Det bedste maternitytøj

Måned #2

Måned #2Måned #2

Reklamelinks markeret med *

Tunika fra WHEAT* –  Legetæppe fra Fabelab* – Rangle fra Sebra* – Pindsvin fra Sebra*

Wow, så er der allerede gået endnu en måned og den skønne dame her er i dag 2 måneder gammel. Jeg synes virkelig der er sket meget med hende fra jeg skrev dette indlæg i sidste måned. Hun er begyndt at vise tegn på at være et lille (bestemt) menneske med personlighed fra bare at være en baby der åd, skreg, sov og sked. Hun vil gerne “lege” nu og underholdes (som hendes far plejer at sige: “Har vi “Let-me-entertain-you”-baby i dag?”). Og der er noget af legetøjet der er begyndt at blive spændende (dog kan hun ikke selv holde det endnu). Hun er også begyndt at lave lidt optræk til at pludre… det er sååå sødt! Og smil – dem får vi masse af! Især når hun vækker os omkring kl. 05. Så plejer vi at blive mødt med et babyfjæs der smiler og charmer (hun ved godt at det er nødvendigt på det tidspunkt 😉 ). Hun har også sovet igennem flere gange. Lige nu gøjler hendes rytme om natten lidt, fordi vi begge har været lidt sløje de sidste dage, men ellers plejede hun at falde i søvn kl. 22-23 og så sove igennem til ca. 05-06 før hun vil ha’ mad første gang (og så falder hun i søvn igen der).

Og så er der sikkert flere der sidder og tænker lige nu “Synes hun stadig det er 10% dejligt og 90% røv?” (puha det skabte meget debat!). Nej, det gør jeg ikke. Ens overskud kommer tilbage som kroppen finder sig selv og man finder sig mere til rette i sin nye rolle som mor. Hvis jeg skal sætte procenter på, så vil jeg sige 60-40 i røvs favør. Men det kan sagtens være 50-50, eller endda 40-60 til den dejlige side nogle dage. Det er nok mest de dage, hvor vi er to om hende og jeg ikke har hende alene hele dagen. Fordi de er ikke altid sjove. Og så har det også rykket sig i takt med at hun er blevet sjovere og er begyndt at kommunikere med os.

Sidst vi fik hende vejet og målt (for 2 uger siden) var hun 4860 g og 58 cm. Så nu ligger hun officielt over kurven mht både vægt og længde. Min lille ædedolk <3

– Damen her var påvirket af 5 ugers tigerspringet (det er åbenbart ikke alle babyer der er påvirket af alle tigerspring) og var generelt bare voldsomt cranky i ca. en uge. Den uge føles _meget_ lang, men den går over. Og bagefter har man en baby der er langt sjovere! Hun begyndte at smile meget mere (desværre mere til et par IKEA-hylder over vores sofa end til os… udkonkurreret af et par hylder fra IKEA. Fedt!) og begyndte at ville “lege” (aka underholdes og ikke bare ligge ned. Der skulle pludselig ske noget!).
– Man skal IKKE tage til Open by Night med barnevogn. Dum, dum idé.
– Da hun var knapt 6 uger var vi ude og spise første gang. Med baby (og Fie, mand og søde Beate <3). Jeg var nervøs under hele middagen for at hun skulle vågne og jeg derfor ville blive tvunget til at sidde og amme offentligt. Hvilket jeg virkelig, virkelig gerne vil undgå. I min verden er bryster stadig bryster. Men baby snorksov og vi fik en hyggelig stund med gode venner. Da vi gik hjem følte jeg det lidt som en sejr… jeg havde taget et lille stykke af mit gamle liv tilbage igen. Det kan anbefales!
– Bølle B har i den forgangende måned også forstået at der er en forskel på mor og far = hun er blevet morsyg. Hvilket jeg synes er hårdt da hun så hænger extra på mig.
– Pga lærer-lockout, så er det først i løbet af den sidste måned at det rigtigt er blevet hverdag for os. Det er rigtig hårdt at være alene med hende i så mange timer, da man ingen pause får. Så sørg for at give hinanden en alene-break hver dag. Det har man virkelig brug for, så man ikke bliver helt baby-crazy. Det kan fx. bare være at den ene går i Netto alene eller at man går ind i et andet rum imens den anden har baby en lille times tid.
– Vær’ forberedt på at sidde og glæde jer til når ungen sover. Og når hun så endelig sover, så savner man hende. Typisk.
– Jeg har dog ammet offentligt. Pakket ind i hendes dyne, stofbleer og hvad har vi. Not fun og det var en personlig grænse der VIRKELIG skulle overskrides. Men den er nødvendig at overskride, hvis jeg har tænkt mig at ha’ et liv udenfor lejligheden de næste mange måneder. Og det har jeg. Jeg kunne dog godt finde på at teste brystpumpe og flasker for at undgå det HVER gang man skal ud.
– 8 ugers tjek (dét til mor, hvor understellet skal tjekkes) er slet ikke så slemt som man tror. Og det er bare dejligt at få at vide at alt er fint.

