Outfit of the day #268

Måned #11

Måned #11Måned #11Måned #11

Reklamelinks markeret med *

Mini Rodini sweatshirt (HER*) – H&M jeans (HER*) – Melton futter (HER*) – Wheely Bug mus (HER*)- Sophie la Girafe (HER*)

Shit… om en måned bliver B 1 år. Det er jo fuldstændig vanvittigt. Snart så kan man ikke kalde hende en baby mere. Der er sket mange ting den sidste måned. Ferie på Aruba, min barsel er sluttet, B er startet i vuggestue og Tim har taget barsel. Jeg er næsten helt forpustet! Men hvor bliver hun bare dejligere for hver dag! Synes I ikke også, at hun er blevet stor?

– Vi har for første gang oplevet, at hun har leget rigtigt med et andet barn. Hende og Beate sad en dag og kastede en bold frem og tilbage til hinanden. Det var SÅ cute.
– Der bliver peget. Hele tiden. På alt. Og så arkkombineres det med et par “da-da-da”. Typisk når der er noget hun vil hen til, vil have eller hvis det lyser (en tændt lampe fx.)
– Hun snakker HELE tiden. Det giver ingen mening det hun siger (det lyder mest som det sprog de snakker i computerspillet The Sims).
– Søvn er blevet en del bedre! Knapt så mange opvågninger i løbet af natten og hun er også begyndt at sove til en 7.30-8.00 stykker igen.
– Rosiner. Åh hvilken gudespise! (hvis man spørger B). Næstefter kommer friske blåbær, figenstænger og ostehaps. Til aftensmad elsker hun kylling og pasta.
– Der er sket et eller andet med hendes oppetit… hun ÆDER simpelthen hele tiden. Jeg er forundret over at alt den mad overhovedet kan være i den lille krop.
– Hun får nu nøjagtig det samme som vi spiser til aftensmad. Hvis vi spiser stærk mad, så får hun det og hvis vi spiser ostbord, så æder damen glædeligt gorgonzola. Det eneste vi fortsat ikke kan få i hende er jordskokker. I don’t know why. Men alt andet ryger ned. Chili, blåskimmelost, sushi – you name it!
– Der har nu 5 tænder: 3 i overmunden og 2 i undermunden.
– Hun udtaler selvfølgelig ikke ord 100% perfekt endnu, men hun siger nej (aj, aj aaaaaaaaj) og hej (gerne efterfulgt af vink) Og bebiiii (siges næsten som “baby”) og døøti (“dygtig”). Hun har også ord for mor og far, men det er næsten mere lyde end det er ord. Mor er “MMMMM” eller “Ma” – og far er det klassiske “Ba”.
– pludselig er hun blevet meget tørstig om natten. Hænger måske sammen med færre amninger. Så vi har tager en kop med vand med i seng, så den står klar hvis hun lige vågner og vil have en tår at drikke.
– speaking of så ammes hun kun 1 gang i døgnet nu. Regner med at fjerne det helt indenfor de næste par måneder.
– Vi overvejer snart at hun skal på eget værelse, da vi vækker hende med host, snorken og når vi skal i seng.
– Hun har helt klart reageret på opstart i vuggestue. I starten var det en fest, og hun kan stadig godt lide det, men det er tydeligt hun nu er begyndt at have noget savn til os begge. Når hun er hjemme klamrer hun sig konstant til en af os (ens moderhjerte bløder bare!) og hun er klart mere glad i weekenderne, hvor vi alle 3 er sammen det meste af tiden.

bloglovin

22 kommentarer

 • Julie

  Det er så fedt at høre, at I lader hende spise alting! Nu har jeg ikke selv børn, men når jeg siger, at mine børn ikke skal være kræsne, oplever jeg ofte himmelvendte “bare-vent-til-du-får-børn” øjne.
  Men jeg tror virkelig på, at man bare skal lade være med at fortælle børn, at der er noget de ikke kan lide. Jeg elsker da selv at være (stortset) altædende og få glæde ud af det meste mad! Hvorfor skal børn frarøves madglæden og spises af med frosne dinobidder haha

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Jeg er helt helt enig. Det er samme princip vi kører efter herhjemme! Jeg mener at kræsenhed er 90% opdragelse. Det mente jeg før jeg fik børn og det mener jeg stadig.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg har også ladet min datter spise alting og alligevel er hun møg kræsen for tiden. Så det er desværre ingen garanti mod forhåbentligt midlertidig kræsenhed. Næsten alle børn får faser hvor de er kræsne, det er så hvordan vi voksne håndtere de faser der afgør om de kommer “ukræsne” ud på den anden side.

