„ FB.
    Og – tak for en fantastisk blog ! :gogo:

    Siden  ·  Svar pĂ„ kommentar
  • E

    Fra en trofast lÊser af mange modeblogs (ogsÄ de norminerede): Jeg er meget enig med dig, Jeanett. Fedt dig og andre taler hÞjt!

    Siden  ·  Svar pĂ„ kommentar
  • Super godt indlĂŠg, jeg tĂŠnkte prĂŠcis det samme da jeg lĂŠste hvem der var nomineret til de diverse bloggerpriser…

    Siden  ·  Svar pĂ„ kommentar
  • Mette T

    Synes det er et superfedt initiativ og elsker at I giver os lĂŠsere mulighed for at beskrive hvorfor vi netop har stemt pĂ„ den blog vi har, og dermed ogsĂ„, hvad vi mener kendetegner en god blog! 🙂

    Siden  ·  Svar pĂ„ kommentar
    • missjeanett

      Fedt, hvor er jeg glad for at hþre det Mette! Tak fordi du stemmer 🙂

      Siden  ·  Svar pĂ„ kommentar
  • Christina

    SĂ„ har jeg ogsĂ„ givet min stemme, og synes det er et rigtig fedt initiativ! 🙂 Jeg er helt enig i de ting du skriver, og mener at jeres blogpris helt klart er mere retfĂŠrdig.
    Jeg synes dog ogsĂ„ det kunne vĂŠre fint med flere kategorier/priser.. Ligesom da Sirene (da det stadig fandtes) fandt “Årets highstreet-“, “Årets sko-“, “Årets jeansbutik(/brand/mĂŠrke)” eller hvad de nu hed allesammen. Som jeg ogsĂ„ skrev i begrundelsen for min stemme, fĂžlger jeg forskellige (mode)blogs af forskellige grunde. Fx fĂžlger jeg dig dels for dine moderelaterede indlĂŠg, men allermest pga. dine ikke-moderelaterede indlĂŠg. 🙂 SĂ„ kunne man ikke lave en all-time favortiblogger pris? Ved godt det nok ville blive en smule omstĂŠndigt, men stadig.. 🙂
    Gléder mig til at se vinderen af Respekt-modeblog-prisen. 🙂

    Siden  ·  Svar pĂ„ kommentar
  • Christina

    Fedt, fedt, fedt initiativ 🙂

    Det her giver jo et realistisk billede pÄ hvordan det egentlig forholder sig.. HÄber i den grad, at de har fÄet noget at tÊnke over hos Eurowoman.

    Siden  ·  Svar pĂ„ kommentar
    • missjeanett

      Det hĂ„ber jeg virkelig ogsĂ„ 😉 Og tusind tak!

      Siden  ·  Svar pĂ„ kommentar
  • Jeg er helt enig i at det IKKE er en objektiv pris der er lagt op til fra EUROWOMANs side. Det er en intern fest for modefolk og deres veninder. Og sĂ„ hĂ„ber de at de nominerede bloggere skal gĂžre massiv reklame for denne fake pris pĂ„ deres blogs og dermed skabe reklame. Det kan lĂŠserne forhĂ„bentlig godt gennemskue 😉

    Hvad de ikke har forstĂ„et disse “modeveninder” er at det ville skabe sĂ„ meget mere opmĂŠrksomhed, hvis de lagde nomineringer vĂŠre Ă„bne ogsĂ„. Hvis lĂŠserne kunne nominere deres yndlingsblogs og derefter kunne man “kĂŠmpe” om (pĂ„ likes eller andet”) at fĂ„ stemmer nok til at komme med pĂ„ listen. Se det skaber opmĂŠrksomhed 😉

    Jeg har ogsĂ„ vĂŠret inde og stemme pĂ„ jeres RESPEKT pris, det er en god idĂ© :-). Men jeg mĂ„ indrĂžmme at jeg godt kunne tĂŠnke mig at se “priser” for upcoming blogs ogsĂ„. Jeg er sikker pĂ„ at der er mange gode uopdagede blogs derude. Og man mĂ„ vel erkende at det er blevet svĂŠrere at skille sig ud efterhĂ„nden, isĂŠr som modeblogger og derfor kan det vĂŠre svĂŠrt at skaffe mange followers. SĂ„ derfor kunne det vĂŠre godt med en pris for de smĂ„ perler derude 🙂 Men det er jo subjektivt og ville krĂŠve en jury. Og det er tydeligvis ikke nemt at finde en objekt jury i blog/modeverden.

