Nytårsnegle

Gravid og motion

Gravid og motion
Det er ikke mig på billedet. Picture from Koraorganics.com

Før jeg blev gravid trænede jeg fast 1-2 gange om ugen, hvor jeg løb på løbebånd, stod på stepmaksine + crosstrainer og styrketrænede lidt (det sidste var mest lår, numse og arme). Jeg trænede endda måske lidt mere op til vores sommerferie (hehe, det gør man jo altid) og på selve vores ferie løb jeg et par gange sammen med Hr. Kæreste. Da jeg kom hjem fra ferie blev jeg syg en uges tid og derefter fandt jeg ud af at jeg var gravid (blev lavet på ferie <3 ), og så begyndte jeg at få det dårligt. Jeg kan ikke huske om jeg nåede op og træne en gang efter ferien eller om jeg aldrig kom afsted. Men min træning røg fuldstændig, da jeg begyndte at ligge og knække mig 3-4 gange i døgnet (man ligger ikke lige og tænker på at tage en god løbetur, når man samtidigt ikke kan holde et glas vand nede). Da jeg begyndte at få det godt igen var jeg så “ramt” af eksamner, men jeg lovede mig selv at det ville være det første på dagsordenen når jeg fik barsel. Jeg har jo 3 mdr som jeg bare kan bruge på mig!

Nå, det var en lang intro, men det krævede lige min “motionsbaggrund” før jeg kunne komme til selve pointen. Jeg vil jo gerne i gang igen, men det giver sig selv at der er mange af de ting jeg gjorde før som jeg ikke kan længere. Blandt andet var løb min favorit, men der siger min læge nu, at jeg har for stor mave til at gøre det (og hun siger også at det højst sandsynligt ikke ville være behageligt for mig, hvis jeg prøvede). Jeg er begyndt på at svømme, da det skulle være ret skånsomt for en gravid krop + det er fantastisk lige at føle sig vægtløs en times tid 😉 Men jeg vil gerne lidt mere. Jeg må indrømme, at jeg virkelig virkelig IKKE er fan af holdtræning (gider ikke ha’ at nogle står og siger hvad jeg skal gøre… vil helst træne selv. Og på ingen, ingen måder zumba!!), men jeg overvejer alligevel noget yoga, da jeg også har fået at vide at det er godt for gravide. Jeg ville egentlig først finde noget yoga specifikt til gravide, men her i Odense starter det næste hold først slutningen af februar og jeg vil gerne i gang noget før. Derfor overvejer jeg et alm. yogahold i mit eget fitnesscenter. Er der nogle af jer gravide der har erfaringer med det? Kan man bare hoppe på et almindeligt hold som gravid? Jeg har prøvet yoga et par gange, men det er flere år siden, så jeg er bestemt af den uerfarende slags!
Jeg overvejer også bare at gå på løbebåndet i raskt tempo, men tror sgu jeg vil kede mig i længden og have ALT for meget lyst til at skrue op for hastigheden og løbe 😉
FYI så duer jeg ikke til sådan nogle dvd’er man laver derhjemme. Så sådan noget er udelukket.

Kan jer der er gravide, har styr på træning eller har fået børn ikke dele jeres erfaringer på området? Mangler lidt input, fordi der er ikke vildt mange af mine veninder med børn der dyrkede decideret motion under deres graviditet andet end gode gåture. Og jeg søger noget der giver lidt mere end det.

 

PS. I må meget gerne huske at stemme på mig HER i Barcelona-konkurrencen (og øge jeres egne chancer for at vinde!).

bloglovin

75 kommentarer

 • Gitte S

  Jeg havde det langt hen af vejen på samme måde som dig, min lænd satte en stopper for alt motion, og endda gåture på mere end 20 min.
  Men så startede jeg på fødselsforberedelse gennem FOF (tror jeg det var), hvor vi startede med en slags vandgymnastik, og bagefter snakkede om forskellige aspekter af fødsel osv. Det var så lækkert at være i vandet og være vægtløs.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Jeanett.

  Det er super sejt du på nuværende tidspunkt vil igang igen. Tror der er mange gravide, der blot vil ligge på deres flade indtil fødslen (jeg havde selv lyst til tider). Jeg gik til Aquafit, som er vandaerobic for gravide og svømmede også selv, og jeg elskede det. Derudover anvendte jeg Youtube videoer til gravidyoga. Der ligger et hav af dem på Youtube. Dertil lavede jeg øvelser herhjemme til lår, baller og arme på en bold, da bolden er god til en gravidkrop. Jeg vil sagtens mene du kan møde op på alm. yoga hold. Jeg har set mange gravide på disse hold. Du nævner blot at du er gravid og laver kun de øvelser, der er behagelige for dig i et stille og roligt tempo.

