10 random fatcs #4

Modeblogrevolutionen og en masse om bloggerpriser

Jeg undskylder på forhånd, at dette indlæg er lidt langt, men jeg håber at I kommer hel vejen igennem det med mig 😉 Sidste år afholdt en dansk webshop årets modeblogpris. Der var ingen forklaring om hvorfor bestemte bloggere var nomineret og der blev delt 4 priser ud, hvoraf 3 af dem var jurypriser. Det vil sige kun en af priserne blev lagt i hænderne på dem som egentlig betyder noget for bloggerne – nemlig jer læsere!

Allerede dengang var jeg undrende overfor at flere af de nominerede har personlige relationer til folk i juryen, hvilket jeg slet slet ikke mener man kan. Så må man vælge andre til at sidde i den jury! Men også fordi jeg synes at jury’er i blogland ikke hører hjemme. Blogs er uafhængige, demokratiske og læserstyrede. Det er kun to ting, der gør at blogs og især modeblogs er store i dagens DK: Hårdt vedholdende arbejde fra bloggerens side og en loyal læserskare, der kigger forbi flere gange om ugen/dagen/i timen.. 😉 Cirka samtidig med modeblogprisen kårede Costume “årets danske modeblog” ved hjælp af afstemning. Igen var en stor del af de nominerede valgt af uvisse årsager, ingen begrundelser eller ord om valget – dog kunne læserne stemme om det. ClamourforGlamour løb med sejren – igen havde jer læsere talt og hvor var det dog befriende at veninderne/de ansatte i koncernen ikke løb med sejren.

Nu finder begge ting igen sted. Denne gang er det om nogen ENDNU mere forvirrende hvad der er grundlaget for disse priser. Den store danske webshop har denne gang slået et stort brød op og indgået samarbejde med modemagasinet Eurowoman og MTV. Inde på Eurowoman skrives der:

I 2012 er modeblogprisen igen tilbage for at sætte fokus på og hædre bloggerne, som i stadigt stigende grad er med til at sætte dagsordenen i det danske mediebillede. Alle nominerede bloggere er nøje udvalgt af juryen, som består af Anne Christine Persson (Danish Fashion Institute), Gertrud Bønnelykke (Eurowoman), Camille Berner (Eurowoman), As Øland (Dansk Mode & Tekstil) samt Columbine Smille (StyleBy).

Der er herefter udgivet en virkelig dårligt udarbejdet liste, hvor nogle af bloggerne står flere gange, samt med UKLIKBARE links til omkring 40 “mode” blogs, hvor en er en beautyblog (dog intet ondt mod Sara – læser den personligt selv, men synes det er underligt at det er den eneste der er nomineret i en MODEblogpris?), flere af dem ikke har været opdateret i måneder (fx. har en ikke blogget siden 5. juli) og cirka halvdelen er en del af modebranchens (dvs. juryens) “egne”, jeg nævner i flæng – diverse nuværende/tidligere ansatte af Eurowoman, freelancere tilknyttet, prfolk, stylister, veninder etc. Udover det er der INGEN form for begrundelser eller mere info omkring hvor mange priser der skal gives ud og hvor mange af dem som er “jurypriser”.
Den liste er på alle måder under al kritik.

Som om det ikke skulle være nok, så kårer Costume igen “årets bedste modeblog”, hvor de sjovt nok har valgt deres egen moderedaktørs blog, som en af de nominerede samt tidligere ansatte og “venner af huset”. Costume skal dog have ros for at begrunde deres valg og give læserne lov til at vælge vinderen. Respekt til Costume for det.

Alt det her handler på ingen måde om bitterhed herfra OVERHOVEDET. Jeg var seriøst faldet ned af stolen, hvis jeg havde været nomineret i nogle af de nævnte priser. Tilgengæld er det et udtryk for en frustration over modebranchens indspisthed og rygklapperi/vennetjenester. Selvfølgelig er det dejligt at der overhovedet er fokus på modeblogs (og blogs generelt), men som jeg ser det her, så er det ren markedsføring af de brands der afholder deher events/afstemninger og ligeså ren markedsføring af dem der sponsorerer gildet. De vil nemlig alle gerne have fat i bloggernes kæmpe købestærke læserskare dvs. JER og denne form for evens/afstemninger er den mest sikre måde at sikre sig en gennemgående bred omtale over mange mange måneder (uden at gøre nogen særlig indsats det kan man jo se på det arbejde som Eurowoman og deres jury har lagt i nomineringerne og den flotte liste). Det er i øvrigt også godt for deres egne sites – vi ved jo alle at de fleste efterhånden læser blogs og ikke finder modemagasiner og deres onlinetilbud særlig interessante. Derudover, som jeg også nævnte tidligere, er der noget gennemgående modstridende ved, at dele jurypriser ud i et medie der er så “demokratisk” og læserstyret.

