Børnetøjsudsalg

Anmeldelse: Riemann P20

Anmeldelse: Riemann P20

Jeg har her det seneste stykke tid gået og teste solbeskyttelse fra P20. Solbeskyttelsen er spray som super nemt sprayes på og fordeles med hænderne bagefter. Deres duft har før været lidt kras, men det har de ændret på og jeg lagde personligt ikke rigtig mærke til duften, da jeg brugte dem. Det fede ved P20 er at de beskytter i op til 10 timer – altså meget længere end de fleste andre cremer/sprays. Det er rigtig fedt på ferie, hvor man tilbringer MANGE timer i solen.

Jeg har primært brugt faktor 20 og 30, da jeg her i “testperioden” ikke har været udlands. Faktor 15 synes jeg er for lavt lige meget, hvor jeg befinder mig. Og det er jo en skrøne at man bliver hurtigere/mere brun af at bruge lavere faktor… man bliver nemmere skoldet, som hos nogen bliver brunt bagefter, men skoldet er jo det man ikke må blive ift. hud- og modermærkekræft. Og samtidigt er det det øverste lag der der får farve og det er det lag der hurtigst mister farven igen. Jeg bruger ALDRIG under faktor 20 herhjemme og aldrig under faktor 30 i udlandet. Og jeg er altså altid lækkerbrun efter et par dage (med god samvittighed).

Sprayen er lækker og tørre meget hurtigt ind i huden, så den ikke mærkes… overhovedet! Og det er lige sådan jeg vil ha’ solbeskyttelse skal være. Jeg er ikke til det hvide snasket creme… for det første er det sværere at fordele og samtidigt føler jeg mig totalt klisteret hele dagen. Eneste minus jeg kan sige om P20 er, at der har en svag gul farve. Dvs at hvis man har hvidt tøj på, så kan man få lidt gule pletter der hvor hud og tøj møder hinanden ofte i løbet af dagen (fx. i kraven eller ved albuen, hvor man bøjer armen). Jeg har dog ingen problemer haft med at få pletterne af igen, overhovedet (havde en dag en hvid hørskjorte på).

Sponsoreret indlæg

bloglovin

11 kommentarer

 • Charlotte B.

  Jeg tror, at det er meget forskelligt, hvordan man tager i mod farve og hvad solbeskyttelse man skal bruge – jeg er maddikehvid hele sommeren med faktor 25 i ansigtet, men jeg får pigmentpletter, hvis jeg bruger mindre faktor dér, så det offer bringer jeg gerne. Til gengæld bruger jeg faktor 15 på kroppen og bliver aldrig nogensinde det mindste skoldet dér, men får fin farve. Så efter min erfaring er alt over faktor 20 umuligt for mig at få farve på.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Astma Allergi Danmark fortæller, at man hellere skal holde sig til faktor 15, bare i et ordentligt lag fremfor 20 og 30. Så længe solen er som i DK er det bedre med en lavere beskyttelse end faktor 20 og 30, som er fyldt med meget mere kemi.

  Jeg har taget rådet til mig. Vil også gerne undgå solskoldninger, men er samtidig heller ikke interesseret i masser af kemi. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Når det kommer til solbeskyttelse, modermærkekræft og hudkræft, så vælger jeg at lytte til Kræftens Bekæmpelse. Faktor 15 er til mange hudtyper langt, langt fra nok.
   Er faktisk lidt rystet over at de går ind og rådgiver på et område de ikke er eksperter i.

   FYI så er hud- og modermærkekræft de eneste to kræftformer der er i stigning i DK. Så noget fortæller, at danskerne ikke helt har forstået det der med at beskytte sig ordentligt endnu.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Faktisk anbefaler Kræftens Bekæmpelse også faktor 15 til børn og voksne, fordi beskyttelsen ikke bliver væsentligt bedre ved højere faktor-tal (om det er noget de først har ændret for nyligt skal jeg ikke kunne sige). Udover selvfølgelig 50 til ar og den slags. Men altså topprioriteten er jo blot at være dækket så man undgår kræft. Hvadend man pakker sig ind i 15 eller 50. Og så tror jeg også langt hen ad vejen – når der drejer sig om kræft -, at man gør det der passer til ens temperament. Jeg har i hvert fald områder på min krop som får en faktor 50, fordi jeg simpelthen bare er mest tryg ved det!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Jeg ville aldrig være tryg ved faktor 15 – heller ikke i DK. Og anbefalingerne i udlandet går ihvertfald ikke på faktor 15. Har lige været inde og læse deres anbefalinger, og der anbefaler de Faktor 30, hvis man rejser syd på.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Indenfor de seneste år har der været et slogan a la “faktor 15 er nok, bare du bruger nok” og det var så vidt jeg husker fra kræftens bekæmpelse. Pointen var, at alt for mange ikke smører sig i løbet af dagen eller i det hele taget brugte en stor nok mængde. Og så skal man jo også huske at det er værst omkring middag med solen.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Ja, og huske højere faktor i udlandet 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Men jeg kan godt se de anbefaler faktor 30 tættere på ækvator

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Jeg kan se min første kommentar ikke er her, så giver denne ikke så meget mening. Men så længe man husker at beskytte sig mod solens stråler er det jo det vigtigste.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Husk, at om man er beskyttet korrekt, ikke kun afhænger af faktor, men om man smører tit nok og nok på. Det gør 90% ikke! Desuden skal man huske, at uva faktoren kun er ca. En tredjedel af den oplyste faktor – dvs. Hvis det er en faktor 30 (som er uvb faktoren), så er uva faktoren kun 10! En god huskeregel er A for alder (langtidsvirkende skader), B for brand (øjeblikkelige skader). Grunden til, at debatten omkring at bruge lavere faktor er opstået, er fordi dækningen udnivealeres jo højere faktor du kommer op i. Dvs. Faktor 30 ikke giver dobbelt så god beskyttelse som faktor 15, selvom faktoren er det dobbelte – men selvfølgelig giver den langt højere beskyttelse. Da højere faktor tit koster mere er det nok et value for money spørgsmål mht. Faktor – Jeg er dog helt på hold med Jeanet her og bruger en faktor 30, efter jeg i mange år har brugt 15 – og jeg bliver ikke mindre brun!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Jeg er helt med på at faktor 15 ikke giver dobbelt beskyttelse end faktor 30. Det er sjovt flere nævner det med prisen, fordi hos de mærker jeg plejer at bruge der koster fx faktor 20 og 30 nøjagtig det samme (jeg aner ikke hvad faktor 15 koster der, da jeg aldrig bruger den). Desuden må det næsten komme ud på et prismæssigt, hvis man med faktor 15 skal smørre sig oftere (så bruger man den jo hurtigere). Jeg vil hellere ha’ både høj faktor og smørre mig mindre.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Børnetøjsudsalg