Outfit of the day #274

Min krop efter graviditet

Min krop efter graviditet
Venstre: Mig på Cypern i 2011. Denne form er mit personlige mål at nå igen!
Højre: Gravid i 6. måned i 2013

 

Det er fuldstændig umuligt at ens krop ikke ændrer sig efter en graviditet. Det var jeg selvfølgelig forberedt på inden, men jeg tror omvendt at jeg gik rundt med den idé at jeg ville smide de ekstra kilo ret nemt, når amningen bare kørte. Især fordi mange har sagt at man genetisk ligner sin mor og min tabte sine 18 graviditetskilo på 3 måneder. Det skete bare ikke for mig og min krop efter graviditet. Jeg kunne se, at der røg kilo af hurtigt i sommers da amningen var på sit højeste, men jeg begyndte faktisk at tage på igen hen på efteråret, da baby B begyndte at erstatte nogle af amningerne med mos og grød. Da jeg stod i den situation blev jeg sgu lidt modløs… jeg havde efterhånden opdaget, at jeg skulle kæmpe mig af med de ekstra kilo fra graviditeten, men jeg var slet slet ikke forberedt på, at jeg faktisk skulle begynde at tage yderligere på.

Kroppen er også bare anderledes. Når man har født “normalt”, så får de fleste bredere hofter (tjek), brysterne er ikke lige så spændstige (tjek) og maven er naturligvis ikke helt den samme (tjek). Mine issues er primært min mave og at jeg synes der sidder 10 kg i mit ansigt. Jeg har ikke taget synderligt på på lår fx. Og jeg er stadig den samme tøjstørrelse – nogle ting sidder bare strammere end det gjorde før.

Omkring jul fik jeg nok af at være ked af over det, så der fik vi købt et professionelt løbebånd (jeg har ikke tid til at tage i fitnesscenter flere timer) og det har jeg løbet på regelmæssigt siden. Desuden har jeg så cyklet til TV2 hver dag de sidste 2 uger. Og det giver dagligt 10 km motion. Jeg kan helt sikkert se resultater (der er røget næsten 5 cm alene om min mave) og nu er der måske kun “8 kg” i ansigtet 😉 Men jeg kan klart se at den mave kommer til at kræve lidt ekstra kamp. Andre der har gode erfaringer med træning af mave efter graviditet? Jeg laver almindelige mavebøjninger og det hjælper lidt, men det måtte sgu godt gå lidt hurtigere. Jeg har sat mig et personligt mål der er at jeg gerne vil nå den krop jeg har på billedet øverst til venstre. Der er jeg slank, men har stadig masser af former!

Og hvordan har jeres krop efter graviditet været? Jeg har stadig lidt en følelse af at min krop ikke er MIN krop. Kommer det nogensinde til at gå væk?

My thoughts on my body after being pregnant. Click on “TRANSLATE” in the top menu to get the whole text translated.

bloglovin

111 kommentarer

 • Sophie

  Hvor er du bare lækker på begge billeder!! 🙂
  Jeg fødte (“normalt”) for 9 måneder siden og synes heller ikke min krop er helt sig selv. Vægten er den samme +/- 1 kg.. Meen kroppen er ikke helt som før. Trænede 5 gange om ugen før og har altid haft en flad maven.. Det er den stadig men mere blød nu.. Brysterne er som før men har også implantater – har ammet..
  Trænede en del i fitness et par måneder mens baby A var helt lille på sådan nogle mor/baby hold det var virkeligt godt men han begyndte at kravle da han var 5 måneder og så var det ikk så let at have ham med mere. Nu skal jeg snart tilbage til arbejde så har besluttet at nyde den sidste tid med ham og så går jeg bare lange ture med barnevognen istedet. Selv om jeg ikke har ammet i lang tid føler jeg heller ikke 100% at min krop er min endnu måske også fordi jeg stadig har den der hormon streg på maven så den minder mig hele tiden om at jeg har været gravid for nylig. Nå langt svar :)) føler mig nu meget godt tilfreds alligevel og tænker jeg vil se om jeg kan tilpasse træning ind i mit liv igen når jeg skal arbejde igen. Måske om morgenen efter A er afleveret og inden jeg selv skal møde.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Min hormonstreg er stortset væk, men til gengæld var jeg lidt uheldig og fik en del strækmærker de sidste par uger af graviditeten. Jeg har fået dem gjort en del mindre tydelige med Biooil, men helt væk er de ikke.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Klejs

   Spis masser af nødder – jeg er staddig en stor pige, men har kun tre-fire tynde strækmærker der nu er sølvfarvet. Nødder og biooil hjalp.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Godt tip, tak 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Simone

   Hej Jeanett.

   Jeg har ikke selv fået børn og kan derfor ikke helt relatere til, hvordan man tænker om sin krop efter graviditet, men jeg kan godt relatere til, hvordan du har det med alle de der kure. For personligt går jeg selv efter High carb – High fat, kostrådene, fornuften og lysten 🙂 men jeg har købt en af de der smarte hullahopringe fra levevis i Føtex til 130 kr. som jeg bruger 20 min. hver aften foran fjerneren (hvor man jo er alligevel). Det skulle efter sigende reducere taljemålet med et par cm. når man bruger den 20 min. dagligt 🙂 så det var det fif jeg havde.
   Btw. Så synes jeg du er noget så smuk, både ugravid, gravid og efter graviditet!
   Kh Simone

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Men er det ikke de der man får vildt mange blåmærker af? Har to veninder der har brugt dem i perioder og de lignede seriøst nogen der fik tæv – men kun i taljen. De var gule og blå der hvor man havde ringene sættende.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rebekka

   det er kun i starten 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Ok, så det holder op? Vil nødig skulle stå i en bikini på ferie og så ligne en der bare får for vildt tæv derhjemme! 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rebekka

   Ja man bliver “hærdet” haha 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Haha!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lika

  Dit mål er jo som mange andres – et vægttab. Man kan ikke punktslanke – det ved du sikkert. Så det der med mange mavebøjninger alene kan ikke gøre det. Det vil kræve et vægttab selvsagt og en ændring af din kost. Motion hjælper også super meget – men hvis kosten er noget juks, ja så bliver det temmelig op ad bakke. Blogs som fitnrun og Mayasdroem er ret fine synes jeg – der er nogle gode råd om kost og om løb. Måske kan du finde inspiration der? Men jeg tør vædde med at du vil se en effekt, hvis du skærer ned for sukkeret (en ugentlig slikdag fx – og drop de der kaffemaskiner – der er LOADS af sukker i – nespresso er måske en undtagelse), lidt ned i kulhydrater (og vælg de gode såsom rugbrød) og op for proteinerne og det sunde fedt. Og så kan jeg på det varmeste anbefale styrketræning 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Jeg har i forvejen skåret slik/kage/snacks væk på alle dage pånær i weekenden 🙂 Det er fint at gøre sådan noget, men jeg nægter kur. Jeg gider ikke alt det der åndssvage 5+2 og lowcarb og hvad har vi. Da jeg var så slank som på billedet til venstre det drak og åd jeg som et svin – men trænede også som en idiot. Så jeg ved det kan lade sig gøre uden at ændre synderligt på kosten.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lika

