New in: Rützou silke bluse

Min Royal Copenhagen samling (indtil videre)

Min Royal Copenhagen samling (indtil videre)
1. PRINSESSE ovalt fad HER   2. Årskrus 2013 HER   3. PRINSESSE skål HER   4. PRINSESSE desserttallerken (19 cm) HER   5. MUSSELMALET HALVBLONDE desserttallerken HER   6. OLE krus HER   7. WHITE ELEMENTS dyb tallerken HER

Jeg fik pludselig lyst til at gøre status over min – indtil videre – beskedne Royal Copenhagen samling. Jeg er virkelig blevet helt hooked på at samle! Som I nok husker, så var det Prinsesse-stellet jeg besluttede skulle være min “hovedstel” og så mixer ind med andre. Synes især at musselmalet halvblonde passer godt til, da det er den samme halvblonde kant der kører i begge de stel. De skal fungere som mit fine stel, hvor tingene fra white elements og OLE mere er ting vi bruger til hverdag. Jeg kunne også godt finde på at mixe andre stel ind med tiden – dog ikke mega mussel, da jeg ikke bryder mig om det. Nok fordi det er SÅ udbredt, at jeg er blevet træt af at se på det.

Nå, men indtil videre har jeg følgende: 8 desserttallerkner (19 cm) fra Prinsesse, et ovalt fad fra Prinsesse, en stor skål fra Prinsesse, 8 små årskrus (det er Tims lille samlingsprojekt – han bruger dem til at drikke espresso af), en musselmalet halvblonde desserttallerken (fundet til ingen penge på Ebay), 8 OLE krus og 4 dybe tallerkner fra White elements. Sidst nævnte bruger vi næsten hver dag og de er især geniale til pastaretter eller retter som kartoffelmos overhældt med sovs.

Min Royal Copenhagen samling (indtil videre)
1. MUSSELMALET halvblonde skål HER   2. PRINSESSE skål HER   3. PRINSESSE espressokop HER   4. OLE skål HER   5. WHITE ELEMENTS portionsskål HER   6. PRINSESSE kop HER   7. PRINSESSE firkantet skål HER   8. PRINSESSE middagstallerken (27 cm) HER   9. Årskrus 2014 lille HER   10. PRINSESSE ovalt fad HER   11. ART OF GIVING FLOWERS lyserød hortensiavase HER   12. PRINSESSE/HVID RILFET etagere (limited online edition) HER

Collagen her er hvad jeg går efter at tilføje til min samling snarest. Jeg vil rigtig gerne tilføje flere ting til mit “hovedstel” Prinsesse, og meget gerne et stort ovalt fad, kageopsatsen, store middagstallerkner, de store kopper, espressokop med tilhørende underkop, portionsskåle og den store firkantet skål. I musselmalet halvblonde stellet har de desuden en lidt større skål som jeg også gerne vil tilføje (den størrelse findes ikke i Prinsessestellet) og den fine hortensiavase skal stå et-allerede-udset sted i et stort vindue (og jeg vil faktisk også gerne have den hvide version). Til hverdagsbrug vil jeg gerne have nogle white elements portionsskåle (geniale til morgenmad og desserter) og de smukke, og lidt mere moderne, skåle fra OLE stellet. Og så skal vi selvfølgelig have det nye årskrus fra 2014 som faktisk allerede kan købes HER.
Jeg gætter på at flere af disse ting ryger på min ønskeliste til jul (som jeg meget snart deler med jer).

Er I også Royal Copenhagen-fans?

