Hotel i Lissabon: Hotel VIP Executive Suites Marques

Studie og barsel

Jeg har fået rigtig mange spørgsmål omkring hvad jeg dog gør med mit studie nu hvor der er baby på vej. Jeg kan ikke huske om jeg har nævnt det før, men det er 100% overlagt at vi får en baby nu… vi ville faktisk rigtig gerne ha’ at vi nåede det imens jeg var studerende, da fordelene ved det er langt flere end hvis man havde et fuldtidsarbejde (synes vi).

Måske skal jeg lige remse mulighederne for barsel på SU op først? Så er det på plads, når jeg forklarer mine valg. Der er 3 måder man kan gå på barsel, når man er studerende. Man får 12 extra klip og de kan bruges på følgende måder:

1) 12 klip fordelt på 12 mdr. Dvs. man får 1 års barsel med normal SU hver måned.
2) 12 klip fordelt på 6 mdr. Dvs. at man får ½ års barsel med dobbelt SU hver måned.
3) 12 klip som man bruger som “mixed klip”. Dvs. at man får dobbelt SU hver måned i et helt år, MEN man skal være studieaktiv. Dvs. at hvis man har nogle eksamener i løbet af de 12 mdr, så skal de tages eller/og hvis der er mødepligt på nogle fag, så skal man møde op til dem.

Jeg må indrømme, at jeg slet ikke var et sekund i tvivl om hvad jeg skulle vælge. Jeg valgte løsning nr. 1, hvor jeg får normal SU i et helt år. 6 mdr synes jeg var i underkanten, da jeg ville bruge de første 2 mdr på bare at være gravid (klippene tæller fra den dag man går på barsel – ikke fra den dag baby kommer) og så ville jeg skulle sende hende i institution allerede som 3,5-4 mdr gammel. Og det synes jeg personligt er for tidligt. Muligheden med mixed klip gav mig stress bare af at tænke på det, så den overvejede jeg heller ikke.

Jeg fandt ud af at jeg var gravid omkring 1. august og der startede jeg så på mit andet sidste semester senere samme måned. Jeg nåede at færdiggøre hele det semester inden jeg gik på barsel efter min sidste eksamen d. 8. januar (officielt var jeg først på barsel fra 1. februar). Jeg synes det var et hårdt semester at komme igennem – hårde end jeg havde troet det ville være som gravid, men omvendt tror jeg det havde været endnu hårdere at ha’ et fuldtidsarbejde i den tilstand. Man er altså en lille smule mere fri til at smutte hjem tidligt, hvis man har det dårligt og siden vi ikke har mødepligt, så kunne jeg nemmere blive hjemme en uge, hvis jeg bare lå og kastede op (hvilket jeg gjorde – kastede op!). På et job ville du skulle melde dig syg og ville også hurtigt blive tvunget til at fortælle hele arbejdspladsen at man var gravid, hvis man – ligesom mig – lå og knækkede sig konstant i næsten 3 mdr. En kæmpe fordel ved at være studerende der!
Der er også den store fordel, at dagene på studier oftest er meget kortere end dagene når man har et fuldtidsjob. Og når man i periode ikke kan komme igennem dagen uden minimum en lur midt på dagen, så er det altså fedt at man har fri kl. 14 og ikke kl. 17-18-stykker.

En anden fordel er klart, at man ikke ender med at vente for længe. Og her tænker jeg på alder. Hvis man virkelig gerne vil ha’ børn, så gør man det sgu sværere for sig selv ved at vente til efter man er 30 år (ikke at jeg siger det så ikke kan lade sig gøre – fordi selvfølgelig er der masser der også kan det!). Jeg har personligt altid sagt, at jeg gerne ville ha’ nummer et inden jeg ramte 30. Hvilket jeg når fint – min termin er faktisk 2 mdr før jeg fylder 29, så det er helt perfekt.

