Nytårsoutfit #1

Rødekors: God jul til alle!

Rødekors: God jul til alle!

Julen er som bekendt hjerternes fest. Rigtig mange glæder sig og går og hygger med nedtællingen til d. 24. december. Der bliver krydset fingre for at ens største ønske ligger under træet og der bliver gnasket julegodter til den helt store guldmedalje. Men for rigtig mange er julen også en svær tid og det kan der være rigtig mange grunde til. For nogen er det hårdt økomonisk, da man bare ikke har pengene til at opfylde forventningerne om gaverne eller er i stand til at dække det hele store julebord for familien. For andre er denne tid rigtig svær følelsesmæssigt. Det er jo en tid, hvor de fleste tilbringer mere tid med deres familier end de ellers plejer, og det er ikke noget alle ser frem til. Det kan også være en der står og skal vælge mellem sine mor og far første jul efter en skilsmisse. Julen er både en dejlig og svær tid. For dem der har styr på både familie og penge, der er det en skøn årlig begivenhed, men for dem der ikke har, er det en tid hvor de netop mindes om at alt ikke er helt okay. Vi må endelig heller ikke glemme, at kigge udenfor vort eget lille lands grænser.  Der er virkelig mange mennesker derude der godt kunne bruge noget hjælp på mange områder. Krig, sult og naturkatstrofer.
Det økonomiske har jeg aldrig helt “lidt” under. Altså, mine søskende og jeg har aldrig været dem der fik en iPad eller en Mulberry-taske i julegave, men det synes jeg omvendt egentlig også er meget sundt. Til gengæld har det ikke altid været følelsesmæssigt nemt. For 6 år siden døde Tims far d. 22. december. 2 dage før juleaften. Og julen har derfor i mange år efter været et stort minde om denne svære tid for ham. Og jeg har stadig ikke vænnet mig til de år, hvor jeg ikke holder jul med min familie og de traditioner jeg er opvokset med. Det synes jeg virkelig er svært, og derfor er det bare ikke helt “rigtig” jul for mig de år. Jeg har helt ondt i maven over, at juleaften i år ikke er sammen med min søster.

Røde Kors har i år lavet en kampagne der hedder “God jul til alle”. I skal ikke købe noget eller donere noget. Det handler slet og ret bare om at sprede julstemning samt sende en tanke til dem der måske ikke altid har en god jul. Røde Kors har lavet dette julehjerte som har det fine røde kors i midten, når man fletter det. Kampagnen går ud på, at man skal bruge hashtagget #GodJulTilAlle på enten Facebook, Twitter eller Instagram. For hver eneste gang det bliver brugt, så hænger Røde Kors et af disse julehjerter op på juletræet der står på Blegdamsvej i København (til dem af jer der bor langt væk kan I følge med live via webcam HER og se hvor mange hjerter der hænger). I behøver ikke at lægge et billede op at julehjertet her for at bruge hashtagget – det kan I bruge når I lave en status der omhandler jul eller bare generelle billeder med julestemning. Det er helt åbent for jeres fortolkning!

Julehjerterne her er sendt ud til cafeer og butikker landet over, hvor de skulle ligge til fri afbenyttelse. Fletteskabelonen kan også downloades og printes HER.
Og så husk at sprede den gode stemning til alle. Både til dem der elsker julen, men også dem der finder tiden her lidt svær – uanset årsag. Og husk at bruge hashtagget #GodJulTilAlle på de sociale medier!

Indlægget er sponsoreret af Røde Kors

bloglovin

8 kommentarer

 • Årh, mega fin kampagne 🙂 jeg skal klart bruge det hashtag, så der kan blive hængt nogle julehjerter op!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Jeg har også allerede brugt det et par gange 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • MAJ

  Sikken et dejligt tiltag og jeg vil i hvert fald få smidt et par hashtags afsted.

  Julen er en følelsesladet tid på både negativ og positiv facon.
  Jeg skal selv holde jul med min svigerfamilie i år, og jeg synes også altid, at det er underligt ikke at skulle med min egen familie. Det er jo den RIGTIGE jul for mig. Men nu her efter vi har fået vores datter, kan jeg også mærke, at det er enormt vigtigt for mig, at hun føler, at det er det lige så rigtigt at holde hos farmor og farfar som hos mormor og morfar.
  Men jeg forstår dig godt og sender mange gode julekrammere til dig. Jeg selv prøver at tænke sådan, at selvom den rigtige jul er hos min egen familie, er julen hos min svigerfamilie jo ikke forkert. (BUT IT’S STILL THE WRONG BIRD!! (de får kalkun) – tsk!).

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   I Tims familie er der citronfromage, ikke risalamande. Det har jeg det fandme stramt med.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • MAJ

   Hvad så med mandlen? Er den i fromagen?
   De får heller ikke risalamande i min mands familie. De får risengrød til forret med en mandel i og jeg kan virkelig virkelig viiiiirkelig ikke lide det. For 2 år siden var det første gang, jeg var med, og jeg prøvesmagte af ren høflighed. Jeg var i 2. måned og det kickstartede simpelthen min graviditetskvalme. Bvadr 😀
   De får heller ikke surt! SÅ mærkeligt. Men nu tager jeg altså mine egne syltede agurker med!

   Min storebrors kone har til gengæld fået indført én af sine juletraditioner hos os. nemlig at man får en nissegave d. 24. om morgenen, og det betyder enormt meget for hende. Kunne du ikke se, om du kunne integrere én eller flere af jeres traditioner? Eller ville det bare slet ikke være det samme?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Nej der slet ikke nogen mandel. Om der er et træ er også noget de tager lidt let på, men det er der heldigvis i år! Skal satme ikke holde min datters første jul uden et træ.
   Hjemme hos mig var der skattejagt om morgenen den 24. før børnene. Det vil jeg også lave herhjemme for B, når hun forstår det 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • MAJ

   Omg! Ej, et træ skal der sgu være!

   Det lyder hyggeligt med skattejagt!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Ja, jeg fatter heller ikke hvordan man kan holde juleaften uden. Men det har de gjort flere gange i hans familie.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nytårsoutfit #1