  Jeg kan ikke anbefale motion nok under en graviditet. Det har gjort at min krop har “fundet” sig selv meget hurtigere end ellers + jeg er sikker på det var mig en kæmpe hjælp under fødslen. Alt aktivitet er godt. Lange gåture er også godt (og i den sidste måned føles det virkelig som hård motion). 😉

  Alt held og lykke med det! 🙂 Og nyd dine sidste måneder alene med kæresten og gør alt det du har lyst til, for alenetid er der ikke meget af med sådan en lille en i starten selvom det er skønt;)

  Knus

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Tusind tak for gode råd Danica! Jeg håbede sådan lige præcis at du ville spotte det her indlæg og komme med gode råd 😉 Og håber alt er vel derhjemme med babyboy 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lika

  Nu er jeg ikke gravid, men dyrker meget yoga ved siden af en masse styrketræning. Jeg dyrker mest flowyoga, men jeg ved, at mange gravide får meget ud af Hatha yoga fordi det er i et tempo hvor alle kan være med og hvor instruktøren kommer med alternative øvelser, hvis nu maven ikke kan være der når man laver de almindelige. Så måske du kunne prøve det?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Ja, flow er der også lidt mere “gang i” ikke?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anni

  Pisse godt indlæg – havde faktisk overvejet at spørge om du ikke ville lave et lignende indlæg. Jeg er dog ikke selv gravid, men regner med at det kommer inden for de næste par år.
  Jeg træner en del – helst 5-6 gange om ugen og meget interval og tung styrketræning. Jeg tænker meget over hvordan jeg får koordineret så meget træning med en badebold, og hvad der egentligt er sundt uden at det skader mere end det gavner.
  Og jeg ved jo at der er en masse kloge (og mindre kloge :)) mennesker der har fortalt dig hvad man må og ikke må som gravid, så tænker du må have en idé om det 🙂
  Men som du skriver i indlægget er svømning jo en oplagt mulighed – der er bare ikke så meget action, ligesom du skriver mht. at gå.
  Jeg afventer spændt en masse kommentarer til dette indlæg 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Dejligt at du også finder det brugbart – der er ihvertfald kommet en masse gode bud her i kommentarfeltet! Altså det jeg fik at vide af min læge fra starten var, at ting hvor jeg kunne falde ned (fx. redskabsgymnastik, ridning og klatring) var fuldstændig forbudt fra det øjeblik man finder ud af at man er gravid. Det samme sagde hun lidt om kontaktsport (kampsport og sport hvor man spiller sammen med andre fx. håndbold, fodbold og basket), da slag i maven virkelig også kan være farligt for fosteret. Dog var det med kontaktsport først et issue når man begyndte at få mave (men det gør de fleste jo allerede ved 3-5 mdr – og endnu hurtigere, hvis man venter nr. 2 eller 3).

   Men derudover sagde hun at det bare handler om at lytte til kroppen og stoppe når man kan mærke tingene bliver ubehageligt. Desuden måtte man slet ikke presse sig selv på samme måde som man plejer. Pulsen må heller ikke komme helt så højt op til sidst (min veninde fik af sin læge at vide, at spinning fx var forbudt de sidst 2 mdr, fordi det var for fysisk hårdt).

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg var til yoga et par gange som gravid. Det var ret nederen. Kunne ikke være med til halvdelen af øvelserne pga. maven, og måtte enten vente over eller laver alternative øvelser. Synes du skal finde noget, der er målrettet gravide 🙂

  Jeg cyklede på motionscykel i et center, mens jeg læste et blad (ja, et babyblad…) og så gik jeg på et gravid-hold. Det er jo heller ikke så godt at gå langt, hvis du har problemer med bækkenet, men cykling skulle være fint.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Jeg har slet ingen bækken-problemer overhovedet, heldigvis! Så måske skulle jeg også bare tage nogle gode gåture på løbebåndet. Er ikke såglad for at gå ude pt med alt den is og sne. Det havde været noget andet, hvis det var sommer.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line Frøsig

  Hathayoga i FW på Grønløkkevej er rigtig godt. Det er hårdt, men på den anden side meget behageligt 🙂 Min søster starter på et gravidyoga hold om en uge, tror jeg altså? Her i Odense.. Undersøger lige hvor.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Det må du meget gerne spørge om! Fordi det eneste gravidyoga jeg kan finde i Odense er NordiskYoga og de starter først nyt hold d. 27. Feb.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne V