Pointen med ALT det her er: Jeg har i løbet af denne uge snakket med en masse bloggere omkring alt det her og generelt er folk enige om en ting – Skal der være en modeblogpris, så skal den være bestemt af dem, som gør at det hele kører rundt JER. Derfor har jeg i samarbejde med med min partner in crime Kia og med støtte fra en masse bloggere stiftet Modeblogrevolutionen på FB og har udarbejdet et ret simpelt spørgeskema til jer.
I spørgeskemaet har vi stillet jer 3 demografiske spørgsmål og lagt en top 35 modeblogs op. Jer læsere har jo allerede ved hjælp af jeres likes og follows bestemt, hvem der er populære blandt jer, så den del af klaret og vi kunne derfor nemt udarbejde en top 35.
Inde på spørgeskemaet kan I stemme på jeres favorit og så må vi se hvordan resultatet bliver og om I læsere er enige med diverse juryer. Denne pris er virtuel og vi kalder det respekt-modeblog-prisen, da den går til den modeblog, som jer læsere stemmer på. Vi finder en 1. 2. og 3.plads blandt stemmerne.
Simple as that. I kan stemme HER.

Jeg håber I vil støtte op om denne “revolution” og stemme på jeres favorit. Vi offentliggør selvfølgelig vinderne samme dag, som modeblogprisen finder sted dvs. d. 8.11.2012.

I må MEGET gerne komme med jeres tanker her i kommentarfeltet (ligesom der var flere af jer der gjorde den anden dag, da jeg også tog emnet op på bloggens facebookside HER).

bloglovin

68 kommentarer

 • Har allerede givet min mening til kende henne hos Kia, men vil da også lige sige det hér: hvor er det et fedt initiativ, og så meget bedre, i mine øjne, end det officielle. Har allerede stemt i afstemningen og ser frem til at se, hvem der løber med prisen!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Åhh hvor dejligt at høre… tusind tak fordi du støtter op om det! Også ved at stemme! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nu har jeg jo brølt på Facebook, men jeg brøler gerne videre: Så fantastisk enig! Har faktisk en snigende fornemmelse af, at Eurowoman kommer på dybt vand med den pris nu, og det gør mig lidt glad. 😀

  Og jeg giver mit besyv med her: http://miriamshoeinshoes.blogspot.dk/2012/09/den-danske-modeblogpris-fedt-eller-fusk.html

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Hehe vi må da håbe at det spreder ringe i vandet 😉 Og tusind tak for støtte, indlæg, links og kommentarer! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Hej Jeanett.
  Hvor er det et super fedt initiativ!!!
  Hvorfor kan man ikke vælge udlandet i jeres survey?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Åhh ja det skulle vi ha’ tænkt på! Sorry! Så bare vælg den landsdel hvor du “oprindeligt” er fra 🙂 Det er ikke så vigtigt 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne Sofie

  Så har jeg været inde og give mit besyv med.
  Og stemmen røg til dig! Der er virkelig mange gode blogs derinde, så det gør bestemt ikke ens valg nemmere.
  Men du har fortjent den, så selvfølgelig skulle du have den (:

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fantastisk indlæg og fantastisk idé, intet mindre!
  Jeg er med!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Alice

  Jeg er enig – og har allerede stemt og “synes godt om” Modeblogrevolutionen på FB.
  Og – tak for en fantastisk blog ! :gogo:

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • E

  Fra en trofast læser af mange modeblogs (også de norminerede): Jeg er meget enig med dig, Jeanett. Fedt dig og andre taler højt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Super godt indlæg, jeg tænkte præcis det samme da jeg læste hvem der var nomineret til de diverse bloggerpriser…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette T