Når jeg skal tilbage til studiet, så har jeg kun et enkelt semester tilbage. Jeg kommer tilbage 1. februar 2014 og i juni skulle jeg gerne blive bachelor. Jeg synes ikke kun der er fordele ved tiden før baby, som studerende, men også efter. Det er igen en del nemmere at blive hjemme en dag (eller 3), når ungen for 4. gang samme måned er sat til i snot eller har en af de milliarder af børnesygdomme der findes. Man kommer også tidligere hjem, så barnet ikke behøver at sidde i vuggestue fra kl. 07 til kl. 17.
Og når jeg, til næste år, skal ud og søge job, så kan det være at arbejdspladser ikke ville være så “nervøse” ved at ansætte mig, når jeg allerede har en unge på 1 år på armen. Selvom det jo er forbudt at sortere kvinder fra til samtaler, fordi man frygter de så snart skal ha’ børn, så tror jeg uden tvivl at det sker og samtidigt er svært at bevise. Hvis jeg stod som 29-årig, færdiguddannet, forlovet, men uden børn, så kunne jeg godt forestille mig flere arbejdsgivere tænke tanken.

En anden kæmpe, kæmpe fordel er, at man som studerende ikke “tager af” den barsel man fra lovens side har ret til sammenlagt som forældre. Barsel på SU tæller nemlig slet ikke med i det system. Man har 52 ugers barsel til deling normalt (hvis begge parter har job). Nogle uger er øremærket moderen, andre faderen og en del er til deling. Nu hvor jeg er på SU, så tæller mit 1 års barsel slet ikke der, så Hr. Kæreste får alle de uger vi egentlig skulle ha’ delt imellem os. Dvs. der bliver meget mere barsel sammenlagt til vores lille guldklump! Vi har endnu ikke helt besluttet hvordan Hr. Kæreste tager denne barsel andet end at han tager de klassiske 14 dage lige når hun er født. Så vi har tid til at finde hinanden som familie og lære hende at kende, begge to.
Hvis Hr. Kæreste havde været på SU, ligesom mig, så ville han ha’ fået 6 extra klip som han kunne tage som barsel.

Nu har jeg remset mange, mange fordele op ved at få unger under uddannelse og så er der sikkert nogle af jer der tænker “Er der slet ikke nogle ulemper ved det?”. Tjo… altså, jeg synes der er langt flere fordele og den eneste ulempe jeg sådan rigtigt kan komme i tanke om er nok det økonomiske. SU’en er jo ikke en voldsom indtægt, men vi er så heldige at jeg tjener penge på bloggen ved siden af, der kommer også børnepenge og Hr. Kæreste har jo ret godt betalt fuldtidsjob, så vi synes ikke det økonomiske var grund nok til ikke at gøre det nu. Der er bare mere frihed på barsel under SU og der er mere tid til vores datter på denne måde. Og tid er mere værd end penge.

Vi kender flere der har gjort som os og der er ikke et eneste par der har fortrudt. Tværtimod. Flere af dem ville faktisk ønske at de kunne nå at nappe et barn mere under samme forhold.

Hvis I er mere nysgerrig omkring dette, så kan I læse DETTE indlæg af Maja, som også venter sig og stadig er studerende. Hun læser medicin og har et år endnu. Der er også nogle interessante facts omkring fertilitet osv.

bloglovin

45 kommentarer

 • Tanja

  Rigtig interessant at læse om dine betragtninger for, hvorfor I har valgt som I har gjort. Jeg vil så sige, at som karriere-mor til en dreng på 14 mdr, så genkender jeg ikke det billede, du tegner af at arbejde fuldtid. Her handler det om struktur og en god arbejdsplads.

  Min søn afleveres 8.30, hentes senest 15.30 (nogle gange tidligere, særligt de gange mormor henter -og her er vi priviligerede), vi har masser af samvær og også alenetid og kærestetid. Og alligevel er min karriere opadgående. Også selvom jeg arbejder 37 timer.

  Så det kan altså godt lade sig gøre..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Det siger jeg heller ikke at det ikke kan! Hvis vi skal ha’ en nr 2, så bliver det jo også når jeg er kommet ud på arbejdsmarkedet. Så jeg tror da bestemt at det kan lade sig gøre! Jeg argumenterer bare for at det (i mine øjne) er nemmere under uddannelse. Men jeg siger bestemt ikke det er umuligt 🙂

   For os var det også et valg om at jeg hellere ville på barsel på SU end på dagpenge. Reglerne er mere strikse på dagpenge og man får ikke lige så lang barsel som på SU. Og jeg ville ikke vente til efter jeg var færdig OG havde job, fordi jeg ville jeg ramme de 30 inden og det var et personligt mål for mig at jeg ville ha’ nr. 1 inden 30 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Super fedt med dette indlæg – har slet ikke tænkt på det på den måde.