    -Karina

    Siden  ·  Svar pĂ„ kommentar
  • Rigtig godt initiativ! Det her med at nominere sine egne er dĂ„rlig stil og gĂžr konkurrence komplet ligegyldig.

    Siden  ·  Svar pĂ„ kommentar
    • missjeanett

      Vi er helt enig – isĂŠr nĂ„r der ikke ligger nogen begrundelse for hvorfor!

      Siden  ·  Svar pĂ„ kommentar
  • Sara

    Hvor er det bare et super fedt initiativ!

    Siden  ·  Svar pĂ„ kommentar
  • Anni

    Jeres liste viser jo et meget bedre billede af hvordan tingene er – og her kender jeg faktisk de fleste blogs, i modsĂŠtning til den anden liste, hvor jeg ikke kendte stĂžrstedelen.
    Jeg har stemt, hvilket var svĂŠrt da jeg fĂžlger mange af de nominerede.
    GODT INITIATIV!

    Siden  ·  Svar pĂ„ kommentar
    • missjeanett

      Tusind tak Anni og tak fordi du tog dig tid til at stemme ogsĂ„! Det fedeste er jo hvis flest muligt stemmer, da det jo sĂ„ giver et bedre billede af hvad I lĂŠsere mener! 🙂

      Siden  ·  Svar pĂ„ kommentar
  • Maja

    Er delvist enig. Dog synes jeg ikke man kan kalde modeblogs for demokratiske, det er et ligelovligt stort ord at bruge synes jeg. IsÊr nÄr der ogsÄ foregÄr en hel masse rygklapperi bloggerne ibland her i BD.
    Derudover synes jeg efterhÄnden at alle modeblogs svÞmmer i urelevante reklamer, jeg nÊvner i flÊng: Kleenex, tandbÞrster, og den samme parfume der husere pÄ alle bloggernes sites.
    SĂ„ jeg synes helt klart at blogging har mistet noget autencitet og oprigtighed. Dermed ikke sagt at jeg synes blogs skal vĂŠre reklamefri – der skal bare vĂŠre en mening med galskaben og nĂ„r der kommer sponsorede indlĂŠg om toiletpapir, og kleenex’er og diverse andre urelevante ting sĂ„ har jeg svĂŠrt ved at se hvad der gĂžr blogs sĂ„ unikke igen.

    Siden  ·  Svar pĂ„ kommentar
    • missjeanett

      Jeg mĂ„ indrĂžmme, at jeg ikke helt kan se hvad sponsorerede indlĂŠg har med denne debat at gĂžre? Det er heller ikke en “hvilken blog er mest uafhĂŠngig og unik”-pris… det er en RESPEKT-pris fra jer lĂŠsere til den blog I synes gĂžr det bedst. SĂ„ du kan jo stemme pĂ„ den du synes har fĂŠrrest sponsorerede indlĂŠg 🙂

      Og rygklapperiet blandt BD-bloggere kan jeg slet, slet ikke se. Sorry, men jeg rygklapper ingen. Dem jeg roser og linker til er folk/blogs jeg oprigtigt kan lide.

      Siden  ·  Svar pĂ„ kommentar
  • Lise

    Super fedt initiativ!! Kunne ikke vĂŠre mere enig i det du skriver.

    Siden  ·  Svar pĂ„ kommentar
  • Katrine

    Synes det er et fantastisk initiativ. Jeg har ikke rigtig fÞr sat mig ind i det med blog priserne, men det her indlÊg har virkelig Äbnet mine Þje for det. Jeg synes jeres afstemning er sÄ trovÊrdig og meget fair. Har ogsÄ vÊret inde og ligge en stemme. GlÊder mig til at hÞre resultatet. Respekt herfra!