   Det er slet ikke nødvendigt. At skære ned for noget er ikke end betydende med lowcarb og 5:2. Men det var bare et råd. Din krop er som du skrev anderledes nu og så tror jeg altså, der skal noget andet til. Kosten gør en stor forskel, den kommer man ikke uden om hvis man vil se resultater. Men en kur behøver det jo slet ikke at være. Men igen det er blot råd.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Jeg har som nævnt også fjernet søde sager og snacks fra hverdage. Før (også før jeg blev gravid) tænkte jeg aldrig over ugedagene… der åd jeg kage, hvis jeg havde lyst til kage. Så det må være en start! Og så spiser vi ganske okay. 3 dage om ugen står den på frisk, økologisk mad fra Aarstiderne. Og morgenmad står på yoghurt naturel med lidt havregryn (for mæthed) og noget frisk frugt (enten bær eller pære/pære). Så jeg lever ganske fornuftigt! Jeg nægter bare at tælle kalorier osv. Jeg har prøvet det før og jeg var decideret ulykkelig og følte mig hæmmet af det. Det blev slet ikke opvejet af glæde over vægttab.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lika

   Nej det kan jeg sørme godt forstå – det blir man også småtosset af synes jeg. Men fint det du gør, det tager måske bare noget tid 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sofie

   Det er jo en balancegang… jeg har prøvet at være åleslank, da jeg cyklede 17 km om dagen til og fra uni, hvor jeg nærmest skulle tvinge mig selv til at spise og drikke mere for ikke at blive svimmel til timerne. Og jeg taber mig 3-4 kilo på en weekendtur til en storby, blot af al den ekstra gåtur, til trods for øget mad/alkohol indtag. Men samtidig har jeg prøvet et sygdomsforløb på blot omkring en måned, hvor jeg lå i sengen grundet slem infektion, havde det pisse dårligt og IKKE dyrkede motion. Well, jeg havde kvalme hele tiden og spiste kun brød og frugt og kiloene raslede. Og de er blevet af selv her mange år efter.

   Så JEG ved i hvert fald, at min krop reagerer stærk på begge tilfælde og så længe du ved, at fx din krop har bedre af mange extra løbeture og så kage hist og her – jamen så go for it! Men nogle gange kan det også være spændende at se, hvad ens krop fx gør, hvis man skærer alle carbs væk i to uger? Eller undlader alkohol i en måned? Ens krop er et underligt værktøj og jeg har ofte fundet, at de mærkeligste ting, kan have stor indflydelse på ens generelle velvære 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Jeg har været der 😉 Det er derfor at jeg ved at de kure ikke fungerer for mig. Jeg var på atkins (som jo også er ret low carb-high fat agtig!) for en årrække siden. Jeg tabte mig 9 kilo på 3 mdr, men var seriøst ulykkelig! Jeg følte mig hæmmet fordi at jeg i mange socialesammenhængen skulle tænke SÅ meget over hvad der blev serveret, at jeg ikke kunne drikke alkohol osv osv. Desuden tog jeg 7 ud af de 9 kg på igen på 1,5 mdr da jeg stoppede igen. Jeg var desuden også tit svimmel og havde meget store problemer med at koncentrere mig! Never again.

   Og så skal det lige siges at jeg jo ikke rigtig drikker alkohol. Jeg får et glas rødvin her og der, men jeg har ikke været fuld i snart 2 år! Så det er ikke alkoholen der holder et vægttab tilbage 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Jeg kan ikke hjælpe dig, da jeg selv ligner billedet til højre mere end det til venstre pt 🙂
  Til gengæld vil jeg rose dig for at turde dele så meget af dit liv med alle os. Det er så rart at du tør vise, at du er et helt menneske, og der til et helt menneske også hører usikkerhed.
  Tak for en altid god blog 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Mange tak Louise… Er glad for at du synes om at læse med herinde <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg ved ikke, om du kan huske det, men det var altså præcis samme historie for mig. Da min vægt var på sit højeste, var den +14 kg ifht. da jeg blev målt i uge 8 af min graviditet (60 kg)

  I oktober/november 2013, blev jeg gravid igen. Denne gang vejet til 68 kg. Betydeligt mere end første gang.

  Jeg har også haft svært ved at acceptere forandringerne, nok fordi jeg har være naturligt slank hele mit liv, uden at skulle arbejde for det… men mit stofskifte er bare ikke, hvad det var engang. Jeg tror aldrig, det bliver det samme. Og hvis jeg skal tabe mig efter endt graviditet, er jeg fuldstændigt overbevist om, at det vil kræve hårdt arbejde fra min side…. for selv 12 amninger i døgnet, fjernede altså ikke mirakulløst kiloene fra min krop 😉

  Summa-summarum: You’re not alone, men du er sej!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Men du er stadig pisse lækker og smuk!! <3
   Og tak sødeste <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia Back

  Hvad med at prøve pilates ? f.eks. poppilates (blogilates) på youtube ? Pilates tager fat i de indre muskler, kroppens korset, og sørger derfor for at maven bliver “holdt inde” – mavebøjninger tager kun de ydre mavemuskler, mens pilates har fokus på de indre 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Uh det kunne prøves! Det kan jeg jo gøre herhjemme!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helt enig her! Hun er virkelig god og effektiv hende fra Blogilates. Det er ret motiverende at følge hendes planer osv 🙂 Og så er det super fedt at det kan klares hjemme fra stuen på gulvet!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Uh hun må tjekkes ud!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Jeg har ikke nogen tips, men vil bare sige at for okker, det er et fedt og modigt indlæg at skrive!
  Kæmpe thumbs up!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Tak Louise 🙂 Tænkte bare at jeg ville se om jeg kunne søge lidt fifs fra ligestindede 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonym

  Måske har denne side interesse? 🙂
  https://www.facebook.com/mavenogmig/info

  De afholder også et gratis event inden så længe, måske var det noget, selvom det selvfølgelig er lidt langt væk 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karen Elisabeth

  Man vænner sig til ændringerne…

  Jeg har aldrig gjort vildt meget for at få maven til at forsvinde, men her efter tredje gang kan jeg godt se at jeg bliver nødt til at finde ud af at få styrket “korsettet” (mavemusklerne), for især mine øvre mavemuskler er meget slappe i det!

  Nogen vidunderkur har jeg ikke, men jeg følger spændt med for at se om der er nogle gode fifs der kan klares som arbejdende mor (som heller vil lave øvelserne hjemme med ungerne end ude af huset)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • B

  Jeg har haft samme problem som dig Jeanett. Jeg var på barsel op til jul og hyggede mig med juleslik, så jeg tog desværre også på. Pt træner jeg noget mere intensivt og spiser sundt og det har haft en hurtig effekt. Dog synes jeg også maven er et problem. Mine mavemuskler er slappe og jeg er blevet mere svajrygget end jeg var før fødslen. Det er bla mavemusklerne, som skal strammes op for at rette det problem op. Jeg har fundet en før/efter fødsel trænings dvd både fra Charlotte Bircow og Lotte Arndal og tænker at de er lavet netop målrettet efter graviditet bla, må der være nogle gode råd der. Men da fokus indtil videre har været sundere kost og generel fedtforbrænding har jeg spinnet og løbet. Men har planer om at træne mave og ryg mere og se om det ikke giver pote dér.