  Nu er jeg dog langt fra tæt på at gerne ville have børn, men vil faktisk gerne før jeg er færdiguddannet. Kan sagtens følge dig mht. tid. Jeg kommer til at arbejde i restaurationsbrancen, hvor arbejdstiderne i dén grad også er noget lort – for at sige det lige ud.

  Og pøj pøj med den lille, når hun engang kommer til verden 🙂 !

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Uh ja det er virkelig ikke en familievenlig branche! Så kan godt forstå du overvejer det!

   Og mange tak!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • kimmie

  Jeg kan sagtens nikke genkendende til det du skriver. Herhjemme er vi begge studerende, og det passer bare så godt ind i vores uddannelse at skulle blive forældre netop nu:)

  Da mit studie er MEGET fleksibelt har jeg valgt at tage miksklip i 12 måneder dvs. at jeg er studieaktiv ved at gå til eksaminerne, men ellers studerer jeg bare hjemmefra sammen med bebs. Og min kæreste har samtidig masser af tid sammen med bebs og jeg, fordi han ikke har et særlig booket skema på studiet. WIN WIN:)

  .. Og vi har da også i tankerne at få endnu et barn under uddannelse,såfremt dette kommer til at fungere.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Mit studie er meget præget af obligatorisk gruppearbejde under hele semesteret, hvor man skal mødes hele tiden, har deadlines osv, så det ville slet ikke fungere for mig med mixklip. Men hvis mit studie ikke var opbygget sådan, så kunne jeg også godt se fordele ved dem! Desuden har Hr. Kæreste jo et fuldtidsjob PLUS byrådet, så han er kun hjemme hos hende hvis han tager rigtig barsel. Så mixklip var ikke så optimalt for os.

   Og hvis jeg havde flere år tilbage så kunne jeg sagtens ha’ fundet på at snuppe flere unger under uddannelse (men nu skal vi lige se om vi skal ha’ flere først).

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Randi

  Super godt indlæg!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Godt indlæg. Vi er også begge studerende med barn (dog en upser, og ikke planlagt som jeres) og der er klart mange fordele.

  Den eneste ulempe her (bortset selvf. fra en halvstram økonomi, men vi har jo trods alt alt hvad vi har brug for) er, at der ikke er noget der hedder barnets første syge dag fra undervisning. Det er rigtig dejligt og rart at kunne blive hjemme med sygt barn når man er studerende, og heldigvis også muligt det meste af tiden.

  Men, nogle gange er der bare ting man IKKE kan blive hjemme fra – og vi har desværre ingen bedsteforældre lige ved hånden.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • sofie

  Super fint indlæg – får mig til at tænke, at man selv burde have fået børn på uddannelsen! Jeg er ved at skrive speciale og derfor færdig uddannet som ingeniør som 24-årig. så allerede der er der et skel, for jeg har under hele uddannelsen netop følt mig for ung til børn. Hvis jeg var færdig som lidt ældre… så ville jeg nok have overvejet det mere seriøst!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Det kan jeg også godt forstå. Jeg var heller ikke klar til børn da jeg var 24.

   Men ja, jeg synes der er mange fordele ved det

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Du har fuldstændig ret i, at det er fantastisk at få børn mens man er ung. Jeg havde selv job, men min kæreste var studerende, og det gav virkelig en fleksibilitet som vi havde gavn af.
  Og ja fertiliteten falder jo fra 25 års alderen, så det er bare godt at komme i gang mens man kan, og hvis forholdene selvfølgelig er til det 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Præcis! Hos os er det det samme – bare omvendt hvor jeg er studerende og kæresten der har job. Det giver bare noget fleksibilitet!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nete