    Siden  ·  Svar pĂ„ kommentar
    • missjeanett

      Tusind tak, det er jeg sĂ„ glad for at du synes! Og tak for stemmen i det hele 🙂

      Siden  ·  Svar pĂ„ kommentar
  • Stine

    KĂŠre Jeanett,

    Rigtig god ide, og jeg gléder mig til at stemme 🙂

    Men hold nu op, det er svĂŠrt at sĂŠtte et kryds. Nogle blogs lĂŠser jeg kun for moden, for der er de skarpe, men ellers er de kedelige og uden personlighed. Andre blogs, der ogsĂ„ gĂ„r under temaet modeblog, er mere personlige og beretter om hele deres liv, men med moden i centrum. Jeg er vild med begge dele, men det er oftest de blogs med personlighed, som jeg besĂžger dagligt, og som rent faktisk gĂ„r i ‘normalt’ tĂžj:-). Det er sĂ„dan lidt en slags online veninde:-) SĂ„ derfor er det virkelig svĂŠrt kun at vĂŠlge en. Og favorit blog kan jo vĂŠre mange ting.

    Nu gÄr jeg ind og stemmer.

    Ha en dejlig dag 🙂

    Siden  ·  Svar pĂ„ kommentar
    • missjeanett

      Det er dig der bestemmer hvad du definerer ved en god modeblog – om det sĂ„ er det personlige eller den skarpe stil, sĂ„ er dit choice! Der er ikke noget der er forkert her 😉

      Siden  ·  Svar pĂ„ kommentar
  • Virkelig godt inititav! Alle de andre har sagt det vigtigste.

    Men lige et lille metode-kritisk sporgsmaal. Jeres sporgeskemas demografiske sporgsmaal (alder) er inddelt saadan, at man ikke lige ved hvor man skal saette kryds, da der er to valgmuligheder for bl.a. ’25’ (20-25 og 25-30) og for nogle af de andre aldre. (Personligt er jeg lige fyldt 25 og har derfor valgt 20-25 ;))

    Jeg ved godt at det ikke er det vigtige ved dette inititativ, men hvis I har planer om at gore det igen, skulle det nok aendres. Det giver altsaa noget bedre kredibilitet og validitet til undersogelsen =)

    TAK for dette initiativ.

    Siden  ·  Svar pĂ„ kommentar
    • missjeanett

      Mange tak! Og yes, det opdagede vi lige pludselig godt… og det skulle vist gerne vĂŠre rettet nu? 🙂

      Siden  ·  Svar pĂ„ kommentar
  • Helle

    Åh, hvor er det dog typisk modebranchen og Ă©n af grundene til, at jeg ikke holder modemagasiner, men lĂŠser lige prĂŠcis de blogs, som JEG kan li’ har og lyst til at fĂžlge 🙂 NĂŠh nej, mig skal de ikke prakke noget pĂ„. Jeg synes derfor, det er superfedt, at I rĂ„ber op! Jeres liste afspejler et meget mere virkelighedsnĂŠrt billede af, hvem de “stĂžrste” modeblogs er og modsat Eurowoman har I statistikker og tal bagved jeres nomineringer. Jeg ser gerne, at Eurowoman kommer med et udspil om, hvad der ligger til grund for deres nomineringer. “Jamen, ĂŠh, hun er en betroet ven af magasinet og afspejler magasinets generelle linie.” Pfff. PR stunt gone bad and they know it. Sejt gĂ„et, jeg har selvfĂžlgelig stemt og glĂŠder mig til, at den ĂŠgte og rette vinder bliver afslĂžret! 🙂 Rigtig god torsdag!

    Siden  ·  Svar pĂ„ kommentar
    • missjeanett

      Vi er helt enige Helle – jeg glĂŠder mig ogsĂ„ til at se den endelige vinder!

      Siden  ·  Svar pĂ„ kommentar
  • Lisa

    Jeg har stemt pĂ„ dig – tak for en dejlig, personlig blog :).

    Du har ret i din kritik ovenfor. Dog vil jeg lige anfĂŠgte en ting, som er en oldgammel diskussion:

    “Blogs er uafhĂŠngige, demokratiske og lĂŠserstyrede,” skriver du.

    Jeg er sĂ„ ked af, at man i dag stort set ikke kan lĂŠse nogle blogs, der ikke har sponsorerede indlĂŠg. Jeg forstĂ„r godt, hvorfor I indgĂ„r deals, men de kĂžbte indlĂŠg tager meget af min lĂŠseoplevelse og gĂžr, at jeg stort set er holdt op med at lĂŠse blogs – faktisk pĂ„nĂŠr hos dig.

    Du klarer den, fordi du har nogle skÞnne, personlige indlÊg, men jeg fÄr det alligevel skidt, hver gang jeg bliver mindet om, at visse produkter, events osv. har kÞbt reklameplads for ret billige penge eller gratis produkter (om det sÄ er positiv omtale, du giver, eller ej).