  Synes det er et superfedt initiativ og elsker at I giver os læsere mulighed for at beskrive hvorfor vi netop har stemt på den blog vi har, og dermed også, hvad vi mener kendetegner en god blog! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Fedt, hvor er jeg glad for at høre det Mette! Tak fordi du stemmer 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Så har jeg også givet min stemme, og synes det er et rigtig fedt initiativ! 🙂 Jeg er helt enig i de ting du skriver, og mener at jeres blogpris helt klart er mere retfærdig.
  Jeg synes dog også det kunne være fint med flere kategorier/priser.. Ligesom da Sirene (da det stadig fandtes) fandt “Årets highstreet-“, “Årets sko-“, “Årets jeansbutik(/brand/mærke)” eller hvad de nu hed allesammen. Som jeg også skrev i begrundelsen for min stemme, følger jeg forskellige (mode)blogs af forskellige grunde. Fx følger jeg dig dels for dine moderelaterede indlæg, men allermest pga. dine ikke-moderelaterede indlæg. 🙂 Så kunne man ikke lave en all-time favortiblogger pris? Ved godt det nok ville blive en smule omstændigt, men stadig.. 🙂
  Glæder mig til at se vinderen af Respekt-modeblog-prisen. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Fedt, fedt, fedt initiativ 🙂

  Det her giver jo et realistisk billede på hvordan det egentlig forholder sig.. Håber i den grad, at de har fået noget at tænke over hos Eurowoman.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Det håber jeg virkelig også 😉 Og tusind tak!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er helt enig i at det IKKE er en objektiv pris der er lagt op til fra EUROWOMANs side. Det er en intern fest for modefolk og deres veninder. Og så håber de at de nominerede bloggere skal gøre massiv reklame for denne fake pris på deres blogs og dermed skabe reklame. Det kan læserne forhåbentlig godt gennemskue 😉

  Hvad de ikke har forstået disse “modeveninder” er at det ville skabe så meget mere opmærksomhed, hvis de lagde nomineringer være åbne også. Hvis læserne kunne nominere deres yndlingsblogs og derefter kunne man “kæmpe” om (på likes eller andet”) at få stemmer nok til at komme med på listen. Se det skaber opmærksomhed 😉

  Jeg har også været inde og stemme på jeres RESPEKT pris, det er en god idé :-). Men jeg må indrømme at jeg godt kunne tænke mig at se “priser” for upcoming blogs også. Jeg er sikker på at der er mange gode uopdagede blogs derude. Og man må vel erkende at det er blevet sværere at skille sig ud efterhånden, især som modeblogger og derfor kan det være svært at skaffe mange followers. Så derfor kunne det være godt med en pris for de små perler derude 🙂 Men det er jo subjektivt og ville kræve en jury. Og det er tydeligvis ikke nemt at finde en objekt jury i blog/modeverden.

  -Karina

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rigtig godt initiativ! Det her med at nominere sine egne er dårlig stil og gør konkurrence komplet ligegyldig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Vi er helt enig – især når der ikke ligger nogen begrundelse for hvorfor!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Hvor er det bare et super fedt initiativ!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anni

  Jeres liste viser jo et meget bedre billede af hvordan tingene er – og her kender jeg faktisk de fleste blogs, i modsætning til den anden liste, hvor jeg ikke kendte størstedelen.
  Jeg har stemt, hvilket var svært da jeg følger mange af de nominerede.
  GODT INITIATIV!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Tusind tak Anni og tak fordi du tog dig tid til at stemme også! Det fedeste er jo hvis flest muligt stemmer, da det jo så giver et bedre billede af hvad I læsere mener! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja

  Er delvist enig. Dog synes jeg ikke man kan kalde modeblogs for demokratiske, det er et ligelovligt stort ord at bruge synes jeg. Især når der også foregår en hel masse rygklapperi bloggerne ibland her i BD.
  Derudover synes jeg efterhånden at alle modeblogs svømmer i urelevante reklamer, jeg nævner i flæng: Kleenex, tandbørster, og den samme parfume der husere på alle bloggernes sites.
  Så jeg synes helt klart at blogging har mistet noget autencitet og oprigtighed. Dermed ikke sagt at jeg synes blogs skal være reklamefri – der skal bare være en mening med galskaben og når der kommer sponsorede indlæg om toiletpapir, og kleenex’er og diverse andre urelevante ting så har jeg svært ved at se hvad der gør blogs så unikke igen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Jeg må indrømme, at jeg ikke helt kan se hvad sponsorerede indlæg har med denne debat at gøre? Det er heller ikke en “hvilken blog er mest uafhængig og unik”-pris… det er en RESPEKT-pris fra jer læsere til den blog I synes gør det bedst. Så du kan jo stemme på den du synes har færrest sponsorerede indlæg 🙂