  Jeg synes det er meget interessant at læse om dine overvejelser 🙂 jeg har indtil nu altid kun set udlemper ved at få børn imens man er studerende. Mest fordi man jo bliver taget ud af skolen i et år hvor man så året efter lige skal ind i hele stoffet igen, ny klasse og længere tid før man bliver færdig.
  Men jeg synes, efter at have læst dit indlæg, at det slet ikke virker for uoverskueligt 😉
  Jeg selv tror dog alligevel at jeg venter til jeg bliver omkring de 30 🙂 skal nok kun have 1. Min mor var 30 da hun fik mig, men jeg har aldrig følt at hun var en gammel mor. En på mit studie fik sine som 35 og 40 årig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cathrine

  Jeg kommer til at tænke på noget andet, nemlig at du skriver, at du bliver færdig som bachelor som 29-årig. Er det ikke enormt sent? Eller hvad? Hvad har du lavet før du gik i gang med at studere? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Jo det er det. Jeg har en multimediedesigner uddannelse som jeg er færdig med og så er jeg ved at tage en professions bachelor oven i. Men jeg ville jo ha’ været færdig nu her, hvis jeg ikke fik en baby.

   Og så har jeg læst religion på uni i 2 år før jeg droppede det. Så kunne godt ha’ været færdig hurtigere, hvis det var 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sofie

   Kan du virkelig stadig få SU på din professionsbachelor, når du har læst to år på uni og også har færdiggjort en multimediedesigner uddannelse?
   – Ikke fordi jeg har vildt meget styr på det, det er bare af ren og skær nysgerrighed. Man er jo begyndt at følge lidt mere med indenfor alt det med SU her de seneste måneder 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Yes, du har 72 klip (5 år + 1 år extra). Så det kan jeg lige præcis nå 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille D

  Jeg forstår 100% at i valgte mulighed nr 1. Min datter er 3 mdr nu og jeg ville SLET ikke kunne bære at aflevere hende i vuggestue endnu:-)

  Og så er det bare Superfedt at bo i et land, hvor det er muligt at tage sig en god uddannelse OG få børn når man gerne vil – temmelig luksus:-) Men at man skulle “gøre der sværere for sig selv” at få børn efter de 30 forstår jeg ikke? Det handler vel ikke om alder, men hvad ens egne ønsker er? Tak for en godt indlæg og jeg glæder mig til at blive ved med at følge dig, også som mor:-)

  Kh fra en 34-årig 1.gangsmor 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Måske var den med alder dårlig formuleret fra min side. Lige med denne sætning snakkede jeg kun om fertilitet! Ikke om evner, livsstil eller noget som helst andet! Det var bare en kluntet måde jeg fik sagt, at vores fertilitet (kvinders) jo kun bliver dårligere efter 25 og at der især sker et ordenligt ryk nedad efter 30. Min fejl hvis du forstod det på anden vis.

   Dog siger jeg ikke at det selvfølgelig ikke stadig godt kan lade sig gøre efter 30 – det er du jo bevis på! Min egen mor fik også min lillebror da hun var 32 og vi har gode venner der har en lille datter, hvor hun er 33-34.

   Og vi er helt enige mht pasning i den alder. De er fandme små som 3 mdr!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   RDet et jo desværre heller ikke altid at man har fundet manden inden man bliver 30, men hvis man har er der da god pointe i at overveje børn inden de 30 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Nej, der kan være mange ting der gør at man ikke kan “nå” det inden 30 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lika

  Jeg kunne godt tænke mig at høre dine tanker om graviditet og om hvordan det ændrer ens liv både positivt og negativt – altså hvad du har gjort dig af tanker om det, hvad der især har påvirket dig etc. Det kunne være spændende 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Hmmm jeg tror ikke jeg direkte laver sådan et indlæg. Men der kommer et indlæg om hvordan min gravitet har været, da jeg gerne vil fortælle at langt fra alle synes det er fedt at være gravid (det meste af tiden). Så håber du får noget ud af det på den måde 🙂

   Der er nemlig også noget inddirekte der om hvordan det påvirkede min hverdag osv.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lika

  Og med det mente jeg et indlæg – det fik jeg vistikke skrevet 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Super indlæg! Meget informerende. Ikke at jeg går og overvejer at få barn pt., men det er super at vide den slags. Jeg vil ikke være “gammel” mor, men er færdig med mit stuide om ca. 2 år, da er jeg 27 år.
  Men jeg har tænkt på det med, at arbejdspladser er forsigtige med at ansætte nyuddannede kvinder uden børn.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Ja, især det sidste har jeg også tænkt meget over!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • S

