Outfit of the day #233

Måned #5

Måned #5Måned #5

Reklamelinks markeret med *

Noa Noa body (HER*) – H&M bukser (HER*) – Jellycat kaninbamse (HER*) – Sengetøj fra Hollys

 

Endnu en måned er gået. Lige i øjeblikket synes jeg tiden flyver afsted. Hun lå igår aftes og legede på sofaen imens Hr. Kæreste og jeg spiste aftensmad. Pludselig så hun bare SÅ stor ud og jeg kunne ikke lige forstå at hun engang har været så lille at hun har kunne være inde i min mave. Crazy. Jeg tager tit mig selv i at føle, at jeg “bare” er hendes babysitter – ment på den måde, at jeg slet ikke forstår at jeg er mor. Der må da snart komme nogle “voksne”? Gad vide hvornår det sådan rigtigt synker ind at man er blevet mor? Det er det ihvertfald ikke her endnu. Når det er sagt, så synes jeg hun er dejlig. Hun bliver nemmere og nemmere, fordi hun er nemmere at underholde nu (se selv med hvad hernede under i mine råd for den sidste måned). Jeg nyder sågar vores morgener sammen. Hun er altid extra glad om morgenen – ved ikke hvor hun har det fra? 😉

Mht hele rejse-tingen, så kommer der et særskilt indlæg om det snarest!

– Vi er startet på grød herhjemme. Sundhedsplejersken sagde, at når hun vokser fint og der er mælk nok, så anbefalede hun at man ventede til Bølle B var fyldt 5 mdr. Med mindre at hun vidste enorm interesse for når vi spiste – og det var/er netop det hun gør. Hun er fuldstændig hypnotiseret og sidder og følger gaffel/ske/glas vi sætter til munden. Hun har også flere gange klasket hånden op i en tallerken mad. For ikke også at tale om da hende og Hr. Kæreste næste kom op og slås om en slushice 😉 Så vi valgte at prøve, da hun var ca. 4,5 mdr. Hun smager på det og der ryger mere og mere ned, men hun spiser langt fra op og vi er stadig kun på en gange grød hver dag (vi fik at vide at man først skal erstatte flere amninger med grød, når hun er i stand til at spise næsten op. Altså at hun får et fuldt måltid af det).
– Når I først går i gang med grød, så må man ikke stoppe igen. Ment på den måde, at man ikke bare må give grød når man “lige føler for det”. Vi gjorde den fejl at da hun havde fået grød i en uge, at springe en enkelt aften over, da vi skulle til koncert på det tidspunkt hvor hun normalt ville få grød. Det skulle vi ikke ha’ gjort. Det var som at starte forfra dagen efter igen. Hun spiste ikke særlig meget – lige som i starten.
– Iøvrigt er favoritten herhjemme Änglamarks økologiske hirsegrød med banansmag (har de bla. i Super Brugsen). Hirsegrød smager af papiropløst i vand – hvis I skulle undre jer.
– Set i bakspejlet så ville jeg nok ha’ ventet et par uger mere med grød. Det er fandme besværligt og hun spiser langt fra op endnu.
– Hun blev målt og vejet for under 2 uger siden og der var hun 66 cm og 7,4 kg. Det er over kurven i både vægt og længde. Vildt at tænke på at hun var lidt lille, da hun blev født.
– Hun er begyndt at rode lidt rundt med hendes søvn. Hun går nu lidt tidligere i seng end hun gjorde for en måned siden. Før kom hun i seng et sted imellem 22 og 23. Nu er den 21-22-stykker. Hun vågner også ca. en time tidligere end hun gjorde før og det betyder nu et sted imellem 07 og 08 (enkelte dage er vi heldige og så er den 8.30). Men hun sover stadig helt igennem uden at vågne.
– Hun sover nu også i vugge. Hun har hele tiden sovet i sin lift fra barnevognen, da hun bare sov bedre når hun var i den (og den slags sætter man pris på som forældre 😉 ). Men hun kan næsten ikke være i den længere, så vi har flyttet hende over i vuggen og det har gået fint. Vi tænker også at det er en god “overgang” til den almindelig tremmeseng vi har stående til når hun ikke længere kan være i vuggen.
– Baby Einstein. Shit, hvor er det genialt. Hr. Kæreste havde egentlig introduceret hende til Teletubbies (åh gru!), men hun begyndte at blive ked af det/græde på nøjagtig samme sted hver gang hun så det + mor her synes at Teletubbies er SÅ creepy, så jeg tog det som et tegn til at jeg skulle finde noget andet. En af jer læsere foreslog på Instagram Baby Einstein og det er G E N I A L T. Hun kan finde på at ligge og se et helt “afsnit” (ca. 15-20 min) på sit legetæppe uden at vi hører fra hende. Og det giver fri hænder til at få sig noget morgenmad eller gå på toilettet. Guld værd! I kan finde Baby Einstein på YouTube. Bølle B’s yndlings er afsnittet “World animals”.
– Morgenerne, de dage hvor jeg er alene med hende, er blevet nemmere. Hun er blevet lidt nemmere, men jeg tror mest af alt at det er mig selv der er sket en forandring med. Jeg er blevet bedre til at lægge hende på legetæppet med legetøj imens jeg fx lige laver morgenmad eller sætter en tøjvask over. Uden at føle mig som verdens dårligste mor, fordi jeg “efterlader” hende (ja, det er “efterlader”-følelsen jeg har siddet med før) få minutter. Før sommerferien gjorde jeg det ikke og derfor var det tit at når Hr. Kæreste kom hjem kl. 14-15 stykker, så havde jeg tit ikke fået noget at spise endnu.
– Det nye yndlings legetøj er: tomme danskvandsflasker og fjernbetjeningen. Og blogger-kanin-bamsen fra Jellycat*
– Desuden går hun pt mest under navnet “rullebaby”, da hun ikke laver andet end at rulle om på maven, når hun ligger ned. Hun kan dog ikke rulle tilbage endnu, så efter 5 minutter bliver hun sur/gal over at ligge der og så må man pænt rulle hende tilbage. Hvorefter ungen så bare ruller tilbage igen få minutter efter… gentag gerne dette “ritual” mange gange hver dag!