   Og rygklapperiet blandt BD-bloggere kan jeg slet, slet ikke se. Sorry, men jeg rygklapper ingen. Dem jeg roser og linker til er folk/blogs jeg oprigtigt kan lide.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lise

  Super fedt initiativ!! Kunne ikke være mere enig i det du skriver.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Synes det er et fantastisk initiativ. Jeg har ikke rigtig før sat mig ind i det med blog priserne, men det her indlæg har virkelig åbnet mine øje for det. Jeg synes jeres afstemning er så troværdig og meget fair. Har også været inde og ligge en stemme. Glæder mig til at høre resultatet. Respekt herfra!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Tusind tak, det er jeg så glad for at du synes! Og tak for stemmen i det hele 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Kære Jeanett,

  Rigtig god ide, og jeg glæder mig til at stemme 🙂

  Men hold nu op, det er svært at sætte et kryds. Nogle blogs læser jeg kun for moden, for der er de skarpe, men ellers er de kedelige og uden personlighed. Andre blogs, der også går under temaet modeblog, er mere personlige og beretter om hele deres liv, men med moden i centrum. Jeg er vild med begge dele, men det er oftest de blogs med personlighed, som jeg besøger dagligt, og som rent faktisk går i ‘normalt’ tøj:-). Det er sådan lidt en slags online veninde:-) Så derfor er det virkelig svært kun at vælge en. Og favorit blog kan jo være mange ting.

  Nu går jeg ind og stemmer.

  Ha en dejlig dag 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Det er dig der bestemmer hvad du definerer ved en god modeblog – om det så er det personlige eller den skarpe stil, så er dit choice! Der er ikke noget der er forkert her 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Virkelig godt inititav! Alle de andre har sagt det vigtigste.

  Men lige et lille metode-kritisk sporgsmaal. Jeres sporgeskemas demografiske sporgsmaal (alder) er inddelt saadan, at man ikke lige ved hvor man skal saette kryds, da der er to valgmuligheder for bl.a. ’25’ (20-25 og 25-30) og for nogle af de andre aldre. (Personligt er jeg lige fyldt 25 og har derfor valgt 20-25 ;))

  Jeg ved godt at det ikke er det vigtige ved dette inititativ, men hvis I har planer om at gore det igen, skulle det nok aendres. Det giver altsaa noget bedre kredibilitet og validitet til undersogelsen =)

  TAK for dette initiativ.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Mange tak! Og yes, det opdagede vi lige pludselig godt… og det skulle vist gerne være rettet nu? 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  Åh, hvor er det dog typisk modebranchen og én af grundene til, at jeg ikke holder modemagasiner, men læser lige præcis de blogs, som JEG kan li’ har og lyst til at følge 🙂 Næh nej, mig skal de ikke prakke noget på. Jeg synes derfor, det er superfedt, at I råber op! Jeres liste afspejler et meget mere virkelighedsnært billede af, hvem de “største” modeblogs er og modsat Eurowoman har I statistikker og tal bagved jeres nomineringer. Jeg ser gerne, at Eurowoman kommer med et udspil om, hvad der ligger til grund for deres nomineringer. “Jamen, æh, hun er en betroet ven af magasinet og afspejler magasinets generelle linie.” Pfff. PR stunt gone bad and they know it. Sejt gået, jeg har selvfølgelig stemt og glæder mig til, at den ægte og rette vinder bliver afsløret! 🙂 Rigtig god torsdag!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Vi er helt enige Helle – jeg glæder mig også til at se den endelige vinder!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lisa

  Jeg har stemt på dig – tak for en dejlig, personlig blog :).

  Du har ret i din kritik ovenfor. Dog vil jeg lige anfægte en ting, som er en oldgammel diskussion:

  “Blogs er uafhængige, demokratiske og læserstyrede,” skriver du.

  Jeg er så ked af, at man i dag stort set ikke kan læse nogle blogs, der ikke har sponsorerede indlæg. Jeg forstår godt, hvorfor I indgår deals, men de købte indlæg tager meget af min læseoplevelse og gør, at jeg stort set er holdt op med at læse blogs – faktisk pånær hos dig.