  //B

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Ja, julen var heller ikke sød ved mig… og normalt plejer jeg ikke at tage på i julen fordi jeg sørger for at få trænet. Men i år kunne jeg tydeligtvis mærke og se det!
   Det sjove er, at Tim har kommenteret at han kan se at jeg taber mig på ryggen (?). Det er satme mærkeligt!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • B

   Ja det er mærkeligt dét med ryggen. Folk har også bemærket jeg har tabt mig i ansigtet. (Jeg har engang læst at kvinder med alderen taber sig netop i ansigtet – det vil jeg helst ikke alt for meget, da jeg egentlig godt kan lide mine æblekinder og netop synes at man ser ældre ud når de forsvinder. Men ja det kan jeg jo ikke gøre så meget ved, hvis fedtet forsvinder først dér.). J
   eg synes dog at kunne se at mine mavemuskler ikke har strammet sig så meget trods træning og overvejer nu seriøst at træne dem intenst den næste tid for at se om der sker en forandring.
   Til sammenligning kan jeg sige at min mor har nogle killer-mavemuskler taget hendes alder i start 50 i betragtning, så hvis vi tænker genetik burde jeg kunne det samme. (og jeg har da “hendes” lår, så det satser jeg på :o).

   Nå men det er mine tanker omkring mine mavemuskler, da det netop også var det du nævnte.
   God weekend!
   B

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Åh jeg gad ellers godt at smide 20 kg (cirka, haha!) i ansigtet!

   Og tak i lige måde!!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Flot – Super godt gået!

  – Monica

  http://www.modehylden.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mie

  Tror det er meget forskelligt, hvor hurtigt man smider dem. Jeg smed selv mine 20 kilo på tre måneder og jeg har kun ammet en uge, men det betyder ikke at jeg er super tilfreds med min krop nu. Min røv er flad som en pandekage, og jeg er virkelig træt af det. Da du havde født og viste billeder af dig selv igen, kan jeg huske, at jeg tænkte “orv hvordan kan hun være så lækker så hurtigt?” ( jeg var selv højgravid der), så det er nok mest dig selv, der kan se de ekstra kilo:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Det er umuligt at tabe sig ét sted på kroppen og “punktforbrænde”, selvom det ellers ville være dejligt! Så maveøvelser er ikke lig med en flad og pæn mave, desværre.. Det er en god kombination af cardiotræning og styrketræning derimod, hvilket jeg klart vil anbefale dig at dyrke – selvom du ikke har tid til at styrketræne i et fitnesscenter, er det jo en mulighed at købe et par håndvægte. Dem kan man bruge til enormt mange øvelser, kan jeg hilse og sige! 🙂 Og til sidst det vigtigste; det kræver en god portion tålmodighed. Resultaterne kommer måske ikke i løbet af et par dage eller uger, men hvis du udover din træning spiser sundt det meste af tiden og er i kalorieunderskud, skulle der meget gerne ryge nogle flere kilo! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Jeg tror også at jeg skal ha’ anskaffet mig nogle vægte! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amalie

  Kære Jeanett,

  Nu har jeg ikke prøvet, at stå i samme situation som dig så jeg kan ikke sætte mig ind i de tanker, som du gør dig i forbindelse med din krop post-pregnancy. Til gengæld har jeg mulighed for, at fortælle dig at jeg synes at du som gravid var meget smuk, og at jeg håber at få en ligeså flot bule når jeg engang skal igennem dette. Jeg synes dog ikke, at fødslen har haft nogen stor betydning for din krop – jeg synes stadig du er meget smuk, og at du har nogle flotte fomer.
  Knus <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Hvor er du bare helt fantastisk Amalie – mange tak!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kære Jeanett. Gode råd kan jeg desværre ikke byde ind med, så jeg vil bare sige, at det lyder som om, du har et rigtig sundt forhold til din krop, og med tiden skal du nok nå dit mål 🙂 Og de der kilo i ansigtet har jeg altså voldsomt svært ved at få øje på – du ser brand godt ud!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Hvor er du sød! Tusind tak! Jeg prøver også at have et realistisk billede af min krop, men samtidigt ikke slå mig selv oven i hovedet. Jeg er bare ikke skabt til kure og “tror” heller ikke helt på dem (de virker imens man er på dem, men alt kommer jo på igen bagefter!). Jeg bliver ked af det over kur!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Tak for en ærlig udlægning af din oplevelse af mor-rollen.

  Angående maven, så vil jeg lige nævne at:
  – Almindelige mavebøjninger bare gør dine mavemuskler stærkere, eller øger muskelmassen. De strammer ikke op.
  – Det gør core-øvelser derimod. Da de få fat i alle musklerne i midten(coren) af kroppen. Altså musklerne i ryggen og alle de skrå i maven. Det er øvelser så som “planken” og forskellige statiske pilates øvelser. En søgning på core-øvelser, vil hurtigt give dig både udførlige videoer og forklaringer. Sejt gået med træningen! 5 cm er rigtig meget!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Mange tak Katrine! Jeg må igang med nogle core-øvelser! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille D

  MIn datter er snart 16 mdr og det er først nu, jeg er begyndt at tabe mig for alvor. Jeg oplevede, ligesom Fie, at mit stofskifte ændrede sig – jeg tog hurtigere på og jeg havde sværere ved at tabe mig end før graviditet og fødsel. Jeg har et ønske om at veje det samme som jeg gjorde før graviditeten og jeg er godt på vej, men min krop ser anderledes ud alligevel. Som du siger, så sidder det måske andre steder nu og skindet er lidt slapt:) Jeg har ikke tid til at træne som en gal, så jeg kunne kun skrue på madknappen og det har hjulpet SÅ meget! Jeg er en af dem, der er på 5:2 og for mig virker det bare:) Jeg cykler også 12 km hver dag ! Så hvis der er noget råd, jeg kan give at all, må det være tålmodighed;) Du er så godt på vej, og uanset hvad, så ser du stadig så smuk og tjekket ud!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Hvor er du sød, tak! Jeg er dog bare virkelig ikke glad når jeg er på kure. Jeg føler mig låst og fastklemt, når jeg skal leve efter alle mulige regler og metoder. Så vil jeg bare hellere være lidt fornuftig og skære ned på de ting jeg godt ved ikke er gode. Men at jeg skal rende rundt og tælle kalorier, tjekke indholdsfortegnelser og pille kulhydrater ud af min mad – det duer simpelthen ikke for mig personligt. Så vil jeg hellere løbe et par extra ture på løbebåndet!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Patricia

  Jeg tror, hvis du fortsætter med løb, den sunde kost og maveøvelser, så skal du nok komme tilbage til dit gamle jeg, men det tager jo bare sin tid.