  Virkelig godt indlæg!! Står i præcis samme situation som dig. Har altid elsket at løbe, men det er udelukket. Min mave er gigantisk og det ville på ingen måde være rart nu. Har gået mange laaange ture og svømmet også, men hvor jeg dog savner at få sved på panden og føle mig totalt brugt:-) vil holde øje med kommentarerne herinde i håb om et mirakeltip:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Nej, jeg synes virkelig også at maven er tung nu – og der er stadig over 2 mdr tilbage. Gisp!! Men svømning synes jeg er virkelig lækkert!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Da min mave blev for tung til løb, gik jeg over til stepmaskinen. Høj intensitet i ca 45 minutter = sved på panden, gang i forbrændingen og masser af energi til resten af dagen. Seriøst. Jeg kunne ikke have klaret min graviditet uden fast motion.
  Jeg svømmede også (bare stille og rolig brystsvømning – startede med ca 20 minutter og forlængede så med fem minutter ad gangen over nogle måneder, så jeg til sidst var oppe på en time). Det var supersuper rart for kroppen, synes jeg.
  Du kan også sagtens styrketræne. Bare vær opmærksom på, at du ikke overbelaster lænden. Spørg evt en instruktør i dit fitnesscenter eller søg på Google, hvad du skal være opmærksom på. Selv var jeg ret glad for at træne arme, bryst og ben, mens jeg var tyk. Den ekstra mave giver jo også ekstra vægt, så det er sgu ret god work out!
  Og mht yoga – ja, du kan sagtens gå til almindelig yoga. Også mere høj-intensitets yoga som astanga og flow. Husk bare at sige det til underviseren ved timens start, da der er nogle øvelser, du ikke må lave som gravid, eller som kræver en lidt anden position, når du har mave.

  Helt generelt: LYT til din krop! Hvis du får det dårligt at for højt tempo, for meget action, for lange træningspas – så skru ned! Din krop ved allerbedst, hvad der er godt for dig.

  Og så: Tillykke med graviditeten 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Tusind tak for dine mange tips – de er super nyttige! Nu når du siger lænd – må jeg så fx. godt laver de øvelser (styrketræne), hvor man spreder benene og enten presser ud eller ind (hhv. træning af inderlår og på den hvor man presser ud numse/ydresiden af lår) eller belaster man lænden der? Fordi jeg synes sgu mine inderlår især trænger til lidt opstramning 😉

   Og ja, det sidste sagde min jordmoder igår også… at man jo ikke er syg som gravid og at jeg måtte rigtig meget. Jeg skulle bare starte forsigtigt og lytte til min krop, hvis noget ikke føltes rart.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

   Ja, den med benene lavede jeg også mange af. Mega vigtigt er bare, at du ‘stabiliserer’ mavemusklerne, når du laver den – dvs ikke svajer i ryggen for at kompensere for belastningen. Så er det nemlig, du fucker med lænden. Men spænd i maven imens, og hav en fornemmelse af, at hele overkroppen faktisk er ‘låst’ med lang og lige ryg og NUL svaj i ryggen.
   Men som sagt – spørg dig frem hos en instruktør ellers. De burde være uddannede til at kunne vejlede gravide 🙂
   Pøjpøj med det hele.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Tusind tak! Det vil jeg huske… og jeg vil nok lige hive fat i en instruktør!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gülsah Nielsen

  Jeg var faktisk også mest aktiv i de sidste måneder af min graviditet, simpelthen fordi jeg havde mange bækkensmerter inden jeg gik fra på mit arbejde og det begrænsede mig meget!
  Men en crosstrainer er mere skånsom for en preggo mave, i og med det er flydende bevægelser og du ikke har de “hop” som man har når man løber:-) udover det havde jeg rigtig meget glæde af at cykle, cyklede lange ture med min store søn, og det battede, samtidig med det var skånsomt for bækkenet. Men vil kun anbefale dig at motionere, du får det meget bedre i din krop, samtidig med at jo bedre form du er i, jo nemmere fødsel har du!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   God idé! Jeg var glad for crosstrainer før, så måske skulle den prøves igen!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tidligere gravid

  Jeg svømmede ca. 2 gange om ugen, da jeg var gravid. Jeg kunne meget hurtig mærke forskel på, hvad min krop kunne holde til. Det er jo lidt forskelligt, hvor meget man er belastet af graviditeten.

  Men ellers så cyklede jeg på motionscykel. Det er på ingen måder det samme som at løbe, men en god måde at få pulsen lidt op. Derudover gik jeg i starten også til vandarobic. Det har de i min lokale FitnessDK.