  Du klarer den, fordi du har nogle skønne, personlige indlæg, men jeg får det alligevel skidt, hver gang jeg bliver mindet om, at visse produkter, events osv. har købt reklameplads for ret billige penge eller gratis produkter (om det så er positiv omtale, du giver, eller ej).

  Disse firmaer kan ikke forestille sig et bedre sted at komme ud: Blogosfæren er en platform, der stadig har en aura af buzzwords som “independent” og “demokratisk”, og det er guld værd i dag, hvor ingen forbruger vil være “slave” af reklamer og massekultur.

  Jeg er nok en tand for idealistisk – jeg er også journalist – men jeg håber du og i andre vil tænke lidt over, hvor meget I vil “sælge” den her fantastiske platform, som I med hårdt arbejde har opbygget.

  Bare en ting, jeg har haft lyst til at komme ud med. Ellers – godt arbejde – og tak for det ;).

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Åhh tusind tak for din stemme, det er jeg glad for! Og jeg er rigtig glad for at du stadig læser med her <3

   Mht sponsoreret indlæg så er jeg ikke helt enig. Jeg synes sagtens man kan ha' sponsorerede indlæg, hvor man samtidigt formår at ha' en personlig vinkel på det. Og jeg tænker skam over hvad jeg siger ja til og hvad jeg ikke gør! Der er flere ting jeg siger nej til, da jeg enten ikke kan stå inde for produktet eller bare ikke kan se hvordan det har en relevans på min blog. Og det håber jeg også at mine læsere kan se!
   Desuden er det nok en udvikling der er kommet for at blive… de fleste store bloggere i dag bruger 3-5 timer hver dag på deres blogs, så det er gået skridtet længere nu end være bare "en hobby". Personligt ville jeg ikke længere kunne få det til at hænge sammen med studie, job, privatliv OG blog, hvis der ikke også kom penge ind fra bloggen. Jeg ville simpelthen ikke ha' tid til at bruge så mange timer på det hver dag, da jeg så tilsvarende ville ha' brug for at bruge de timer på mit job istedet for, så de extra penge kom derfra. Dog gør jeg det ikke for pengenes skyld – jeg blogger fordi jeg stadig brænder for det! Men kravene mht hvor tit, gennemarbejdede indlæg og high quality billeder) til de store blogs i dag er efterhånden så høje, at det simpelthen ikke er muligt at kun bruge 15 min på bloggen om dagen. Fx tager det mig flere timer hver dag i flere dage at researche til og photoshoppe mine collager som jeg laver til tid. Håber det hele giver mening?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anita

  Super ide. Og 100 gange mere relevant end de to andre afstemninger.
  Jeg kunne godt tænke mig at få en mening fra en looklab blogger. Der er tankevækkende stille fra deres side af, hvis du spørger mig.

  Jeg har naturligvis stemt – skal da naturligvis støtte op om noget så vigtigt 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Tusind tak! Og ja, det kunne bestemt være relevant at høre deres mening.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Hvor er det bare et fedt initiativ!! – Jeg synes, det er så usmageligt, som modebranchen prøver at tage patent på og høste frugt af noget, de tydeligvis ikke har et særlig godt greb om!! Det, jeg elsker ved jeres blogs, er jo netop, at I ikke indgår i et eller andet lusket samarbejde med modeverdenen, men at I er 100% troværdige. Derfor sætter jeg stor pris på jeres stille oprør. RESPEKT til dig og Kia – og de andre bloggere!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Tusind tak Anne!! Dejligt at du også støtter op om det 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jane