  Jeg er 25, har en datter på 4 mdr og både min kæreste og jeg er studerende. For os var det også et bevidst valg, jeg synes der er så mange goder i det. Alle de fordele du remser op og så har jeg også bare lyst til at give min karriere et los når jeg er færdig og så er det fedt ikke at være nødt til at afbryde det hele med en barsel eller flere. På den måde løber studiet jo ingen steder. Jeg synes det er lidt ærgerligt at mange tror det er vildt problematisk og økonomisk uansvarligt at få børn under studie, det er lidt som om der er den rigtige måde (når man er færdiguddannet, har købt hus, bil osv) og så er der den satsede/uansvarlige -unge(mødre) måde. Jeg synes ikke jeg har oplevet disse synspunkter i min nærmeste omgangskreds (selvom vi nærmest er de eneste med barn) men i medierne og “ude i byen”, så synes jeg lidt det er den holdning jeg fornemmer. Lidt irriterende for jeg synes faktisk det er en skide ansvarlig beslutning, både for os selv, vores barn og for samfundet. Tak for godt og nuanceret indlæg, som jeg tror vil være en øjenåbner for flere!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Ihhh det lyder da som en super beslutning I har taget – og jeg kan følge det hele du skriver! Jeg synes slet ikke det er uansvarligt! Og når I begge er på SU så får I jo også extra høj SU?
   På mit studie er der også flere der har gjort ligesom mig, så vi er langt fra de eneste der gør det! 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Lig et nysgerrigt spørgsmål – hvad er det du læser? 🙂
  Og hvad med din kæreste?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   E-concept development, hedder det. Det er en professions bachelor der foregår på engelsk. Fokus er e-handel, e-koncepter generelt, e-marketing (dvs alt der sker på nettet, haha!), sociale medier osv. Min kæreste er folkskolelærer på en skole i Odense og så sidder han i Odense Byråd ved siden af (byrådet er et deltidsjob og skolelærer-jobbet er fuldtid. Så han er en travl mand!).

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

   Åh okay, det lyder spændende 🙂
   Puha, så har I vel et travlt år foran jer med baby og Kommunal valg?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Vi er også begge rigtig glade for det vi laver, så det er rigtig dejligt! Åhhh ja, det har du så ret i!! Heldigvis har han 7 ugers sommerferie som skolelærer, men efteråret bliver sgu en hård nød at knække. Der er jeg glad for at jeg har et helt års barsel!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Jeanett

  Tak for link – man må sige du skaber meget trafik 🙂
  Jeg er glad for at se din liste og overvejelser. Selv overvejer jeg mixede klip eller 6mdr på dobbelt, da Dan har et helt års barsel. At jeg så også har en mor der er på førtidspension og medlem af partiet er bare utroligt heldigt når nu valgkampen kommer før baby kan holde hovedet selv. Får vidst brug for alle hænder og gode viljer til efteråret 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Hehe det var så lidt 😉 Fedt der røg nogle besøg over!

   Det lyder også som en god løsning! Vi har også masser af barsel til Tim, men han har ikke helt mulighed for at tage det hele på en gang, da hans 9. klasse skal til eksamen 2 mdr efter babys ankomst og det er ikke så smart hvis han ikke er der til det. Så Tims barsel kommer til at ryge lidt i “klatter” her og der. Bla overvejer vi netop barsel til ham under valgkampen, så han ikke både har job, baby/kæreste OG valgkamp. Men vi har ikke besluttet noget endnu (udover de klassiske 14 dage lige når hun er ankommet).