    Disse firmaer kan ikke forestille sig et bedre sted at komme ud: BlogosfĂŠren er en platform, der stadig har en aura af buzzwords som “independent” og “demokratisk”, og det er guld vĂŠrd i dag, hvor ingen forbruger vil vĂŠre “slave” af reklamer og massekultur.

    Jeg er nok en tand for idealistisk – jeg er ogsĂ„ journalist – men jeg hĂ„ber du og i andre vil tĂŠnke lidt over, hvor meget I vil “sĂŠlge” den her fantastiske platform, som I med hĂ„rdt arbejde har opbygget.

    Bare en ting, jeg har haft lyst til at komme ud med. Ellers – godt arbejde – og tak for det ;).

    Siden  ·  Svar pĂ„ kommentar
    • missjeanett

      Åhh tusind tak for din stemme, det er jeg glad for! Og jeg er rigtig glad for at du stadig léser med her <3

      Mht sponsoreret indlÊg sÄ er jeg ikke helt enig. Jeg synes sagtens man kan ha' sponsorerede indlÊg, hvor man samtidigt formÄr at ha' en personlig vinkel pÄ det. Og jeg tÊnker skam over hvad jeg siger ja til og hvad jeg ikke gÞr! Der er flere ting jeg siger nej til, da jeg enten ikke kan stÄ inde for produktet eller bare ikke kan se hvordan det har en relevans pÄ min blog. Og det hÄber jeg ogsÄ at mine lÊsere kan se!
      Desuden er det nok en udvikling der er kommet for at blive… de fleste store bloggere i dag bruger 3-5 timer hver dag pĂ„ deres blogs, sĂ„ det er gĂ„et skridtet lĂŠngere nu end vĂŠre bare "en hobby". Personligt ville jeg ikke lĂŠngere kunne fĂ„ det til at hĂŠnge sammen med studie, job, privatliv OG blog, hvis der ikke ogsĂ„ kom penge ind fra bloggen. Jeg ville simpelthen ikke ha' tid til at bruge sĂ„ mange timer pĂ„ det hver dag, da jeg sĂ„ tilsvarende ville ha' brug for at bruge de timer pĂ„ mit job istedet for, sĂ„ de extra penge kom derfra. Dog gĂžr jeg det ikke for pengenes skyld – jeg blogger fordi jeg stadig brĂŠnder for det! Men kravene mht hvor tit, gennemarbejdede indlĂŠg og high quality billeder) til de store blogs i dag er efterhĂ„nden sĂ„ hĂžje, at det simpelthen ikke er muligt at kun bruge 15 min pĂ„ bloggen om dagen. Fx tager det mig flere timer hver dag i flere dage at researche til og photoshoppe mine collager som jeg laver til tid. HĂ„ber det hele giver mening?

      Siden  ·  Svar pĂ„ kommentar
  • Anita

    Super ide. Og 100 gange mere relevant end de to andre afstemninger.
    Jeg kunne godt tÊnke mig at fÄ en mening fra en looklab blogger. Der er tankevÊkkende stille fra deres side af, hvis du spÞrger mig.

    Jeg har naturligvis stemt – skal da naturligvis stĂžtte op om noget sĂ„ vigtigt 🙂

    Siden  ·  Svar pĂ„ kommentar
    • missjeanett

      Tusind tak! Og ja, det kunne bestemt vĂŠre relevant at hĂžre deres mening.

      Siden  ·  Svar pĂ„ kommentar
  • Anne

    Hvor er det bare et fedt initiativ!! – Jeg synes, det er sĂ„ usmageligt, som modebranchen prĂžver at tage patent pĂ„ og hĂžste frugt af noget, de tydeligvis ikke har et sĂŠrlig godt greb om!! Det, jeg elsker ved jeres blogs, er jo netop, at I ikke indgĂ„r i et eller andet lusket samarbejde med modeverdenen, men at I er 100% trovĂŠrdige. Derfor sĂŠtter jeg stor pris pĂ„ jeres stille oprĂžr. RESPEKT til dig og Kia – og de andre bloggere!

