Outfit of the day #241 (+ ECCO konkurrence!)

Måned #6

Måned #6Måned #6Måned #6
ForKids/Stjerne leobody (HER) – Smallstuff bukser (HER) – Petit by Sofie Schnoor hjemmesko (HER)

6 måneder. ET HALVT ÅR. Wtf? Det føles som om hun har været her altid og alligevel lige er kommet. Men de første måneder virker ret langt væk nu. Både fordi de var meget anderledes end hvordan det er nu. Og fordi hun er en helt anden. Vi har mange gange joket med vores venner om hvordan babyer er de første par måneder. Et “eksternt foster” har vi flere gange kaldt det. De spiser, sover og skider. That’s it. Nu har vi et lille menneske. En lille datter. Som er fuld af energi, frække ideer og spillopper. Og som smiler til os og interagerer som aldrig før. Jeg kan nu også sige, at jeg faktisk nyder vores morgener sammen. Bare os to.

Inden jeg går til den sidste måneds nye opdagelser og råd der er værd at give med videre, så vil jeg lige nævne at vi har fået vuggestueplads. Et af de steder vi allerhelst ville ha’ hende (vi har takket nej til pasningsgaranti, da 2/3 af pladserne i Odense er dagpleje og det ønsker vi ikke). Men et af de steder vi helst ville ha’ hende FØR vi flyttede. Og på startdatoen er hun kun lige blevet 8 mdr. Det var ikke planen at hun skulle starte SÅ tidligt, da jeg jo egentlig er på barsel til hun er lidt over 10 mdr (og Hr. Kæreste overtager efterfølgende, så vi har barsel til hun er langt over 1 år). Men hvad gør vi? Vi skal svare senest i morgen. Jeg har hørt noget om karantæne, hvis man siger nej tak. Gælder det også hvis man siger nej, fordi man er flyttet og derfor egentlig skal ha’ skiftet nogle af vores ønsker ud? Hvis karantænen stadig træder i kraft, så overvejer vi at sige ja, men bare betale den første måned og så først starte hende op efter jul/nytår. Det er bare sure penge der bliver brugt på ingenting. Åhh min pige bliver stor ALT for hurtigt.

Nå, erfaring og opdagelser der gives videre:

– Jeg fælder fuldstændig ubeskrivelig meget. Det kan dog ikke rigtig ses på min hårpragt andet end jeg har fået en ret høj tænding. I den ene side. Og kun den ene side. Farvel til opsat hår et godt stykke tid nu.
– Vi har introduceres hende for “rigtig” mad (jeg synes altså ikke, at hirsegrød og risgrød er rigtig mad). Vi har flere gange lavet mos af gulerødder, ærter og kartoffel, og det er et hit! Især ærterne. Hun bliver sur når skeen er tom og mor ikke liiiige er hurtig nok (ifølge Baby B) til at få en ny omgang i munden på hende 😉
– “Mmmm BAH” siges mange gange dagligt af Baby B. Og hun bliver så glad, hvis vi gider at sidde og gentage det 37 gange i træk sammen med hende.
– Hun er begyndt at læne sig over mod ting hun gerne vil ha’ eller folk hun gerne vil over til. Det er ret sødt og endnu en ny måde hun kommunikerer på.
– At rive hår af folk (både hendes moster, mors veninder OG mor) er en ny sjov leg. Synes B. Os andre? Not so much!

– Hun blev faktisk mere syg af 5-måneders vaccinationen end hun gjorde af den hun fik, da hun var 3 måneder. Og jeg havde ellers hørt det plejer at være omvendt? Men hun var virkelig ked af det, havde voldsomt høj feber og sov elendigt både nat og dag. Det varede knapt 2 døgn før hun var den glade baby vi kender igen. Til gengæld blev hun ikke lige så ked af at få selve stikkene denne gang som hun gjorde første gang.
– At stå oppe i vindueskarmen og få lov til at hamre løs på vinduet er virkelig et hit. Nøj, det synes vi er sjovt.
– Hun vil rigtig, rigtig gerne kravle, men har tydeligvis slet ikke nok styr på sine små arme og ben til at det lykkedes endnu. Hun prøver, at trække benene ind under sig, men de glider tit bare ud igen. Efter lidt tid er det eneste resultat, at hun har bevæget sig 20-30 cm bagud.
– Man har godt kunne mærke, at hun skulle vænne sig til vores nye hus. Hun sov rigtig uroligt den første lille uges tid og begyndte pludselig at vågne et par gange om natten – hvilket hun ellers ikke har gjort lige siden hun var ca. 1,5 mdr gammel. Men det gik over igen efter en uges tid.
– Vi er nu på 2 gange mos om dagen i stedet for kun en. Typisk en omkring kl. 14 og så en igen kl 18-18.30. Og så er hun begyndt at drikke rigtig meget i forbindelse med de måltider (vand).
– Mos/grød = frihed til mor. Resultat: frisørtid til mor, uden baby skulle fragtes ind og ammes midt i salonen. SÅ fantastisk! Og far og baby havde råhygget sig sammen.
– Da hun var helt lille og ny, så viste hun sult ved at ligge og søge med åben mund efter et bryst. Derefter blev det erstattet af en speciel gråd. Så kom perioden, hvor hun gik til angreb på vores fingre og suttede løs. Derefter var det lyden “ning-jing” der afslørede en sulten baby. Nu er det lægger hun siden egen hånd helt flad op foran næse og mund, og slikker på den. Gad vide hvad det næste “tegn” bliver?
– Til gengæld går B nu i seng et sted imellem kl. 19 og 20. Det er begrænser lidt ens aftenaktivitet med venner – især hvis de også har barn/børn der skal puttes samtidigt og som ikke sover så godt andre steder end hjemme. Og B kan snart ikke være i liften mere. Den har vi ellers nydt godt af da vi har kunne putte hende i den når vi har været ude.