bloglovin

26 kommentarer

 • Louise

  Hvor er det første billede bare skønt! Man kan virkelig se, at hun ændrer sig og får noget personlighed. Derudover er det mega hyggeligt at følge med i de her indlæg og se hvad der sker 🙂 Keep up the good work!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Mange tak Louise 😀 Ja, hun får virkelig mere og mere personlighed for hver dag!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amalie

  Hvor har I dog fået jer en skøn baby! Jeg kan godt forstå at I ofte snakker om at det er synd for andre mennesker at I fik snuppet hende. Desuden synes jeg at denne her slags indlæg er en rigtig fin måde hvorpå vi som læsere kan følge med i Bøllens udvikling, uden at det bliver for meget.
  Og nu hvor jeg har bragt det emne op synes jeg lige at du skal have ros for den gode balance blandt baby og mode du har fået skabt herinde. Jeg kan nemlig huske at du, dengang Bøllen var inde i maven, var usikker på hvordan du ville passe det ind med bloggen. Jeg synes absolut ikke det er for meget og følger interessant med i både de mode- og babyrelaterede indlæg.
  Det kan godt være at du har følt dig lidt forvirret over hele det her rolleskift og at du nu er ‘nogens mor’, men jeg synes altså stadig at du er en fantastisk cool kvinde og den sejeste blogger! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Ihhh tusind tusind tak Amalie! Det gør mig glad at høre. Fordi jeg har virkelig været i tvivl omkring balancen imellem mig, mode og baby 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg elsker de her indlæg så meget!! Det er både spændende og underholdende at følge med i 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Mange tak Nanna, det er jeg glad for at du synes 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hehe, jeg venter stadig på de voksne, og jeg fødte mit andet barn for 10 uger siden 😀
  Hun er så bedårende! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Hahaha fedt du stadig har det sådan efter barn nr 2! Men seriøst, jeg tænker hele tiden “Gad vide hvornår Bs forældre vil ha’ hende tibage?”.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gud, hvor er hun skøn på de billeder! Jeg sad og smilte hele vejen igennem indlægget! Specielt da jeg læste “Hun går nu lidt tidligere i seng end hun gjorde for en måned siden” – altså at hun GÅR i seng 😉 Hehe. Selvom jeg ikke har børn, elsker jeg virkelig de her indlæg! Btw, så synes jeg at din baby-balance her på bloggen er rigtig god. Kan huske du var lidt i tvivl om hvordan du ville gøre, da du fortalte at du var gravid – altså om du ville oprette en særskilt blog til baby. Men for mig fungerer det i hvert fald! Jeg kan ikke længere huske en blog uden Bølle B 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Åh, jeg er også stor fan af måneds-updates’ne! Gruer for den dag du stopper 😉 (jeg ser lige for mig, når hun er 5 år og én måned.. Måske ikke lige så vilde nye ting at kunne skrive? :P)
  Også fedt at høre, at I er ved at have “fundet” en måde at få bedre morgener og tid sammen – hvor både baby og mor kan lave ting de gerne vil, uden at skulle vente på/være afhængig af¨hinanden – helt lige så meget, anyway 🙂
  Dejlig er hun!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Hehe jeg har også tænkt på hvornår det ikke længere giver mening at lave måneds-updates. Er ikke helt kommet frem til noget endnu 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • A-B