    Siden  ·  Svar pĂ„ kommentar
    • missjeanett

      Tusind tak Anne!! Dejligt at du ogsĂ„ stĂžtter op om det 🙂

      Siden  ·  Svar pĂ„ kommentar
  • Jane

    Jeg syntes det er et virkelig godt initaitiv som Kia og dig har lavet her. Jeg har selv lĂŠst blogs i ca 4- Ă„r og vil mene at der mangler rigtig mange pĂ„ EW og MTV’s liste. Jeg kan pĂ„ ingen mĂ„de forstĂ„ at den kan vĂŠre officiel, da der er for mange interessekonflikter indenover.
    Jeg finder det mĂŠrkeligt og studser over at ingen af de nominerede bloggere selv kommenterer disse interesse konflikter? Det er jo absolut ingen hemmelighed og jeg synte egentlig bare at det hele fĂžles mere “plat” hvis ikke de vĂŠlger at kommenterer pĂ„ det, isĂŠr nu hvor I har lavet en RIGTIG og VELFORTJENT liste, som er lavet pĂ„ de helt rigtige grundlag..
    Et skulderklap til Jer og et surt opstþd til EW/MTV 🙂 Jeg syntes virkelig det er et flot initaitiv..!!!

    Siden  ·  Svar pĂ„ kommentar
  • Er helt enig i at listen er helt urimelig. Den er fyldt med en masse blogs, som overhovedet ikke burde vĂŠre pĂ„ listen.
    Omvendt synes jeg ogsĂ„ at jeres blogpris er ret forkert. Der er enormt mange store blogs, som er helt vildt dĂ„rlige og det er tydeligt at der ikke er lagt nogle former for tanker bag deres indlĂŠg. Der er et hav af mindre blogs, som er super gode og hvor man kan se at de virkelig kĂŠmper for det – som, i mine Ăžjne, ogsĂ„ fortjener en chance.
    SĂ„dan har jeg det i hvert fald 🙂

    Siden  ·  Svar pĂ„ kommentar
    • missjeanett

      Hvis der er store blogs der er dĂ„rlige, sĂ„ mĂ„ vi jo gĂ„ ud fra at lĂŠserne ikke stemmer pĂ„ dem 😉 Og hvis en af dem du synes er dĂ„rlige vinder, sĂ„ mĂ„ vi jo bare konkludere at flertallet ikke synes de er dĂ„rlige 🙂

      Siden  ·  Svar pĂ„ kommentar
    • Rigtigt. Tror bestemt heller ikke pĂ„ at en af de dĂ„rligere blogs vinder 😀 Men jeg synes det er synd at vĂŠlge udfra lĂŠsertal. Bare min mening – har fuld respekt for at andre har en anden 🙂 !

      Siden  ·  Svar pĂ„ kommentar
    • missjeanett

      Jeg siger heller ikke at den metode vi har brugt er den mest optimale, men det var den hvor vi fÞlte at vi kunne vÊre mest neutrale og ikke ogsÄ ende ud i at komme til at lave noget smagsdommeri. HÄber det giver mening!

      Siden  ·  Svar pĂ„ kommentar
  • Fedt fedt FEDT initiativ!! ps. tak for en herlig blog fra din side 😉

    Siden  ·  Svar pĂ„ kommentar
  • Pernille

    Hej Jeanette. Godt initiativ. Har ogsĂ„ selv tĂŠnkt, at det var indspist. Men man kan stemme flere gange inde i jeres afstemning, og det er mĂ„ske ikke sĂ„ godt ifht. validering 🙂

    Siden  ·  Svar pĂ„ kommentar
    • missjeanett

      Hvis du har flere computere/telefoner, sÄ kan du stemme en gang fra hver. Men du kan ikke stemme flere gange fra samme computer.

      Siden  ·  Svar pĂ„ kommentar
  • Super fedt initiativ og set med mine Ăžjne er det jo meget federe at vinde jeres pris, da det er lĂŠserne, der bestemmer. Lige prĂŠcis ved sĂ„dan en pris giver en jury ingen mening

    Siden  ·  Svar pĂ„ kommentar
    • missjeanett

      PrÊcis! Jeg ville ogsÄ blive 1000 gange sÄ glad for en pris bestemt af jer end en fra et magasin!