  En pige fra min mødregruppe gik til Yoga gennem hele graviditeten. Træneren tog hensyn til hendes graviditet og sagde, hvis der var nogle øvelser, som han frarådede hende at lave undervejs.

  God fornøjelse med træningen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Tusind tak for tips – jeg vil fortsætte med at svømme og så prøve at se om jeg kan hoppe på et graviditets yogahold 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Hej Jeanett!
  Det er første gang jeg smider en kommentar herinde 🙂 Men har fulgt din blog længe! Nu melder jeg mig lige på banen. Jeg har en datter på 2 og da jeg ventede hende havde jeg noget så grusomme smerter i ryg og lænd. Jeg svømmere også, men ligesom dig manglede jeg noget. Så jeg startede til gravid pilates og fil her en masse værktøjer til at styrke bækken,ryg,lænd. Det var SÅ godt! Jeg gik til det to gange om ugen og brugte så ca. 20 min hver dag på det hjemme også! Det virkede for mig og efter lille fisens ankomst var jeg mig selv igen på 6 uger,
  Det bar ligesom hele “min midte” virkelig var styrket! Undskyld hvis det er lidt rodet, skriver fra telefon! 🙂
  Kh. Anne

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Fedt!! Tak fordi du delte dine erfaringer! Jeg må i gang!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia B

  umiddelbart kan du godt være med på almindelige yogahold i fitnesscentret, det handler bare om at gøre instruktøren opmærksom på det – de fleste ved hvad man må og ikke må når man er gravid, også mht. hvor langt man er henne 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Ja, det sagde min veninde også! Og hun har anbefalet mig et bestemt hold, hvor instruktøren skulle være rigtig god. Så måske skulle jeg bare prøve det en gang og så sige det til hende inden holdet starter 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • B

  Jeg sad ellers lige og tænkte dvd’er, da både Charlotte Bircow og Lotte Arndal har lavet nogle gode. Der er både træning til under og efter graviditeten. Med fokus på alt hvad man har behov for at der er fokus på.
  Ellers har jeg ikke erfaring med det, da de hold jeg ville gå på startede lidt skævt i forhold til min graviditet. Men jeg cyklede en hel del den gang og det gav altså noget velvære i form af at min krop ikke føltes så tung de dage hvor jeg bevægede mig en del.
  Men næste gang vil jeg helt sikkert gøre mere ud af motion før jeg skal føde -det føles rart at holde sig i gang.
  //B

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Ja, måske skulle jeg også cykle mig nogle gode ture! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Altså nu har/er jeg ikke gravid men er glad for yoga.. Jeg har oplevet at der har været gravide til de yoga timer jeg har været til hvor de bare har været oppe ved træneren og fortælle at de er gravide og når det så er en god træner så kommer han/hun med alternative øvelser hvis der er noget man ikke kan/må som gravid.. Jeg vil råde dig til at gå til yoga et “rigtigt” sted og ikke bare i et fitness center! Du kan være heldig at finde en virkelig god yoga træner i et fitness center men de rigtige steder er de bare bedre og ved mere!! I fitness centre er yoga blevet til konditionstræning og det er ikke rigtig yoga mere (hvor man styrker kroppen generelt)… Og nu lyder jeg nok som en rigtig yoga hippie det ikke ville sætte mine ben i et fitnesscenter men pt går jeg i fitnesscenter og en gang imellem til fitness-yoga som jeg kalder det og det er da også okay, men hvis jeg var gravid ville jeg vælge et hold til gravide ELLER et hold på et rigtig yoga sted 🙂 Håber du kan bruge mit svar til noget?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Ja, jeg har også hørt om flere forskellige slags yoga – fx. er flow yoga vist ret meget “fitness” også, ikke?
   Jeg tror jeg kontakter dem der har graviditets yoga! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Charlotte

   Hehe godt du fandt en masse kommentarer, undredede mig bare meget over at du ikke havde svaret for jeg opfatter dig som en af dem der altid er så sød til at svare 🙂 Men ja flow er lidt mere up-tempo og det vil jeg fraråde dig at prøve som gravid og specielt hvis du aldrig har prøvet det før 🙂 Men håber da du kommer igang med yoga, når man først er kommet igang med det kan man ikke undvære det synes jeg!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Ja, det sker desværre bare tit at mit spamfilter er liiiidt for effektivt og napper nogle af de “rigtige” kommentarer også (men kan heller ikke leve uden det, da jeg fx har fået mere end 8000 spamkommentarer den sidste måned!).

