Badedragten

Måned #3

Måned #3Måned #3
Body fra Forkids / Stjerne – Bold fra SebraLegetæppe fra Fabelab

Hvor er det vildt at endnu en måned er gået med hende her. I den forgangende måned er der sket en del. Hun er blevet døbt, været til åndsvagt mange tests og så er der sket SÅ meget udviklingsmæssigt med hende. Hun er virkelig ved at blive en lille person. Og det er SÅ sjovt at følge. Hun pludrer hele tiden, har lange samtale med sit legetøj (og nogle gange os 😉 ) og efterligner lyde vi siger. Hun smiler non-stop (pånær når hun skælder os ud, fordi der ikke sker nok eller hun er sulten). Hun kan tydeligt kende forskel på sine forældre kontra andre mennesker nu. Hun har også fundet sin hænder som både bliver gumlet flittigt i, hevet i tøj (både eget og vores… hun gør det fx. her på nederste billede) og der bliver øvet i at begynde at tage fat i ting (det sidste har vi dog ikke heeeelt styr på endnu).

Den sidste måneds opdagelser og erfaringer:

– Borgerservice tager ikke billeder af så små børn (til pas), så tag ind i en fotobutik der er godkendt til pasbilleder inden og få det gjort der. Det gjorde vi og der var helt styr på det (til dem af jer der bor i Odense kan jeg anbefale “Chrisholm” i Kongensgade).
– Vores bølle er påvirket af varme på den måde, at hun er sværere at få til at sove i løbet af dagen (nogle gange springer hun ALLE lure over i dagtimerne = top-cranky baby sidst på dagen), men til gengæld sover hun upåvirket om natten (7-9-13).
– Vi har opdaget at vores baby kan kede sig! Hvis hende og jeg flere dage i streg ikke rigtig laver noget, så bliver hun lidt småbrokkende. Til gengæld sover hun som en drøm og er vild charme-baby, hvis vi har set lidt venner. Dog er store selskaber voldsomme… hun var ikke happy baby efter barnedåben og hun endte med at sove 11,5 time (!!!) den nat efter UDEN overhovedet at vågne. Behøver jeg at sige, at vi vågnede et par gange for at tjekke om baby nu var okay? Mht store selskaber, så er mit råd at lade være med at kaste ungen rundt til halvdelen af selskabet. Jeg er overbevist om at Bølle baby havde været 14 gange så sur om aftenen, hvis hun havde været rundt til alle.
– Bliv bedre til at sige nej og bed folk om at respektere personlige grænser. For mig har det været et problem (uden at gå i detaljer) og et kæmpe irritations moment, at folk fuldstændig glemmer alt om mig. Og her mener jeg ikke på den der ego-måde, men, at de glemmer at når de gerne vil se hende = jeg SKAL med. Fordi indtil hun er ca. 6-7 måneder hænger vi altså non-stop sammen, da hun skal ammes. Og det er altså tit at jeg virkelig, virkelig ikke gider. Visse typer spørger også kun “Hvordan går det med baby?”. Hun har det som blommen i et æg. Hun får 5-stjernet royal treatment hele tiden. Spørg istedet for til mor (og far). De savner at nogen spørg til dem (især mor der flere dage i streg ikke ser andet en babygylp, lortebleer og de samme vægge i lejligheden).
– Sørg for at holde en barnedåb/navngivning, hvor I skal stå med så lidt som muligt. Det kan godt være det er økonomisk fristende, at fx. lave maden selv, but DON’T. Alle jeg kender der har gjort det har sagt at det er det de ville gøre om igen, hvis de kunne.
– Efterlign babys pludre-lyde! Man kan ha’ en lille “samtale” sammen, hvor det nærmest virker som om man taler sammen. Og det er helt fantastisk! Desuden har jeg læst, at det skulle fremme babys lyst til at pludre endnu mere og føle sig “forstået” og på den måde give en tryg baby. Vi gør det ofte med Bøllebaby og det er vildt sjovt.
– Det er super cute og fristende at købe alt muligt sjovt og fint tøj til baby, men fact er at vi får brugt fx. kjoler rigtig, rigtig lidt. 99% af tiden har hun body og bukser/leggings på. Så vent med de cute (og ofte lidt dyrere) beklædningsgenstande til baby er ældre.
– Og så vil jeg varmt anbefale slå-om-bodyer! De er nemme at få af og på (især hvis baby er sur eller hvis baby har skidt det igennem… så slipper man for at få lortebodyer op over babys hovede). Og de helt små nyfødte bryder sig faktisk ikke om at få tøj over hovedet.
– Og igen mht tøj; det er fristende at købe tøj i mange forskellige farver, men det gør det besværligt når der skal vaskes tøj, fordi sådan nogle små bodyer fylder på ingen måder en hel maskine. Så begræns farve-festen de første måneder og køb meget indenfor samme farveskala.
-Savl. Hvor kom det lige fra? Pludselig kamp-savler hun (det er især efter hun har “opdaget” sine hænder og de blivet gumlet på). Og det bliver nødvendigt med hagesmæk. Vi er ret glade for dem her.
– Brystbetændelse er en bitch. I ved jeg har været igennem lidt af hvert med det. Søg læge og bliv ved med at amme. Brug IKKE varmepude, selvom det er et kendt husmoderråd. Det gør kun betændelsen værre, da bakterier elsker varme (lægens ord).
– Morsyghed indtræffer ca. nu. Bøllebaby kan være super hidsig og skrige helt vildt, men i dét hun kommet over til mig igen, så sidder ingen pludselig og smiler.
– Alle nyfødte får en hørescreening, når de er 2 døgn gamle. Den blev ved med ikke at gå igennem på Bølle B’s ene øre. Efter et par besøg på Patient Hotellet på OUH blev vi henvist til høreklinikken derude. Heller ikke ved første besøg gik det igennem på dét øre. Men så her i torsdag, ved besøg nr. 4, fik hun en udvidet screening… og guess what. Vores datter høre perfekt. Hvilket vi ikke var i tvivl om, da hun reagerer på høje lyde og nu efterligner lyde vi siger. Men lægen derude fortalte, at ca. 4% af alle nyfødte bliver henvist til extra undersøgelser af den ene eller anden grund. Dog er det kun 1,5 PROMILLE der faktisk har noget galt med hørelsen. Så blive ikke nervøse, hvis det er. Chancerne for der er noget i vejen er voldsomt små og oftest er det hvis der er hørelsesproblemer i familien eller hvis det, for barnet, har været en voldsom fødsel.
– Bøllebaby er klart mest til ting der er knald-røde. Hun går helt i koma over dem.
– “Skift scene!”. Det bruger vi, hvis bøllen er mega sur uden vi helt kan greje hvorfor. Dvs. at man gør noget andet… rejser sig op og begynder at gå rundt, hvis man sidder ned eller man bytter hvem der sidder med hende. Det gør nogle gange at baby får øje på et eller andet, og glemmer at hun var sur (at puste blidt i hovedet på hende kan også have samme effekt).