      Siden  ·  Svar pĂ„ kommentar
  • Anne

    Rigtig spĂŠndende og tankevĂŠkkende! Jeg er blot nysgerrig efter at hĂžre, hvori du ser det demokratiske i en modeblog? (:

    Siden  ·  Svar pĂ„ kommentar
    • missjeanett

      Jeg mener at selve verdenen omkring en blog er demokratisk pĂ„ den mĂ„de, at det jo er flertallet (lĂŠserne) der vĂŠlger hvem der fĂ„r mest succes eftersom det er jer der vĂŠlger at klikke ind pĂ„ bloggen, hvis I kan lide den 🙂

      Siden  ·  Svar pĂ„ kommentar
  • Lyder helt vildt spĂŠndende (;

    / Stephanie

    http://www.FashionBySterup.blogspot.dk

    Siden  ·  Svar pĂ„ kommentar
    • missjeanett

      Mange tak, jeg er ogsĂ„ spĂŠndt pĂ„ at se resultatet 🙂

      Siden  ·  Svar pĂ„ kommentar
  • HĂžrt!
    ej men studsede ogsĂ„ noget da jeg lĂŠste om de nominerede blogs. Om Velvet snow stĂ„r der er Ditte og Merethe driver den sammen, men det er da lĂŠnge siden de er gĂ„et hvert til sit blogmĂŠssigt. Virkelig mĂŠrkeligt der ikke er bedre styr pĂ„ sĂ„danne ting, som du ogsĂ„ selv siger 🙂

    Siden  ·  Svar pĂ„ kommentar
  • MĂ„ jeg sĂ„ vĂŠre infant terrible og lege djĂŠvlens advokat? 😉 Her kommer mit besyv til denne diskussion (b.la. sakset lidt fra mine tidligere kommentarer hos Miriam-shoe-in-shoes)
    Jeg forstĂ„r faktisk slet ikke behovet for en modeblogpris? Om den sĂ„ er dĂ„rlig, uretfĂŠrdig eller mere demokratisk. Jeg synes faktisk det er en lidt ligegyldig diskussion. Ikke at jeg ikke under bloggere anderkendelse, det gĂžr jeg skam – men den fĂ„r de jo allerede i via lĂŠserne og deres kommentarer. Og jeg ser ogsĂ„ jeres afstemning, som jeres mĂ„de at give den etablerede modebranche en “fuckfinger” (pĂ„ en pĂŠn mĂ„de altsĂ„ – med Essieneglelak pĂ„ negletipperne og Line og Jo fingerringe) – at fordi I ikke er en del af den etablerede modebranche (styret af dem, der fĂžrst enstrede modefeltet – modemagasinerne, designerne og de forskellige VIPs), sĂ„ synes I det er fusket, uretfĂŠrdigt, udemokratisk, hvorpĂ„ deres prisuddeling foregĂ„r via en jury – nedsat af en af feltets stĂŠrkeste aktĂžrer.
    Men jeg synes, at ved ikke at ville have en modeblogpris – sĂ„ ville I netop distancere jer mere fra modebranchen (hvor I altsĂ„ stĂ„r og svinger arrigt med lĂŠdercluthchen for at fortĂŠlle dem, hvor seriĂžse aktĂžrer I altsĂ„ er inden for dette felt), og viser hvad der er det fede ved modebogs. Netop ved at lave jeres egen modeblogpris, viser det jeres higen efter anderkendelse og en strĂŠben efter det samme, som er i den etablerede modebranche (hvor det er et gammelt, tilbagevenden ritual med disse awards og priser).
    SĂ„ mit spĂžrgsmĂ„l til jer er: Vil I – eller vil I ikke – vĂŠre en del af modefeltet?
    Sagen er i Ăžvrigt den, at det er rimelig nemt at afgĂžre, hvilke blogs der er mest lĂŠste: Et kig pĂ„ bloglovin’ eller lĂŠsertal. Slut, prut. Easy, peasy. Om man sĂ„ sammenstiller et hĂžjt lĂŠsertal med at det er en god blog, det er jo sĂ„ en anden sag. (og et langt mere interessant debat IMO)
    Selvom jeg synes at den “officielle” (eller hvad man nu skal kalde den) modeblogspris’ metode er noget sĂŠr, sĂ„ er jeres heller ikke 100% valid. Det er den af flere Ă„rsager:
    Den siger ikke noget om, hvilke blogs der er stĂžrst – den siger mere noget, hvem der har de mest dedikerede lĂŠsere.
    Og er det partout meningen med blogs, at de skal have dedikerede, kommenterende og ikke mindst stemmende lĂŠsere? Kan man ikke have en god blog, selvom lĂŠserne ikke kommenterer sĂ„ ofte? – eller er villige til at stemme pĂ„ ens blog til en modepris?
    Der er visse blogs, isÊr deciderede modeblogs, hvis man ser pÄ dem rent genremÊssigt, sÄ er det nogle, der har en mere professionel distance (jeg tÊnker b.la. pÄ dem i Bisou-netvÊrket og sÄdan én som youblushblog), hvor det ikke handler om dialog eller hvor dialogen ikke har fÞrste priotet. Deres Êstetik lÊner sig ogsÄ (endnu mere) op af et modemagasin. Om dette gÞr en god blog, kan man sÄ vÊre enig eller uenig i.
    Personligt er det ikke den type blogs, jeg tÊnder pÄ. Jeg synes i Þvrigt, at der er en trist tendens til, at de blogs, som startede ud med at vÊre meget personlige og med inddragende dialoger mister ofte giver afkald pÄ deres inviterende dialog, eftersom de bliver stÞrre. (bliver de tilpasset de allerede eksisterende aktÞrers adfÊrd?)