  Af maveøvelser kan jeg anbefale Jillian Michaels “Killer Abs”, det er 20 minutters ren mavetræning (30 med opvarmning og udstrækning vist) og det er nogle virkelig gode øvelser, synes jeg. Niveau 1 ligger vist på youtube 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Det tror jeg også på sigt – jeg ville bare lige høre andre gode erfaringer fra andre i lignende situation. Og tak for tip – det vil jeg google! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Hvis det er nogen trøst så har jeg været 2 år om at smide al min graviditetsvægt! Jeg troede også at jeg hurtigt ville være tilbage men nøj hvor tog jeg fejl og min krop er ikke den sammen som før jeg fik min skønne datter, men har med tiden lært at acceptere at hofterne er blevet lidt bredere og barmen er blevet lidt “træt”..:-)
  Da jeg startede på job fuld tid igen begyndte kg rigtig at ryge af og vægten fortsatte ned så vejer nu 3 kg mindre end før jeg blev gravid, men min datter er også 2 år og 4 måneder gammel så det er ikke sket over nigth! Jeg lever sundt i hverdagen, undgår for mange kulhydrater og sukker men i weekenden spiser jeg hvad jeg har lyst til. Er lige startet i fitness igen da min krop nu trænger til at blive strammet op..
  Nå det blev lidt langt og pointen er vel egentlig at det tager tid og det er lidt okay at hade dem hvor gravidtetsvægten er væk efter tre dage og maven ligner en 14-årigs..:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Bredere hofter har jeg intet problem med at jeg har fået… jeg kan godt lide en god booty 😉 Men jeg må nok bare have lidt tålmodighed, fortsætte og så skal det nok komme 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilie

  Jeg har ikke børn og har derfor ikke prøvet at stå i den situation at jeg skulle tabe de sidste graviditetskilo. Derfor vil jeg heller ikke fortælle dig hvad der er bedst at gøre, men til gengæld vil jeg bare rose dig for at være en fantastisk hverdagsblogger, der viser både viser op- og nedture. Det er noget jeg savner hos rigtig mange bloggere, som kun viser alt det positive (og som oftest også et forvrænget billede). Så KÆMPE ros til dig 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Molly

  Kære Jeanett,

  Endnu engang henviser her bl.a.og især til indlægget om, hvor f****** hårdt det er at blive mor – noget med 90% lort og 10% skønt i begyndelsen. Hvorfor er der i øvrigt ikke flere, der fortæller om negative følelser i forhold til det at blive mor? Hmm…) kan jeg virkelig sætte mig ind i din situation. Jeg er 26 år gammel og fødte for 5 mdr. siden en lille dreng og når jeg ser mig i spejlet, føler jeg slet ikke, at jeg ser på min krop – den tilhører derimod en middelaldrende doven kvinde, jeg ikke kender. Jeg fik også strækmærker, da jeg var gået 2 dage over terminen, SERIØST?! tænkte min og min væskefyldte krop…

  Jeg kan se, at min krop stille og roligt er ved at finde sig til rette igen, men shit, hvor kan jeg også bare se, at der skal arbejdes BENhårdt, når der snart bliver overskud til det! Jeg har egentlig ikke rigtig nogle vidunderfifs, andet end at der findes nogle virkelig gode hjemmetræningsvideoer på nettet (se evt. Sebrina fra denormale.dk’s indlæg vedr. hjemmetræning). Og BTW – du ser pisse godt ud altså. Både pre og post fødsel!

  Hilsen en partner in crime 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeanette

  Må man være så fræk at spørge til din vægt ?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Jeg aner det ikke. Jeg ejer ikke en vægt. Jeg måler mig med et målebånd 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Nu er det snart to år siden jeg har født.
  Jeg tabte hurtigt alle mine gravid kilo men begyndte at ta på da jeg stoppede helt med at amme (da min søn var ca 11 mdr). Jeg tænkte det ikke kunne være rigtigt, så lagde min kost om og er nu syv kilo under min “før jeg bllev gravide” vægt. Maven er desværre stadigvæk blød og skal også ha trænet den. Men synes ikke det er den væreste. Men savner mine faste bryster 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Altså, pissesejt indlæg! Tak for at vise, at du er som alle os andre (dødelige). VED jo godt, at blogland er fyldt med filtre og facader, men fuck nu, hvor er folk da bare pisseoverdrevet lækre og slanke og ‘tyndere end før jeg blev gravid’ og pis. Så TAK for at vise virkeligheden og lufte bekymringerne og frustrationerne. Dem kan jeg genkende. Jeg tror ikke, det er en mirakel-kur, men jeg tager 5-15 minutters mave-/ryg-core-træning hver morgen mandag-fredag, inden resten af huset står op (og hvis barnet står op sammen med mig, får han iPad med Ramasjang at hygge sig med, til mor er færdig med øvelserne).
  Det startede med en besked fra kiropraktoren om at styrke min ryg og lænd. Nu er det en fast del af morgenrutinen. Og jeg bilder mig ind, at det gør en forskel for ryg/mave/core. 1-2 gange er det et forholdsvist langt program med 6-7 forskellige øvelser og mange gentagelser. Andre gange er det bare fem minutters ‘stege frikadeller’, som en veninde lærte mig: 1 minut almindelig planke, 1 minut sideplanke, 1 minut sideplanke til den anden side, 1 minut ligge på ryggen med hævede skuldre og ben (så du spænder i mave og lænd) og slutter med 1 minut planke igen. Uden pauser. Måske starter du med 20 sekunder i hver stilling, og det er også godt. Men lynhurtigt kan du øge tiden og mærke, at det giver noget.
  Min pointe: lidt har også ret! Det tager kun fem minutter, og jeg tror på, at gentagelsen – altså 3-4-5 gange om ugen – trods alt må give noget.

  Ros igen for et sejt, inspirerende, og ærligt indlæg! Tak for det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Jeg tror måske at jeg vil til at prøve noget planke! Det kan jo sagtens gøres herhjemme!
   Og tusind tak for rosen <3 Jeg kan også selv blive lidt træt af candyfloss-blogs! (hvor alt bare er lyserødt, rart og godt)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Siff

  Jeg har det præcis som dig, og jeg kan huske at jeg misundte dig så meget da jeg så dit instagram-billede i sommer:) min datter er vist en måned yngre end B, og jeg har heller ikke oplevet at kiloene bare forsvandt pga amning – jeg begyndte nemlig også at tage lidt på. Nu er jeg næsten nede på før-graviditetsvægt, men mine mavemuskler er ikke vokset sammen, så jeg render rundt med en mave, der stadig tror den er 5 måneder henne. Jeg kæmper på med øvelser fra fysioterapeut, men det er sgu ikke sjovt. Det plus trætte bryster, appelsinhud på lår og netop flere kg i ansigtet er altså lidt en udfordring. Specielt når man ser ens smækre veninder, der ikke har født, som strutter over det hele på ungpige-måden:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Åhh hvor er du sød!
   Haha “trætte bryster” – I hear ya! Til gengæld har jeg været voldsomt forskånet for appelsinhud. Det har jeg faktisk altid. Så lige på det område er jeg bare heldig!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie Sørensen

  jeg har ens’n på 3 og da jeg blev gravid vejede jeg 84 kg og da jeg havde født vejede jeg 94 kilo! Jeg har tabt mig næsten 40 kg og er i bedre form end nogensinde før. Stiller op i fitness konkurrence om 2 måneder. det har krævet hårdt hårdt arbejde og træner 15 timer om ugen. Til gengæld havde jeg aldrig troet at jeg skulle få den krop jeg har fået. Ved godt det ikke er dit mål men du vil tilbage til det fra før. Men det kan lade sig gøre! Min mave bliver dog aldrig den samme da der er en smule løs hud, men med nogle ting må man også bare tænke at det er et minde om det man har fået ud af det. op med modet og igang med træningen. Skær ned på de mange løbeture og dyrk noget Hiit træning, der findes mange gode videoer på youtube, det sætter gang i forbrændingen med interval træning. Og så løft nogle vægte styrketræning er essentiel når du vil forme din krop.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Jeg tror også at jeg skal igang med nogle vægte 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maren

