One pot pasta

Jeg ved ikke hvorfor at jeg ikke har opdaget dette koncept One pot pasta noget før. Det er genialt! Da jeg begyndte at google forskellige opskrifter, så kunne jeg se, at One pot pasta åbenbart er all over de udlandske madblogs. Jeg læser åbenbart ikke nok udlandske madblogs så 😉 Men One pot pasta er ret enkelt (og meget, meget nem aftensmad!); man putter alle ingredienser i en gryde og lader det hele koge sammen med pastaen, så man får en super smagfuld pastaret ud af det. Deraf kommer navnet One pot pasta 😉 Og det er kun fantasien (og kogetiden) sætter grænser! Jeg skal bestemt have eksperimenteret med konceptet noget mere (jeg vil blandt andet gerne have fundet en måde at få noget kød ind i retten på), men her er mit første forsøg!
Til 2 personer:
1/2 pakke spaghetti (250 g)
7 dl vand
200-300 g tomater
1 løg
2 fed hvidløg
100 g spinat
En håndfuld frisk basilikum
1 dl fløde
Olivenolie
Citronolie
Krydderier (jeg brugte chiliflager, tørret basilikum, løgpulver og salt&peber)
Evt. lidt revet parmasanost som puttes på inden servering
Halvér tomater, skær hvidløg og løg i tynde skiver og skyld spinaten. Knæk pastaen halvt over. Put alt i en gryde og sæt det på blusset. Det er vigtigt at man først tænder for blusset efter at gryden med alt i står klar på det, da alle ingredienser så får lov til at få mere varme med. Når det begynder at koge, så kog det hele i ca. 9 minutter. Hold øje undervejs og rør også flere gange, da det hele ellers vil sætte sig fast i bunden.
Når pastaen er færdig (smag på et stykke), så tag gryden af blusset og lad retten trække 3-5 minutter inden servering.
Smag til med salt og peber til sidst, og servér med revet parmasan på toppen
One pot pasta is one of the easiest dishes I’ve ever tried: put everything in a pot together and cook it for 9 minutes. And voilá! A very tasty dish!

Yes! Det skal vi have til aften! Skal der låg på, mens det koger, eller skal det koge uden låg, så noget af væsken fordamper?