   Hvornår har du termin? Vores pige er heldigvis ca. 8 mdr omkring valgkampen, så det er lidt nemmere med den størrelse.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Min termin er 9. august, så det er heldigvis lige lidt inden. Må bare håbe jeg ikke har for mange komplikationer efterfølgende og at baby ikke har kollik (7-9-13)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Åhh ja kolik-baby = worst nightmare!!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Klog beslutning – synes jeg nu, men det synes jeg bestemt ikke, da jeg var i din alder (Nu lyder jeg som en på 140 år, det er jeg altså ikke! ;-)) Jeg var færdig med mit studie som 23-årig, meget hurtig, lige som politikerne ønsker. For mig har det ikke været en fordel – det er de færreste, der tager en 23-årig blond journalist seriøst – men det er jeg da heldigvis vokset fra 😉
  Hvis jeg havde haft valget, ville jeg bestemt have fået børn under mit studie, set i bagklogskabens klare lys, fordi mange brancher fx min, ikke er gode til småbørn, især ikke hvis man vil gøre karriere. Et studie er ofte mere fleksiblet, så der ikke er en sur arbejdsgiver, der brokker sig over sygedage, nogle der vil stjæle ens job, forfremmelser man går glip af og ungerne når at blive så store, at du i dén grad kan give den en skalle på arbejdsmarkedet, når du er færdiguddannet – uden nogle vælger dig fra, fordi du nok snart skal have børn, for de er der jo allerede.

  At hoppe fra på barsel nu vil, for mit vedkommende være dårligt for karrieren, fordi jeg er på vej op og det er et dårligt tidspunkt at sætte sig selv ud af spillet.
  Så hvis jeg skal have børn, bliver jeg en gammel mor, der skal køre karriere og småbørn samtidig og det synes jeg slet ikke er fedt, egentlig. Her ville jeg personligt foretrække et studies flexibilitet, så jeg kan kun opfordre ” i unge” til at få børn under uddannelse – det ville jeg ønske, jeg havde gjort, hvis jeg havde været klar til det, men det var jeg altså ikke.

  Det blev langt – men thumbs up for det gode, velovervejede valg!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Hej.
  Nu siger du, at du ikke kan se nogle ulemper, men hvis man skulle gå hen og blive enlig,er man vel rimelig f*cked?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Nej, fordi så får du en voldsomt forhøjet SU, hvis du er enlig (mener den er dobbelt så høj som normalt!) + faderen ville skulle betale børnepenge til dig (hvis det selvfølgelig er dig der har barnet). En anden ting er, at jeg selvfølgelig ikke tror at det er sjovt at være enlig forældre, men økonomisk får du ret meget hjælp hvis du er på SU.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Interessant. Er ikke selv gravid, men prøver idet jeg er 32. Jeg er selv under uddannelse med halvanden år igen, sidste halve å er bachelor. Hvis det sker, så sker det idet jeg er ved at være gammel. Dog tænker jeg meget over det økonomiske aspekt. Hvad gør man så hvis begge forældre er på su, kan begge så få dobbeltklip? Jeg ville vælge mix idet jeg ved jeg godt kan klare dette for hvis jeg bliver gravid, ville jeg føde lige inden påbegyndelse af bachelor, og tænker at jeg godt kan klare dette. Men så går barslen jo udover endt uddannelse, men tænker at læse kandidat lige efter. Yderligere hvad hvis kæresten min ikke har arbejde og ikke får su, hvad er han så berettiget af barselspenge hvis jeg snupper “mixet”?
  Ydermere må man ikke studere hvis man får sin barsel fra det offentlige? Hvis jeg tar mixet, er han så evt. berettiget barsel fra det offentlige samtidige, i og med jeg stadig studerer?

  Mvh.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Læser lige lidt af dine gamle indlæg 🙂

  Du skriver at hvis man havde et fuldtidsjob er man tvunget til at fortælle hele arbejdspladsen at man er gravid, men er det ikke omvendt også lidt specielt at være gravid på et uddannelsessted? Bliver man ikke kigget på? Folk kan vel også der se at man er gravid 🙂 Hvordan var det på den måde?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Ikke på en videregående uddannelsen. Flere i min klasse havde børn og vi var faktisk to der var gravide samtidigt – hun var 2 mdr længere henne end mig.
   Jeg oplevede ingen mærkelige blikke.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle Line

  Hej.
  Jeg faldt lige over dit indlæg her om at få barn under uddannelse og synes det er helt fantastisk at der er andre der deler samme optik på det område som mig.
  Min kæreste og jeg har talt om at prøve at få barn mens vi begge læser og dine argumenter passer perfekt med mine tanker.

  Håber I var glade for jeres beslutning!

  Glade tanker til jeres familie. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Det var vi helt sikkert! Og held og lykke med jer og babyplaner 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hotel i Lissabon: Hotel VIP Executive Suites Marques