  Jeg er meget glad for din blog fordi du har smukke kvindelige former og fremhæver dem på flotteste vis på dine fine outfit billeder. Og jeg er så glad gor at gin blog er uden LCHF og glutenforskrækkelse og har egentlig troet, at du var en kvinde, der var stolt af sine kvindelige former… Andre kan jo ikke fortælle en, hvad man skal gøre, men stod det til mig, skulle du ikke tabe en cm, men fortsætte med at spise fornuftigt og træne, når det passer ind i dit liv, og så nyde du er blevet mor og stadig ser så godt ud 🙂 mvh Maren (168 og en vægt på 73)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Så tror jeg at du misforstår mit indlæg… jeg ER glad for at jeg har former. Jeg var ret tilfreds med min krop før graviditet og har aldrig haft som mål at ville være en str. 36. Og det har jeg heller ikke nu! Før graviditeten var jeg en str. 38/40 og nu er jeg en str. 40, som en gang i mellem stikker op i en 42 i underdele. Og det der 42 vil jeg altså meget, meget gerne væk fra. Men en ren str. 40 ville jeg faktisk havde det fantastisk med! Jeg er stadig til en god barm, smuk talje og en numse man lægger mærke til i landskabet 😉

   Men jeg LOVER dig at der hverken kommer noget LCHF eller glutenforskrækkelse her 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Josephine

  Hej Jeanett 🙂
  Hullahopring med vægt i har været et hit her.
  Man kan stå foran TV’et imens – smart! Jeg smed 8 cm i taljen på 6 uger. Den er et godt supplement til almindelige mavebøjninger.

  Kh Josephine

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofia

  Det er absolut ikke for at være irriterende, men min mave ser faktisk bedre ud end før min graviditet, jeg har aldrig været tyk. Med mine 176 cm brugte jeg ofte 38-40, men idag bruger jeg 36-38, alligevel vejer jeg det samme som jeg hele tiden har gjort. Jeg har tidligere tænkt at det kun gjaldt om at forbrænde en masse kalorier ved at motionere helt vanvittigt, som jeg stort set har gjort hele livet…. Og udsvingninger var store, for dedikationen til det er ikke altid vedvarende. Jeg har tilgengæld fundet glæden i styrketræning, og det har simpelthen formet min krop til det bedre. Som nævnt i tidligere kommentar, så gælder det om at træne din core, men gerne hele kroppen, større muskler øger forbrændingen, og det er vedvarende:-) det med at man er bange for at blive for muskuløs er noget pjat- jeg har da fået markerede arme, skulder ect, men har samtidig mistet et par cm rundt om armene, så mindre arme og mindre vinkeflæsk:-) klø på jeanett- man kan sagtens blive endnu mere lækker end man var, hvis viljen er der. Tjek evt min instagram @projectmissdam
  Held og lykke med det:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Jeg er slet ikke bange for styrketræning! Jeg har dyrket det før, men jeg har ikke tid til at tage i fitnesscenter, så jeg skal have fundet gode styrkeøvelser herinde som jeg kan lave!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sofia

   Uhhhh, ved man kan downloade nogle apps, der skulle være ret effektive. Der er vist en app hvor man skal træne 7 min om dagen, og den er vist videnskabelig dokumenteret som effektiv hørte jeg lige i radioen…

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Kan du huske hvad den hedder?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie Bauer-Jensen

   Forsvarets træningsapp er rigtig god, hvis det kan hjælpe 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Forsvaret? Det lyder hardcore, haha!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sofia

   Den hedder 7 min workout..

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Hej

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Hej 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

   Hahaha! Jeg HAVDE altså skrevet mere end bare hej, men ved ikke hvorfor det ikke lige er kommet med.. :-/
   Jeg ville bare lige give dig et råd mht at spise nødder (som en anden har skrevet) Der er SINDSYGT mange kalorier i nødder.. Jeg har nu snacket nødder, rosiner osv og INGEN sukker, is, chips osv i 2 mdr i et forsøg på at være sund og jeg tabte mig slet ikke.. Jeg fandt så en app (Lifesum) som tæller kalorier og fandt ud af at der er mega mange kalorier i.. Har nu brugt appén til at tabe mig og taber mig ca 0,5 kg pr uge. Bare så du ikke laver samme fejltagelse som mig! Det er pisse nederen at tro at man spiser sundt og der så sleeeet ikke sker noget på vægten!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Haha jeg synes ellers det var sådan en sjov og sød kommentar. Det er helt okay hvis man bare vil sige hej 😉

   Ja, der er sindsygt mange kalorier i nødder! Men det er heldigvis gode ting der er i, så hvis man ikke overspiser nødder så er de sunde. Fedt at du har fundet dig en app der hjælper dig. 0,5 kg og ugen er flot! Jeg duer bare ikke til at tælle kalorier/skal tænke på hvad hver ting indeholder. Jeg bliver helt trist af det

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lin

  Fedt at du tager emnet op.
  Jeg vil bare foreslå en øvelse som planken og sideplanken 🙂
  Og fx squat – det kan du jo også gøre hjemme. Det er nemlig vigtigt at spænde op i maven/core når du gør det og du vil dermed få trænet både core, ben og balder – win win 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Jeg kan desværre ikke squat. Jeg har en gammel knæskade som spasser fuldstændig ud når jeg laver squats (sidste gang jeg lavede dem satte mit knæ ud i flere uger). Jeg kan fx. heller ikke romaskine i et fitnesscenter uden at mit knæ går helt amok. Har ellers hørt at det er effektivt!

   Men planken vil jeg klart forsøge mig med!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte Eriksen

  For at træne maven ville jeg lave atomic situps, v-ups, “cyklen” (hvor du kører skiftevis højre knæ op til venstre albue og omvendt), planke (evt. en tabata i begyndelsen, hvis det er for hårdt, dvs. 8 min. a 20 sek. arbejde, 40 sek. pause). At shippe er også godt og de traditionelle burpees. Alt det træner man til crossfit og er noget, du sagtens kan gøre derhjemme!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Fedt, det vil jeg kigge nærmere på – tak for tips!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Kære Jeanett
  Vil først og fremmest udtrykke stor stor respekt for at du deler noget så personligt med dine læsere 🙂

  Jeg har ikke selv børn, så post graviditetskrop-issues kan jeg ikke hjælpe med. MEN i forhold til at ville komme i bedre form og tabe sig, har jeg fundet det der hjælper for mig.
  Jeg har altid (og gør stadig) været utilfreds med min krop desværre..Hate to admit it! Men jeg fandt ud af at styrketræning virkelig er vejen frem til en slank, tonet og fit krop. Og nej punktslanke kan man sgu ikke.. 🙂 der skal bare en all round træning til. Og kombineret med dit løbebånd burde du være godt dækket ind. Dertil handlede det for mig om at skrue ned for kulhydraterne, reducere sukker til weekenden, og skrue op for det sunde fedt, protein og drikke meget mere vand i løbet af dagen, da det sætter skub i ens vægttab. Håber ikke du mister modet – du er smuk som du er 🙂 post baby eller ej!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Hvor er du bare sød, Ida! Tak!

   Reducere sukker og drikke mere vand gør jeg allerede! (har gjort et par uger nu). Jeg drikker ikke andet end vand og danskvand i hverdage. Mange af jer nævner styrketræning, og det er også noget jeg gjorde meget før baby, så jeg tror at jeg skal have investeret i nogle håndvægte så jeg kan komme igang herhjemme 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har ikke været gravid, men jeg har gode erfaringer med at stramme op. Har aldrig været sådan rigtig for tyk, men har været “hygge buttet” og mit sætter sig bare altid i ansigtet! Hvor unfair er det lige? jeg kan så meget genkende følelsen af de 10 kg på kinderne!

