Reminder: Vind en SONY Xperia z1

Kærlighed & Kommunalvalg #3

Kærlighed & Kommunalvalg #3

Jeg ville have blogget igår, men jeg havde det ikke særlig godt. Jeg følte det nærmest som om, at jeg havde tømmermænd (hvilket jeg naturligvis ikke havde). Grunden var nok nærmere, at jeg/vi kom voldsomt sent i seng fredag. Fredag var dagen (eller teknisk set lørdag, fordi det er kl. 00.01), hvor man endelig måtte hænge valgplakaterne op. Der er nemlig 117 regler man overholde. Jeg havde allieret mig med Fie (og Beate), som vi inviterede på middag. Da vi nærmede os midnat, så smuttede Tim og Fies mand Michael ud sammen med nogle andre gutter og vi tøser blev hjemme med vores to døtre. Og åd kage og drak lidt vino. Og så fik vi vist set 4-5 Disneyfilm. Virkelig god arbejdsfordeling! Nå, jo og så sørgede vi for der var en kold øl til mændene, da vi kl. 03 kom hjem til os. Jeg havde den hyggeligste aften <3

Nogle af reglerne omkring plakatophængning er fx. at der er, per lov, et tidspunkt, hvor man må starte. Det er der så et par partier der valgte at skide på. Lidt paradoksalt at folk der gerne vil ind og forme politik og love selv mener, at de er hævet over de love der er. En anden regel er, at plakaterne skal hænge x-antal meter fra et kryds, så de ikke ødelægger udsyn i trafikken. Desuden skal plakaterne hænge min. 2,30 meter over jorden. Den sidste regel er der mange kandidater der tit ufrivilligt ender med at bryde, fordi at andre kandidater ofte skubber plakaterne længere ned end de egentlig var hængt, for at få plads til egne plakater. Jeg tror nærmest, at der er plakater der hænger for lavt i hver 2. lygtepæl jeg har set.

I dag skal sidde Tim og arbejder på lidt foldere samt han skal ud og hænge de sidste valgplakater op. Og så snakkede han noget om noget videoklip der skulle filmes også, men det fangede jeg ikke helt, haha. Ellers håber jeg at der bliver plads til lidt afslapning også. Det er jo søndag 😉

bloglovin

20 kommentarer

 • Hehe de har da gjort et godt stykke arbejde 😉 Jeg kørte ved bilka nærmere mellem ikea og stadium, og der hang de da, som de skulle (hvis ikke det er ændret)
  God søndag!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Ja, lige der ser det også fint ud! Der købte vi også og kiggede igår. Omkring uni hænger det også pænt 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vi kørte en tur fredag aften, og der var valgplakater nærmest over det hele. Det var omkring kl. 22, så der var i hvert fald en del, der havde valgt at lukke øjnene for den lov! Anyway, det lyder som en hyggelig aften 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Ja, det er lidt ærgerligt at folk ikke gider at overholde reglerne