bloglovin

37 kommentarer

 • Tilde

  Ej jeg har simpelthen glædet mit til dette indlæg i en hel måned (sjovt nok) 🙂
  Det er så sjovt at få lov til at følge lidt med i hendes (og din!) udvikling.. Glæder mig allerede til næste, haha..
  Og dejligt at høre at dejligheden vinder ind på røven 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Det gør den bestemt – dejligheden, hehe 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Hyggeligt indlæg og dejligt at se det går rigtig godt! Hun ser dejlig ud, må være sjovt at opleve at hendes personlighed også kommer mere til udtryk så småt. Hehe. Forresten synes jeg du kan være stolt af din udvikling som mor! Du virker til at have fundet sig selv rigtig godt nu her, hvor der både er plads til at du kan være den Jeanett du hele tiden har været + være mor 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Mange tak Mette! Jeg føler også selv at jeg lige så stille er ved at finde en balance mellem mor og bare “Jeanett”. Men wow for en følelsesmæssig rutchebanetur det er!
   Og taaaak… jeg synes også selv hun er ret lækker!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

   Kan jeg godt forestille mig! Synes virkelig det har været befriende at du har været så ærlig omkring det her på bloggen, fordi tit vil folk kun vise alt det sukkersøde omkring sådan et forløb, men det er sgu da også lidt af en rutsjebane, på god og ondt 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Det er jeg rigtig glad for at du synes – tak! Og ja, jeg synes også tit folk maler det alt for rosenrødt og det er ihvertfald ikke sådan jeg har oplevet det 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cæcilie

  Så sidder jeg alligevel og giver et råd! Suk!

  Nå, men tag det eller smid det ud med alle de andre, som har gode råd. Min slynge hjalp rigtig meget i tigerspringsperioderne og i morsygperioderne. På den måde har du to hænder fri og kan til tider få lavet lidt, selvom baby vil hænge på dig 24-7. Nu er min mand på barsel og pigen hænger på ham konstant – så nu savner jeg det selvfølgelig. typisk… hihi…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Tak for godt råd! Min ryg har drillet lidt igennem graviditet og gør det stadig lidt, så en slynge kan den simpelthen bare ikke klare. Men det kunne du jo ikke vide 😉 Vi prøver os bla. lidt frem med en skråstol, så hun kan sidde og følge lidt med.
   Hehe ja Hr. Kæreste skal også på barsel alene med hende, når jeg skal tilbage… der kommer jeg sikkert også til at savne at være sammen med hende hele dagen 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sine

   En fastvikle er ret god mht vægtfordeling, da baby er surret helt tæt, man bærer på begge skuldre med brede stof baner, og hoften også bærer, afhængigt af bindingen.. Her kan selv min ømme, ammetrætte ryg være med 😉 det slår i hvert fald at have de her to-måneders tryghedspapegøjer hængende på armen.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åhh, hvor er det dejligt at læse om det her. Det er sååå livsbekræftende! Wow, jeg har fulgt med lige fra ør din graviditet, og hold da op hvor synes jeg egentlig der er gået hurtigt !?!?!?!?
  jeg glæder mig (lidt…) til det bliver min tur 😉

  http://www.agoodiebag.blogspot.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Tusind tak Natalie Christina! Er rigtig glad for at du fortsat følger med 🙂 Jeg synes også at jeg nærmest lige har siddet med en positiv graviditetstest i hånden. Tiden flyver!
   Hvornår har du termin?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hun virker simpelthen så sød. Og hvor må det være fedt at kunne se hendes udvikling – og at hendes personlighed også begynder at vise sig 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Super dejligt indlæg Jeanett 🙂 Jeg er altså glad for at du er så ærlig, det sætter jeg 100 % pris på 🙂 Hellere ærlighed end at man kun hører om alt det lyserøde 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • maria

  jeg havde det på samme måde – og det betyder ikke, som du skriver, at nogle dage ikke er helt fantastiske. Nogle dage er også bare røv- Og 4 hænder er bare flere end 2. Det er nemmere!
  – jeg ved ikke om du har en, men en slyngevugge reddede mig gennem pylresyg baby, der ville sove på mig og vugges i søvn.