  Jeg syntes det er et virkelig godt initaitiv som Kia og dig har lavet her. Jeg har selv læst blogs i ca 4- år og vil mene at der mangler rigtig mange på EW og MTV’s liste. Jeg kan på ingen måde forstå at den kan være officiel, da der er for mange interessekonflikter indenover.
  Jeg finder det mærkeligt og studser over at ingen af de nominerede bloggere selv kommenterer disse interesse konflikter? Det er jo absolut ingen hemmelighed og jeg synte egentlig bare at det hele føles mere “plat” hvis ikke de vælger at kommenterer på det, især nu hvor I har lavet en RIGTIG og VELFORTJENT liste, som er lavet på de helt rigtige grundlag..
  Et skulderklap til Jer og et surt opstød til EW/MTV 🙂 Jeg syntes virkelig det er et flot initaitiv..!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Er helt enig i at listen er helt urimelig. Den er fyldt med en masse blogs, som overhovedet ikke burde være på listen.
  Omvendt synes jeg også at jeres blogpris er ret forkert. Der er enormt mange store blogs, som er helt vildt dårlige og det er tydeligt at der ikke er lagt nogle former for tanker bag deres indlæg. Der er et hav af mindre blogs, som er super gode og hvor man kan se at de virkelig kæmper for det – som, i mine øjne, også fortjener en chance.
  Sådan har jeg det i hvert fald 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Hvis der er store blogs der er dårlige, så må vi jo gå ud fra at læserne ikke stemmer på dem 😉 Og hvis en af dem du synes er dårlige vinder, så må vi jo bare konkludere at flertallet ikke synes de er dårlige 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rigtigt. Tror bestemt heller ikke på at en af de dårligere blogs vinder 😀 Men jeg synes det er synd at vælge udfra læsertal. Bare min mening – har fuld respekt for at andre har en anden 🙂 !

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Jeg siger heller ikke at den metode vi har brugt er den mest optimale, men det var den hvor vi følte at vi kunne være mest neutrale og ikke også ende ud i at komme til at lave noget smagsdommeri. Håber det giver mening!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fedt fedt FEDT initiativ!! ps. tak for en herlig blog fra din side 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Hej Jeanette. Godt initiativ. Har også selv tænkt, at det var indspist. Men man kan stemme flere gange inde i jeres afstemning, og det er måske ikke så godt ifht. validering 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Hvis du har flere computere/telefoner, så kan du stemme en gang fra hver. Men du kan ikke stemme flere gange fra samme computer.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Super fedt initiativ og set med mine øjne er det jo meget federe at vinde jeres pris, da det er læserne, der bestemmer. Lige præcis ved sådan en pris giver en jury ingen mening

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Præcis! Jeg ville også blive 1000 gange så glad for en pris bestemt af jer end en fra et magasin!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Rigtig spændende og tankevækkende! Jeg er blot nysgerrig efter at høre, hvori du ser det demokratiske i en modeblog? (:

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Jeg mener at selve verdenen omkring en blog er demokratisk på den måde, at det jo er flertallet (læserne) der vælger hvem der får mest succes eftersom det er jer der vælger at klikke ind på bloggen, hvis I kan lide den 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lyder helt vildt spændende (;