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Jeg synes også, at det er VILDT dårlig stil at hænge plakaterne op for tidligt. I Aalborg har vi først i år fået lov til at hænge valgplakater op i lygtepælene til kommunalvalg, og der var DSU og Socialdemokraterne allerede ude for at hænge op kl. 16, fordi ‘det gør man alligevel alle andre steder’. DÅRLIG stil. Jeg hang plakater op for en ung Venstre kandidat, og vi stod klar ved lygtepælene kl. 00 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Ja, jeg er enig – lige meget hvem det er der gør det. Men det virker desværre som om det er et udbredt fænomen blandt, især, ungdomspartierne. Her i Odense var det VU’erne der havde været nogle “skurke” og som allerede havde startet omkring kl. 20-21-stykker. I KBH var det stortset alle ungdomspartier der havde overtrådt reglerne og som var startet omkring kl. 19.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Jeg har været i Odense idag og så Tims valgplakater. Sjovt, jeg kender ham jo kun igennem din blog, men alligevel tænkte jeg, det ved jeg hvem er- selvom man kun ved en brøkdel. I Esbjerg hængte social demokrater allerede valgplakater op omkring kl 23 fredag aften. Det blev jeg også lidt provokeret af, når nu man ved det er til midnat. Men synes det er en god ide, at der er blevet foreslået at de ikke skal starte om natten – af hensyn til sikkerheden – for de er svære at se:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Jeg synes også at tidspunkt var åndssvagt!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  I min kommune var Venstre åbenbart allerede igang fra kl. 21. Da jeg hørte, at nogle var igang i lygtepælen udenfor mit hus, gik jeg derud, hvor jeg selvfølgelig fandt to ældre mænd fra Venstre. Jeg påpegede overfor for dem, at de først måtte hænge plakater op fra kl. 00.01, hvortil de blot svarede: “Nej, det står der intet sted. Det er alt efter, hvordan man læser det. Hører du ikke radio lille ven?”. Jeg blev SÅ sur, og sagde: “Hvordan man læser det? Så kan I da godt nok ikke læse. Jeg hører ikke radio – men jeg læser avisen, og ved godt hvordan reglerne er. I øvrigt er jeres plakat mega grim.” Som deres hævn for, at de blev sat på plads, valgte de at opsætte en plakat nærmest i mine forældres hæk. Jamen flot!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Hej Jeanett! Jeg håber håber virkelig ikke, at du læser dette spørgsmål forkert, men jeg har her i weekenden lagt mærke til, at der ikke hænger nær så mange plakater med Tim, som med så mange andre politikere. Jeg undrede mig bare, om der er en særlig grund til det? Jeg havde forestillet mig, at hvert parti havde en masse til at hænge plakater for alle opstillede, og at det ikke kun var personen selv med venner, der stod for det. I øvrigt håber jeg, du laver mange flere indlæg om dette kommunalvalg, da jeg som førstegangsstemmende odenseaner synes, det er enormt interessant at følge med i!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Ja det er korrekt observeret. Hvert parti bestemmer selv hvor mange penge de vil bruge på deres kandidater. Og i Odense betyder det fx at kandidaterne i S har 200 plakater hver, men i Venstre har hver kandidat 1000 plakater hver. Og det er der pænt stor visuel forskel på. Men internt i S har hver kandidat lige mange 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne-Sofie

  Hehe gik det lidt stærkt med at skrive dette indlæg ;)?

  Jeg synes simpelthen det er under AL kritik at visse partier startede deres ophængning af plakater før tid. Jeg hørte i radioen at de får en slags bøde hvis det bliver opdaget – er det korrekt? Synes i hvert fald ikke det ville gøre noget. “Mine” partier overholder nemlig loven!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Jeg ved ikke lige hvad du mener med det første? Har ikke gennemlæst det 2 gange. Men kommentarer om at man skal gøre opmærksom på stavefejl synes jeg sgu er lidt nederen. Det virker lidt som om man vil hæve sig lidt over andre.

   Jeg er dog enig i dig med det sidste. Jeg synes det er utroligt, at folk ikke kan overholde de regler der er. Og jo, det er vist rigtigt at de kan få bøder for det, men jeg ved ikke hvor tit det sker. Desværre!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne-Sofie

   Mener du virkelig at kunne læse dét i min kommentar? Jeg forstår ikke at du kan overse at min kommentar er skrevet med et kækt blink i øjet – på trods af at der i kommentaren endda indgår en blinkesmiley – og ikke for at være irettesættende eller for at hæve mig over dig. Beklager at jeg åbenbart har trådt dig over tæerne.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • CharlotteCallisen

  Jeg elsker titlen på denne serie af indlæg. KÆRLIGHED & KOMMUNALVALG……Det lyder næsten som en tvserie 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anita

  Jeg er udekørende sygeplejerske i Sønderborg og havde nattevagt natten til lørdag.. Hold op der var mange langs hele natten. Tror vi mødte de sidste omkring kl 5.30.
  Og jeg er helt med på den med sikkerheden og at de måske skal have lov til at starte lidt tidligere/senere så de ikke er afsted om natten. Mange vi mødte har bilen slukket og ingen refleksvest eller noget på – vi kunne sgu ikke se dem.. Det var faktisk lidt ubehageligt.. Thumbs up for at Tim overholdte reglerne 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Spændende oplæg og en super blog :-). Jeg har tit tænkt på, hvordan strategien for ophængning af plakater er – sidder kandidaterne/partierne på forhånd og laver en slagplan for, hvor de skal hænges op inden…altså hvilket område af byen er mest oplagt og sådan ? Synes af og til det virker lidt tilfældigt, hvor de hænger.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   De må kun hænge i de bydele, hvor de partiforeninger der har opstillet dem holder til. Så de har noget geografisk begrænsning 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Reminder: Vind en SONY Xperia z1