  Det har hjulpet for mig at jeg tænker sundhed langsigtet og ikke kun et par måneder frem, men laver en langsigtet plan for kost og træning med små justeringer som er holdbare på lang sigt – og så må jeg acceptere at resultaterne kommer langsomt, men til gengæld bliver de forhåbentlig!

  Det er super sejt du får cyklet og løbet, men har du overvejet at købe nogle vægte til at have derhjemme og suppplere med? For mig har “svaret” været tung styrketræning, masser af mad, ikke være bange for hverken kalorier, kulhydrater eller fedt, men få spist en masse og mere strukturerede måltider så jeg ikke snacker alt for meget. Og så træning!

  Held og lykke med projektet! 😀

  Anna – wonderwomanwannabe.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Yes, og der er netop mange af jer der nævner det med vægte, så jeg skal have købt mig sådan nogen!! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • J

  En effektiv måde, at komme de ekstra kilo til livs, er at kombinere dit løb, cardio, med vægttræning. Man efterforbrænder nemlig, rigtig mange kcal, ved styrketræning. Hvor man ved cardio træning forbrænder dem, her og nu. Jeg ser størst resultater på min egen krop, når jeg løber og vægt træner, og samtidig tilpasser min kost. Jeg startede hos en diætist, for at få gode ideer, motivation og en guideline. Og tror mig, det virker!!!! Jeg spiser stadig slik, kage (massere af kage

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Jeg er også overbevist om at jeg skal igang med nogle vægte nu 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har nu 2 år efter min fødsel fået min krop igen så det skal nok komme.
  Jeg kunne desværre ikke amme et eneste kg væk så jeg har tabt mig vha LCHF, og efter vægt tabet har jeg endelig fået min gamle krop igen. Jeg er heldig på den måde at jeg ingen stræk mærker har, mit mave skind er lige så stramt som præ graviditet. Til gen gæld er der NADA fyldt i mine bryster. De hænger ikke, det er de simpelthen for små til, det er vist det eneste positive man kan sige om dem :-).

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg fødte for 6 måneder siden, og er tyndere end jeg var før.. Faktisk for tynd synes jeg.. Brysterne er ikke helt sig selv, og min mave er blødere og min navle er lidt anerledes 😉 Men jeg tabte heldigvis mine +9 kg dagen efter fødslen… rimelig vildt..

  Når det er sagt ser du jo stadig super godt ud!! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Min navle ser også anderledes ud end før. Det er som om at hullet ind er… dybere?!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna L

  Jeg kan klart anbefale sjipning!
  Lyder måske fjollet, men professionelle atleter har gjort det i mange år, fordi det både er virkelig god cardio, men samtidig effektiv styrketræning (især for arme og core). Jeg købte for et par uger siden et sjippetov i Stadium til 79 kr. og har sjippet 15 min hver morgen siden – og kan allerede se resultater.
  Og så er jeg bare aldrig blevet bidt af en gal løber, så sjipning er perfekt for mig 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Jeg synes du er rigtig smuk – både før, under og efter. At du deler tanker om det her emne og er ærlig er desuden rigtig dejligt!

  Nu har jeg ikke selv fået børn, men jeg kan se på egen krop, hvis man taber sig/tager på, så følger det ens kropsbygning så at sige. Jeg er selv lidt pæreformet med lidt spinkel overkrop, B-skål og ret smal talje, til gengæld så får jeg aldrig smalle hofter (håber godt nok ikke, at mine bliver ret meget bredere af graviditet!) Du er helt sikkert mere storbarmet og smalhoftet end mig – men så tager du måske mere på ved maven, hvor sådan en som mig ville tage mere på ved hoften/lår m.m. Det jeg mener er, at du ikke kan punktslanke, men at styrke mave/ryg fx ved at lave planken, ved at svømme og dyrke pilates er sikkert godt. Og så tror jeg altså meget på at undgå fødevarer der holder på væsken og evt kan irritere maven og fordøjelsen (fx ikke for meget hvedemel) Men det tænker du jo allerede på og man kan bedst selv mærke, hvilken kost ens mave vil ha.

  Held og lykke med at nå din nye form – og tænk så lige engang, at din krop har været bolig for et andet, lille menneske i 9 mdr. Det er altså en præstation, så ok hvis det kan ses, ikke? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Ja det er så syret at hun engang har ligget inde i mig. Forstår det slet ikke!

   Og jeg tror du har ret i meget af det du siger!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Jeg tabte mig rigtig hurtigt efter min graviditet, til gengæld tog jeg en del på da jeg stoppede med at amme – cirka 7 kg. 🙁
  Selvom jeg smed et par kg. lignede det stadig jeg var 3-4 mdr. henne, det der gjorde tricket for mig var at droppe ris, pasta, brød, sukker og kartofler, det var hårdt men at se sin mave blive fladere og fladere for hver uge var det hele værd 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Jeg kan godt skrue ned for det, men jeg kan ikke fjerne det helt. Så fungerer jeg bare ikke. Desuden har jeg en kæreste og et barn der er svært glad for den slags, og står ikke og laver seperate aftensmadsmenuer hver aften!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi

  Jeg kender alt til at skulle tabe mig! Jeg har dog lige født en søn for 5 uger siden, så jeg har heldigvis stadig god tid – som jeg så også får brug for, for mangler stadig 14 graviditets kg før jeg når min normalvægt. Jeg ammer, men tror næppe de kg bare fordufter af den grund…

  Det er rigtig nitten de par jeans der alle dage har været for store og været mine ‘tykke’ jeans, selv dem kan jeg ikke klemme måsen i inkl. mere eller mindre alt mit tøj i skabet. Det er dog min egen skyld, alle mine graviditets kilo kom ikke ud af den blå luft, jeg var en sukker gris og det her er så efterregningen. Min mand og jeg har minimeret vores sukkerforbrug drastisk…som man siger – nothing tastes as good as skinny feels.

  Jeg venter på 8 ugeren og så går jeg igang, jeg har en cross trainer og vil finde mig nogle håndvægte. Der er bodyrocker.tv som er ser super effektivt ud, som er noget cirkeltræning og de viser en række øvelser man så selv skal køre – det er gratis.