Affiliatelinks

bloglovin

16 kommentarer

 • B

  Jeg er blevet det efter vi flyttede i hus: startede med 4 contrast riflet kopper, som blev til 6 og nu 8. Og så skulle vi tømme min mormors hus så min mor forærede mig et musselmalet riflet kaffestel til 12 personer med lidt forskellige fade og skåle til. Det stammer fra min tipoldemor (som åbenbart var en fin dame på Frederiksberg) og selvom jeg egentlig aldrig har været til stel, så knuselsker jeg mit musselmalede. Bla fordi det har sådan en fin historie med sig. Og jeg kigger glad efter mere på loppemarkkeder. Jeg ønsker mig også en kageopsats og fade. Og tænker at det almindelige hvid riflet måske skal supplere det op som middagsstel en dag. Jeg er som dig heller ikke til megamussel da der er så mange som har det.
  Og så driller min kæreste mig lidt med at jeg er så glad for mit musselmalede stel, da jeg ellers er meget anti-småborgerlig (ikke flippet jeg gider bare ikke ligger under for “sådan gør man”-fis) og sådan et stel måske lige præcis er lidt småborgerligt. Men jeg synes det er præcis det modsatte for mig…

  //B – som i øvrigt nu har sin tidligere rusvejleder som borgmester…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Haha blev han borgmester?! Gætter mere og mere på at det er Jacob Bjerregaard 😉

   Hehe jeg synes for 5 år siden også at musselmalet var noget af det mest gammeldags og mormor-agtige på den nederdel måde. Nu synes jeg det er noget af det smukkeste. Det er så vildt de smukke detaljer der er i det 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • B

   Nej det er ikke ham. Godt nok har jeg læst på den “jyske ambassade”, men jeg er sjællænder og bor her stadig ;o)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Royal Copenhagen er super god stil:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Fin samling 🙂 Ja, jeg samler på det mere utraditionelle stel, mågestellet. Synes det er så fint, og det vækker barndomsminder da min farmor og farfar også har det. Og så vil jeg også ha olekopperne!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Det er også et nostalgisk stel! Og OLE kopperne vil du elske 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Janne

  Jeg har en fetich med at samle på forskellige RC krus, synes det ser fint ud, når man har venner over til kaffe, at krusene er forskellige. Er i øvrigt helt vild med musselmalet halvblonde – det minder mig om farmor og bankekød, på den fede måde 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katja

  Jeg syntes det er super flot og jeg vil rigtig gerne selv have stellet, når jeg engang flytter hjemmefra, men omvendt så er det virkelig dyrt, og jeg kan ikke lade være med at have et billede i hovedet af mig der taber et fad til 1000 kr. Det er jo næsten til at græde over, hvis det sker!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Det smarte ved RC er, at der er en brudgaranti fra du køber dit dyre fad og i 2 år efter. Det vil sige, at hvis du taber det, så får du bare et helt nyt!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja

   Okay det vidste jeg ikke 🙂 Haha så må jeg lige koordinere det lidt hvis jeg absolut skal smadre noget, sådan så at jeg gør det inden for 2 år 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Hahaha præcis 😉 Men ja, den der brudgaranti gør at jeg sagtens tør at bruge mine ting en del.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma

  Jeg er simpelthen så vild med Royal Copenhagen! Mit yndlingsstel er også prinsesse-stellet 🙂 Her da jeg blev 18 fik jeg nogen af krusene fra det stel, og ellers samler jeg også på contrast-krusene. Og når jeg engang flytter hjemmefra planlægger jeg at samlingen skal udvides yderligere 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Åhh jeg gad også godt have kopper fra prinsesse! Kontrastkrusene har min lillesøster – de er også så fine!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hejsa
  Jeg har igennem de sidste 11 år samlet på megsmussel stel, som jeg er helt færdig med. Det bliver brugt som gæstestel.
  I det daglige har jeg samlet på White elements, som jeg også er blevet færdig med. Det jeg vil sige med disse stel er at jeg i White elements har valgt at den store spisetallerken kun skal være 25 cm i diameter, da den store tallerken på 27cm fylder for meget i opvaskemaskinen i det daglige. Det er ihvertfald svært at gave to rækker porcelæn i opvaskemaskinen på en gang. Især når de dybe tallerkner i white elements stellet er store..
  Bare et lille tip.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Tak for tip 🙂 Jeg vil også mest bruge prinsesse-stellet når der er gæster! Så det burde ikke være et problem i hverdagen 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

New in: Rützou silke bluse