  nu sidder jeg her i min barsels efterår og ønsker mig tilbage, hvor du er. Selvom det var hååååårdt! Det bliver det ved med at være – på en sjovere og bedre måde! Jeg lover. Lige pludselig kan man underholde dem ud af grædeflip og aflede deres opmærksomhed med frugtmos eller gøgl. 🙂 Hæng i. Du gør det allerbedste, og det kan bare ikke være bedre! Hvis din baby kunne leve af din kærlighed, så ville hun aldrig mangle noget som helst !

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Jeanett.
  Jeg er først for nylig begyndt at følge dig, og hvor jeg dog ærger mig over ikke at have gjort det før.
  Jeg går selv rundt og er en lille smule (læs: meget) skruk (skal liiiige ha overtalt hr. kæreste, men altså ;)). De her indlæg er virkelig befriende læsning! Du minder mig om, at livet med en baby er lige så meget liv med op- og nedture som liv uden baby, og du fjerner simpelthen al frygt for at jeg vil komme til at føle mig utilstrækkelig og forkert som mor. Dit budskab siger mig, at det er okay at have nedern på og ikke være totalt overskudsagtig mor – og det er altså befriende.
  Og så ser din bebs simpelthen bare så dejlig ud!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Velkommen til Gitte!! Og jeg er super glad for at du får noget ud af indlæggene. Jeg håber du får overtalt kæresten 😉
   Og mange tak!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor er hun dog bare vildt nuttet!!! Super gode billeder 🙂

  Har lige et spørgsmål: skal du ikke have en ny header – et billede af dig og din smukke datter? Kunne se så fint ud

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Tusind tak! 🙂
   Nej, er rigtig glad for min header og når jeg på et tidspunkt skal ha’ en ny, så skal hun ikke være på. Det vil signalere for meget at det her er en mor-baby-blog og det er ikke der hen jeg har lyst til at tage bloggen. Hun kommer til at være en del af den i ny næ, men generelt vil jeg gerne ha’ at bloggen er som den var før baby 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeanett, jeg ELSKER at du er så ærlig omkring det at blive mor. Jeg elsker at du ikke maler det hele lyserødt og pudder fantastisk, men også deler det, der er røv. Det er f*ord stærkt og dejligt.
  For det er jo et nyt job, der er 24/7, som man lander i, samtidig med at ens krop lige har gennemgået noget af det vildeste hormonelle show man kan forestille sig. Og du er landet godt, som en fantastisk mor!
  Gid der var flere mødre, der som dig ikke gik “totalt politisk korrekt, vi skal synes vores børn er fantastiske og vidunderlige 24/7 og i øvrigt aldrig indrømme at vi nogle gange længes efter vores gamle liv”.
  Vil gå så langt som at mene at dine indlæg om at blive mor, burde være obligatorisk læsning for gravide, så de får en ærlig chance for at forberede sig!
  Krammelam og uendelig god mor karma fra mig til dig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   OMG det er måske en af de sødeste, sejeste og mest fantastiske kommentarer jeg har fået i løbet af den tid jeg har haft bloggen. TAK!! <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Laura G.

   Enig! Jeg sad også og tænkte på at når jeg engang blev gravid, så skal jeg helt sikkert herind og genlæse alle dine tips og tricks – og sure opstød for ikke at føle mig alene 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Åhh tak Laura!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Skønt indlæg – og jeg må give de andre ret. Hvor er det dog skønt, at det ikke bare er et sukkersødt se-hvor-skøn-min-baby-er-jeg-har-ikke-brug-for-andet-end-at-se-på-min-baby-hele-dagen-indlæg. Selvom hun altså ER skøn at se på! 😉

  Jeg venter selv en pige til juli – og jeg nyder at læse alt det baby-relateret hos dig, endnu mere nyder jeg at du er ærlig omkring det hele. Både før og efter.
  Jeg blogger selv, og har også været hudløs ærlig omkring alle de skavanker jeg efterhånden har fået tilraget mig i graviditeten – men nogle mennesker er åbenbart bedre til at skrive om ‘de ting man ikke taler om’ – for oftest bliver jeg opfattet som en meget negativ dame. Men det ER altså svært, gang på gang at få smidt i hovedet, hvor fantastisk det er at være gravid, når man ikke selv oplever det. Nåh, sidespring.