   Min datter er også klart med harmonisk og glad når hun er sammen med mig og min kæreste, det ser jeg kun som et sundhedstegn på en stærk tilknytning de vigtigste personer i hendes liv, så det skal du kun være stolt af.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Mange tak for det sidste du skriver – det varmer lidt, når jeg netop har lidt dårlig samvittighed for tiden over at “efterlade” hende. Selvom jeg ved at hun har godt af samværd med andre børn og at jeg ikke ville få gjort min uddannelse færdig hvis ikke hun kom i vuggestue, så gør det lidt ondt at se hende på lidt i hverdagene.

   Jeg er helt enig med dig. Men jeg tror bare at vi ikke bruger ordet “kræsen” på samme måde. Alle børn kommer igennem faser, hvor forældrene og deres grænser skal testes – og det inkluderer at de bliver pænt selektive omkring hvad de putter i munden. Jeg ville bare ikke kalde det kræsen, da det er noget der sker i forbindelse med opvækst. Jeg mener netop også at man skal passe på med at bruge ordet kræsen overfor barnet eller når barnet hører det. Så giver man dem en vej ud/undskyldning for at slippe for at spise de pågældende ting.
   Enig igen i at det er hvordan man får dem ud af de perioder deres også er en del af den opdragelse!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Enig. Vi ignorerer det også bare og venter på at fasen går over :-). Jo mindre man gør ud af det jo mindre får de ud af det og jo hurtigere kommer vi over det:-).

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Det er netop også hvad jeg tror!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma

  De her indlæg er stadig ét af mine favoritter 🙂 Og hvor er hun blevet stor – det er virkelig tydeligt på billede 2 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Helt enig – der ligner hun virkelig en stor lille pige <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Wow ja, hun er godt nok blevet stor! Og sååå charmerende! Med ballade i øjene

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  hvor er hun skøn. Jeg er helt vild med det sidste billede, hun udstråler så meget ballade! Jeg er vild med at læse de her indlæg, spændende at følge hendes udvikling, selvom jeg personligt er laaaaangt fra børn. 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • ÅH, hun er jo et menneske! 🙂 hvor ser hun altså bare dejlig ud!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Haha ja, det er virkelig snart en lille pige og ikke en baby mere!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte

  Jeg synes disse indlæg er så hyggelige, og I lyder simpelthen til at være så fornuftige og gode forældre. Hun er blevet en smuk (og stor!) pige!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Tusind tak Ditte, det betyder meget! Og tak, synes også hun er ret dejlig <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kan ikke forstå det er gået så hurtigt… Jeg fulgte dig gravid og blev i mellemtiden selv gravid. Så fulgte jeg dig som mor til en lille mus og fødte selv min datter.. Pludselig er B snart 1 år og min egen datter 5 måneder…. Kan ikke forstå det.. Det føles som så kort tid i mit hoved 🙂
  Men rigtig dejligt at kunne følge med i hendes udvikling, det er simpelthen så hyggeligt <3

  http://mamanam.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Jeg elsker de her indlæg! Har selv født en dreng for snart en måned siden, og jeg nyder at læse de her indlæg og se hvad jeg har i vente. Både de gode og knap så gode ting. Men det er pragtfuldt at du ikke sugercoater det at have barn! Efter at have fået barn må jeg give dig 100% ret i dit indlæg fra første måned – hold kæft hvor er det hårdt at have en nyfødt baby :-/

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det er da en rigtig chamør, må man sige! Hold da op!

  Jeg glæder mig til at følge den lille!

  Knus

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Ej, men altså! Hvor er hun bare det sødeste nogensinde! Jeg har aldrig kommenteret herinde før, men for fanden.. Hver gang jeg ser et indlæg med hende, er jeg ved at dåne! Shit, en sød baby! Tillykke med hende 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Åhh tak Louise, hvor er du sød!
   Og velkommen her i kommentarfeltet 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Er rørende enig med ovenstående -hun er jo ualmindelig CUTE! 🙂

  Den dårlige samvittighed tror jeg desværre hører med. Dumme afleveringer om morgenen sucks og kan sidde i en længe op ad dagen, til gengæld er der intet der slår de kram og kys man modtager når man henter igen!

  Ville lige give dig et tip mht. vand om natten. Hvis Bella kan drikke med sugerør, så er Avents drikkedunke G-E-N-I-A-L-E !
  De drypper ikke så man slipper for at tænde lys om natten, for at kunne orientere sig, så ikke man hælder en halv kop vand i hovedet på barnet 😉 – og dunken kan derfor også trygt overlades til de små pus, som så SELV kan drikke når man f.eks. kører bil eller triller med barnevognen.

  Vi elsker i hvert fald vores 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Outfit of the day #268