  Jeg ved ikke helt hvor min post pregnancy krop bliver, jeg har da en ønske liste (noget fedt må der gerne blive på røv og lår) Min mave fedt må gerne forsvinde (som det første – tak!) eller bare skrumpe lidt. Jeg tror dog absolut ikke jeg kommer ud med en skadesfri krop fra graviditeten og får en krop nøjagtig som før, håber dog tilnærmelsesvis derhen ad.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristina

  Hej,
  well, i took on 26 kg 😀 but because of pre-eclampsia. I looked like a balloon in the last months and in general it was horrible. I lost my first 10 kg, by using medicine to get the extra water out of my body (got them in Estonia), the other 16 was a combination of hard work, hoola hooping, diet( mostly meat) i don’t eat bread anyway too much and baby fitness, were i took Gabriel with me. The last 4 kg, i lost with a combination training of running and weights. I never ran before pregnancy.
  My body now looks oki, in clothes. 😀 I have gained my size back, 36/38. My breasts are bigger and my hips are wider. All in all i like my new proportions. What i don’t like are that my legs got stretch marks, not stomach, so i can forget shorts and skirts. Even though they are nice enough now after all sorts of extreme cures ( like hitting my self with hives), I think i will never accept them in shorts. 😀
  For stomach, I got an advice from my mum that after i have given birth i should put on a corset like instantly, so i have been wearing it, since i got the old waist back. You can google it “waist training”.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Dejligt indlæg. Har lige haft et par dages tudeture fordi jeg er så træls over min “efter-graviditets”krop. Det er skønt med en datter på 8 måneder, men pisse træls at kroppen skal være så lasket. Jeg endte, efter knap et døgn i kraftige veer, med et akut kejsersnit. Kan dog stadig genkende det med trætte bryster og alt for blød mave. Mine hofter er nogenlunde som før, til gengæld har jeg et fint ar tværs over maven, som fedtet så fint hænger lidt ud over. Min mor har altid sagt, at en graviditet koster 5 kg. Og jeg har altid svoret at det ikke skulle være sådan for mig. Pt. Mangler jeg præcis de s…. 5 kg. for at være tilbage til før jeg var gravid. Har også prøvet LCHF, som hjalp med af med 5 kg. men orker bare ikke, som du, at være på besværlige kure. Så nu er det også bare sund kost og motion. Oooog, nu har jeg ikke læst alle besvarelserne her igennem, men det træningsprogram der varer 7 minutter, som er nævnt et sted her, er HIIT træning. 12 forskellige øvelser skal udføresni 30 sek. Pr. øvelse, 10 sekunder pause osv. Øvelserne skal udføres med en intensitet på 8 på en skala fra 1-10. Man kan hente apps hvor man bliver guidet gennem øvelserne. Jeg har gjort det nogle dage nu. Det er pisse hårdt, men hurtigt overstået, og jegroman allerede nu se at min mave et blevet strammet en smugle op. Og det er altså efter kun 3 dage. Jeg tror at løb og HIIT er en super kombination og kan være vejen frem mod et strammere korpus, sammen med den sunde kost.
  Held og lykke med det og tak for dit indlæg, som kom som sendt fra himmelen, midt i et sort sind. Det er rart ikke at være alene 🙂

  Ps. Tillykke med din datter imorgen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • TAK for et megafedt indlæg – jeg ELSKER din ærlighed!

  Jeg har selv født to børn, og efter barn 1 synes jeg slet ikke, at min krop vendte tilbage til sit normale leje – jeg kunne simpelthen ikke smide de sidste 3 kilo, og mine hofter blev så brede, så jeg kunne simpelthen ikke passe mine gamle skinny jeans, skønt jeg både trænede og omlagde kosten. De sidste kilo røg faktisk først, da jeg startede på arbejde igen og fik en vinter med vuggestuepest (= alskens elendige vuggestuesygdomme, vi var seriøst HELE tiden syge).

  Efter barn 2 var historien den diamentralt modsatte – der raslede kiloene af, 3 måneder efter fødslen vejede jeg mindre end nogensinde før i mit voksne liv, og jeg kunne trække mine jeans af uden overhovedet at åbne dem. Men efter et års tid stabiliserede det sig på min før-gravid vægt og kropsbygning.

  Idag er ungernen hhv 4 og 6, og jeg vejer et par kilo mere end før jeg fik børn – men jeg kan passe alt mit tøj fra før jeg blev gravid (ja, selv de mindste, 7 år gamle jeans!) og jeg har aldrig haft det bedre. Hemmeligheden er – motion. En kombi af styrketræning og cardio. Jeg har dog heller ikke tid til at tage ud og træne, så min version er, at jeg står op før Fanden får sko på 5 dage om ugen og træner 45 minutter. Jeg har fundet RIGTIG meget inspiration på youtube til gode træningsvideoer – de kommer i alle længder og variationer, og når jeg får lyst til noget nyt, er variationen kun en søgning væk. Det virker for mig, og tiden betaler sig – især i selvværdsfølelsen (og den er immervæk det vigtigste, når bikinien skal flashes!)

  mvh
  Mette

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Må jeg anbefale dig dvd’en flad mave efter fødsel. Laila, der har lavet den er ud over at være meget fornuftig at høre på, pænt kompetent i optræning af de forskellige mavemuskler, og det virker. Så er den store udfordring blot at få taget sig sammen til at lave den.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sidsel

  Hej Jeanett. Jeg har en lille én på næsten 1 år og desuden en stor på 3 år og min erfaring er at styrketræning af især core muskulaturen er det der rykker ved de “bløde” former. Jeg bor selv i Odense og starter arbejde lige om lidt efter barsel og ved fra erfaring fra første gang hvor svært det er at få tid til træning med job og familie. Den her gang har meldt mig til “kvindecross” hver onsdag kl 19.30 fra den 2. april hos Kate. Kate er fysioterapeut med speciale i graviditetskroppen og har desuden selv født for 9 måneder siden. Hun har derfor ret stor erfaring i kroppen efter en graviditet og træningen vil have særlig fokus på os der lige har født. Desuden foregår kvindecross udenfor, hvilket jeg synes er fantastisk på denne tid af året. Du kan selv tjekke det ud på http://www.morskrop.dk
  mvh Sidsel

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Astrid

  Kære Jeanett 🙂

  Jeg har ikke selv børn, men jeg kender stadig til følelsen af, at ens krop kan forandre sig. Den slags er aldrig sjov, men jeg har lært at acceptere tingenes tilstand efterhånden, men det skyldes ikke “dovenskab” eller at jeg har givet op, det skyldes at jeg har fundet mine måder at leve på:

  For det første, så skal man ikke eje nogen vægt (så sejt at du ikke har sådan en satans skabning boende i dit hus!!). Vægte gør INTET godt, tværtimod banker man blot sig selv oveni hovedet. Og derudover bliver man slave af et skide tal… helt ærlig, lever man ikke for at leve livet?! Jeg har i mange år været afhængig af de tal, som der stod på min badevægt, og var jeg lykkelig? Nej! Tværtimod forhindrede jeg mig selv i at leve livet, jeg kunne jo ikke putte noget i munden, før jeg havde regnet ud, hvad jeg så kunne spise resten af dagen (hvis jeg overhovedet tillod mig at spise mere, for “jo mere man er i kalorieunderskud, jo mere taber man sig jo”, det er da logik for en teenager), for tænk nu hvis vægten var steget den næste morgen!?
  Ergo ud med vægten, og så køb dig et stort spejl, som du kan se hele din krop i. I stedet for at hoppe op på vægten, så stiller du dig foran spejlet – dér kan du se sandheden, kan du ikke på en vægt. Hvis du er tilfreds med dit spejlbilled, så er det så pissehamrende ligemeget hvad der står på din vægt. En vægt er der til at smadre ens realitetssans, for der går det hele op i tal – og alle folk er forskellige, og det er vægten fra person til person også.
  I stedet for at blive negativt påvirket af, at din krop har forandret sig, så stil dig foran spejlet (uden tøj på) og fortæl dig selv hvor smuk og dejlig du er, for det er du. Det skal nok virke positivt – ikke kun på dig selv, men helt sikkert også på resten af din familie. 🙂