Affiliatelinks

bloglovin

21 kommentarer

 • Amalie

  Ej, men jeg bliver jo helt skruk! Hvor ser hun ud til at være en dejlig unge!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Skøn update, og hvor er hun altså nuser, lille B 🙂

  Jeg husker godt, at store forsamlinger og sammenkomster kunne være meget voldsomme for min lille datter, hun fik simpelthen “sociale tømmermænd”. Så man skal holde fast i, at man kender sit eget barn bedst og ved, at det i længden er bedst for hende, at hun ikke sidder på 20 forskellige arme i løbet af dagen/aftenen. Hos mor er man tryggest <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Ja, hun har virkelig opdaget nu, at der er forskel på mor og de andre! Og tak 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rebekka

  Hvor lækker har man lige lov at være? Hun er simpelthen så kær 🙂

  Som en, der endnu ikke er gravid eller nogens mor, men som glæder sig til at blive det, synes jeg det er så spændende at læse dine indlæg omkring moderskabet på godt og ondt! Jeg er vild med at du er så ærlig. For det er jo ikke bare rosenrødt.. Jeg er virkelig ked af at du har skullet så meget igennem med brystbetændelse, det lyder jo voldsomt ubehageligt! Men ellers er jeg glad for at læse om at bøllen trives, og at det er tydeligt at du bliver mere og mere tilpas i moderrollen. Det er jo klart, det er da en kæmpe omvæltning at få sådan en lille én, og det kræver da tilvænning.
  Jeg tror personligt godt at jeg kunne have det sådan, at jeg ville synes det var ret kedeligt i starten og at det først bliver sjovere, når man ligesom kan interagere noget mere med dem. Og det er jo ikke forkert at have det sådan.