   Ja, det lyder ikke som noget jeg skal starte op med nu her. Jeg vil se om jeg ikke kan hoppe på et graviditetshold 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg havde virkelig meget glæde af yoga dvd “Yoga for gravide”, og jeg mener MEGA meget! Jeg havde lange arbejdsdage, så derfor var hjemmetræning bedst for mig. Man lærer at styre vejrtrækningen og på den måde kan man lindre sine smerter ved fødslen og så kom man på en måde lidt tættere på baby hver gang man lavede dvd’en. Til fødslen, sagde Jordmoderen, at det gik så godt og nemt fordi jeg kunne trække vejret rigtig. Man tror det er løgn, men det virker! Jeg vil anbefale dig at tage til yogaholdet for gravide (eller dvd’en) og så bare øve dig på et af de almindelige yoga hold indtil det starter. Held og lykke:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Åhh jeg har det bare stramt med sådan nogle hjemmedvd’er… jeg “snyder” også lidt når jeg bare sidder herhjemme (plus jeg har ingen måtte eller noget, så det ville jeg skulle ud og investere i. Gider jeg næsten ikke for 2 mdr). Men jeg er virkelig interesseret i yoga til gravide, så jeg må lige se om jeg kan opdrive et hold jeg bare må hoppe ind på. Fordi det lyder som om I er flere der har haft super meget glæde af det!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tine

   Jeg vil altså også gerne anbefale den DVD. Jeg har ellers altid afholdt mig fra den slags, men ligeledes pga. meget arbejde har det været en super god og overkommelig løsning.
   Jeg lånte den iøvrigt på biblioteket til at starte med, for ligesom lige at se om det var noget for mig, så det var jo også en billig løsning, hvis ikke du finder et yogahold 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Ja, men problemet med arbejde har jeg jo ikke, da jeg allerede er på barsel nu – 2½ måned før 🙂 Men det var da et godt tip, at man kan starte med at låne på biblioteket! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • maja

  du må IKKE gå til normal yoga når du er gravid!!!! Det SKAL være yoga der er tilrettelagt gravide – der kan nemlig være nogle særlige øvelser der kan være skidt for graviditeten und so weiter.

  p.s. Gravide-navler freaker mig seriøst ud :O

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Hehe jeg er heller ikke så vild med “poppede” navler, men der er jo ikke noget man kan gøre så meget ved. Min egen er dog ikke “poppet” (endnu?).

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Teresa

  Da jeg var gravid, gik jeg til gravid yoga hos Nordisk Yoga, og der var det muligt bare lige at hoppe på et hold selvom det var godt igang, så betalte man kun for antal gange man var der. Så de er ret fleksible. Ring evt og hør. Det er Vivi Korn der står for det…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Åhh det vidste jeg ikke! Det må jeg da lige ringe og høre… fordi det er nemlig lige præcis hos Nordisk Yoga jeg har kigget, men de havde bare først nyt hold der startede d. 27. februbar.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg vil også sige at du skulle give vivi et kald, hun er så sød og yderst flexible og til at snakke med. Gik der selv da jeg var gravid og det var bare fantastisk.

   Mht til alm yoga så er der jo flere stillinger hvor du ikke kan være med men ellers kan du jo sagtens. Det gode ved gravid yoga er at de laver stillingerne om så det passer til den gravide mave.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Tusind tak for tippet! Det vil jeg bestemt gøre!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi

  Hej

  Nu jeg ikke gravid, men arbejder på det. Så jeg kan ikke lige give dig, “da jeg var gravid” – råd, men ville lige komme med lidt alligevel.

  Jeg har set at de der FOF, har gravid yoga hold, så tænker mon ikke de også har det i Odense. Søgte lidt og fandt de har noget, bevægelse for gravide: http://www.fof.dk/Kurser.aspx?enhed=12&menu=23

  Så er der også denne hjemmeside http://www.doyogawithme.com der er helt gratis, søgte på pregnant og fandt pt. denne øvelsesvideo:
  http://www.doyogawithme.com/content/mamachi-flow-prenatal-yoga-class-afternoon-flow

  Der er sikkert flere hvis man søger mere intenst samt på youtube selvfølgelig.

  Havde ihvertfald selv, når den tid kommer overvejet svømning og gravid yoga. Tror sku det er meget sundt at holde sig igang, så man har nogle gode muskler at presse med til fødslen. 😉

  Pøj pøj med det hele.

