Burberry vs. New Look

One pot pasta

One pot pasta

Jeg ved ikke hvorfor at jeg ikke har opdaget dette koncept One pot pasta noget før. Det er genialt! Da jeg begyndte at google forskellige opskrifter, så kunne jeg se, at One pot pasta åbenbart er all over de udlandske madblogs. Jeg læser åbenbart ikke nok udlandske madblogs så 😉 Men One pot pasta er ret enkelt (og meget, meget nem aftensmad!); man putter alle ingredienser i en gryde og lader det hele koge sammen med pastaen, så man får en super smagfuld pastaret ud af det. Deraf kommer navnet One pot pasta 😉 Og det er kun fantasien (og kogetiden) sætter grænser! Jeg skal bestemt have eksperimenteret med konceptet noget mere (jeg vil blandt andet gerne have fundet en måde at få noget kød ind i retten på), men her er mit første forsøg!

Til 2 personer:

1/2 pakke spaghetti (250 g)
7 dl vand
200-300 g tomater
1 løg
2 fed hvidløg
100 g spinat
En håndfuld frisk basilikum
1 dl fløde
Olivenolie
Citronolie
Krydderier (jeg brugte chiliflager, tørret basilikum, løgpulver og salt&peber)
Evt. lidt revet parmasanost som puttes på inden servering

Halvér tomater, skær hvidløg og løg i tynde skiver og skyld spinaten. Knæk pastaen halvt over. Put alt i en gryde og sæt det på blusset. Det er vigtigt at man først tænder for blusset efter at gryden med alt i står klar på det, da alle ingredienser så får lov til at få mere varme med. Når det begynder at koge, så kog det hele i ca. 9 minutter. Hold øje undervejs og rør også flere gange, da det hele ellers vil sætte sig fast i bunden.
Når pastaen er færdig (smag på et stykke), så tag gryden af blusset og lad retten trække 3-5 minutter inden servering.

Smag til med salt og peber til sidst, og servér med revet parmasan på toppen

One pot pasta

 One pot pasta is one of the easiest dishes I’ve ever tried: put everything in a pot together and cook it for 9 minutes. And voilá! A very tasty dish!

bloglovin

32 kommentarer

  • Signe

    Yes! Det skal vi have til aften! Skal der låg på, mens det koger, eller skal det koge uden låg, så noget af væsken fordamper?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • missjeanett

      Jeg havde ikke låg på, så jeg tror ikke at det er nødvendigt. Men det kan heller ikke skade!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nanna

    Man skal ikke hælde vandet fra, som man jo gør når man normalt koger pasta? Eller fordamper det meste af det, så det ikke bliver sådan en ‘vandet’ ret??

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • missjeanett

      Det fordamper! Retten ender med at se ud som på nederste billede – jeg har ikke hældt noget fra. Men lad lige retten “trække” 3-5 min efter du tager den at blusset.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tak for tip, det ser vildt lækkert og nemt ud! Tænker man kunne riste nogle skiver parmaskinke i ovnen samtidig til at lægge ovenpå, mums!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kathrine

    Uh, det vil jeg også prøve en dag! Jeg kunne godt finde på at komme rejer i nam nam 😀

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hvilket kamera bruger du egentlig?? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • missjeanett

      Jeg har et Nikon D40 🙂 Lige præcis den model laves vist ikke mere?

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Genialt til når Ais er på søen. Der reddede du lige min græsenke aftensmad

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nøj, det ser godt ud. Det ryger på mad planen en dag hvor det skal være nemt.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det ser vildt lækkert ud:)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Y

    EJ hvor er det bare genialt!!!
    Det må jeg helt klart prøve imorgen 🙂 Jeg har allerede siddet og søgt lidt inde på nettet – der er der nogle, som smider rå fx kylling i. Eller først steger kødet og dernæst smider alt det anede i 🙂

    Det er da for genialt – specielt når man ikke har opvaskemaskine og opvask er på top 3 listen af hvad vi hader mest herhjemme!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ja, gad vide hvorfor man ikke er stødt på det noget før, for det ser da godt nok lækkert ud! Og mega avanceret når man kigger på resultatet! Er i øvrigt ret glad for dine opskrifter herinde, bliver altid sulten når jeg kigger ind 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • GENIALT! Totalt perfekt, når man har hentet lille bajs og skal skynde sig hjem og lave mad! Jeg ville bare smide nogle stykker kylling i, det koger jo alligevel, ligesom hvis man laver kylling i karry eller lign.
    Tak! <3

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • missjeanett

      Vi lavede det også igår med kyllingen, og det fungerede super fint! Og selv tak – vi bruger den nemlig også dage, hvor vi ikke orker andet og det skal gå hurtigt!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina Hoffbeck

    Goddag,

    ja sikke en lækker pastaret du nåede frem til.
    Vi kvinder bør nok læse flere madblogs og forsøge os med de spændende retter. Der er vel ikke noget bedre end at sætte tænderne i noget selvgjort delikat:-)

    Min datter har en blog(http://www.mariahoffbeck.blogspot.com), hvor hun også ind imellem sin kunst og kreative udfoldelser har neglekunst og mad- og bagekunst, for nylig blev hun inviteret på madblogtoppen, hvis du kender den?

    her er så mange lækre opskrifter at blive inspireret af:-)

    Tak for dit pasta tip:-)
    Tina

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Theresa

    Kan man mon godt lave dobbelt op i en omgang? Og evt brugt pastarør eller andet i?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • missjeanett

      Jeg tror sagtens at du kan lave dobbeltop, men jeg ville være påpasselig med andre pastaer, da de har forskellige kogetider.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette H.

    Wauw, det smager jo FANTASTISK! Jeg har lige lavet det her til aften til min (kødelskende) bror, som også var meget begejstret! :-))))

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anita

    Jeg havde taget kød op til spaghetti bolognese igår, men blev nødt til at prøve det her istedet. Vi smed også lidt champignons og peberfrugt i. Oksekødet stegte vi ved siden af med lidt bacontern, og så blandede vi det bare lidt bagefter efter egen smag. Det blev virkelig, virkelig godt. Af hjertet tak for et fantastisk tip til en doven onsdag! 🙂

    Ang dobbeltportion, som nogle spurgte til – det lavede vi, for så var der tid madpakken. Ingen problem 😀

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • missjeanett

      Uhm det lyder også godt! Det må vi prøve 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marianne

    Tak for en super opskrift! Prøvede den i går, og det smagte virkelig godt! 🙂

    Lavede det i øvrigt med fuldkornsskruer, det var intet problem 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nanna

    Lavede dobbeltportion med fuldkornsspagetti her til aften. Super godt 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • […] nylig. Det var nemlig da jeg læste Miss Jeanetts “Mest læste indlæg i 2014.” Her var hendes opskrift på dette nemlig på en 5. plads. Jeg gik en hel dag, hvor jeg simpelthen ikke kunne få denne […]

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • […] en ny opskrift, som både smager fantastisk og er super nem! Jeg havde tidligere set opskriften hos Missjeanett, og det måtte jo bare prøves 😉 One pot konceptet går ud på (som navnet også siger), at man […]

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline

    Hej Jeanett,

    Har efterhånden lavet den her ret masser af gange, men altid som på billedet her. Har du fundet nye måder at gøre det på, spændende ingredienser og en måde at inkorporere kød? 🙂 Flere madindlæg ville være skønt <3

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lotte

    Hej
    Det er verdensklasse aftensmad

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Miss Jeanett

      Selv tak! Er glad for at du kunne bruge opskriften 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Burberry vs. New Look