    SĂ„ i stedet for at diskutere, hvorvidt den ”officielle” modeblogaward er retfĂŠrdig eller ej, sĂ„ kunne det vĂŠre interessant at diskutere, hvad der gĂžr en god blog (det er ogsĂ„ en diskussion man ville kunne lĂŠre mere af), og sĂ„ bare give fanden i det hele – i den etablerede modebranche, og bare blogge derudaf 🙂

    Siden  ·  Svar pĂ„ kommentar
    • missjeanett

      SelvfÞlgelig mÄ du det!

      Jeg ved ikke om der direkte er et behov for en pris… dette var i min verden bare en modreaktion til alle de elendige priser der er. Det er ikke fordi jeg personligt har brug for en pris eller anderkendelse, fordi den fĂžler jeg at jeg fĂ„r igennem alle mine sĂžde lĂŠseres aktivitet.

      Jeg har ikke brug for at vĂŠre en del af modefeltet… jeg synes bare denne pris er super, super useriĂžs pĂ„ den mĂ„de den er bygget op og stinker langt vĂŠk af at vĂŠre lavet fordi de sĂ„ hĂ„ber at alle bloggerne vil linke lĂžs til deres afstemninger bagefter.

      Og nej, man kan ikke bare kigge pÄ Bloglovin for at finde vinderen. Hvis du bruger bloglovin, sÄ fÞlger du nok ikke kun en blog derinde. Og det er jo ikke sikkert at den blog med flest lige er den du synes er den bedste? Det betyder bare den favner bredt til mange, Men det betyder jo ikke nÞdvendigvis at folk ville stemme pÄ den som den bedste?

      Og sĂ„ handler vores pris ikke om hvem der er “stĂžrst” eller “bedst”, men om hvem lĂŠserne gerne vil give et skulderklap til!
      Jeg er enig med dig i hvad der for mig er en god blog… jeg er heller ikke sĂŠrlig meget til de meget magasin-agtige og “sterile” blogs. NĂ„r de ikke inspirerer mig pĂ„ det personlige plan, sĂ„ gĂžr de heller ikke fashionwise. Og det er ogsĂ„ det ĂŠrgerlige ved disse priser tit… de hylder lidt de magasin-agtige blogs fremfor dem med mere personlighed.

      Siden  ·  Svar pĂ„ kommentar
  • Janni

    Hvad er dansk webshop? En brancheforening? Eller hvem, hvad stÄr bag? Jeg undrede mig ogsÄ, da jeg sÄ listen, men det er fordi, jeg betragter nogle af de nominerede mere som livstilsblogs end modeblogs.

    Siden  ·  Svar pĂ„ kommentar
  • Camilla k

    Hej 🙂

    Jeg vil super gerne stemme, men jeg har ikke fb ? Kan man stemme et andet sted?

    Siden  ·  Svar pĂ„ kommentar
    • missjeanett

      Man skal ikke ha’ FB for at stemme… du stemmer bare pĂ„ linket her i indlĂŠgget 🙂

      Siden  ·  Svar pĂ„ kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. KrĂŠvede felter er markeret med *

 

NĂŠste indlĂŠg

10 random fatcs #4