  Jeg er VILD med dine indlæg, og så er det dejligt, når du skriver om hvor i Odense man kan bevæge sig hen med baby – og fødslen på OUH – da det også er her vi bor. (Det var måske på instagram, nu jeg tænker over det, at du nævnte at man må amme på Snik Snak?)

  Det blev en lang kommentar, sorry! Kort sagt – du gør det godt! Og jeg tager hatten af for din ærlighed – det kan jeg helt klart bruge, når det lige om lidt er min tur og garanteret kommer til at sidde med en masse tanker.

  Kh. Lisa // Lille Lisas Univers

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Tusind tak! Er virkelig glad for at du kan bruge mine indlæg. Og jeg kan godt følge dig… Det er som om der er en helt speciel type race af kvinder der ser rødt så snart nogen udtaler sig bare lidt negativt om dét at være gravid og blive forældre. Jeg kalder dem “gimper” 😉 Og hvis de påstår at de har elsket hvert eneste øjeblik af graviditet og parenthood så lyver de!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Dejligt at det bliver mere og mere positivt med baby – men kæmpe respekt for at du er så ærlig. Jeg vidste ikke vad tigerspring er, så jeg måtte lige google – måden det var nu spændende læsning, også uden at have børn i sigte.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Mange tak Pernille! Ja, det der tigerspring er virkelig noget underligt noget!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ann

  Dejligt med endnu en måneds update – det er sjovt at følge hendes udvikling og man kan jo se bare på billedet, at der er sket meget. Jeg elsker dine baby-indlæg, men det hænger nok sammen med at jeg er selv er kommende mor 😉
  Elsker også at du fortæller tingene som de er, og alt ikke bare er rosenrødt hos dig, det er ellers tit sådan man hører at det skal være i starten, og i baby-boblen, som man helst skal elske, både når det er skidt og når det er godt. Men det burde ikke være tabu at have lyst til at råbe F*** og tænke, ‘Hvad fanden har jeg rodet mig ud i?’ – for jeg tænker at det er en KÆMPE omvæltning, når man tidligere har været vant til bare at være kæreste og være to….

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Ja, det sagde min kæreste også lige – at man nærmest bare kan se på billedet hvor meget der er sket på 1 måned!
   Åhh det der “Hvad fanden har jeg rodet mig ud i?” har jeg tænkt mange, mange gange i løbet af, især, den første måned.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Skøn update <3 <3 Men du glemte det med bøvser, der kunne gemme sig, haha 😀 Hun er simpelthen for lækker på de billeder!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Nååh ja, dem glemte jeg da. Jeg har totalt ammehjerne!

   Og Taak <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Hun er så fin – og har helt klart en masse Hr. Kæreste-gener i sig! 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Helt bestemt 😉 Hende her kan han ikke løbe fra 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hun er super skøn!

  Og det lyder som om i sove-vice har fået jer en lille Paven in spe 🙂 Hun sove på samme måde, da hun var helt ny og spæd. Efter 3 mdr begyndte jeg at give hende flaske, egentlig fordi jeg ikke havde nok mælk, men det viste sig at være rigtig rart, dels fordi jeg så fik lidt af min gamle frihed igen – dels fordi modermælkserstatning mætter big time – og vupti, dér begyndte hun at sove helt igennem. Fra 20.00 til 08.00. Det varede helt frem til hun var 14 mdr! Så blev hun stor og selvstændig og en bølle uden lige og nu holder vi gerne fest om natten :S Jeg tror i øvrigt, du har ret i, at det især er i starten, at der er mest til ‘røv-siden’, fordi det hele er så stor en omvæltning. Og jeg er i hvert fald mega glad for, at vi var (er) to om det. Hold kæft, hvor kan det være hårdt at være alene med dem. Min mand rejste ti dage på business trip, da hun var 3mdr. GOSH, hvor var jeg brugt! Men så blev jeg også vartet op til den helt store guldmedalje og var fritaget for at putte og tage lortebleer og lave mad og tørre gylp op og hvad har vi i flere uger efter, fordi han havde så sårlig samvittighed ;o) Så nogen gange, kan det godt betale sig at ‘forhandle’ lidt 😉 Det er jo trods alt os, der jf fødslen, graviditeten og amningen, bærer det tungeste læs i begyndelsen. Jeg synes btw det er mega sejt, i tager hende med ud og spise. Det gjorde vi også fra hun var helt spæd og i dag elsker vi stadig at gøre det!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] Bella kun 2 måneder gammel. Læs om “Måned #2” […]

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Det bedste maternitytøj