Affiliatelinks

bloglovin

23 kommentarer

 • Tillykke til den lille søde, med det halve år – det lyder til at have været 6 mrd i godt selskab (:

  – Anne

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tiden går stærkt 😉 Inden længe så er hun jo voksen 😉 Hehe.

  Må jeg spørge om hvordan du har det i forhold til første måned, har du det sådan nogen gange stadigvæk? 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Haha ja lige om lidt tager hun sgu i byen 😉

   Meget, meget sjældent. Selvfølgelig er der dage der bare er røvsure, fordi kæresten er meget væk og man derfor ingen hjælp har. Men for det meste nyder jeg nu min tid sammen med hende.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • De er så hyggelige de her indlæg! Og jeg tror virkelig B vil sætte pris på det, når hun engang bliver gammel nok (hvis du vælger at gemme det til hende). Det må være fedt at kunne læse tilbage og følge med i sin egen udvikling.
  Mht. plads, så mener jeg man kan sige nej 2 gange, før man så kommer bagerst i køen. Sådan er det vist i Københavns Kommune, hvor jeg har arbejdet, men om det så også gælder uden for pasningsgaranti, det ved jeg ikke =/

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Ja jeg ville også ha’ elsket at læse sådan nogle indlæg om mig. Og tak, jeg prøvet at finder ud af det med pladsen.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Beate skreg “Bella….!!!” af fryd, da hun så alle billederne. Hun aede ivrigt løs på skærmen og sagde “okay Bella, okay Bella,” haha 😉 Elsker dine månedsopdates!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Haha Beate er for cute! <3 Glæder mig til de/vi skal lege igen 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Sig ja til pladsen, men vent med at starte til I er klar til det 🙂 Pengene er givet godt ud, hvis det er ønskestedet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lene

  Nu ved jeg ikke om det forholder sig på samme måde i Odense som i København – men vi sagde nej tak tre gange til plads både til vores 1. og 2. prioritet uden at komme i karantæne eller bagerst i køen. Vi ville vente til det rigtige tidspunkt og til at vi mente at vores datter var gammel nok og klar til at komme i vuggestue. Hun var hos en privat dagplejer i et halvt år og er netop startet i den vuggestue, vi helst ville ha’ hende i. Så længe man siger nej til pladsanvisningen inden fem dage, så sker der ingenting (i hvert fald i Kbh).

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Okay, det må jeg lige prøve at tjekke op på. Mange tak 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ih, hvor er hun dejlig. Det smil 😀
  Elsker at læse disse indlæg! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ingen karantæne i Odense kommune. Jeg sagde selv nej til en dagplejeplads i Åsum, da vi bor i i skibhus og jeg arbejder på OUH var det ligesom en umulighed, og jeg fik et nyt tilbud kort tid efter, og jeg kunne også se at jeg ikke rykkede op ad på ventelisten til vuggestuerne.

  Hvis det er en vuggestue i skibhus i har fået tilbudt ville jeg sige ja, de er møgsvære at få fat i, så hvis i allerede har fået en fra 8 måneder ville jeg bestemt sige ja. De plejer at sige inde på plads anvisningen at man skal have stået 12 måneder på venteliste for at få i skibhus da det er meget populært pga de mange små børnefamilier.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Nå, vi fik bare noget andet at vide forleden da vi ringede ind og hørte. Der er en periode på 2 mdr, hvor man ikke vil få et nyt tilbud. Og så fandt vi ud af, at den vuggestue vi har fundet faktisk regnes for at være en af de aller, aller bedste i Odense. Både i forvaltningen og hos andre vi har forhørt os hos. Så jeg tror at vi napper den, da det faktisk skulle være svært at få plads der.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Underligt. Jeg fik et nyt tilbud 2 uger efter jeg sagde nej til det første. Men jeg hørte også under plads garantien måske der gælder andre regler når man har valgt plads garantien fra.

   Uanset hvad tillykke med pladsen. Dejligt at det er odenses bedste.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Ja, det kan godt være fordi jeg/vi har fravalgt pladsgarantien!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lise

  Vi sagde nej til pladsen første gang, fik en ny, sagde nej tak – og efter en opringning var der ‘sørme’ en vuggestueplads alligevel. De to første var dagplejepladser. Og dette var i Odense kommune for 1,5 år siden. Det er først efter 3 nej tak, man får karantæne – hvis reglerne er som i 2011 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Men det lyder som om I har været inde under pladsgaranti? Det har vi sagt nej til fra starten nemlig, da 2/3 af pladser i Odense er dagpleje og det ville vi ikke ha’.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lise

   Nå ja, det er self rigtigt – vi havde valgt pladsgaranti. Men ville nu I jeres tilfælde sige nej tak, og så satse på at få en ny plads tættere på bolig og behovsdato – der er jo generelt faldende børnetal, og ventelisterne er meget kortere end længe, så håber for jer det kan lykkes. Pøj pøj med det hele 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Vi har valgt den fra fordi vi alligevel ikke gider at have dagpleje tilbudt. Så vi har kun søgt 3 bestemte steder. Og har så fået en af dem.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • tillykke med 6månders fødselsdagen (tror jeg nok det hedder)
  hvor er hun smuk 🙂

  -http://imaginelifeandfashion.blogspot.dk/

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Outfit of the day #241 (+ ECCO konkurrence!)