  / Stephanie

  http://www.FashionBySterup.blogspot.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Mange tak, jeg er også spændt på at se resultatet 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hørt!
  ej men studsede også noget da jeg læste om de nominerede blogs. Om Velvet snow står der er Ditte og Merethe driver den sammen, men det er da længe siden de er gået hvert til sit blogmæssigt. Virkelig mærkeligt der ikke er bedre styr på sådanne ting, som du også selv siger 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Ej ja det er lidt pinligt hvis der står det!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Må jeg så være infant terrible og lege djævlens advokat? 😉 Her kommer mit besyv til denne diskussion (b.la. sakset lidt fra mine tidligere kommentarer hos Miriam-shoe-in-shoes)
  Jeg forstår faktisk slet ikke behovet for en modeblogpris? Om den så er dårlig, uretfærdig eller mere demokratisk. Jeg synes faktisk det er en lidt ligegyldig diskussion. Ikke at jeg ikke under bloggere anderkendelse, det gør jeg skam – men den får de jo allerede i via læserne og deres kommentarer. Og jeg ser også jeres afstemning, som jeres måde at give den etablerede modebranche en “fuckfinger” (på en pæn måde altså – med Essieneglelak på negletipperne og Line og Jo fingerringe) – at fordi I ikke er en del af den etablerede modebranche (styret af dem, der først enstrede modefeltet – modemagasinerne, designerne og de forskellige VIPs), så synes I det er fusket, uretfærdigt, udemokratisk, hvorpå deres prisuddeling foregår via en jury – nedsat af en af feltets stærkeste aktører.
  Men jeg synes, at ved ikke at ville have en modeblogpris – så ville I netop distancere jer mere fra modebranchen (hvor I altså står og svinger arrigt med lædercluthchen for at fortælle dem, hvor seriøse aktører I altså er inden for dette felt), og viser hvad der er det fede ved modebogs. Netop ved at lave jeres egen modeblogpris, viser det jeres higen efter anderkendelse og en stræben efter det samme, som er i den etablerede modebranche (hvor det er et gammelt, tilbagevenden ritual med disse awards og priser).
  Så mit spørgsmål til jer er: Vil I – eller vil I ikke – være en del af modefeltet?
  Sagen er i øvrigt den, at det er rimelig nemt at afgøre, hvilke blogs der er mest læste: Et kig på bloglovin’ eller læsertal. Slut, prut. Easy, peasy. Om man så sammenstiller et højt læsertal med at det er en god blog, det er jo så en anden sag. (og et langt mere interessant debat IMO)
  Selvom jeg synes at den “officielle” (eller hvad man nu skal kalde den) modeblogspris’ metode er noget sær, så er jeres heller ikke 100% valid. Det er den af flere årsager:
  Den siger ikke noget om, hvilke blogs der er størst – den siger mere noget, hvem der har de mest dedikerede læsere.
  Og er det partout meningen med blogs, at de skal have dedikerede, kommenterende og ikke mindst stemmende læsere? Kan man ikke have en god blog, selvom læserne ikke kommenterer så ofte? – eller er villige til at stemme på ens blog til en modepris?
  Der er visse blogs, især deciderede modeblogs, hvis man ser på dem rent genremæssigt, så er det nogle, der har en mere professionel distance (jeg tænker b.la. på dem i Bisou-netværket og sådan én som youblushblog), hvor det ikke handler om dialog eller hvor dialogen ikke har første priotet. Deres æstetik læner sig også (endnu mere) op af et modemagasin. Om dette gør en god blog, kan man så være enig eller uenig i.
  Personligt er det ikke den type blogs, jeg tænder på. Jeg synes i øvrigt, at der er en trist tendens til, at de blogs, som startede ud med at være meget personlige og med inddragende dialoger mister ofte giver afkald på deres inviterende dialog, eftersom de bliver større. (bliver de tilpasset de allerede eksisterende aktørers adfærd?)

  Så i stedet for at diskutere, hvorvidt den ”officielle” modeblogaward er retfærdig eller ej, så kunne det være interessant at diskutere, hvad der gør en god blog (det er også en diskussion man ville kunne lære mere af), og så bare give fanden i det hele – i den etablerede modebranche, og bare blogge derudaf 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Selvfølgelig må du det!

   Jeg ved ikke om der direkte er et behov for en pris… dette var i min verden bare en modreaktion til alle de elendige priser der er. Det er ikke fordi jeg personligt har brug for en pris eller anderkendelse, fordi den føler jeg at jeg får igennem alle mine søde læseres aktivitet.

   Jeg har ikke brug for at være en del af modefeltet… jeg synes bare denne pris er super, super useriøs på den måde den er bygget op og stinker langt væk af at være lavet fordi de så håber at alle bloggerne vil linke løs til deres afstemninger bagefter.

   Og nej, man kan ikke bare kigge på Bloglovin for at finde vinderen. Hvis du bruger bloglovin, så følger du nok ikke kun en blog derinde. Og det er jo ikke sikkert at den blog med flest lige er den du synes er den bedste? Det betyder bare den favner bredt til mange, Men det betyder jo ikke nødvendigvis at folk ville stemme på den som den bedste?

   Og så handler vores pris ikke om hvem der er “størst” eller “bedst”, men om hvem læserne gerne vil give et skulderklap til!
   Jeg er enig med dig i hvad der for mig er en god blog… jeg er heller ikke særlig meget til de meget magasin-agtige og “sterile” blogs. Når de ikke inspirerer mig på det personlige plan, så gør de heller ikke fashionwise. Og det er også det ærgerlige ved disse priser tit… de hylder lidt de magasin-agtige blogs fremfor dem med mere personlighed.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Janni

  Hvad er dansk webshop? En brancheforening? Eller hvem, hvad står bag? Jeg undrede mig også, da jeg så listen, men det er fordi, jeg betragter nogle af de nominerede mere som livstilsblogs end modeblogs.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla k

  Hej 🙂

  Jeg vil super gerne stemme, men jeg har ikke fb ? Kan man stemme et andet sted?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Man skal ikke ha’ FB for at stemme… du stemmer bare på linket her i indlægget 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

10 random fatcs #4