  Mvh Heidi

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Mange tak, jeg vil lige kigge på FOF! Dog går det med videoer til herhjemme ikke, som jeg også har skrevet i indlægget 😉

   Men ja, har nemlig også hørt at kvinder der har holdt sig i gang oftest har nemmere fødsler!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Miin træning røg også helt de første par måneder af min graviditet. Jeg havde ikke engang kvalme at forklare det med, men alt det der skete i kroppen var bare så overvældende, at det ikke føltes godt at løbe mere (det var nemlig også min favorit). Cyklen er min (nye) bedste ven! Du kan give den max gas på cyklen i træningscentret så længe du vil. Det er skånsomt både for mave, ryg og bækken og samtidig kan du få den der følelse af virkelig at presse dig selv. Jeg cykler stadig på livet løs, selvom jeg skal føde lige om lidt (som i any day now). Mht. yoga har jeg kun prøvet hold for gravide. Det er fedt, men ved ikke om et for u-gravide vil virke. Held og lykke med det 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Tak for dine input! Hehe nej det er altså også overvældende alt det man kan mærke som sker, så det forstår jeg 100% godt! At cykle til og fra steder synes jeg også er helt fint, men motionscykel synes jeg bare er det mest kedsommelige i hele verden (plus jeg får hurtigt ondt i numsen… som om jeg sidder dårligt på dem?). Men det kunne være jeg skulle give det et forsøg under graviditet!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mit graviditets forløb lyder meget som dit, jeg var top dårlig i starten og da det show endelig var ovre ville jeg gerne i gang, og her hoppede jeg bare på en af de almindelige yoga hold i mit fitnesscenter, jeg to et af de almindelige holde, altså ikke noget med poweryoga, og det fungerede så fint, der er nogne øvelser som man naturligvis ikke kan laver pga. maven med ellers kunne jeg sagtens følge med. Man skal bare ahve for øje at lytte til kroppen, holde en lille pause hvis du bliver svimmel og tage det i et rolig tempo. Jeg havde en super cool træner som kom med alternativer til os som var gravide i de stillinger som er umulig med mave på. Sig evt. til din træner at du ikke har så meget erfaring med yoga, så er jeg sikker på de med glæder vejleder undervejs. Rigtig god fornøjelse, det er viunderlig gravid-træning!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hanne E

  Hej Jeanett,
  Jeg kan varmt anbefale yoga og især yoga for gravide. Jeg gik hos Laila i Yogakompagniet her i Kbh og det gav mig redskaber fysisk og mentalt – både til den søde ventetid, under fødslen (specielt træning af vejrtrækning heeeeeelt ned i lungerne) og til at komme ordenligt i kontakt med kroppen igen efter fødslen. Dette var forår og sommer 2011.
  Jeg venter mig nu igen og har termin 29. Marts (derfor følger jeg også lidt ekstra med her:) Og jeg har netop tilmeldt mig et hold igen.
  Et andet godt råd er, ikke at have for stort fokus på vægt pt, men nærmere at få pulsen op hver dag -om det så er cykel, gå, svømning -så er det alt sammen godt for den lungekapacitet der skal træde til under fødslen.
  KH
  Hanne E

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Tusind tak for din kommentar – og hvor er det sjovt at vi har termin kun 2 dage fra hinanden! 🙂 Jeg gør heller ikke det med motionen for at holde min vægt nede, det er aller mest fordi jeg savner at røre mig og fordi (som du netop også skriver!) der er en del fordele ved at være i god form til den kommende fødsel 🙂 Bliver også mere og mere varm på gravidyoga efter I er så mange der roser det!

   Ved du hvilke køn du venter dig denne gang? 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hanne E

   Det bliver en lille baby pige:) Første var og er en dejlig dreng:) Kh

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Åhh hvor dejligt med en af hver!!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie H.

  Det der med løb er en smagssag. Jeg har en veninde som løb helt frem til termin. Så længe du lytter efter kroppen, så sker der altså ikke noget, og du skal selvfølgleig holde op, hvis det ikke er behageligt.

  Jeg har selv gået mange ture, cyklet til det sidste og dyrket pilates under begge min graviditeter. Det er også super rart fordi a) du strækker ud samtidig med at du træner, og det kan overbelastede gravidmuskler godt lide b) du kan gør edet derhjemme eller på hold c) du kan vælge øvelse rtil eller fra i takt med at maven kommer mere og mere i vejen.

  Jeg synes pilates er lidt mere mig, da jeg nogle gang kan have lidt svært ved det der “åndelige” aspekt af yoga, som jeg altid synes kommer til udtryk på en eller anden måde 😉

  Jeg kan anbefale bogen “9 måneder før 9 måneder fetr” af Lotte Arendal, som omhandler graviditet, motion og fødsel – der er både løbprogrammer, strækøvelser, kostråd og styrketræningsprogrammer til enhver smag.