  For det andet skal man spise (og gøre) lige hvad man har lyst til. Har man lyst til en kage, så spis en kage. Har man lyst til en gulerod, så spis en gulerod. Har man lyst til at løbe 5 km, så løb. Har man lyst til at flade den foran tv’et hele lørdagen, så skal man gøre det….
  Det handler om at nyde livet, og det gør man ikke, hvis man skal tælle kalorie, sulte sig selv 2 gange om ugen, undgå brød osv. Tværtimod så lever man ikke livet, nej man er pludselig blevet en slave, og hvor fedt er det lige? (Og hvor mange mennesker failer ikke også, når de igen og igen og igen og igen starter på en ny diæt? Tal lige om at få smadret sit selvværd og sin selvtillid…..)
  Fair nok, at nogle folk vælger at leve på en bestemt måde, og hvis de trives med det og er lykkelige, så er det kun godt, men JEG skal ikke holdes i snor, og jeg har tænkt mig at leve mit liv lige som det passer mig. Jeg nyder min frihed, og jeg elsker, at jeg kan gøre hvad det passer mig. Og så må jeg gerne veje de 73 kg i stedet for de 63 – jeg er mere lykkelig når jeg har mine æblekinder! 😀

  Og lige til at slutte af med, så vil jeg rose dig for den tilgang du har til hele det “kom tilbage gamle krop”-projekt. Det er så fantastisk, at du ikke gider det slankekurshalløj – og tro mig, det kommer dig til gode i sidste ende. Din datter har en skøn mor, som hun rent faktisk kan se op til, uden at hun ender med at have anoreksi som 7-årig. Hun har en mor, som der vil leve livet, og som der ikke vil lade sig begrænse, og det er helt sikkert noget som den bette prinsesse også vil tage med sig i livet. Det er så sejt gået, og det kan både du og manden være stolte af!! 🙂

  Mvh.
  Astrid

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Hej SMUKKE (!) Jeanett!

  Jeg har været fast læser i mange år – næsten siden din spæde start – men ramlet ind i et svært tilfælde af voksenliv med fuldtidsjob og travlhed, så hvor jeg før fik mit daglige fiks, samler jeg nu en bunke indlæg som en gulerod, når jeg har rettet en milliard opgaver (hej gymnasielærerliv!), og derfor er jeg sent ude med kommentarer til dette indlæg.

  Men først og fremmest har jeg altid haft dig som forbillede, når det kommer til kropsidealer/drømmekroppen, og jeg kan huske dit første billede post graviditet, og jeg var sikker på det var et throw back af slagsen fra før graviditet. Så jeg tror faktisk, at du er ekstra opmærksom på dine “problemområder”, fordi det hele er gået så stærkt, og du ser så brandgodt ud, at det for dig bliver tydeligt, hvad der ikke lige er fulgt med den hurtige forandring. Det sidste – som mest er tydeligt for dig selv – skal nok komme; det er jeg slet ikke i tvivl om!

  Jeg er vild med din filosofi om at undgå kure. Det kan godt være, man gerne vil strammes op, men hvad skal man bruge sin stramme krop til, hvis man ikke må nyde livet?! Så jeg er helt på bølgelængde med dig og vil hellere yde lidt mere for at kunne nyde. Jeg har samme kropstype som dig (men bærer den overhovedet ikke lige så flot), og når jeg tager på, er det også primært på overkroppen og i ansigtet. Det sidste er så irriterende, fordi man (med mindre man kan få elefanthuen ind i modebilledet) ligesom ikke kan skjule det på samme måde som med maven.

  Nå, men jeg har siden i sommers arbejdet på at komme ind i en god løberytme og i det hele taget bare lært at løbe fem km uden pause. Det har givet mig enormt stort velvære, og i starten tabte jeg mig også på maven uden at ændre på mine madvaner. Men så var det pludselig som om, at der ikke rigtigt skete mere – faktisk begyndte min krop at finde lidt tilbage til før. Så surt! Jeg kom til at tale med en perifer veninde, som er personlig træner, og hun fortalte, at det var den typiske udvikling, når man udelukkende dyrker cardio. Ifølge hende er det bedste, som mange andre læsere har kommenteret, en kombination af cardio og styrke, og jeg blev opfordret til helt bogstaveligt at dyrke det på helt samme tid, så man kun bruger lette vægte, men til cardio. På youtube ligger en række programmer, som er supereffektive, og som du kan lave derhjemme. Håndvægtene vejer kun et halvt kilo, og du kan købe dem i Tiger til 30 kr pr. styk. Pænt billig investering.

  https://www.youtube.com/watch?v=Vh_VDd5288g
  https://www.youtube.com/watch?v=VfkuK3mMowM
  https://www.youtube.com/watch?v=FTT4W8ygJ7w
  https://www.youtube.com/watch?v=1Pc-NizMgg8

  – Kvinden er stjernepsykopat og meget militant, og jeg kan ikke afvise, at jeg slår hende en lille smule ihjel i mit hoved, men jeg kan jo mærke, det dutter. Til flere af programmerne findes en uge 1 – uge 4udgave, så man hver uge bygger på. Og så er jeg også en sucker for alle de før/efter-billeder, der er lagt ud af folk, der bruger programmet. 😉

  Jeg håber, det kunne give lidt inspiration. Jeg har kun haft food-babies i min mave, men jeg er med dig, så lad os lige kæmpe sammen – også selvom jeg virkelig ikke synes, du har grund til det! 🙂

  Mange hilsner
  Fat face 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Tusind tak for din fantastiske kommentar. Sad og smilede flere gange imens jeg læste den (og havde også lyst til at dele et par krammere ud). Vi er meget enige omkring træning – både med cardio, styrketræning og kure.

   Og tusind tak for alle de skønne komplimenter – jeg labber dem i mig! Men jeg er nu sikker på at du er mindst lige så dejlig at se på 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Hov, vægtene vejer 1,5 kilo. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kæmpe cadeau til dig for at gøre noget ved det, der ikke gør dig glad! Hvor er det sejt gået – og stort tillykke med resultaterne.

  Jeg tror bestemt, der er noget stofskifte-halløj på spil med det dér graviditet og fødsel. Mit stofskifte har aldrig været sløjt, men jeg havde nogle år i starten af 20erne, hvor jeg vejede 6-7 kg mere end nu og egentlig var ret træt af det. Jeg løb og trænede og passede godt på med kosten, men siden jeg var omkring 25 (dvs. de sidste 5 år) har min vægt +/- et kilo eller to været den samme. (Altså, jeg tog naturligvis på da jeg var gravid! Men jeg aner ikke, hvad jeg vejede. Et sted over 70 kg, sandsynligvis) I dag er jeg smallere end før graviditeten, irriterende nok den type, der ikke har gjort nogetsomhelst for det.

  Pointen? Jeg tror stofskifte har en masse at sige, og jeg er taknemmelig for mit, men jeg ville faktisk ønske, jeg havde din beslutsomhed omkring træning, for min muskelmasse kunne bestemt også godt trænge til lidt ‘kærlighed’

  PS: Jeg synes, du ser skøn ud!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ulla

  Puha, jeg er bare lige der hvor amningen trappes lidt ned og de kilo som virkede som om de forsvandt, er begyndt at komme på igen, og jeg bare synes jeg bliver mere flommet 🙁 Men rart at høre at du nikker genkendende til dén situation. Synes bare overskuddet til at få gjort noget mere alvorligt ved det er småt, når jeg er oppe mange gange om natten..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Overskuddet er også småt! Jeg begyndte først at have nok at det til at gøre noget, da hun var omkring 1 år.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Outfit of the day #274