  Og ja, det med at glemme moderen – det kan jeg godt forstå du er træt af! Jeg har også altid stor fokus på at jeg skal spørge hvordan det går med med min veninde og ikke bare hvordan det går med maven/baby – men det forekommer mig egentlig naturligt, for hun er min veninde, og jeg er selvfølgelig også interesseret i HENDE og ikke bare hendes baby 🙂 Men ja jeg kan virkelig godt forstå det er irriterende og at man kan føle sig overset, det må ikke være særlig fedt…

  Nå alt i alt – dejligt indlæg, keep ’em coming! 😉 Det er god “forberedelse” ti l når jeg engang står i samme situation (forhåbentligt)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Tusind tak Rebekka! Ja, den omgang med brystbetændelsen har virkelig ikke været sjov. Jeg håber virkelig, at jeg er på vej ud af det nu. Og ja, du har ret… der er virkelig øjeblikke, hvor jeg har tænkt “shit, hvor er det her kedeligt!”.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg elsker de her indlæg – det er skønt at få lov at følge med i udviklingen – ikke bare hendes, men også din som mor.
  Projekt baby er ikke helt aktuelt endnu herhjemme, men det er fedt at der er nogle der sætter ord på hvordan det i virkeligheden er at få en lille baby, når vi om, forhåbentlig, sidder med vores egen lille om en halvanden-to års tid.
  Især den med at huske forældrene har jeg allerede nu lagt mærke til at folk har tendens til. Og jeg syntes simpelthen det er så irriterende at høre på når man går direkte i flæsket på baby istedet for at give mor et knus.. Kan kun ryste på hovedet..

  Jeg har sagt det før, men må sige det igen. Hun er satme lækker, men hvordan kan hun være andet med de gener? 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Helt, helt enig… nogle folk står jo nærmest bare klar til at flå hende ud af hænderne på mig. I øvrigt ikke noget der er særlig sjovt, når man som nybagt mor har tusinde følelser bankende rundt i kroppen. Man føler lidt folk tager ens baby.

   Åhh tak! Jeg synes, i alt beskedenhed, også at hun er noget så lækker 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma

  Hun er simplethen bare så sød! Sjovt at hun er begyndt at udvikle personlighed 🙂

  Jeg vil lige tilføje at jeg elsker de her indlæg! Det er sjovt at følge med i Bs udvikling, og det er spændende at læse dine erfaringer og “gode råd”, også selvom jeg ikke har børn 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Tusind tak Emma, det er jeg glad for at du synes 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise Jørgensen

  Simpelthen et skide godt indlæg.. så meget info og ting man overhovedet ikke tænker over hverken som pårørende til folk med børn- eller som kommende første gangs MOR.. PYHAAA ANGST!(:

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilia

  Hvor er hun virkelig en charmetrold, som hun ligger dér.

  Men et spørgsmål til dig; Hvordan er det at være mor nu? Her tænker jeg på dine berømte procentsatser – er der stadig mere lort end lagkage?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ann

  Skønt billede af BølleB 😉

  Og jeg værdsætter virkelig de her månedsindlæg, det er fantastisk med gode råd og tips til kommende mødre! Tak 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Jeanett.
  Det her handler ikke om baby, men ville lige høre, om vi måtte jane kønig halskæden i aktion? Og hvilken længde kæde har du valgt?

  Kh Emma

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Den skal nok komme “i aktion” snart i forbindelse med et outfit 🙂 Længden på kæden står i indlægget jeg lavede om den 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Janni

  Hvilket fantastik indlæg, din blog ligger som nr.1 når der er tid til at læse blogs( pt imellem amningerne af min 1 uge gammel pige). Fik svar på mange af de spørgsmål man går og pusler med.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor er hun dejlig. Og skønne tips du giver i indlægget. Kunne sagtens finde på at lave maden, men må jeg nok tage op til stærk overvejelse, når det bliver aktuelt. Dejligt med de små pludresamtaler:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Det ville jeg ihvertfaldt genoveje, da det er meget at stå med samtidigt med en baby

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Badedragten