  Og så vil jeg til sidst sige til dig, at du skal huske den vigtigste træning, nemlig den som man ikke kan se, men som du komme til at være aller mest glad for under og efter fødslen – Bækkenbundstræningen (knibeøvelser)!!!
  Det er SÅ vigtigt at du laver dem HVER dag både før og efter fødslen.
  HVis du har en stærk bækkenbund inden, så får du en lettere pressefase når du skal føde, og du kommer dig hurtigere efter fødslen. Og så er det altså også en vigtig faktor ift. et godt sexliv post graviditet og fødsel.

  Hilsen Marie

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laura

  Jeg ville helt klart anbefale dig at kigge forbi her: http://www.fit4livin.wordpress.com, hun har lige født og er som navnet på bloggen nok også siger stor tilhænger motion, selvom jeg hverken er gravid eller har nogen planer om at blive det foreløbigt (jeg er 18!), men det er i det hele taget en super inspirerede motionsblog, som jeg elsker at følge!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Yes, kender godt søde Danica og hendes kæreste (og baby Sylvester), men forskellen er bare at hun aldrig holdte op med/holdt pause fra træning under graviditeten og hvis man ikke har gjort det, så er der en del flere ting man godt må fortsætte med end hvis man skal hen og starte op igen.

   Men du har helt ret i at det er en super god blog – følger den også selv 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Randi

  Aquafitness må da være optimalt 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Åhh men det er sådan noget holdtræning – det er jeg ikke så vild med! Desuden synes jeg ikke det “giver nok”.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Hejsa
  Cykling og crosstrainer er en god erstatning for løb synes jeg.
  Jeg er selv i 6. Måned og min yogatræner anbefalede mig for ca 1 måned siden at stoppe og begynde på speciel yogatræning for gravide. Alm yoga er ikke godt for barnet bl.a. pga af de dybe bøj og stræk. Jeg har selv valgt alm yoga i fitness fra. Selvom trænerne vil give dig alternative øvelser så vil der være mere og mere du ikke kan være med på jo længere du kommer og deres fokus kan ikke hele tiden være på alternativer til gravide.
  Det er bare mine overvejelse ift mig selv – selvom jeg savner yoga 🙂
  Jeg håber du finder den rette træning
  /Anna

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg gik en overgang til yoga hos fitnessdk, og der var en der startede efter hun var blevet gravid og det var intet problem. Han tilpassede bare hendes øvelser til hende, så der hele tiden var noget hun kunne og måtte lave. Jeg synes han var super god til at tilpasse det til hende 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Fedt, det kan være jeg skal gøre det samme. Tak for tip 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Josefine

  Altså nu er jeg ikke gravid (er kun 18, så det ville nok være mere kompliceret end lykkeligt, hæhæ), men har dyrket yoga i rigtig mange år. Og min yogatræner i FitnessDK plejer egentlig bare at sige: “Hvis der er nogle gravide på holdet, skal I springe denne øvelse over, eller udføre den på denne måde”. Så tror sagtens det kan lade sig gøre, man skal nok bare lige gøre opmærksom på det, så man ikke gør noget der er usundt for sig selv eller babyen 🙂

  Håber det kunne bruges lidt. Og tusind tak for en virkelig dejlig blog, selvom jeg kun er 18 og graviditet er VIRKELIG uaktuelt for mig, er det altså rigtig hyggeligt at følge med i dit lille babyeventyr 😀

  Mange kærlige hilsner og rigtig meget held og lykke med både yoga og baby, fra Josefine

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Tak for tippet! Kunne være jeg skulle prøve det en enkelt gang og bare sige det til instruktøren 🙂 Og er glad for at du gider at følge med på trods af at det ikke er så aktuelt i dit liv pt 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Som andre også har skrevet er det vigtigt at du lytter til din krop. Hvis det føles ubehageligt, så er det enten for meget eller den helt forkerte form for motion, du har kastet dig over.
  Jeg vil ikke anbefale dig at gå til yoga, der ikke er målrettet gravide. Det er nemlig ikke alle øvelser, som din krop har godt af lige nu, og jeg ville personligt ikke stole på at underviseren havde styr på det.
  Svømning er – som du selv nævner – dejligt. Derudover kan anbefales gåture i godt tempo og cykelture. Dans og gymnastik er også gode muligheder. Men der er sikkert mange andre muligheder, blot du bruger din sunde fornuft. Det motion du laver skal ikke gøre ondt imens, bagefter eller give dig mange plukkeveer.
  Og så er det selvfølgelig en god ide at undgå sportsgrene, hvor du risikerer hårde bolde eller spark i maven. Det udelukker squash og kampsport 😉
  Held og lykke med at finde den rette motion.
  VH Nanna – jordemoder og har selv været 3 graviditeter igennem.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Mange tak for dine tips Nanna! Og klap på skulderen herfra med hele 3 børn 😉 Der når jeg aldrig op!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sine