  Hun er altså den sødeste, lille B : )
  Det du skriver med, hvornår man føler sig som mor – forstået på den måde, at det er en betegnelse og en rolle, som man selv kan identificere sig med – det er faktisk først inden for det seneste halve år, at det er begyndt at komme ind under huden på mig.
  Jeg tror det begyndte, da A sagde Moar første gang. Jeg blev simpelthen så ubeskriveligt glad. Indtil da havde hun kaldt os begge to for “Bar”.
  En anden ting er, at de andre forældre i vuggestuen af og til omtaler mig som A’s mor overfor deres egne børn. Det føltes vildt mærkeligt de første gange, men jeg bliver også sådan lidt stolt, for hvor er hun bare sød og dejlig og så er det MIG der er hendes mor. Heldige mig!
  Jeg får stadig kriller i maven af glæde, hver gang hun siger Moar og jeg bider stadig meget mærke i, når nogen omtaler mig som hendes mor (sådan lidt; hvem mener du, nåårh mig?), og jeg er bestemt ikke smeltet helt sammen med mor-identiteten endnu. Den er ikke nogen selvfølge, den er stadig en add-on.
  Måske bliver det ved med at være sådan og det er nok også helt fint, når bare man kan komme til et punkt, hvor man kan tage identiteten til sig og også føler sig helt som sig selv, når man er i Mor-mode. Og der synes jeg tiden hjælper meget. Jo mere erfaren jeg bliver i at tackle mor-rollen, jo mere føler jeg, at det er min egen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   A er også alt for cute 😉 Ja, måske kommer der noget ala det når B begynder at sige “mor”. Og måske er det meget sundt at man ikke føler sig som mor 24/7 – men at det er en “add on”, som du siger. Så man også husker at man ikke KUN er mor.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • hmmm…. altså, jeg venter stadig på om ikke de voksne snart dukker op. Min søn fylder 2 år om 14 dage….
  You are not alone.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Haha hvor er det dejligt jeg ikke er alene om den følelse!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma

  Årh så nuttet 🙂 Jeg kan se at flere andre har gjort det, men jeg vil også lige rose dig for balancen mellem baby, mode og dig. Det er for det første virkelig fedt at du stadig laver lige så mange indlæg som før lille B blev født – oplever at mange bloggere glemmer/ikke har tid til at blogge, men det er fedt at du holder ved 🙂 Jeg elsker når der er nye indlæg fra din side! For det andet, så elsker jeg at følge med i Bs udvikling, og de her indlæg er en fin måde at følge med på, uden der bliver for meget baby hele tiden 🙂 Du har virkelig fundet en god måde at gøre det på.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Tusind tak Emma! Det gør mig glad at høre! 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Det er så sjovt som du beskriver at der snart er nogle forældre der må savne hende. Jeg er mor til en dreng på 3,5 år og en lille pige på 1/2 år og selvom jeg føler mig som mor og elsker det (altså for det meste, ikke i morges kl alt for tidligt haha), har jeg stadig virkelig svært ved at præsenterer mig som mor. Når jeg F.eks ringer i Børnehaven præsenterer jeg mig altid med navn og ikke som S’ mor, føler mig slet ikke så voksen og nej jeg ku ikke være med i de unge mødre, så den er god nok. Bare man har hjertet med skal de voksne vel nok komme 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Sikke en lækker baby-pige du har.
  Hvor længe har hun sovet igennem om natten? Og hvordan fungerer det mht amningen?
  Jeg er selv blevet mor for 6 uger siden og vores bette-pige sover fra kl.00-07.
  Anna

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Stort tillykke! 🙂 Hun har sovet igennem fra hun var lige knapt 2 mdr gammel. Og jeg ammer hende så ikke om natten, fordi der sover hun 🙂 Men så er hun så også extra sulten når hun vågner og om formiddagen hvor hun spiser meget oftere, da det virker som om hun lige skal “indhente” det “tabte” fra natten.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Elsker at følge Bølle B for hver måned der går 🙂 Elsker de her indlæg!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åh, hun er lige til at spise <3 Og i mine øjne stadig en lille baby (selvom du syntes at hun er blevet stor…) Bare vent til du har en på 1,5 der løber rundt og kalder på dig, så tænker man, hvordan blev du lige pludselig SÅ stor.

  Baby Einstein er også stadig et hit her hjemme, og som hos jer er “World animals” også favorit.

  Ha en dejlig dag 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Asta

  Hun bliver jo smukkere og smukkere <3
  Dejligt at høre, at det bliver bedre og bedre 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Store lille skønne B 🙂 Apropos dit nyere indlæg om hverdagskemi, så vær forsigtig med at lade hende leje med fjernbetjening, mobiltelefon osv. særlig nu hvor hun er i putte-alting-i-munden alderen. De kan nemlig indeholde tungmetaller.
  mvh Marie

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Outfit of the day #233