  En del af mine veninder som har været gravide, har kunne gå til spinning nærmest helt op til deres fødsel.. Ellers har det været før-fødselstræning hos en fysioterapeut de er rendt til..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Se evt mit svar til Marie ang. spinning 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg ved godt du ikke er til holdtræning… Men seriøst prøv spinning! I det center jeg går er der to-tre gravide som er med, og de klarer det super godt! Så tror sagtens du vil kunne være med til det.. Og selvom det er pisse-hamrende irriterende de første 7-8 gange, så begynder man virkelig at elske det herefter.. Sådan har ALLE det! Så hvis du har mod på det, synes jeg helt klart du skal prøve det! 😀

  Knus!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   jeg har prøvet spinning før, men jeg har en gammel knæskade fra da jeg dansede meget som teenager og den spassede helt ud, da jeg sidst prøvede spinning, så det tror jeg at jeg må holde mig fra.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • JEg kan ikke komme med så mange personlige erfaringer, da jeg hovedsageligt svømmede (jeg er gammel konkurrencesvømmer, så jeg synes det gav rigtig meget og kunne sagtens lave nogle programmer der var lidt udfordrende). På et tidspunkt blev jeg alt, alt for træt til at kunne svømme mere. Seriøst, jeg tog hjem og måtte sove middagslur i 3 timer efter jeg svømmede, også selvom jeg satte farten og tempoet helt ned i bund. Så efter det gik jeg bare ture.

  Nåh, men det jeg egentlig ville sige var, at der i fitnessworld også findes mor-barn hold. Gad vide om man kunne træne på dem ingen man egentlig havde barn? det var måske værd at undersøge, for de har virkelig også fokus på “core-” Det er selvfølgelig hold undervisning, men det kunne jo være noget.

  Ellers ud at løbe i naturen, og tag nogle powerwalk pause hvis det bliver for hårdt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • MAJ

  Jeg trænede 3-4 gange til og med uge 37. Udover svømning og yoga, som du allerede nævner, havde jeg ret meget glæde af crosstrainer og så den siddende cykel, hvor den stooore mavse kun være. I starten (dvs. efter helvedeskvalmen) kunne jeg træne på næsten normal intensitet, men efterhånden kunne jeg mærke, at min krop gerne ville have det lidt blidere. så til sidst cyklede og “crosstrainede” jeg på niveau 4 😀 Men det giver altså stadig noget.

  Derudover sørgede jeg for at bevæge mig så meget som muligt i hverdagen. Dvs. gå meget indtil min lænd ikke ville mere. Til allersidst var det det bedste at cykle.

  Det er ærgerligt, at du ikke kan nå at komme med på gravid-yoga-hold, for det ELSKEDE jeg. Men husk det til en evt. senere graviditet 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • MAJ

  Og så i øvrigt.. Ved ikke om du kender siden, men trygmedbarn.dk er en super god side, som er lavet af jordemødre på Riget. Der er små Youtube-klip om alt muligt i forbindelse med graviditet, fødsel og tiden efter. Mere bare sådan et generelt tip 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Jeg er selv yogainstruktør, og jeg ville ikke stole på, at instruktøren ved nok. Jeg har været på specifikt gravidyogakursus, og der er rigtig mange ting at tage hensyn til (især når du ikke er vant til yoga, og derfor ikke ved hvordan øvelserne bør føle)
  Derudover skal du være meget opmærksom på at træne “kernen”, du må helst ikke træne dine lige mavemuskler, da det kan gøre det svært for musklen at samle sig igen efter fødslen.

  Vi plejer at sige (både i forhold til yoga men også alm træning), at man helst ikke skal begynde på en ny form for træning, men holde sig til sit normale niveau, og ikke påbegynde noget nyt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Tusind tak for tip! Lyder som om jeg skal på et specifikt gravid-yogahold 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Hmm det er nu lidt øv, når man er en af dem der nærmest aldrig kommenterer,og når man så endelig komenterer (som I bloggere jo virkelig gerne vil have at man gør – ja jeg forstår det altså godt :)) ja så får man intet svar og ens kommentar bliver ikke udgivet 🙁 Eller er der sket noget så du aldrig har modtaget min kommentar?!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Din kommentar var vist fanget i mit spamfilter – kiggede det lige igennem og fandt den der!(inkl et par andres også, så det var vist meget godt jeg gjorde det!). Din kommentar er godkendt nu og er også svaret på 🙂 Beklager!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nytårsnegle